Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Szerkesztői blog >>
Csúszások és egyebek
Kapcsolódó tartalom: Csúszások és egyebek
Szeretem ezt a kiadót ne értsük félre.De sokan csak csőlátnak.
ez szerintem nem csőlátás, hanem fanatizmus... mindegy mit adnak, ki, akár tetszik akár nem, a lényeg h MF kiadvány legyen! ez a fanatizmus és nem a csőlátás szvsz!
amúgy ha annyira szeretitek a kiadót akkor rávilágítok vmire:
minnél jobban elhúzzák a kiadványok kiadási idejét annál rosszabbul jár a kiadó. hogy miért? mert amit ki tudna adni mondjuk 5 év alatt azt kiadja 10 év alatt. csakhogy 10 év múlva valószínű h már nem az a műfaj fog érdekelni (mert felnő az ember, vagy éppen csak egyszerűen megváltozik az izlése), úgyhogy akik addig vették szép lassan átváltanak más mangákra (főleg ha bővülni fog a címek száma, ami valószínűsíthető)... szóval ha a nagy mangafan imádóknak ez a jó, h minnél jobban elhúzzák a kiadást akkor nézzék legalább a kiadó szempontjából egy kicsit a dolgot! az h Csaba nem akarja pl ezt is ide leíni, az azért van mert nem akarja azt h ti ezt észrevegyétek, hiszen akkor már kicsit elgondolkodnátok azon h akkor hogy is van ez? tényleg jó ez a kiadó szempontjából?
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
Kit érdekel a csúszás? Annak kell örülni, hogy van egy ilyen csodálatos kiadónk, ami tuti kiadja azt, amit megígért....
Pont erről beszéltem az elöbb....
Tudsz olyan kiadóról(manga) ami nem adta ki amit megigért?
Mellesleg ha jobban körbenézel láthatsz még igényes kiadványokat.
Szeretem ezt a kiadót ne értsük félre.De sokan csak csőlátnak.
beküldve: 2008-07-25 01:11:33
(#139) Kit érdekel a csúszás? Annak kell örülni, hogy van egy ilyen csodálatos kiadónk, ami tuti kiadja azt, amit megígért. Lényegtelen, hogy pár nappal, vagy akár egy hónappal később. Én spec csak mangafanos kiadványokat szoktam venni, mert azok legalább megérik az árukat, mert szépek, igényesek, meg minden. Az a jó, ha elszöszmötölgetnek a részletekkel, és nem valami ócskaságot raknak elénk. :)
beküldve: 2008-07-24 22:51:35
(#138) Gentlemen, we love war.
Azért szép mennyiséget postoltatok össze.
De most őszintén, egymáshoz hasonlítgatni a kezdő mangakiadókat elég meggondolatlan. Nemrég indult csak el az egész ipar ittenhonban, nem várhatjul el, hogy minden zökkenőmentes legyen. Idővel mind belerázódnak, ütemezetebb lesz az kiadás. Legalábbis optimista hozzállással. Azt pedig, hogy ez mikor alakul ki véglegesen, nem a rinyálás dönti el, minden kiadó a maga "képességei" szerint tevékenykedik - szerintem.
Azért szép mennyiséget postoltatok össze.
De most őszintén, egymáshoz hasonlítgatni a kezdő mangakiadókat elég meggondolatlan. Nemrég indult csak el az egész ipar ittenhonban, nem várhatjul el, hogy minden zökkenőmentes legyen. Idővel mind belerázódnak, ütemezetebb lesz az kiadás. Legalábbis optimista hozzállással. Azt pedig, hogy ez mikor alakul ki véglegesen, nem a rinyálás dönti el, minden kiadó a maga "képességei" szerint tevékenykedik - szerintem.
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
beküldve: 2008-07-24 21:58:12
(#137) A csúszások megesnek.Ez van.Ezzel nincs is probléma.
De mint ahogy sokan írtátok örüljünk,hogy van Mangafan(persze jó dolog),de azért azt ne felejtsük el,hogy ők ebből élnek.Ezért pénzt kapnak.Szóval nem jó hozzáálás az hogy majd úgy adjuk ki ahogy kedvünk van.
Mindamellett örök hálám a kiadónak,hogy elindították kishazánkban a magyarnyelvű manga kiadást.
