Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
MangaFan.hu >>
Kérdések a Mangafanhoz
mert kell a pénz az újra..
ez nem a gazdasági válság miatt van így, hanem mert az emberek ilyenek. megvette az xy-t mert az volt a "nagy szám", de most már a CC kell neki mert az a "nagy szám", aztán kiadják a tökmindegymelyikcímet és akkor már az lesz neki a "nagy szám" és az kell neki.
szvsz ha tetszik nekem egy manga, akkor nem adom el még akkor sem ha érdekel egy másik manga is. vhogy kispórolom magamnak a pénzt. de ami TÉNYLEG TETSZIK azt nem fogom eladni, mert most kijött egy újabb cím ami érdekel.
tehát nem azért adja el a többség mert válság van és kell a pénz neki (mondjuk kajára) hanem mert neki már nem tetszik amit megvett és az újabb kell.
szerk: és igazából itt a probléma. hallgat a másik 100 emberre aki azt mondja hogy ez most a király, ahelyett hogy utánanézne neten vagy utána érdeklődne és eldöntené hogy akkor ez most tényleg az "ő műfaja" vagy sem.
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
Szerk: vadooc 2009-11-16 01:27:39
pont ezen a fórumon árulják hegyekbe a narutot vagy éppen a nanat
Bár nem szorosan idetartozó, de megemlíteném, hogy létezik egy "gazdasági válság -> kevesebb fizetés -> kevesebb zsebpénz -> régebbi mangák eladása" jelenség, mert kell a pénz az újra...
És nem mindenki olyan, mint én, hogy inkább nem eszek, de könyvet nem adok el.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Nincs szó "rossz" fogyásról, hanem "rosszabb" fogyásról.
de én meg pont arról beszélek hogy meghozta e a várt fogyást vagy sem. nem arról hogy x meg y címnél rosszabbul megy mert a másik híresebb, nagyobb a hype stb... a kiadóknál van egy bizonyos elvárás a címeknél. és azt teljesíti e vagy sem. szerintem a Kenshin jóval az elvárt alatt teljesít. (sajnos)
a DN meg persze hogy jobban megy most mert fel van kapva, de 2 év múlva már nehezebb lesz eladni. ugyanúgy mint pl az Inuyasha esetében. régebben amikor hypolták (mint most a DN-t) hegyekbe lehetett eladni az angol köteteket, de ma már a kutya se veszi meg... (és ez meg fog történni a Naruto és a Bleach esetében is hiszen azok is úgymond "divat" cuccok) persze maradnak olyanok akik megveszik, de a nagy tömeg le fog morzsolódni hiszen újabb és újabb "divat" jön majd be. ezt azért már most is lehet látni hiszen pont ezen a fórumon árulják hegyekbe a narutot vagy éppen a nanat, azért mert az új kiadványokat akarják megvenni vagy cserélni. megvették mert "nagy szám" volt, most meg az újabb "nagy szám" kell nekik. de ezt nem csak a mangafan kiadványoknál lehet látni, hanem más kiadóknál is.
pár évvel ezelőtt egy Berserk vagy Angyalok menedéke is jobban teljesítene mint most. ezt nem arra értem hogy most nagyobb a kínálat, hanem arra hogy akkor sokkal jobban fel volt kapva mint most.
félreértés elkerülése végett: nem a DN-t szidom (vagy más kiadványt), hanem csak azt mondom hogy egy felkapott cucc ugyanúgy lecseng, mint az összes többi divatcucc. ez nem azt jelenti hogy ettől értéktelenebb lenne, vagy hogy rossz.
Most már értem, hogy miért nem szabad semmilyen infót közölni. Nem az az üzenet megy át ami le lett írva.
Még egyszer: DN -a válság és a nagyobb kínálat ellenére- jobban teljesít mint az ÁB, vagy Kenshin. Nincs szó "rossz" fogyásról, hanem "rosszabb" fogyásról.
Még egyszer: DN -a válság és a nagyobb kínálat ellenére- jobban teljesít mint az ÁB, vagy Kenshin. Nincs szó "rossz" fogyásról, hanem "rosszabb" fogyásról.
Megjegyzem, más fórumon is lehet olvasni a sorozatok sikerlistáját.
azért a sikerlisták nem teljesen fedik a valóságot szerintem...
Például a DN 1-5, az ÁB 1-5, Kenshin 1-5, stb. kötetek fogyása összehasonlítható.
azért ez sem lenne teljesen pontos hiszen amikor az Árnybíró jelent meg akkor szinte alig volt más, mint pl amikor a DN vagy CC jelent meg.
de amúgy engem meglep hogy "rossz" a Kenshin fogyása, mert szerintem annak jobban kellene fogynia. az egy dolog hogy nekem nem tetszik a magyaros átírás (többek között ezért sem veszem), de én nem gondoltam volna az elején amikor bejelentettétek hogy nem fog úgy teljesíteni ahogy kellene. legalábbis én többre tartom a Kenshint mint ahogy fogy Magyarországon. (és még van egy-két ilyen képregény magyarul kiadva)
mindenesetre a legtöbb kiadótól (és nem csak manga, hanem egyéb képregény kiadók is) azt lehet hallani hogy minden jól megy, közben meg ennek meg annak nem lesz folytatása... szóval ha minden jól menne tényleg akkor nem hagynák abba a sorozatokat... :S (kivéve persze ha eleve nem is folytatódik a sorozat és így nincs miből fordítani)
azért személyesen más, mint egy fórumra beírni...
