Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Kiadványok >>
Death Note - A halállista
Kapcsolódó tartalom: Death Note - A halállista
jelen!!! *Kiraista* x333
"Itamu basho wa dare ni mo iwanai, Isogu kokoro ga kakushita yume wo..."
Amúgy Kira párti vagyok.
De szerintem ha bűnöst kell keresni fogjuk rá Misára.
Na végre, egy ember, aki Kirát pártolja. Eddig ketten vagyunk, tudomásaim szerint.
Nee, Misára ne fogjuk! Ő jó kislány...
L pártiak:
Én azzal tisztában vagyok, hogy L igazságos, de mégis, Kira szerintem fontosabb, mint L. L-t nem is ismerik. Kirát se, de őt jobban. L nem mutatja magát. Fél. Kira egy alakját megmutatja. Bátor. Szerintem, L azért nem mutatja magát senki előtt, mert fél, hogy meghal. Mégis, Matsudának az életét tette kockázatra.
KIZÁRÓLAG MAGÁNVÉLEMÉNY!!!
,,Hitler fején ugrálok!"
Szerk: Aizen 2009-01-30 18:29:37
beküldve: 2009-01-30 18:08:48
(#891) Láttom még mindig tart a nagy vita.
Az animébe is megoszlik a vélemény van aki Kira pártján áll, van aki L-én, és van akit nem érdekel végkép L és Kira.
De az utcákon nem voltak tömeg bunyók. Amúgy Kira párti vagyok.
De félek elmeni a Con-ra, mi lesz ha a fórumtalin agyonütnek az L pártiak.
Jah és a Misa pártiak levernek mindketőnket XD
Az animébe is megoszlik a vélemény van aki Kira pártján áll, van aki L-én, és van akit nem érdekel végkép L és Kira.
De az utcákon nem voltak tömeg bunyók. Amúgy Kira párti vagyok.
De félek elmeni a Con-ra, mi lesz ha a fórumtalin agyonütnek az L pártiak.
Jah és a Misa pártiak levernek mindketőnket XD
Táncolj Hercegnő!
Szerk: dimenso 2009-01-30 18:15:12
beküldve: 2009-01-30 17:30:05
(#890) Light eszméi pont olyanok mint a kommunizmus, elméletben nagyon szépnek tűnnek, de a gyakorlatban kivitelezhetetlenek, és mindkettőt az emberi tényező vágja haza.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Light szent céljai ott buktak meg, amikor istennek kiáltotta ki magát, ami elég hamar bekövetkezett, és onnantól nem volt több egy átlagos megalomán szociopatánál, aki nemes eszmék mögé bújik.
De L sem feddhetetlen erkölcsileg, mert ő is kétes eszközöket használ annak érdekében, hogy elfogja Kirát, és akár emberéleteket is kockáztat a célja érdekében.
De L sem feddhetetlen erkölcsileg, mert ő is kétes eszközöket használ annak érdekében, hogy elfogja Kirát, és akár emberéleteket is kockáztat a célja érdekében.
Ja, L-nek is van néhány piszkos húzása, de messze nem olyan sok és nem olyan "gyilkos", mint Kirának. Nem hiába ő a jó srác.
Szerintem igazából Kira bűnösebb, de valahogy mégis van bennem egy olyan érzés, hogy Kira bűnös, de van benne igazság.
L-t se tartom valami igazságtalannak, de szerintem Kira igazságosabb volt.
,,Hitler fején ugrálok!"
Szerk: Aizen 2009-01-30 17:07:08
Light szent céljai ott buktak meg, amikor istennek kiáltotta ki magát, ami elég hamar bekövetkezett, és onnantól nem volt több egy átlagos megalomán szociopatánál, aki nemes eszmék mögé bújik.
Ja, L-nek is van néhány piszkos húzása, de messze nem olyan sok és nem olyan "gyilkos", mint Kirának. Nem hiába ő a jó srác.
Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
beküldve: 2009-01-30 16:54:01
(#887) Mugen: megváltozhatnak a bűnözök is, igen, igazad van, de akkor sem bocsátható meg az, amit tettek.
Azt sem mondom, hogy Kira a legigazságosabb az igazságszolgáltatásban, de egy kis igazsága neki is van.
Bár azt nem mondom, hogy a gyilkolás nem bűn, de ahogy én említettem, néha áldozatokat kell hozni.
Mariko:
Hát, szerintem nem ott bukott meg Light, hogy Istennek mondta magát, hanem mikor L-ék figyelték, Light tudta, ezért túl átlagosnak adta ki magát.
