Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Én mikor kissebb voltam havi 4000ft-ot kaptam úgy hogy azon kívül semmi más, azt kellett beosztanom egy hónapra.
Én mondjuk 10 eurót kapok apukámtól minden hónapban (kivéve amikor nyaralunk, akkor nincs) mégis tudtam úgy spórolni, hogy megvan az Árnybíró 1-10ig meg még jópár más kiadás amiket megjegyzem nem ajándékba kaptam hanem keményen kellett spórolnom rá. Ami nagy keserűség számomra, hogy esik az euró értéke, de én ígyis csak 10 eurót kapok havonta és abból kell, hogy teljen a mangákra, animeconra, és persze némicske szórakozásra ami egy kamasznak kell. És ami most legnagyobb vágyam lenne egy táncpad és MAT tagság, de arról még egy ideig álmodozhatok. Elnézést az offért, de néha-néha amikor egyikötök másikotok mondja, hogy én 10k-t kapok havonta azokat nagyon tudom irigyelni. De viszont ez jó nevelőpélda apukám részéről. Az ember sokáig vár valamire, és mire megkapja igazán megtudja becsülni.
Szerintem a MangaFanhoz is így kéne hozzáálni és örülni annak, hogy van! Ezen agyalok most, hogy gondolom itt a vásárlók nagy része diák akkor biztosan ismerős nekik az érzés amikor az iskolában határidőre kell megcsinálni valami munkát, de ne adj isten elfeledkezünk róla és a tanár meghosszabítja a leadás határidejét akkor kétféle tanuló van: a)Magát többretartja egy diplomás emernél, és ugye neki a tanár nem ember Ő csakis magára gondolhat (ismerek egy-két ilyet és ettől herótom van...) b) Hálásak a lehetőségért és tényleg keményen dolgoznak, hogy amikor lerakják a tanár asztalára a munkát akkor büszkülhessenek, hogy igen én ezért tisztességesen megdolgoztam. (Szerintem a MangaFan ide tartozik, mert párszor már beszélgettem Csabával és mondta, hogy bizony ez kemény meló és ha az ember lelkiismeretesen dolgzik akkor bizony lelkileg is nagy teher az ilyesmi. Ha az ember töri magát, hogy minőségi munkával szolgáltasson mégis valaki nem becsüli a másik munkáját és egy negatív félvállrl vett megjegyzéssel leszólja belegondolhatunk, hogy milyen nehéz annak aki aki kritikusnak akart jót tenni, a bizonyos kritikus meg bele sem gondol mennyi munka állhat abban a munkában...
Tudom, hogy néhol összefüggéstelenül beszélek, de szerintem tisztelnünk kell egymást és embertársaink munkáját. A MangaFan eddig annyi plusz pontot hozott fel, hogy nem értem, hogy egy nyomorult kiadvány késését nem lehet tolerálni????????
ÉS ezzel a hsz.-el mit akartál így átfogóbban közölni? Azt, hogy azért mert neked régebben nem vették meg ezeket az újságokat ebből a keserűségből adodóan hisztizel itt?
nem. csak azt h nem értem h miért akarja mindenki egyszerre az összeset megvenni és miért nem szelektál? fontossági sorrendet fel lehetne állítani, nem? miért kell rögtön, azonnal, minden?
mert ha majd saját magára keres az ember, akkor majd rájön arra h nem megy ez. nem veheti meg az összes dolgot amit kinéz azonnal. és ez így is jó! mert annál jobban fogja értékelni a dolgot amikor megtudja szerezni. :)
persze a kiadó szempontjából az a jó, hisz több kötetet vesznek, több a lóvé és újjabb mangákat tudnak megszerezni.
