Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Ismerkedős topik
Az a topik a régmúlt idők hagyatéka, maradjunk inkább ebben az ismerkedős izében. :)
beküldve: 2008-08-26 12:16:16
(#212) beküldve: 2008-08-26 11:39:09
(#211) Én is beleszólnék mint viszonylaag gyerek(12 vagyok).Régebben én is néztem jó meséket(Doktor bubó,Macskarisztokraták,Magyar Népmesék...).Nálunk a mértékkel volt a baj,de volt szerencsére önuralmam Sokat olvastak fel nekem.És szerintem én normális lettem.Na igen,de itt kezdődnek a gondok.A szüleim TÚLZOTTAN is megmaradtak annál a pontnál,hogy engem babusgatni kell:SSzerencsére mivel 7.-es lettem kicsit engedtek,de még így is szorítanak.Éna azt mondom a gyerekenek kell néznie tanulságos meséket,gyerekeknek szóló animéket(Nem olyanra gondolok,mint Tokyo Mew Mew mert az már más téma)és sokat felolvani neki.Én szerintem ezt fogom alkalmazni a gyerekemnél(Majd jópár év múlva) Ez egy egészséges gondolatmenet nem?
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
Ha már a szülői nevelés is igy szóba került akkor én ezt se tarom feltétlenűl jó dolognak hogy veszünk a gyermeknek mese DVD-t azt elvan...
Teljesen igazad van. A hozzászólásomból egy nagyon fontos dolog kimaradt: a mese megnézése után a szülőkkel megbeszélik a mesét. Ennek így nagy jelentősége van, ezzel együtt van értelme a dolognak. E nélkül tényleg hülyeség leültetni a gyereket a TV-hez, hogy el legyen.
Szerk.: Olvasás meg persze van, olvasnak neki meséket meg minden, a DVD-s népmesenézés csak hab a Torgyán.
beküldve: 2008-08-25 23:11:18
(#209) Ha már a szülői nevelés is igy szóba került akkor én ezt se tarom feltétlenűl jó dolognak hogy veszünk a gyermeknek mese DVD-t azt elvan... mind addig nincs ezzel semmi gond amíg egyfelől mértékkel adagoljuk a dolgot másfelől pedig nem csak leültetjük a gyereket a tv elé hanem olvasunk is neki... Elég sokan fogalakoztak az utóbbi időben azzal hogy milyen fontos szerepet tölt be az olvasás a gyerek számára már egészen kicsi kortól... csak hogy a legalapabb dolgokat említsem azon emberek akiknek olvastak gyerekkorukban sokkal nagyobb valószínűséggel fognak maguktól könyvet venni a kezükbe mint a Videón/DVDn felnőtt példányok... illetve a fantázia kialakulásában is jelentős szerep jut ezen metódusnak...
Bocs az offért meg a káoszért... :)
Bocs az offért meg a káoszért... :)
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
beküldve: 2008-08-25 23:10:32
(#208) Múltkor pont a Lúdas Matyit néztem a tévében, azelőtt meg a Macskafogót. Adják ezeket is. Doktor Bubó is van, meg minden. :) Szerintem tök jó.
Jómagam már többször pedzegettem a nevelés fontosságát és a szülők szerepét...
Azaz egyetértek veled: a mérték nagyon fontos
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-08-25 22:56:26
(#206) Picit én is hozzászólnék a dologhoz:
Van egy unokahúgom, 3 éves múlt. A szülei (tesóm és a férje) szoktak venni mese DVD-ket neki, amin magyar népmesék meg ilyesmik vannak, mert azok -mint már említettétek- sokkal értelmesebbek, mint a külföldi majomságok.
Na de ez így önmagán vajmi kevés. Egy valami hiányzik: a mérték.
Ha leültetnénk egy három éves gyereket, hogy nézzen magyar népmesét és hagynánk, hogy bármikor nézze, akkor a TV rabja lenne, később meg mikor már végignézte az összes népmesés DVD-jét, akkor meg elkezdené nézni az amerikai zagyvaságokat. Egyszóval a gyerek teljesen elbutulna.
Kedvenc unokahúgom mindennap megnézhet X magyar népmesét és nem hisztizik, hogy többet akar (annak ellenére, hogy elég akaratos természetű), mert már a kezdetektől fogva így volt "kiporciózva" neki a "meseadag".
Ha nincs meg a mértéktartás, akkor az történik, mint haverom húgával, itt egy konkrét példa:
Haveromnál videózni akarunk, de a húga Minimaxozik. Jó, hát először erősködünk, de aztán megegyezünk vele, hogy megnéz X mesét, aztán mi videózunk. Jó, megnézi a meséket, megyünk, hogy nézhessünk filmet. erre elkezd hisztizni, bönbölni, az apja se tudja leállítani, aztán úgy viszik ki a szobából, mint Hannibal Lectert.
Nos ez a fentebb ecsetelt mérték hiányának következménye.
Van egy unokahúgom, 3 éves múlt. A szülei (tesóm és a férje) szoktak venni mese DVD-ket neki, amin magyar népmesék meg ilyesmik vannak, mert azok -mint már említettétek- sokkal értelmesebbek, mint a külföldi majomságok.