Igen. Ám, ő nem veszélyeztette annyira az embereket, mint Kira.
Azt sem mondom, hogy Kira a legigazságosabb az igazságszolgáltatásban, de egy kis igazsága neki is van.
Bár azt nem mondom, hogy a gyilkolás nem bűn, de ahogy én említettem, néha áldozatokat kell hozni.
Egyébként, szerintem ebben a témában mindenkinek más-más a szempontja van (néha egyezik), így ezt a végtelenségig lehetne beszélni, hogy Kira most a legbűnösebb, avagy sem.
Mariko:
Hm, ez is igaz, sőt... Nagyon jó h.sz.-t postoltál szerintem.
Hát, szerintem nem ott bukott meg Light, hogy Istennek mondta magát, hanem mikor L-ék figyelték, Light tudta, ezért túl átlagosnak adta ki magát.
Igen. Ám, ő nem veszélyeztette annyira az embereket, mint Kira.
,,Hitler fején ugrálok!"
Szerk: Aizen 2009-01-30 17:00:24
beküldve: 2009-01-30 16:52:31
(#886) Light szent céljai ott buktak meg, amikor istennek kiáltotta ki magát, ami elég hamar bekövetkezett, és onnantól nem volt több egy átlagos megalomán szociopatánál, aki nemes eszmék mögé bújik.
Mindkettőjüket lehet szeretni, de attól még Light az antagonista és L pozitív hős.
Mindkettőjüket lehet szeretni, de attól még Light az antagonista és L pozitív hős.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Szerk: Mariko 2009-01-30 16:53:07
Hozzászólás a kérdéshez "Jót tesz kira?" Nem a létező bűnözés kiirtásáról van szó! Hanem a jövőben elkövethető szörnyűségek megelőzéséről megfélemlítésnek számítanak. Szerintem a gyilkosságok amelyek áldozatai akárkik is legyenek áldozatot hozni kell a jobb világ elérésének céljából! Ezt pedig valakinek meg kell tennie
De a többi ember nem lett jobb, csak félnek elkövetni a bűnöket. Nem is szólva a fanatikusokról, akik bármikor bárkit képesek lennének megölni, ha Kira azt parancsolná.
Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
beküldve: 2009-01-30 16:45:13
(#884) Teljesen egyetértek Yaven-el, nincs oylan ember akinek joga lenne ítélkezni egy másik ember élete felett főleg egy olyannak nem aki azzal tesz "rendet" hogy gyilkol. Mint már említettem ez a legrosszabb módja, ugyanis minden embernek akár gonosz akár nem joga van az élethez, neki is vannak szerettei akik szomorúak lesznek a halála miatt és ahogy Yaven említette bármikor megvátozhatnak jó irányba a bűnösök is.
beküldve: 2009-01-30 15:40:57
(#883) Nekem még akkor is ez marad a véleményem, de lehet, hogy mégis bűnösebb Kira.
(SZERINTEM!)
Kirának szerintem két célja van, ami szerintem, igazságos; békét tartani a világban; ezzel én teljesen egyet értek. A másik dolog; a bűnösök kiirtása; én ezt is pártolom.
Az igazságszolgáltatás jó, én csak annyit nem értek, te miért nem pártolod ezt?
Sőt, szerintem L pártolhatta volna Kirát, mert amit ő meg a többi rendőrt csinált, az SZERINTEM nem volt igazságszolgáltatás.
Márpedig a rendőröknek az igazságot kell szolgálniuk, elvileg az a munkájuk.
Néha áldozatokat kell hozni az igazságért. Nem?
(SZERINTEM!)
Kirának szerintem két célja van, ami szerintem, igazságos; békét tartani a világban; ezzel én teljesen egyet értek. A másik dolog; a bűnösök kiirtása; én ezt is pártolom.
Az igazságszolgáltatás jó, én csak annyit nem értek, te miért nem pártolod ezt?
Sőt, szerintem L pártolhatta volna Kirát, mert amit ő meg a többi rendőrt csinált, az SZERINTEM nem volt igazságszolgáltatás.
Márpedig a rendőröknek az igazságot kell szolgálniuk, elvileg az a munkájuk.
Néha áldozatokat kell hozni az igazságért. Nem?
,,Hitler fején ugrálok!"
Van egy bűnös, aki ölt embereket. Hogyha Kira egy ilyen embert öl meg, akkor én azt pártolom, de hogyha Kira, egy olyan bűnöst öl meg, aki csak rabolt, akkor Kira bűnösebb, mint a rabló. Ebből a szempontból L az igazságosabb.