Szóval... Vadooc, te tök jó fej vagy szerintem (bár nem olvastam vissza az összes hsz-t), ugye jól emlékszem, hogy anno veled üzleteltem a vaterán, mégpedig két Árnybíró kötet személyében? ^^
jaja, de azóta már nem veszem az ÁB-t, mert túl sok kiadvány van ami sokkal jobban érdekel, mint az.
zsebpénzre reagálva. tök jó h van ilyen. az én időmben (pedig nem vok öreg), vagy csak az én családomban (van még két tesóm) nem volt ilyen. úgy szerettem volna megvetetni a szüleimmel az SM-újságokat, DB-t, és a Video Girl AI-t, de mivel nem akartam ilyenekkel terhelni még a szüleimet ezért csak az SM újságok jártak, de arra elő is fizettünk annó. szal tök jó h egyesek havi 4000ft-ot kapnak. én kb havi 1000ft-ot kaptam, de azt se kézhez, hanem a szülők vették meg nekem az újságokat. mégis túléltem a dolgot, nem értek azzal egyett h csak azért nem adjuk ki normális ütemben a mangákat, csakhogy mindenki mindent megvehessen. persze a kiadónak az lenne a legjobb, hiszen jobban fogyna a kötet. de ha így áll a dolog akkor nagyon meggondolom h még a rövidnek(!) számító sorozatokat is vegyem... mert azért valljuk be ha kisbabám születik akkor nem szeretném a pénzemet a mangákra költeni, amik kb 2 év alatt simán kijöhetnének ha tartanák az ütemet. dehát ez van.
ÉS ezzel a hsz.-el mit akartál így átfogóbban közölni? Azt, hogy azért mert neked régebben nem vették meg ezeket az újságokat ebből a keserűségből adodóan hisztizel itt?
I don't really get it...maybe, my fault
Igazad lehet, te morálisan magasan fölöttünk állsz, mi kérünk elnézést...
én ezt egy szóval sem mondtam, csak szerintem aljasság az ha vki újra regizik más névvel és közben ugyanazt mondja mint előtte. ráadásul átlátszó trükk is. vagy te nem így gondolod? szerinted az a normális?
Igazad lehet, te morálisan magasan fölöttünk állsz, mi kérünk elnézést...
Szóval... Vadooc, te tök jó fej vagy szerintem (bár nem olvastam vissza az összes hsz-t), ugye jól emlékszem, hogy anno veled üzleteltem a vaterán, mégpedig két Árnybíró kötet személyében? ^^
jaja, de azóta már nem veszem az ÁB-t, mert túl sok kiadvány van ami sokkal jobban érdekel, mint az.
zsebpénzre reagálva. tök jó h van ilyen. az én időmben (pedig nem vok öreg), vagy csak az én családomban (van még két tesóm) nem volt ilyen. úgy szerettem volna megvetetni a szüleimmel az SM-újságokat, DB-t, és a Video Girl AI-t, de mivel nem akartam ilyenekkel terhelni még a szüleimet ezért csak az SM újságok jártak, de arra elő is fizettünk annó. szal tök jó h egyesek havi 4000ft-ot kapnak. én kb havi 1000ft-ot kaptam, de azt se kézhez, hanem a szülők vették meg nekem az újságokat. mégis túléltem a dolgot, nem értek azzal egyett h csak azért nem adjuk ki normális ütemben a mangákat, csakhogy mindenki mindent megvehessen. persze a kiadónak az lenne a legjobb, hiszen jobban fogyna a kötet. de ha így áll a dolog akkor nagyon meggondolom h még a rövidnek(!) számító sorozatokat is vegyem... mert azért valljuk be ha kisbabám születik akkor nem szeretném a pénzemet a mangákra költeni, amik kb 2 év alatt simán kijöhetnének ha tartanák az ütemet. dehát ez van.
Hajni: (a picilány-ra nagyon nem akar ráállni a szám) igenis vannak olyan emberkék, akik a fizetésük / zsebpénzük / (diákhitelük ;) nagy részét, vagy teljes egészét mangákra költik, ők nem feltétlenül éretlenek, esetleg inkább rajongók, fanatikusok, gyűjtők. Bár ez a mentalitás rád nem jellemző (mármint a mangafanatizmus), képzeld bele magad a helyzetükbe, máris megérted siránkozásaikat.
Necro: make love, not war!
