Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Szerkesztői blog >>
Csúszások és egyebek
Kapcsolódó tartalom: Csúszások és egyebek
Horsee, csak röviden:
- Kis kiadó vagyunk, nagyon-nagyon messze a közepes mérettől. Az Ulpius, az Európa, stb - ők a közepes kiadók.
- Kis kiadó vagyunk, nagyon-nagyon messze a közepes mérettől. Az Ulpius, az Európa, stb - ők a közepes kiadók.
Hazai mangakiadók körében szerintem igenis már közepesnek számítotok. De ez nagyon relatív, és igazából nem is érdekes.
- Amíg kevés kiadvány van, gyorsan jönnek. Amikor sok, ritkábban. Mondom, elönthetnénk a piacot, de mi értelme lenne? Nincs mindenkinek havi 20ezer forintja mangára. Ha kéthavonta jönne a Naruto, Kensin, Árnybíró, Nana stb. sokan behozhatatlanul lemaradnának. Meg kell találni a helyes arányt. Nem mondom, hogy ez az, de ennek semmi köze az esetleges csúszásokhoz.
Kis piac vagyunk, ez tény, de ma már csak nagyon kevés ember van, aki az összes hazai mangát megveszi. Nyilvánvalóan sokan csak pár címet vesznek meg, kiadók szerint is. 20ezer forintot valóban nagyon kevesen adnak ki, és azt hiszem, hogy a kiadás gyorsításával se kéne ennyit kiadnia senkinek. Később talán, szerintem még nem.
- Az, hogy a DV kéthavonta ad ki egy kötetet, számunkra semmit sem jelent. Nem fogunk mennyiségi versenybe szállni.
Ez nem versenyre megy, csak azt mondom, hogy a kéthavi ütem még lehet ideális. A Berserk és az Angyalok menedéke jól példázza ezt.
- Van fontossági sorrend, még ha nem is nyilvánvaló. De előbb-utóbb az lesz.
Úgy legyen!
- A licenszeink nem elsietettek, most volt itt az idejük. Olyan utakat nyitottak meg, amik ugyan még nem publikusak, de még nyugatabbra is egyedülálló dolgokat/projekteket tudunk most elindítani.
Ez gondolom jót jelent, úgyhogy kíváncsian várom, mit is takar ez pontosan.
- Van új munkaerő. Nagyszerűen dolgoznak, de gyakran kell rám várniuk, mert felelős kiadóként mindenen át akarom magam rágni.
Ennek viszont örülök. Ezen álláspontod érhető, próbálj több időt rászánni.
Szerk.: szóismétlést javítottam.
Szerk: Horsee 2008-07-23 21:06:43
ha másért nem legalább a bizonyítási vágy miatt, h "már csak azért is megmutatom, h időben ki tudjuk adni rendszeresen a mangáinkat"... kiváncsi vok h mikor juttok el odáig.
Szerintem nem pont a te ugrálásod fogja őket ösztönözni...
Horsee:
¤Ez tényleg építő jellegű kritika volt
Csaba-sensei:
¤Erre nem is gondoltam, de most értem, ha minden kéthavonta jönne egy egyszerű átlagember, pölö én úgy lemaradna a kedvenc kiadványaival...
¤
Az Európa közepes? Nekem elég nagynak tűnik. Legalábbis Az Ulpiushoz képest. Mondjuk mostanában az Ulpius is elég rendesen kinőtte magát, egy-két éve még alig volt valahol
Mellesleg látom, hogy kultúrálódott a vita ebben a topikban.
Szerintem félreérthettél valamit, mert szerintem Csaba arra gondolt, hogy pl. ha ezek egy hónapban jelennének meg nem tudná mindenki mindet egyszerre megvenni és mire eljutna odáig hogy megvegye a hiányzó példányt már jönne a következő.
"Wings symbolize freedom for those who have none. They don't symbolize monsters."
Szerk: Csaba 2008-07-23 21:00:22
- Amíg kevés kiadvány van, gyorsan jönnek. Amikor sok, ritkábban. Mondom, elönthetnénk a piacot, de mi értelme lenne? Nincs mindenkinek havi 20ezer forintja mangára. Ha kéthavonta jönne a Naruto, Kensin, Árnybíró, Nana stb. sokan behozhatatlanul lemaradnának. Meg kell találni a helyes arányt. Nem mondom, hogy ez az, de ennek semmi köze az esetleges csúszásokhoz.
Eddig nem akartam, hozzászólni, mert a magam részéről már rég túl tettem magam az egész dolgon, de ezen kicsit meglepődtem...