Na de ez így önmagán vajmi kevés. Egy valami hiányzik: a mérték.
Ha leültetnénk egy három éves gyereket, hogy nézzen magyar népmesét és hagynánk, hogy bármikor nézze, akkor a TV rabja lenne, később meg mikor már végignézte az összes népmesés DVD-jét, akkor meg elkezdené nézni az amerikai zagyvaságokat. Egyszóval a gyerek teljesen elbutulna.
Kedvenc unokahúgom mindennap megnézhet X magyar népmesét és nem hisztizik, hogy többet akar (annak ellenére, hogy elég akaratos természetű), mert már a kezdetektől fogva így volt "kiporciózva" neki a "meseadag".
Ha nincs meg a mértéktartás, akkor az történik, mint haverom húgával, itt egy konkrét példa:
Haveromnál videózni akarunk, de a húga Minimaxozik. Jó, hát először erősködünk, de aztán megegyezünk vele, hogy megnéz X mesét, aztán mi videózunk. Jó, megnézi a meséket, megyünk, hogy nézhessünk filmet. erre elkezd hisztizni, bönbölni, az apja se tudja leállítani, aztán úgy viszik ki a szobából, mint Hannibal Lectert.
Nos ez a fentebb ecsetelt mérték hiányának következménye.
A tv ma már nem ad régi meséket
Pedig a klasszikus régi magyar rajzfilmeknek (Macskafogó, Ludas Matyi, Szaffi) nincsen párja!
beküldve: 2008-08-25 22:33:49
(#204) nemfogom 20adszorra is leirni h mér irok ugy ahogy.
aztán, sztem 1 szóval sem említettem h tanár hibája lenne
harmaccor pedig aztsem montam h a japán mese nem lehet tanulságos, csak azt montam h hiba h nem ismerik a régebbi magyar meséket, nem is tudják mit veszítenek
(ha lehet az oJan kommenteket haGGYuk h "nem veszítenek sokat")
aztán, sztem 1 szóval sem említettem h tanár hibája lenne
harmaccor pedig aztsem montam h a japán mese nem lehet tanulságos, csak azt montam h hiba h nem ismerik a régebbi magyar meséket, nem is tudják mit veszítenek
(ha lehet az oJan kommenteket haGGYuk h "nem veszítenek sokat")
Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
,,hüjék" meg ,,tuggya"??
Az meg, hogy a mai gyerek nem tudja mi az a Doktor Bubó, nem a pedagógus tehet (jelen esetben pedagógus, esetek 90 százalékában csak tanár, de ezt most hagyjuk)
A tv ma már nem ad régi meséket, gyerekek nem is tudnak róluk, nem is csoda. Bezzeg a sok, számítógéppel és igénytelenül rajzolt, abnormális hülyeségek, az megy ezerrel. A tv manapság egy nagy kupac szharrr.
Szerintem kiifejezetten dicséretes, hogy valaki meg is válogatja, mit és hogy tanít, mutat a gyerekeknek. És ha az japán, legyen japán. Legalább lesz egy értelmes kupac gyerek is.
Az meg, hogy a mai gyerek nem tudja mi az a Doktor Bubó, nem a pedagógus tehet (jelen esetben pedagógus, esetek 90 százalékában csak tanár, de ezt most hagyjuk)
A tv ma már nem ad régi meséket, gyerekek nem is tudnak róluk, nem is csoda. Bezzeg a sok, számítógéppel és igénytelenül rajzolt, abnormális hülyeségek, az megy ezerrel. A tv manapság egy nagy kupac szharrr.
Szerintem kiifejezetten dicséretes, hogy valaki meg is válogatja, mit és hogy tanít, mutat a gyerekeknek. És ha az japán, legyen japán. Legalább lesz egy értelmes kupac gyerek is.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
(vagy a fegyverrel való fenyegetőzés az erőszak??? ^^).
Nem
A törvényekben is így szerepel: fenyegetés vagy erőszak
Szó sincs erőszakról... nincs kényszer sem... teljesen önként választották (vagy a fegyverrel való fenyegetőzés az erőszak??? ^^).
De most komolyan... a választási lehetőség adott volt... lehetett volna az amerikai vagy magyar kínálatból is szemezgetni... a gyerekeim a japánt választották...
De most komolyan... a választási lehetőség adott volt... lehetett volna az amerikai vagy magyar kínálatból is szemezgetni... a gyerekeim a japánt választották...
Ebből is látszik, hogy milyen jó ízlésű, okos, értelmes kölykök...
kérdés: ha esetleg a magyar meséket választják (amiket teszem hozzá a gyerekeid sztem nem is ismernek) talán hüjék és retardáltak lennének?
na nemmintha etéren nem az animék mellett állnék, de régebben éppúgy odavoltam teszem azt Dr Bubóért, de 1 mai gyerek asse tuggya miaz...és ez sztem hiba
uff
Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
beküldve: 2008-08-25 21:14:53
(#200) IgazDe azért a témához is van köze:Mindenki mesél a tanárokkal való tapasztalatairól,és jobban megértjük a gondolkodásmódját
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
beküldve: 2008-08-25 20:58:20
(#199)