Természetesen tiszteletben tartom a véleményedet, de nekem teljesen más a világszemléletem és az igazságérzetem is.
Ha pedig a te filozófiád szerint nézzük a dolgokat, akkor van egy gyilkosunk, akit megöl Kira, akit megölet L (elvileg ez lett volna), de akkor őt is meg kéne gyilkolni, mert ő is gyilkos...szóval aki megöli L-t, az megint gyilkos ---és ez igy folytatódik, ördögi egy kör lenne Ebből csak úgy lehet kilépni, ha nem öljük meg azt, akire azt hisszük, hogy gyilkos (itt felhivnám a figyelmedet arra, hogy több embert csupán sajtóhirek alapján végzett ki Light, szóval mennyi esély van rá, hogy azok nem ugyanúgy 'kacsák' voltak, mint mondjuk a Demegawa által kreált Kira népszerűségi adatok? )
A másik dolog meg; úgy veszem észre kicsit naiv a világszeméleted...ez nem rossz dolog, főleg, hogy nem tudom milyen idős vagy; jó naivnak lenni néha és nem mindig a rosszat feltételezni.
DE az emberek nem fekete-fehérek. Nem mondhatod, hogy na ez gyilkos, vagy rabolt, szóval meg kell halnia...az emberek változnak, ráadásul sokszor a környezetük, bizonyos helyzetek hozzák ki belőlük a rosszat/jót. Minden egyes ember megérdemli, hogy az "esetét" külön kivizsgálják, hiszen ez mindenkinek más. Evvel nem azt mondom, hogy hadd csináljon amit akar, mert szegény rossz környezetben nőtt fel, de azért nem kell már kinyirni mindjárt egy illetőt, mert rabolt. Erre van a börtön.
Különben meg Kira "politikája" teljes mértékben önkényes. Senki nem egyezett bele, hogy akkor mostantól ez legyen a rendszer. És ezt Light is nagyon jól tudja. Azért öleti meg az utána nyomozókat, azért félemliti meg a politikusokat, műsorvezetőket, átlagembereket.
Lehet, hogy a mostani rendszer nem a legtökéletesebb, de azért én kitartok a mellett az alapelv mellett, hogy egy ember addig ártatlannak tekintendő, amig be nem bizonyosodik róla az ellenkezője.
Uhm, ennyit mostanra...kicsit hosszúra sikeredett ez a post...bocs És már igy is késében vagyok!!!
Na jó, ma este még jövök fel ide vitatkozni. Remélem nem irtam semmi bántót, igyekeztem visszafogni magam, de hát nagyon-nagyon-nagyon utálom Lightot
Akárhogy is nézzük gyilkolni mindig bűn, ha bűnös az áldozat ha nem. Minden emberélet pótolhatatlan. Elhiszem én hogy jobb világot akart Kira de ez a lehető legrosszabb módszer.
Szerinted. Én máshogy nézem Kira gyilkolását. Én szerintem L is igazságos volt, Kira is igazságos volt.
Figyelj:
Van egy bűnös, aki ölt embereket. Hogyha Kira egy ilyen embert öl meg, akkor én azt pártolom, de hogyha Kira, egy olyan bűnöst öl meg, aki csak rabolt, akkor Kira bűnösebb, mint a rabló. Ebből a szempontból L az igazságosabb.
,,Hitler fején ugrálok!"
Szerk: Aizen 2009-01-30 14:47:03
beküldve: 2009-01-30 14:11:31
(#880) Akárhogy is nézzük gyilkolni mindig bűn, ha bűnös az áldozat ha nem. Minden emberélet pótolhatatlan. Elhiszem én hogy jobb világot akart Kira de ez a lehető legrosszabb módszer.
Hozzászólás a kérdéshez "Jót tesz kira?" Nem a létező bűnözés kiirtásáról van szó! Hanem a jövőben elkövethető szörnyűségek megelőzéséről megfélemlítésnek számítanak. Szerintem a gyilkosságok amelyek áldozatai akárkik is legyenek áldozatot hozni kell a jobb világ elérésének céljából!
Jó, de itt nem 10-20 ember áldozatáról, hanem tizezrekéről volt szó.
Ám szerintem akkor is Kirának van igaza. (Már, hogyha ezzel arra céloztál, hogy nem kéne Kira, vagy ilyesmi.)
,,Hitler fején ugrálok!"