Szerintem nem sokban, elvégre foghattuk volna magunkat és tele írhattuk volna a forumokat, h "ez" és "ez" nem fut jól a MangaFannál vagy ilyesmi, és akkor már ki is derült a dolog.
MIANEVED?!
engem meg is lepett hogy így leírta a "fogyást".
Ebben semmi üzleti titok nem volt. Gondolod, hogy mindenki rohanni fog a DN jogokat megvásárolni mert kiderült, hogy sikeres a sorozat? Megjegyzem, más fórumon is lehet olvasni a sorozatok sikerlistáját.
...bár az megint más hogy hogyan hasonlítja össze a fogyását egy Árnybírónak a 13 kötetét a 2 kötetes CC-vel
Érdekes "elemzés" lenne a fenti megközelítés...
A sorozatok "életútja" alapján már lehet rangsorolni. Például a DN 1-5, az ÁB 1-5, Kenshin 1-5, stb. kötetek fogyása összehasonlítható.
Szerk: MangaFan Webbolt 2009-11-15 22:03:49
én és egyik barátnőm személyesen beszélgettünk Csabával
azért személyesen más, mint egy fórumra beírni...
pl engem meg is lepett hogy így leírta a "fogyást". (bár az megint más hogy hogyan hasonlítja össze a fogyását egy Árnybírónak a 13 kötetét a 2 kötetes CC-vel)
Ami persze simán előfordul, nincs olyan kiadó aki mindenben sikeres...
na igen... sokszor a minőségi cuccot nem veszik és amiből egy tucat ugyanolyan van azt meg igen. XD (itt mondjuk nem kifejezetten mangára gondolok, hanem európai képregényre)
nagyon kevés olyan kiadó van aki bevallja töredelmesen hogy "hát a várt fogyást nem hozta meg".
Őő nem tudom, de mikor én és egyik barátnőm személyesen beszélgettünk Csabával valamelyik tavaszi rendezvényen mikor feloszlott picit a tömeg ő bizony nem titkolta el, mi teljesít rosszul és el is mondta, h "ez" és "ez" nem úgy fogy ahogy remélték stb.
Ami persze simán előfordul, nincs olyan kiadó aki mindenben sikeres...
MIANEVED?!
Szerk: SötétOldal 2009-11-12 23:19:21
Természetesen, a 3+1 többszöröse (6+2) is lehet.
Itt a rangsor: ÁB, Kenshin, Hellsing, CC, holtversenyben Nana, DN, Naruto.
Ebben nincs titok, ezt az Alexandra sikerlistájából is ki lehet olvasni. Mivel a legnagyobb forgalmat bonyolítja, reprezentatív (már amikor működik).
Itt a rangsor: ÁB, Kenshin, Hellsing, CC, holtversenyben Nana, DN, Naruto.
Ebben nincs titok, ezt az Alexandra sikerlistájából is ki lehet olvasni. Mivel a legnagyobb forgalmat bonyolítja, reprezentatív (már amikor működik).
Szerk: MangaFan Webbolt 2009-11-12 22:25:06
beküldve: 2009-11-12 21:51:06
(#743) Nekem az lenne a kérdésem (bár lehet hogy egyértelmű rá a válasz, csak én vagyok ehhez túl suta) hogy a 3at fizet 4et vihet akció működik e úgy is hogy esetleg 6ot veszek egyszerre, akkor 2t kapok még ajándékba?
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
Ez Észak-Balkán-Magyarországon általános kiadói gyakorlat, hogy legbelső klántitokként kezelnek minden fogyási adatot. Persze ha valaki nagyon akarja, kinyomozhatja, de messze nem ér annyit, amennyi energiát felemésztene.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2009-11-12 21:32:50
(#741) Nem mondom, hogy kötelező megjeleníteni az eladási adatokat , de végül is nem lenne rossz dolog. Az ANN-en hétről hétre pontos eladási adatokat írnak ki.
Nem konkrét számokra gondolok hanem csak címkre.
bár én nem tartozok a Mangafan kiadóhoz, de azt biztosra mondhatom hogy a legtöbb kiadó nem fog beavatni senkit sem ilyen belső dolgokba.... egy jó marketinges válaszát fogják mondani: "természetesen a Kenshin is jól teljesít, nincs semmi baj a fogyásával". de akármelyik címet kérdezed mindegyikre az lesz a válasz hogy "jól megy".
nagyon kevés olyan kiadó van aki bevallja töredelmesen hogy "hát a várt fogyást nem hozta meg".
beküldve: 2009-11-11 09:30:51
(#739) Én azt szeretném megtudni hogy a jelenleg is futó mangasorozatok közül meik az a cím ami a legroszabban teljesít, természetesn a Mangafan kiadványairól lenne szó.
Nem konkrét számokra gondolok hanem csak címkre. Mert nem akarok hinni a töbieknek, hogy a Kensin ennyire alulteljesít, mert nekem a kedvencem. Elég lenne az a válasz is hogy nem, nem a jelenleg is futó Kensin a legkevesebben fogyó sorozatunk.
Nem konkrét számokra gondolok hanem csak címkre. Mert nem akarok hinni a töbieknek, hogy a Kensin ennyire alulteljesít, mert nekem a kedvencem. Elég lenne az a válasz is hogy nem, nem a jelenleg is futó Kensin a legkevesebben fogyó sorozatunk.
Táncolj Hercegnő!