Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Legutóbb láttam
beküldve: 2008-09-19 13:10:25
(#330) Code Geass
Pozitívumok:
- nagyszerű történet, mecha kedvelőknek nagyon ajánlott,
- nem szájbarágós, kidolgozott,
- pörgős cselekmény,
- nagyjából szerethető szereplők,
- szerintem unatkozni szinte lehetetlen az anime közben
Negatívumok:
- ilyet nem találtam (tehát plusz még egy pozitívum )
A grafika nem ronda (csak számomra furcsa, pedig semmi bajom a CLAMP-pel), igaz van néhány sorozat, ami sokszorosan lekörözi a Code Geasst ebből a szempontból.
10/10, mestermű és egy új kedvenc. Amúgy leginkább a Death Note-hoz tudnám hasonlítani.
Pozitívumok:
- nagyszerű történet, mecha kedvelőknek nagyon ajánlott,
- nem szájbarágós, kidolgozott,
- pörgős cselekmény,
- nagyjából szerethető szereplők,
- szerintem unatkozni szinte lehetetlen az anime közben
Negatívumok:
- ilyet nem találtam (tehát plusz még egy pozitívum )
A grafika nem ronda (csak számomra furcsa, pedig semmi bajom a CLAMP-pel), igaz van néhány sorozat, ami sokszorosan lekörözi a Code Geasst ebből a szempontból.
10/10, mestermű és egy új kedvenc. Amúgy leginkább a Death Note-hoz tudnám hasonlítani.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
beküldve: 2008-09-11 23:18:48
(#329) Tegnapelőtt délután Ergo Proxy, úgy az elejétől a végéig...
Kegyetlenjó... bár egy két dolog zavart, ezért csak 9.7/10
Kétségkívül 16+
Pl a mód ahogy elmagyarázták az előzményeket - a vetélkedő -.-' , meg a vidámparkváros is felejthető lett volna
De akkor is, iszonyatjó scifi anime. Pedig azt hittem hogy a Ghost in the Shellnél már nem fog jobban tetszeni semmi. Élethű karakterek, csavaros történet, és mindehez meseszép kidolgozás, a legösszetettebb érzelmeket is tudja ábrázolni. Kétségkívül 16+
sőt, lehet 18+
, de ajánlom mindenkinek aki nem csak mesét akar látni, ha nimét néz."when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
beküldve: 2008-09-11 23:16:18
(#328) Tegnapelőtt délután Ergo Proxy, úgy az elejétől a végéig...
Kétségkívül 16+
Pl a mód ahogy elmagyarázták az előzményeket - a vetélkedő -.-' , meg a vidámparkváros is felejthető lett volna
De akkor is, iszonyatjó scifi anime. Pedig azt hittem hogy a Ghost in the Shellnél már nem fog jobban tetszeni semmi. Élethű karakterek, csavaros történet, és mindehez meseszép kidolgozás, a legösszetettebb érzelmeket is tudja ábrázolni. Kétségkívül 16+
sőt, lehet 18+
, de ajánlom mindenkinek aki nem csak mesét akar látni, ha nimét néz."when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
beküldve: 2008-09-11 22:42:34
(#327) Végignéztem a School Days-t.
Reakció:
Amilyen jól indult, kétszer olyan vacakul fejeződött be.
Finálé (10-12)
Reakció:
Amilyen jól indult, kétszer olyan vacakul fejeződött be.
Az eleje (kb 1-6/7)
Aranyos szerelmi bénázás, jó barátnők, félreértések, szkúllájf, hepinessz. Romantika, érzelmek...
Az elcseszettség (7-10)
Innentől látszik nagyon erősen, hogy adult simdate visual novel alapján készült. Makotónak olyan kedve van, már félrekufircol egy, jaj nem is, kettő, bocs, félreszámoltam, 6 CSAJJAL. Ez annyira irreális és elcseszett, erőltetett, hogy csak úgy ok nélkül, ,,Makoto kanos, Makoto kefél" ősember logika alapján csalja a barátnőit, hogy jobban tetszik az embernek az anime, ha néhány lotyóról nem is veszünk tudomást. És ha azt gondolnánk, a jó kezdetet el lehet mégjobban rontani, még mindig távol járunk az igazságtól..
Aranyos szerelmi bénázás, jó barátnők, félreértések, szkúllájf, hepinessz. Romantika, érzelmek...
