Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Ismerkedős topik
:3
Bocsika^^
Nem tudtam,hogy zavar (1)
Akkor mostmár nem írok annyit (2)
Vagy írjak? (3)
Vagy nem? (4)
De, írni fogok, így lesz az egész Daimoonos. (5)
Én vagyok a legnagyobb emoticon és XD függő a világon^^
(bocsi, csak 5-ig tudok számolni )
Bocsika^^
Vagy írjak? (3)
Vagy nem? (4)
Az nem zavart, mert diszkréten el voltak rejtve, nem egymás mellett sorakoztak
beküldve: 2008-08-26 16:08:05
(#226) :3
Bocsika^^
Vagy írjak? (3)
Vagy nem? (4)
Bocsika^^
Vagy írjak? (3)
Vagy nem? (4)
Én voltam a Kék Trollféleség a Sakuraconon xD =)
Hmm...Át kéne nevezni ezt a topicot erre:Nevelés és tanárok
:
:
Hmm...Át kéne nevezni ezt a topicot erre:Aki háromnál több szmájlit ír a hozzászólásába, azt megesszük
De ugye ez az XD-kre nem vonatkozik? XD
Akkor téged már megettünk volna a conos topikban
:
:
Hmm...Át kéne nevezni ezt a topicot erre:Aki háromnál több szmájlit ír a hozzászólásába, azt megesszük
De ugye ez az XD-kre nem vonatkozik? XD
beküldve: 2008-08-26 15:52:19
(#223) Kaminaga : Kötelező olvasmányokról :
Ne csodálkozzanak, hogy annyi a depis ember, amikor mindenhol valaki meghal...Nekünk harmadikban a Bambi volt az, jajj de jó állatmese, kipusztul a fél erdő...Hát nagyon, mondhatom.
Negyedikben Kincskereső : ismét haláleset, gyötörjük szegény alsós gyereket.
Ötödikben Pál Utcai Fiúk, no comment.
Hatodikban Egri Csillagok, az egész nagyjából a harcról szól.
Hetedikben a Kőszívű ember fiai...
8.-ban pedig a Légy Jó Mindhalálig...
Az tény, hogy mindez szükséges egy átlag Magyar ember alapműveltségéhez, de tudjátok hogy van ez manapság : ki szereti a kötelező dolgokat? Sokkal szívesebben elolvasná az ember, ha nem lenne kötelező...
Az összes fentebb említett könyv egy hatalmas színfoltja a Magyar Irodalomnak, de nézzen mindenki a lelkébe. Nem olvasna egy harmadikos gyerek inkább olyan történetet, ami kicsit boldogabb? Annyi szép könyv van még...pl lehetne Szabó Magda könyvet is olvasni.
De ez csak egyéni vélemény.
A mai fiatalság így is inkább számítógépen, és MangaFan-fórumon nevelkedik XD
Ne csodálkozzanak, hogy annyi a depis ember, amikor mindenhol valaki meghal...Nekünk harmadikban a Bambi volt az, jajj de jó állatmese, kipusztul a fél erdő...Hát nagyon, mondhatom.
Negyedikben Kincskereső : ismét haláleset, gyötörjük szegény alsós gyereket.
Ötödikben Pál Utcai Fiúk, no comment.
Hatodikban Egri Csillagok, az egész nagyjából a harcról szól.
Hetedikben a Kőszívű ember fiai...
8.-ban pedig a Légy Jó Mindhalálig...
Az tény, hogy mindez szükséges egy átlag Magyar ember alapműveltségéhez, de tudjátok hogy van ez manapság : ki szereti a kötelező dolgokat? Sokkal szívesebben elolvasná az ember, ha nem lenne kötelező...
Az összes fentebb említett könyv egy hatalmas színfoltja a Magyar Irodalomnak, de nézzen mindenki a lelkébe. Nem olvasna egy harmadikos gyerek inkább olyan történetet, ami kicsit boldogabb? Annyi szép könyv van még...pl lehetne Szabó Magda könyvet is olvasni.