Másik dolog.Mért kéne mindenkinek megvenni mindent?
Pl én ha csak a Hellsinget venném elégé ellennék keseredve,hogy évente csak 2 kötet jelenik meg.(áprilisban jelent meg.őszre van igérve és az minimum 5hónap)
Az ilyen emberekre is gondolni kell.
De mint ahogy sokan írtátok örüljünk,hogy van Mangafan(persze jó dolog),de azért azt ne felejtsük el,hogy ők ebből élnek.Ezért pénzt kapnak.Szóval nem jó hozzáálás az hogy majd úgy adjuk ki ahogy kedvünk van.
Mindamellett örök hálám a kiadónak,hogy elindították kishazánkban a magyarnyelvű manga kiadást.
Másik dolog.Mért kéne mindenkinek megvenni mindent?
Pl én ha csak a Hellsinget venném elégé ellennék keseredve,hogy évente csak 2 kötet jelenik meg.(áprilisban jelent meg.őszre van igérve és az minimum 5hónap)
Az ilyen emberekre is gondolni kell.
beküldve: 2008-07-24 16:11:14
(#136) én sem siránkozom egyszerűen örül ..vagyis inkább elfogadom a csúszát és nem sír a szám hogy jajj már már mégis.. hogy képzelitek:P püff.. és én is adok haza a fizumból------->ezért nem költhetek kifulladásig mangára és ezért élvez előnyt pár dolog .. és ezért nem fáj ha csúszik a kiadás mert legalább hónap végére összekaparom a zseton.. én sem irogatom ki hogy mennyi pénzem van és hogy osztom be.. és(amit eddig mindig meg oldottam)és mindig kijön amit szeretnék ..de feszítettebb vásárlási tempóban valszeg nem így lenne köcce hogy harmadszorra talán megértitek:P
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
és ha kell választanom két manga között h melyiket vegyem meg, mert nem tudom mindegyiket, akkor igenis kénytelen vok fontossági sorrendet felállítani! ez van! ez az ÉLET! nem kaphat meg az ember mindent egyszerre.
Ez szerintem mindenkinél így működik. Nálam legalábbis mindenképp. De én örülök neki, mégis miért? Mert ha szelektálnom kell az azt jelenti, hogy van választék és nem gondoltam volna, két-három éve eljutunk arra a szintre, hogy válogatnom kell mégis melyik mangát vegyem meg magyarul x'D. És ez a tendencia már csak nőni fog (reméljük).
Jelenleg két manga van amelyikre azt mondom "ha beledeglek is megveszem, most azonnal és nem vagyok hajlandó várni" az Árnybíró és a Berserk. A többi ráér, megvár x)
Szerk: miyu 2008-07-24 16:11:16
összefoglalom kedves volt férjem:"leszarjuk a többieket pukkadjanak meg ha a fizujukból nem jön ki az össszes manga/anime(mert ugye még arról nem is beszélünk:P)amit meg akar kaparintani majd fetreng a földön mint ő gyermekkorában végülis tök jó móka a másik kínján röhögni hogy "jee nkem meg van bibibiíííí"" csak éppen gyerekes pofátlan és visszataszító..(számomra)szoa l kezdek kételkedni hogy mégis hány éves is vagyol szint ügyileg kedves vadooc..(püff neki..)
bocsi de egy szóval sem mondtam h röhögnék a markomba h én megveszek egy mangát a másik meg nem tudja (különféle okokból). de most neked az miért fáj h ha én meg akarok venni egy mangát és megtudom venni, de te nem mert mindent egyszerre akarsz magadnak! a te gondod! hidd el h nem keresek többet a jelenlegi állásomba 60ezer forintnál! és dolgozok v 7:00-15:00 v 13:00-21:00-ig. és nem kapok többet, mégis meg tudnám spórólni a mangára valót ha kell. persze ez annak is köszönhető h le tudok mondani dolgokról. és ha kell választanom két manga között h melyiket vegyem meg, mert nem tudom mindegyiket, akkor igenis kénytelen vok fontossági sorrendet felállítani! ez van! ez az ÉLET! nem kaphat meg az ember mindent egyszerre. lám a DB füzeteket sem vették meg nekem, mégis ott van a polcomon, mert az egyik kedves haveromnak már nem kellett és ingyen odaadta. te sem tudod h mit hoz a jövő!