Az elcseszettség (7-10)
Innentől látszik nagyon erősen, hogy adult simdate visual novel alapján készült. Makotónak olyan kedve van, már félrekufircol egy, jaj nem is, kettő, bocs, félreszámoltam, 6 CSAJJAL. Ez annyira irreális és elcseszett, erőltetett, hogy csak úgy ok nélkül, ,,Makoto kanos, Makoto kefél" ősember logika alapján csalja a barátnőit, hogy jobban tetszik az embernek az anime, ha néhány lotyóról nem is veszünk tudomást. És ha azt gondolnánk, a jó kezdetet el lehet mégjobban rontani, még mindig távol járunk az igazságtól..
Finálé (10-12)
Nemtudom milyen agybaj vagy dühroham közepette írta a történetíró ezeket a részeket... De hogy valami történt vele az első részekhez képest, az tuti.
Sekai terhes, Kotonoha megbolondul, aztán jön az érzelmi párbaj, hogy mióta el van ez tervezve, meg igazán rájöhettél volna szarság, végül jön a gyomorforgatóan lelki szemeket bántó dühroham, és a konyhakéssel trancsírozás, aztán (teljesen logikátlanul) elmarad a lelki sokk mindkét csaj részéről, a belezés és trancsírozás pedig teljesen extrém méreteket ölt. Majd a levágott fejjel a tengeren hánykolódva örökké együtt
Egy szó mint száz, amennyire tetszett, mondjuk, a hetedik vagy nyolcadik részig az anime, annál nagyobb hatásvadász szar volt a befejezés.
Mondjuk lehet hogy még mindig a förtelem okozta sokk hatása alatt írom ezeket, meg félreértettem az anime fajtáját, és én voltam a hülye, hogy romantikát vártam, nem pedig nem bemutatott töcskölődést és pszichothrillert belezéssel egybekötött animét. Mindenesetre, ahogy indult, és amit ezek alapján várt volna az ember, az utolsó részek nagyon furcsák és megbotránkoztatóan rosszak voltak. Így az anime nálam már csak 7/10...:S
Sekai terhes, Kotonoha megbolondul, aztán jön az érzelmi párbaj, hogy mióta el van ez tervezve, meg igazán rájöhettél volna szarság, végül jön a gyomorforgatóan lelki szemeket bántó dühroham, és a konyhakéssel trancsírozás, aztán (teljesen logikátlanul) elmarad a lelki sokk mindkét csaj részéről, a belezés és trancsírozás pedig teljesen extrém méreteket ölt. Majd a levágott fejjel a tengeren hánykolódva örökké együtt
Egy szó mint száz, amennyire tetszett, mondjuk, a hetedik vagy nyolcadik részig az anime, annál nagyobb hatásvadász szar volt a befejezés.
Mondjuk lehet hogy még mindig a förtelem okozta sokk hatása alatt írom ezeket, meg félreértettem az anime fajtáját, és én voltam a hülye, hogy romantikát vártam, nem pedig nem bemutatott töcskölődést és pszichothrillert belezéssel egybekötött animét. Mindenesetre, ahogy indult, és amit ezek alapján várt volna az ember, az utolsó részek nagyon furcsák és megbotránkoztatóan rosszak voltak. Így az anime nálam már csak 7/10...:S
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Hát nem xD
Én egyik amv-ben hallottam a DN magyar szinkronját, hát az se egy nagy bayernmünchen.
Ismét School Days: Kezd kicsit zavaros lenni ez a szerelmi ikozaéder
Már rájöttem, miért...
Én egyik amv-ben hallottam a DN magyar szinkronját, hát az se egy nagy bayernmünchen.
Ismét School Days: Kezd kicsit zavaros lenni ez a szerelmi ikozaéder
Már rájöttem, miért...
Az anime egy ,,adult date-sim visual novel" (magyarul: kufircszimulátor) alapján készült. Így már totál nem fura, hogy Makoto mindenkivel félrekufircol...De komolyan, mindenkivel Azt még keresem, hogy a manga verzió időrendben hová tartozik... De ez a visual-novel dolog letaglózott... hát ezért töcsköl fűt fát a főhős.. xD
Szerk: Nagashi 2008-09-09 22:08:05
beküldve: 2008-09-09 19:36:13
(#325) Jetixen Naruto
Még most is tudok rajta röhögni, így ezeregy rész és ismétlés után is, amikor elkolbászolok a nappaliba, ahol a kedves kis húgicám nézi azt a ......... khm...nem bírom a magyar szinkronos narutot...majd az Animaxon...talán X)
Ma is elmentem a tv előtt, pont amikor:
Itachi megszólalt....hát ott fetrengtem a szőnyegen, mindenki hülyének nézett, de azért nagyon LOL voltam XD
Szörnyű a hangja...wááhhh....