Most akkor azért nem jönnek a mangák, mert "várjuk a többieket"? Akkor most már nem is jelenik meg semmi, mert van aki még nem hozta be?
Ha havonta kijönne egy mangafan kötet én meg venném sztem, legalább egy havonta reális lenne. A két havi megjelenéssel sem lenne semmi gond.
Nekem szimpatikus az egész mangafan félre értés ne essék, de ez a hozzászólás/kifogás egy kicsit furcsa nekem.
Vadooc, csak röviden és rövidre zárósan:
- Meg kéne értened, hogy akkor adjuk ki a mangáinkat, amikor jólesik. Épp eleget fizettünk a jogokért, hogy ez a lehetőség meglegyen.
- Meg kéne értened, hogy nem szorulunk rá arra, hogy te elismeréssel nyilatkozz rólunk, és a fejlődés jeleit véld felfedezni a tevékenységünkben. Sőt, igényünk sincs erre.
- Meg kéne értened, hogy nekünk nem kell bizonyítanunk előtted. Mi már letettünk ezt-azt az asztalra. Például a hazai mangakiadást.
- Fogalmam sincs, miről beszélsz, amikor hazudozással vádolsz - azt hiszem nem ismerlek, és ezt szerencsémnek érzem - de megadom a lehetőséget, hogy visszavond, és elnézést kérj.
- Meg kéne értened, hogy akkor adjuk ki a mangáinkat, amikor jólesik. Épp eleget fizettünk a jogokért, hogy ez a lehetőség meglegyen.
- Meg kéne értened, hogy nem szorulunk rá arra, hogy te elismeréssel nyilatkozz rólunk, és a fejlődés jeleit véld felfedezni a tevékenységünkben. Sőt, igényünk sincs erre.
- Meg kéne értened, hogy nekünk nem kell bizonyítanunk előtted. Mi már letettünk ezt-azt az asztalra. Például a hazai mangakiadást.
- Fogalmam sincs, miről beszélsz, amikor hazudozással vádolsz - azt hiszem nem ismerlek, és ezt szerencsémnek érzem - de megadom a lehetőséget, hogy visszavond, és elnézést kérj.
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
Horsee, csak röviden:
- Az, hogy a DV kéthavonta ad ki egy kötetet, számunkra semmit sem jelent. Nem fogunk mennyiségi versenybe szállni.
- A licenszeink nem elsietettek, most volt itt az idejük. Olyan utakat nyitottak meg, amik ugyan még nem publikusak, de még nyugatabbra is egyedülálló dolgokat/projekteket tudunk most elindítani.
- Van új munkaerő. Nagyszerűen dolgoznak, de gyakran kell rám várniuk, mert felelős kiadóként mindenen át akarom magam rágni.
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
Szerk: Csaba 2008-07-23 20:43:08
beküldve: 2008-07-23 20:25:24
(#75) Egy rövid megjegyzés erejéig: azt, hogy mi megy a háttérben, miről tudsz, vagy mit sejtesz, talán nem flame-formátumban kellene publikussá tenni, illetve erre alapozva elítélni egy kiadót.
Tartsd magadban, beszéld ki a haverokkal, írd le egy személyes oldalra, tudomisén.
Nem ide való.
Uff ^_^
A csúszásról a véleményem semleges, a nyomda hibájával nem lehet mit tenni, és két nap nem a világ. Nem hiszem, hogy olyan sokan csak mangamegjelenés miatt mennének Conra. Annál sokkal több van egy ilyen rendezvényben.
Tartsd magadban, beszéld ki a haverokkal, írd le egy személyes oldalra, tudomisén.
Nem ide való.
Uff ^_^
A csúszásról a véleményem semleges, a nyomda hibájával nem lehet mit tenni, és két nap nem a világ. Nem hiszem, hogy olyan sokan csak mangamegjelenés miatt mennének Conra. Annál sokkal több van egy ilyen rendezvényben.
A boldog lét egyik alaptörvénye: minden olyan hasznos holmit fokozott gyanakvással kell kezelni, ami kevesebbet nyom, mint a saját használati utasítása.
Eddig egyszer-kétszer késtek a kiadványaink. Te arról beszélsz, hogy sorozatosan csúsztatunk, és ezzel összefüggésben hazudunk. Azt hiszem egy magadba szállás, és minimum egy "elnézést kérek a hangnemért" kijárna.