szerk: és képzeld el igenis van olyan keleti kiadvány amit szivesen megvennék, de nem lehet mert nincs rá pénzem! pl a Dharmát is amióta megjelent tervezem h megveszem, mégsem tudom, mert van más amire kellett a pénz. (és ha már annyira személyeskedünk elárulom h vonatra kellett a pénz h felutazzak minden hétvégén a kedvesemhez! mert az mindennél fontosabb volt számomra! és hogy ne köss belém 3400ft volt a retúr jegy egy hétvégére, azt szorozd be néggyel és akkor megtudod h mennyit tudtam volna mangára költeni vagy éppen amire akarok. csak a fontossági sorrend itt is állt. és még vmi személyeset elárulok neked, mivel itthon lakok a szüleimmel és ők tartanak el ezért 40.000ft-ot haza szoktam adni. na most akkor egyszerű matek feladat: számold ki h mennyi pénzem marad úgy igazán magamra! és egy rohadt szóval sem panaszkodtam a szüleimnek h így nincs pénzem, úgy nincs pénzem! és a fórumokon sem olvashattál tőlem siránkozó hsz-t h nem tudom megvenni az xy mangát, mert nincs rá keret!)
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
Szerk: vadooc 2008-07-24 16:06:36
beküldve: 2008-07-24 15:32:12
(#133) Amíg kevés kiadvány van, gyorsan jönnek. Amikor sok, ritkábban. Mondom, elönthetnénk a piacot, de mi értelme lenne? Nincs mindenkinek havi 20ezer forintja mangára. Ha kéthavonta jönne a Naruto, Kensin, Árnybíró, Nana stb. sokan behozhatatlanul lemaradnának. Meg kell találni a helyes arányt. Nem mondom, hogy ez az, de ennek semmi köze az esetleges csúszásokhoz.
Nagyon aranyosak vagytok, hogy megvártok! :) Igen sajnos nincs mindenkinek havi 20ezer ft-ja mangára, mert a mai világban már annyira meg kell gondolni hogy az ember mire költ.
mert ha majd saját magára keres az ember, akkor majd rájön arra h nem megy ez. nem veheti meg az összes dolgot amit kinéz azonnal. és ez így is jó! mert annál jobban fogja értékelni a dolgot amikor megtudja szerezni. :)
Teljesen egyetértek. Sajnos(sajnos?) már van akkora mangakínálat piciny kis hazánkban, hogy az ember nem tudja az összes sorozatot megvenni. Nincs mese, választanunk kell.
Attól, hogy (állítólagosan már volt több csúszása a MangaFan-nak) nem kell egyből neki esni. Azért nézzük a jó oldalát is, kinek is akarnak jót? Nekünk rajongóknak. Szerintem minden kiadónál előfordulhat/előfordult már csúszás. Azt miért nem rohamozzuk le? Szerintem az eddigi legjobb manga kiadó az a MangaFan. (Nem nyalizásért.) Alapos munka, jó fordítás, védőborító, "eredeti" manga (hagyományos japán olvasás.)
Egyetértek.
Szerintem a kiadónak a vásárlók felé és minden vásárló felé "élete végéig" bizonyítania kell, kereseni kell e kegyeiket, hiszen belőlük él
Igen, ezzel is egyetértek.
hogy tudd fontosabb dolog is van egy most megjelenő mangánál amire csorog a nyálad ..mint hogy a számlahátralékodat ki tudd fizetni..kapisgálod már
Vannak felnőtt és kevésbé felnőtt emberek, akiknek nagyon fontos egy aktuálisan megjelenő manga, akik inkább nem mennek el partizni minden héten, és nem isszák le magukat a sárga földig ugyanekkor, teszkó gazdaságos kajákon élnek, csak hogy összejöjjön havonta vagy kéthavonta az 1-2 mangára való.
Kapizsgálod már?
Persze nem az említett emberek írják teli a fórumot "mikor jön a Death Note?"-jellegű örök kérdésekkel...
Téma lezárva, vadooc-ról meg le lehet szállni, nem is tudom, kitől olvashattunk "gyerekes, pofátlan és visszataszító" hozzászólásokat... Olvass vissza... Vagy ne olvass, tökmindegy.
beküldve: 2008-07-24 15:17:31
(#131) örülök hogy segíthettem igazán jól esett..