Csabának pedig: az, hogy a nyomda nem dolgozik időre, vagy hogy minden kiadványt alaposan át kell nézni, olyan dolgok, amire becsült tanítómesterem csak annyit mondana: egyéni szociális probléma. (No offense! :) Mindentől függetlenül szerintem a rendezvényekre azért illik kihozni egy-két újdonságot, az év közi megjelenések meg mondjuk nem nagyon izgatnak engem, mert úgyse mindent kapásból veszek meg.
Megoldás szerintem: kevesebb hype, egyértelműbb tájékoztatás a rajongók felé.
But wars even funnier than peace...
Vadooc: én értem a problémádat, csak kicsit arrogáns és nagyképű a hozzáállásod (minden trollkodás nélkül mondom ezt és nem azzal van a baj, hogy őszintén elmondod a véleményed - ez inkább becsülendő) és ezzel sokat veszítesz a mondandód lényegéből, talán többen ezért is értettek meg ilyen nehezen. A dolgokra való rálátásod kapcsán, meg annyit, hogy érezhető, hogy lövésed nincs a kiadásról. Az én barárnőm orvosit végzett, mégsem tudnám kiműteni a csőlátást a szemedből.
érdekes h akik igazán ismernek azoknak meg pont az a véleményük h önbizalomhiányban szenvedek. bár én úgy veszem észre, h akik nem tudják, nem értik v nem akarják érteni h én mit miért mondok azoknak nagyképűnek tűnök. igazán nem tudom én megmondani h nagyképű vok e, és szerintem ti sem hiszen nem ismertek személyesen. sok olyan barátom van aki azt mondta h teljesen másnak képzelt el (pl nagyképűség), aztán miután megértettem magam vele, megismert akkor már értette h mit miért csinálok. az már más h nem ért vele egyet. pl aki ismer az tudja h én minden kis szón fennakadok, de pl manga.hu fórumon Meglivorn erre gondolhatott amikor azt mondta h csak belekötök a MF mondanivalójában, amikor ez az én tulajdonságom, és nem csak azért mert a MF írta, hanem mert ez jellemző rám. hogy ha vki nem fogalmaz egyértelműen akkor rákérdezek h "hogy is van ez?", az már megint más h hevesen reagáltam, ami megint jellemző rám. rossz tulajdonságok, de néha nem tudom visszafogni magam. persze ez attól is függ h milyen témáról van szó, mert pl a postán mindig "irigyeltek" h milyen nyugodt vok, mert nem tudtak az ügyfelek felidegesíteni, de ha manga a téma akkor már más vok. szerintem más emberek is ilyenek h vmelyik témán egyáltalán nem húzzák fel magukat, mert nem érdekli őket, a másikon meg igen...
a csőlátást viszont megcáfolnám, mert előbb vok nagyképű mint csőlátó. az h ragaszkodok a véleményemhez az egy dolog, de ettől nem válik csőlátóvá az ember szvsz.
Ezt el kell fogadni.
Én már nem kívánom itt dagasztani a témát, csak az este kimaradt nekem így itt reagálnék még röviden.
Vadooc: én értem a problémádat, csak kicsit arrogáns és nagyképű a hozzáállásod (minden trollkodás nélkül mondom ezt és nem azzal van a baj, hogy őszintén elmondod a véleményed - ez inkább becsülendő) és ezzel sokat veszítesz a mondandód lényegéből, talán többen ezért is értettek meg ilyen nehezen. A dolgokra való rálátásod kapcsán, meg annyit, hogy érezhető, hogy lövésed nincs a kiadásról. Az én barárnőm orvosit végzett, mégsem tudnám kiműteni a csőlátást a szemedből.
Aki szerette volna az megértette a kiadó üzenetét és biztos, hogy lehetőségeikhez képest a legjobb ütemben és módon igyekszenek ellátni minket a kiadványaikkal. Mindig lehet, jobb és amíg erre megvan a törekvő szándék, nincs nagy baj.
Love & peace
csak én!
Na, azért ne adj ötleteket!
Én nem különösebben bánom a csúszásokat, kibírom azokat a pár heteket. De ki nem?