De ez csak egyéni vélemény.
A mai fiatalság így is inkább számítógépen, és MangaFan-fórumon nevelkedik XD
:
:
beküldve: 2008-08-26 15:41:00
(#221) Hmm...Át kéne nevezni ezt a topicot erre:Nevelés és tanárok
:
:
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
beküldve: 2008-08-26 14:52:48
(#220) Gegew: Csak hogy megnyugodj... a kezem alatt lévő gyerekekkel NEM a szüleik ismertették meg a magyar népzenét és népmesét...
A tévhittel ellentétben nem CSAK japán kultúrát adok át nekik, hanem elsősorban magyart... rengeteg mesét olvasok nekik (Benedek Elek, magyar népmesék, stb...) illetve rengeteg népdalt is tanítottam (hiába... 12 év magyar népitánc után a véremben van...).
Szóval, ez a helyzet... akinek tetszik, tetszik, akinek nem, annak nem....
Jah, és majd elfelejtettem... én tanító létemre SZERETEM a munkám és a gyerekeket...
A tévhittel ellentétben nem CSAK japán kultúrát adok át nekik, hanem elsősorban magyart... rengeteg mesét olvasok nekik (Benedek Elek, magyar népmesék, stb...) illetve rengeteg népdalt is tanítottam (hiába... 12 év magyar népitánc után a véremben van...).
Szóval, ez a helyzet... akinek tetszik, tetszik, akinek nem, annak nem....
Jah, és majd elfelejtettem... én tanító létemre SZERETEM a munkám és a gyerekeket...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Imádok olvasni (nem csak mangát) és szomorú vagyok, amikor azt hallom a mai tinezévesektől, hogy nem szeretnek olvasni.
Ez sokmindentől függ, hogy valaki szeret-e olvasni vagy nem. Én amióta az eszemet tudom utálok olvasni, pedig nem emlékszem hogy 6 éves korom előtt olyan sokat ültem volna tévé előtt. (a számítógépről meg nem is beszélve) Nekünk a suliban fél év alatt kellett megtanulnunk írni-olvasni, olyan szinten, hogy onnantól kezdve tudjanak minket németül is tanítani... Az osztályból ezzel nem is volt gondja csak pár embernek (máshol több probléma lehetett, mert azóta hallottam hogy az első évben nem fognak németet tanítani, hanem megtanítják a gyerekeket előtte rendesen írni-olvasni és csak másodiktól tanulják az idegennyelvet), de én azon kevesek közé tartoztam akiknek nem ment túl jól. Nem tartom magam nagyon lányos lánynak, de valahogy a kötelező olvasmányok sose jöttek be igazán... ez is fiúkról szól, fiúknak, meg az is, és azért egy másodikos kislányal Dióbél királyfit olvastatni... Hát mit ne mondjak nem volt egy élmény soha az olvasás, anyám teljesen el van képedve ha könyvet lát a kezemben...
Valahogy már gyerekként megutáltatták velem, nem tudom ez a tanár hibája-e, mert más meg szeret olvasni (volt oszálytársaim közül akiket ugyanaz a tanár tanított olvasni mint engem) Szóval szerintem ez nem csak attól függ hogy valaki mennyit néz tévét
Gate Wars játékos || Stargate Atlantisz fan || Ubuntu user || Opera böngésző mániás || Tux fan || Dell user
az olvasásról...
Sok tapasztalatom van ezen a téren, mivel 3 tesóm is van. A legidősebb 10 éves, most megy 4.be. És ezen a nyáron el kellett volna olvasnia a kötelezőt, ami csak 200 oldal...Nemhogy csak most fogott bele, tehát a suli kezdete előtt pár nappal, hanem még csak a 20. oldalon tart, és inkább tévézik...
És mind1 neki h reklám vagy anime vagy vmi kártúnnetvörkös rajzfilm, csak a tv előtt üljön.