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
összefoglalom kedves volt férjem:"leszarjuk a többieket pukkadjanak meg ha a fizujukból nem jön ki az össszes manga/anime(mert ugye még arról nem is beszélünk:P)amit meg akar kaparintani majd fetreng a földön mint ő gyermekkorában végülis tök jó móka a másik kínján röhögni hogy "jee nkem meg van bibibiíííí"" csak éppen gyerekes pofátlan és visszataszító..(számomra)szoa l kezdek kételkedni hogy mégis hány éves is vagyol szint ügyileg kedves vadooc..(püff neki..)
na látod, én is valahogy ugyanígy értelmeztem, de köszi hogy rávilágosítottál, kedves volt feleségem
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2008-07-24 15:05:32
(#129) akinek ment az érti ..és..am..a másik is érti akinek ment:P(püff gondolom most semmit nem értettél belőle..)ugye????(a lényeg hogy válaszoltam dolgokra amik rám vonatkoztak és mások írták..)őkk tudják hová rakják:P
beküldve: 2008-07-24 15:00:37
(#128) beküldve: 2008-07-24 14:55:05
(#127) összefoglalom kedves volt férjem:"leszarjuk a többieket pukkadjanak meg ha a fizujukból nem jön ki az össszes manga/anime(mert ugye még arról nem is beszélünk:P)amit meg akar kaparintani majd fetreng a földön mint ő gyermekkorában végülis tök jó móka a másik kínján röhögni hogy "jee nkem meg van bibibiíííí"" csak éppen gyerekes pofátlan és visszataszító..(számomra)szoa l kezdek kételkedni hogy mégis hány éves is vagyol szint ügyileg kedves vadooc..(püff neki..)
reagálás zsoltinak:nézd el nkem hogy átélem azon szerncsétlen sanyarú sorsú társaim szenvedését akik év közben nem pénzel a picsájukban furakodnak el egy conra /könyvesboltba/egyébb lapokból álló borítóval elálltott tárgyakat árusító hely-re és nem tudnak havonta(mint felvetődött potenciális kiadási határidő)/kéthavonta(szintúg y)mangára költeni ugyanis azért a kevésért dolgoznak és abból sok mindent kell megvenni ......azt hiszem nem értettél meg... azt mondtam hogy az reagáljon erre és siránkozzon havi megjelenésért aki még nem érett annyira hogy tudja hogyan kell a pénzt kezelni ez sajnos egy olyan probléma amit kis 5 éves szintű gyermekek/felnőttnek mondott lények nem értenek meg....ehe is kell egyfajta érettség.. hogy tudd fontosabb dolog is van egy most megjelenő mangánál amire csorog a nyálad ..mint hogy a számlahátralékodat ki tudd fizetni..kapisgálod már???? remélem igen .. ennyire értelmesnek gondoltalak..és.. am .. alister harmatom.. kérek perecet:P
reagálás zsoltinak:nézd el nkem hogy átélem azon szerncsétlen sanyarú sorsú társaim szenvedését akik év közben nem pénzel a picsájukban furakodnak el egy conra /könyvesboltba/egyébb lapokból álló borítóval elálltott tárgyakat árusító hely-re és nem tudnak havonta(mint felvetődött potenciális kiadási határidő)/kéthavonta(szintúg y)mangára költeni ugyanis azért a kevésért dolgoznak és abból sok mindent kell megvenni ......azt hiszem nem értettél meg... azt mondtam hogy az reagáljon erre és siránkozzon havi megjelenésért aki még nem érett annyira hogy tudja hogyan kell a pénzt kezelni ez sajnos egy olyan probléma amit kis 5 éves szintű gyermekek/felnőttnek mondott lények nem értenek meg....ehe is kell egyfajta érettség.. hogy tudd fontosabb dolog is van egy most megjelenő mangánál amire csorog a nyálad ..mint hogy a számlahátralékodat ki tudd fizetni..kapisgálod már???? remélem igen .. ennyire értelmesnek gondoltalak..és.. am .. alister harmatom.. kérek perecet:P
Szerk: PICILÁNY 2008-07-24 14:56:41