Ma is elmentem a tv előtt, pont amikor:
Itachi megszólalt....hát ott fetrengtem a szőnyegen, mindenki hülyének nézett, de azért nagyon LOL voltam XD
Szörnyű a hangja...wááhhh....
asszem ez nem nagyon volt spoiler
"Itamu basho wa dare ni mo iwanai, Isogu kokoro ga kakushita yume wo..."
beküldve: 2008-09-09 19:26:10
(#324) Kezdtek beindulni az események, mostmár A++ romantikus anime kategória ^^ Imádom.
(Mondjuk néha idegesítő hogy
Makotónak két, milyen aranyos és szépszál lánykák csapják a szelet, ő meg mindegyikkel tahó kissé xD
)"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
beküldve: 2008-09-08 19:54:54
(#323) Most nézem a School Days-t ^^
Egyelőre nem A++ romantikus anime, viszont nagyon jó.
Szép a grafika, reálisak a szereplők. Viszont néhányan nem viselkednek elég különbözően (egyelőre, még csak 5. résznél tartok) a történet nemigazán ad egetrengető meglepetéseket, viszont a hangulat el van találva, és jó az összhatás, és szórakoztató nézni a két kezdő szerelmest, felváltva bénázzák el a dolgokat ^^ Majd mesélek részletesebben, ha kivégeztem.
Egyelőre nem A++ romantikus anime, viszont nagyon jó.
Szép a grafika, reálisak a szereplők. Viszont néhányan nem viselkednek elég különbözően (egyelőre, még csak 5. résznél tartok) a történet nemigazán ad egetrengető meglepetéseket, viszont a hangulat el van találva, és jó az összhatás, és szórakoztató nézni a két kezdő szerelmest, felváltva bénázzák el a dolgokat ^^ Majd mesélek részletesebben, ha kivégeztem.
beküldve: 2008-09-02 16:59:27
(#322) Persona Trinity Soul
Pozitívumok:
- az alapsztori találó,
- a grafika szép,
- az átlagnál jobban kidolgozottak a szereplők, illetve a múltjuk (még a mellékszereplőké is),
- az első opening, illetve a második ending jó,
- folyamatosan tudunk meg infókat a szereplőkről és a történetről, így nem unalmas a sorozat.
Negatívumok:
- néhol sok a fölösleges szöveg, így belassul a történet,
- első ending és a második opening zeneileg felejthető (előző grafikai szempontból is elég bizarr).
- néhol logikátlan váltások az idősíkok között.
Összességében: 10/8.
Pozitívumok:
- az alapsztori találó,
- a grafika szép,
- az átlagnál jobban kidolgozottak a szereplők, illetve a múltjuk (még a mellékszereplőké is),
- az első opening, illetve a második ending jó,
- folyamatosan tudunk meg infókat a szereplőkről és a történetről, így nem unalmas a sorozat.
Negatívumok:
- néhol sok a fölösleges szöveg, így belassul a történet,
- első ending és a második opening zeneileg felejthető (előző grafikai szempontból is elég bizarr).
- néhol logikátlan váltások az idősíkok között.
Összességében: 10/8.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
beküldve: 2008-08-31 22:51:44
(#321) Végignéztem az NGE-t.
Hát nemmondom, elég elcseszett befejezése lett..
Mondjuk oké, mert
Hát nemmondom, elég elcseszett befejezése lett..
Mondjuk oké, mert
a jellemek ezektől a pszichós lelkis részektől lettek kerekek, ez mindent megmagyarázott a szereplők viselkedésében, egyénenként, de akkoris... eléggé fucked up
kb 22-23. epizódtól már alapból voltak dolgok, amiket nem értettem, erre a végén két epizódon át megy az időutazás meg a pszichó.
Nem értem miért kell a jó dolgoknak mindig ilyen elcseszett befejezést csinálni...
Nana anime: Ezaz Hachi, majdlesz valahogy!
Onegai Teacher: Álmodozgatás és pszichó!
és most NGE: Egy órányi révülés után jól megtapsolunk a képzeletedben, szép volt Shinji, megismerted önmagad! Yay!
Ááá .
kb 22-23. epizódtól már alapból voltak dolgok, amiket nem értettem, erre a végén két epizódon át megy az időutazás meg a pszichó.