Rólam: nekem volt tv a szobámban, de sohasem volt bekapcsolva, így levitték. Csak gép van itt, azt sem nyomorgatom egész nap...Olvasni meg imádok, és én sem csak mangát
Szerintem is elég szomorú a helyzetünk, ezen már csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem lehet változtatni
Sok tapasztalatom van ezen a téren, mivel 3 tesóm is van. A legidősebb 10 éves, most megy 4.be. És ezen a nyáron el kellett volna olvasnia a kötelezőt, ami csak 200 oldal...Nemhogy csak most fogott bele, tehát a suli kezdete előtt pár nappal, hanem még csak a 20. oldalon tart, és inkább tévézik...
És mind1 neki h reklám vagy anime vagy vmi kártúnnetvörkös rajzfilm, csak a tv előtt üljön.
Rólam: nekem volt tv a szobámban, de sohasem volt bekapcsolva, így levitték. Csak gép van itt, azt sem nyomorgatom egész nap...Olvasni meg imádok, és én sem csak mangát
Szerintem is elég szomorú a helyzetünk, ezen már csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem lehet változtatni
"Itamu basho wa dare ni mo iwanai, Isogu kokoro ga kakushita yume wo..."
beküldve: 2008-08-26 13:17:00
(#217) Én kivétel vagyok!A tanár is egyfolytában dicsér hogy olyan sokat olvasok Akkor viszont nem,amikor osztályfőnökin mikor fontos dolgot mond nem akarom letenni a könyvet
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
Én kérek elnézést, ez bevett szokás, de mindegy...
Ide is beírom...
Eladóként szomorúan tapasztalom, hogy vesznek egy dvd lejátszót ilyen indokkal, hogy a gyereknek lesz és az egész nap nézi a meséket rajta.
Most nem vitatom, hogy magyar/japán/amerikai rajzfilm a jobb, mert mindenhol vannak jobbak és rosszabbak. Tényleg a mértékkel van a baj. Így leszünk (nem csak mi, meg sok más ország) tévés nemzet. Egy kisgyerek ne CSAK a tv előtt üljön.
Ha lesz gyerekem, amennyit csak tehetem vele fogok játszani és mondjuk veszek neki Legót, mert azzal még a kreativitását is növelhetem. Engem 6 évesen megtanítottak sakkozni és a mai napig szeretem a logikai fejtörőket. Imádok olvasni (nem csak mangát) és szomorú vagyok, amikor azt hallom a mai tinezévesektől, hogy nem szeretnek olvasni.
Ide is beírom...
Eladóként szomorúan tapasztalom, hogy vesznek egy dvd lejátszót ilyen indokkal, hogy a gyereknek lesz és az egész nap nézi a meséket rajta.
Most nem vitatom, hogy magyar/japán/amerikai rajzfilm a jobb, mert mindenhol vannak jobbak és rosszabbak. Tényleg a mértékkel van a baj. Így leszünk (nem csak mi, meg sok más ország) tévés nemzet. Egy kisgyerek ne CSAK a tv előtt üljön.
Ha lesz gyerekem, amennyit csak tehetem vele fogok játszani és mondjuk veszek neki Legót, mert azzal még a kreativitását is növelhetem. Engem 6 évesen megtanítottak sakkozni és a mai napig szeretem a logikai fejtörőket. Imádok olvasni (nem csak mangát) és szomorú vagyok, amikor azt hallom a mai tinezévesektől, hogy nem szeretnek olvasni.
Szerk: Rudymester 2008-08-26 13:09:31
beküldve: 2008-08-26 12:36:54
(#215) Minek?Itt is nagyon jól elvagyunk,és szentem hadjuk már ezt a:ez egy hülye topic ne nekem való!Inkább írom msáhova,az idevalót választ!!
Az a topik a régmúlt idők hagyatéka, maradjunk inkább ebben az ismerkedős izében. :)
Én ott fejtettem ki véleményemet, ide meg írjanak az újjoncok...