én azt mondom h a csúszásoknak van oka, és h nem lehet mindent a nyomdára kenni egyből. nem készültek el 5 nap alatt? akkor előbb kell leadni az anyagot! egyszer emiatt késtünk, másodszor nem esünk ebbe a hibába! csak az a baj h én nem úgy látom h ez történne... és ahogy látom nem csak én gondolom így. örülök h mások is látják és nem csak én.
és nem kérek elnézést azért mert negatív véleményem van a kiadóról. inkább tegyetek vmit azért h pozitív legyen! ;) HAJRÁ! ha másért nem legalább a bizonyítási vágy miatt, h "már csak azért is megmutatom, h időben ki tudjuk adni rendszeresen a mangáinkat"... kiváncsi vok h mikor juttok el odáig.
a hazudáshoz meg annyit h szerintem nem publikus az h miért is írtam ezt, de megvan rá az okom... szerintem Csaba is sejti... de ez már tényleg nem a nagy nyílvánosságra tartozik.
A kiadó már eleget tett, hogy pozitív legyen a véleményünk. Nem elég ennyi nagy cím? Ki akar a te kedvedre tenni? ... már csak azért is. Oké, én is kiakattam h nem volt DN a conon, de ennyire számonkérni és kioktatni... kicsit túlzás. És eddig minden kötet megérte... Hogy van ennyi energiád? Kicsit irígyellek.. ha engem oltott volna le egy egész fórum, inkább másik néven jelentkeznék be.
Eddig egyszer-kétszer késtek a kiadványaink. Te arról beszélsz, hogy sorozatosan csúsztatunk, és ezzel összefüggésben hazudunk. Azt hiszem egy magadba szállás, és minimum egy "elnézést kérek a hangnemért" kijárna.
én azt mondom h a csúszásoknak van oka, és h nem lehet mindent a nyomdára kenni egyből. nem készültek el 5 nap alatt? akkor előbb kell leadni az anyagot! egyszer emiatt késtünk, másodszor nem esünk ebbe a hibába! csak az a baj h én nem úgy látom h ez történne... és ahogy látom nem csak én gondolom így. örülök h mások is látják és nem csak én.
és nem kérek elnézést azért mert negatív véleményem van a kiadóról. inkább tegyetek vmit azért h pozitív legyen! ;) HAJRÁ! ha másért nem legalább a bizonyítási vágy miatt, h "már csak azért is megmutatom, h időben ki tudjuk adni rendszeresen a mangáinkat"... kiváncsi vok h mikor juttok el odáig.
a hazudáshoz meg annyit h szerintem nem publikus az h miért is írtam ezt, de megvan rá az okom... szerintem Csaba is sejti... de ez már tényleg nem a nagy nyílvánosságra tartozik.
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
beküldve: 2008-07-23 20:00:44
(#72) Ezt most az veszi magára aki akarja (iróniát lássuk meg):
MONNYONLE!!!!!!
HAZAÁRULÓ! *skandál a tömeg*
MONNYONLE!!!!!!
HAZAÁRULÓ! *skandál a tömeg*
Nagyon nem érdekel minket, főleg, hogy egy egyéni szoc probléma miatt modod ezt /valami telefonos balhé, vagy mi a gyász/
milyen telefonos balhé? vagy az nem nekem szólt? csak mert arról én nem hallottam. de mind1...
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
beküldve: 2008-07-23 19:50:59
(#70) Na, akkor én is csak írok ide. Bár alapjában véve semmi bajom sincs a csúszásokkal, ezzel azért kéne valamit csinálni. Nem bántásból, de szerintem kicsit túlvállalta magát a kiadó. Újra kell tervezni az egész kiadási rendszert, mert minél többféle kiadvány jött ki, annál rendszertelenebbül jelennek meg az újak-régiek. Örülök a Hellsingnek és a Death Note-nak, de lehet, hogy nem kellett volna a meglévők mellé bevállalni, legalábbis nem most. A kiadványok tekintetében és hazai viszonlatban a Mangafan egy közepes kiadónak számít, és mint ilyen, nem engedhetné meg magának a rendszertelenséget. Itt most nem a két manga conról való lekésését értem, hanem pl a Kenshint, amiből kb a 7. számnak kellett volna kijönnie, ha a kéthavi ütem tartva lenne. Mivel 28 kötetes, legalább a kéthavi megjelenést tartani kéne.
Próbáljátok meg helyrerakni a dolgokat. Ütemtervek, fontossági sorrendek és helyes beosztások kellenek. Esetleg új munkaerő. Tőlünk nyugatabbra is megoldják, szerintem ti is meg fogjátok oldani. Kellő odafigyeléssel sikerülni fog. Ezt a feltörekvő konkurencia (elsősorban a Delta Vision-re gondolok) miatt is érdemes minél előbb megoldani.