Nem értem miért kell a jó dolgoknak mindig ilyen elcseszett befejezést csinálni...
Nana anime: Ezaz Hachi, majdlesz valahogy!
Onegai Teacher: Álmodozgatás és pszichó!
és most NGE: Egy órányi révülés után jól megtapsolunk a képzeletedben, szép volt Shinji, megismerted önmagad! Yay!
Ááá .
beküldve: 2008-08-31 01:06:11
(#320) Neon Genesis Evangelion, 20. rész :)
Nemtudja valaki, hány részes ez az anime? Nincs kedvem megkeresni -.-
Amúgy nemhittem volna hogy efféle anime így le fog kötni :) Izgalmas meg minden, és a mecha harcok után még üdítőbbnek hatnak a romantikus meg a school-life részek.
És rájöttem, hogy nemcsak romantikára spagettizni jó, hanem benga robotok és démonok harcára nutelláskalácsozni is nagyon jó
Az élet szép.
Nemtudja valaki, hány részes ez az anime? Nincs kedvem megkeresni -.-
Amúgy nemhittem volna hogy efféle anime így le fog kötni :) Izgalmas meg minden, és a mecha harcok után még üdítőbbnek hatnak a romantikus meg a school-life részek.
És rájöttem, hogy nemcsak romantikára spagettizni jó, hanem benga robotok és démonok harcára nutelláskalácsozni is nagyon jó
Az élet szép.
Legutóbb Full Metal Alchemist-et láttam az Animaxon. Volt pár rész ait kihígytam ezeket most pótolom
Én egyet sem hagytam ki,de nálunk a Kapzsiság elméletét félbe hagyták tehát én azt pótolom!
Olyan nincs, hogy olyan nincs!
beküldve: 2008-08-28 01:31:55
(#318) Neon Genesis Evangelion 13 epizódnál tartok :) Érdekesnek, jónak találom annak ellenére is, hogy nem kedvencem ez a fajta anime.
Azt Én is végignéztem.^^
Nekem is a kedvenc animém lett, a 38. résznél többször is sírva fakadtam, olyan megindító volt....
Én voltam a Kék Trollféleség a Sakuraconon xD =)
beküldve: 2008-08-27 19:56:40
(#316) Nana, megnéztem az egész animét, mind a 47 részt.
vicces volt. Volt pár rész, aminél majdnem, meg néha el is bőgtem magam... Pl.: amikor Shouji és Nana, vagyis Hachi szakítottak...Amikor Nobu sírt Hachiko miatt...Amikor Hachi összejött Takumival-->nagyon gáz...nem tudott találni nagyobb barmot??? Meg a vége..szörnyű!! Én azt szerettem volna ha Hachi és Nobu összejönnek. Persze a vége az lett h megfogták egymás, tehát nem volt olyan vége, amire én számítottam .
A kedvencem Nana lett (Osaki Nana)
A fiúk közül Nobu (áhh..milyen meglepetés...)
Hasonlóságot véltem felfedezni köztem és Hachiko közt...sajnos én is úgy gondolkodok mint ő, a pasikhoz is úgy állok hozzá, mint ő kb. az 1. manga-kötetben, mindenkibe beleszeret, aki helyes, de egyikkel se tud összejönni...
Ez van...ezt kell szeretni.
Am azt hittem, Reira utálatos, és én is utálni fogom, mint karaktert, de Yazawa Ai nem olyannak csinálta meg, aki elveszi mások pasijait, és ez megteccett benne.
Szal, egyik kedvenc animém lett, aki nem nézte meg még, annak őszintén ajánlom, és a zenéje is jó.
A kedvencem Nana lett (Osaki Nana)
A fiúk közül Nobu (áhh..milyen meglepetés...)
Hasonlóságot véltem felfedezni köztem és Hachiko közt...sajnos én is úgy gondolkodok mint ő, a pasikhoz is úgy állok hozzá, mint ő kb. az 1. manga-kötetben, mindenkibe beleszeret, aki helyes, de egyikkel se tud összejönni...
Ez van...ezt kell szeretni.
Am azt hittem, Reira utálatos, és én is utálni fogom, mint karaktert, de Yazawa Ai nem olyannak csinálta meg, aki elveszi mások pasijait, és ez megteccett benne.
Szal, egyik kedvenc animém lett, aki nem nézte meg még, annak őszintén ajánlom, és a zenéje is jó.
"Itamu basho wa dare ni mo iwanai, Isogu kokoro ga kakushita yume wo..."