1.én dolgozom a fizetésem elég jó ahoz képest hogy mennyit dolgozom és hány éves is vagyok de erős tulzással sem tudnám havonta az össz kedvencemet akár kéthavonta a kedvenceimet megvenni ugyanis egy fizetés nem csak mangára megy el aki ezt nem érti meg az dugdossa a fejét a homokba és várja míg felnő és érett lesz ahoz hogy ezt megértse(köfi csaba hogy az olyan lelekekre mint én "vártok"örök hála)
2.szeritem a mangafan igenis még még kis tojáshélyas baba aki majd (úgy mint itt egyesek)felnő..
3.én már igazán kiv lennék mik azok a hazugságok..vki..légyszi..mond ja meg..én eddig nem úgy ismertem csaba senseit mint egy álnok kígyót akinek az a fixa ideája(perverziója ha így jobban tetszik vkinek)hogy szegény ártatlan gyermekeket:P(miket vásárlókat)átb***szon és röhöjön mindezek után a markába"höh..grhááhhhá h..kis makik még mindig imádják a kiadót".. ha nem így van lőjetek fejbe..de most komolyan... ..
4.am.. vadooc...miért is ugrálna a mangafan a kegyeidért .. hogy megmutassák "nked" hogy ki tudják időben adni a mangát.. ki vagy te???..hmm..(légy oly kedves szállj magadba..köfi előre is hogy megteszed..igazán építő jellegű öntársalgást fogsz végbevinni:P)....am...és a végére egy off nézzétek elpls....
5. két hónappal elezőll felnéztem dúlt a harc az átírás topikban .. elmentem huzamosabb időre hogy nehogy az egyik fél egy erős hsz-szel lvágja csöpp kis buksim.. örültem végre vége votl az egésznek.. most ismét eletelt jó kis idő.. erre most másik topikban ugyan z a férfias kakaskodás folyik.. gyereke megéri idegeskedni?? a gyűlölet harag vita...felellőtlen kijelentések nem viszbnek előbbre..sőt....szoal hagyjátok abba..thx..és én most angolosan ..balra el
- Meg kéne értened, hogy akkor adjuk ki a mangáinkat, amikor jólesik. Épp eleget fizettünk a jogokért, hogy ez a lehetőség meglegyen.
akkor ne igérgess felelőtlenül! érdekes h más mangakiadók nem csúsznak ennyiszer! és nem mindegyikük csinálja ezt már 3-4 éve... bocsi, de szerintem ezt nem tudod megcáfolni.
- Meg kéne értened, hogy nem szorulunk rá arra, hogy te elismeréssel nyilatkozz rólunk, és a fejlődés jeleit véld felfedezni a tevékenységünkben. Sőt, igényünk sincs erre.
néhány hónapja még azt írtad a fórumon h minden vásárló számít. akkor most hogy is van ez? mégsem?
- Meg kéne értened, hogy nekünk nem kell bizonyítanunk előtted. Mi már letettünk ezt-azt az asztalra. Például a hazai mangakiadást.
szerintem az h vki iggazzy japán mangát ad ki, az csak fél siker. a sikerhez hozzátartozik a minőség is vagy éppen a rendszeresség! (ezzel egy rossz szót sem mondtam a minőségre, még mielőtt megvádolna vki)
- Fogalmam sincs, miről beszélsz, amikor hazudozással vádolsz - azt hiszem nem ismerlek, és ezt szerencsémnek érzem - de megadom a lehetőséget, hogy visszavond, és elnézést kérj.
nem, nem vonom vissza. de egy alapvető dolog: az elnézés kérésnek mindig megvan a lehetősége, azt nem a másiktól kell kérni... főként azért mert a másik fél is ugyanúgy ember, nem pedig lenéznivaló vmi.
és ha az neked jólesik akkor bannolhatsz is. megnyugtatlak nem vok olyan embernek nevezett féreg aki más névvel visszajönne. max ha vissza is jönnék nagy hanggal mondanám h "én vok vadooc". XD soha nem tagadnám le a saját véleményem! akár negatív, akár pozitív.