Félreértések elkerülése végett: ez egy építő jellegű kritika. Talán páran ellenségesnek vélhetitek, pedig tényleg semmi ártó szándék nincs bennem ezen sorok írásakor. Továbbá engem tényleg nem zavarnak a csúszások. Rakjátok helyre a dolgokat, utána jöhetnek az új mangák! Banzai!
Próbáljátok meg helyrerakni a dolgokat. Ütemtervek, fontossági sorrendek és helyes beosztások kellenek. Esetleg új munkaerő. Tőlünk nyugatabbra is megoldják, szerintem ti is meg fogjátok oldani. Kellő odafigyeléssel sikerülni fog. Ezt a feltörekvő konkurencia (elsősorban a Delta Vision-re gondolok) miatt is érdemes minél előbb megoldani.
Félreértések elkerülése végett: ez egy építő jellegű kritika. Talán páran ellenségesnek vélhetitek, pedig tényleg semmi ártó szándék nincs bennem ezen sorok írásakor. Továbbá engem tényleg nem zavarnak a csúszások. Rakjátok helyre a dolgokat, utána jöhetnek az új mangák! Banzai!
beküldve: 2008-07-23 19:43:20
(#69) Jaja, amit csináltál vadooc, az sajna flame-elés és sok helyen azonnali kickbannal jutalmazzák.
Csak egy példa flame-re /nem idézet/
...mellesleg ellenszenves a mangafan...
Nagyon nem érdekel minket, főleg, hogy egy egyéni szoc probléma miatt modod ezt /valami telefonos balhé, vagy mi a gyász/
Lehet, hogy mélyen ért a szerelmi életes hozzászólás, azon énis csodálkoztam, de egyértelmű, hogy valamit lépnek arra, ha kapásból úgy prezentálod magad: vadooc vagyok, egy kiadós fejes kedvese.
Mellesleg, amikor végigolvastam, vicces volt, hogy a többség, valóban nem érti meg, csak harmadszorra, amiket írsz, ez van
Csak egy példa flame-re /nem idézet/
...mellesleg ellenszenves a mangafan...
Lehet, hogy mélyen ért a szerelmi életes hozzászólás, azon énis csodálkoztam, de egyértelmű, hogy valamit lépnek arra, ha kapásból úgy prezentálod magad: vadooc vagyok, egy kiadós fejes kedvese.
Mellesleg, amikor végigolvastam, vicces volt, hogy a többség, valóban nem érti meg, csak harmadszorra, amiket írsz, ez van
no pussy, just the dicks
beküldve: 2008-07-23 19:35:12
(#68) Jajjj anyám mi van itt... Jó van, késik a kiadó. És? Ezzel nem azt mondom,hogy engem nem zavar,de istenem...nem dől össze a világ egy kis késés miatt. Inkább legyen a manga nagyon színvonalas és jó minőségű, minthogy a kapkodás miatt rossz minőségű, hibás, selejt...
Úgyhogy továbbra is hajrá MANGAFAN
Úgyhogy továbbra is hajrá MANGAFAN
Kedvenceim: Death Note; Spirál; Hell Girl; Bleach; Vampire Knight; Méz & Lóhere; Nana; Paradise Kiss; Gravitation; Inuyasha; Kaleido Star;
2. hmm. az egyik kiadó ügyvezetőjének a barátnője (és hamarosan élettársa) vok, szal ne mondd h nem látok bele a dolgokba! XD
Röviden: fogalmad sincs a dolgokról. Minden, amit írsz (és ahogy írod), erről árulkodik.
3. nem azzal van a gondom h mikorra van kiírva, hanem h ha megy a nyomdába 1 hónappal ezelőtt a DN és most onnan levették, akkor abból az következik h ki van nyomva a kötet. no problem ha egyszer-kétszer késnek a kiadványok! na de azért valljuk be h ebből nem jó rendszert csinálni... bár vkinek az az igénytelenség ha nem iggazzy japán mangát adnak ki, vkinek meg a folytonos késések. istenem, embere válogatja.
És láthatóan a pattogáson kívül nem veszed a fáradságot tájékozódni. A DN1 még mindig előkészületben van, és nem a megjelent kiadványok között. Nem került le a "nyomdába megy" listáról, de az állandó sávban -surprise!- csak egy borító fér el, ami történetesen a Kensin.