Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Legutóbb láttam
Megnéztem a Gundam első részét. És tetszett. Szerintem folytatom. Kíváncsi vagyok milyen a többi..
Melyiknek az első részét?
Gundamből van vagy 20 fajta sorozat
One Vision! One Purpose! The Technology of Peace! Peace Through Power!
beküldve: 2013-03-11 19:16:31
(#997) Megnéztem a Gundam első részét. És tetszett. Szerintem folytatom. Kíváncsi vagyok milyen a többi..
Az ember igazi természete szemmel nem látható...
beküldve: 2013-03-10 14:53:37
(#996) Mobile Suit Gundam Unicorn OVA.6 - Two Worlds, Two Tomorrows
Kellemes kis összekötő rész és egyfajta vihar előtti csend a befejező epizód előtt. Persze ez azt is jelenti, hogy nagyon kevés összecsapásra került sor. Csak Angelo és Full Frontal alázott az elején, jócskán kibővítve azt a csatajelenetet, amit az előző OVA végén elkezdtek. Utána ismét az ellentétes ideológiáknak jutott a főszerep. Eleve ostoba ötlet volt Frontaltól, hogy megszálltak egy Federációs hajót, hiszen az ellentétes oldalhoz tartozó legénységek nem sokáig bírták elviselni egymást. Arra viszont jó volt a dolog, hogy őmaga is felfedte a terveit, így most már mindenkiről tudjuk, hogy mit akar. És ami még fontosabb, végre mindenki megtalálta a maga oldalát.
És persze pont ott csapják le a végét, mikor az Unicorn és a Banshee összecsapna
Jöhet a végjáték, de sajnos csak jövőre
7/10
beküldve: 2013-03-07 18:17:16
(#995) Legutóbb a Tonari no Kaibutsu-kunt láttam. Aranyos volt, de a végére nem igazán jutottak semmire a karakterek... mondhatni egy hétvégi kikapcsolódásnak felelt meg nekem, nem volt benne izgalom vagy érdekes harc, és a romantika területén se volt semmi, inkább olyan semleges volt...
Láttam már jobbakat, úgyhogy ez nem fog a kedvenceim közé tartozni.
Láttam már jobbakat, úgyhogy ez nem fog a kedvenceim közé tartozni.
"A valóságban nincs olyan helyzet, melyet megnyerhetünk úgy, hogy követjük a szabályokat."
beküldve: 2013-03-06 18:21:40
(#994) Épp most néztem meg a Kumo no mukô, yakusoku no basho-t. Ez egy nagyon szép anime. A barátságról, összetartásról, egy kis SCI-fi-vel keverve, és nagyon szép látványra is. Mindenkinek ajánlom, aki még nem látta...
beküldve: 2013-03-03 14:33:01
(#993) Blood-C: The Last Dark
A gyalázatosan rossz anime-sorozat után nem sokat várhattam a filmtől sem, de azt a minimálisat azért teljesítette - többet viszont nem. Ugyanolyan átlagos(vagy sokszor az alatti) mint az egész Blood sorozat.
Kezdem a pozitívumokkal, ami leginkább a technikai megvalósításra terjed csak ki. A rajzolás ezúttal igazán színvonalas volt, fényévekkel szebb és minőségibb mint a sorozatban. Az animációra sem volt panaszom, de egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan jelenet volt a filmben, mikor ez fel is tűnt, mert nemcsak egy helyben álltak vagy sétálgattak. A szinkronhangokkal sem volt gond, hiszen egy elég híres nevekből álló gárdát hoztak össze - csak kár, hogy a karaktereik az égvilágon semmit nem értek, még a nevüket sem volt érdemes megjegyezni.
És most jöjjön a feketeleves:
A film felépítése teljes mértékben megegyezik a sorozatéval, vagyis az első 4/5-ében (80percen át) semmi említésre méltó nem történik, majd az utolsó 20percben zavarják le az egész sztorit, ami a végére egy ugyanolyan elbarmolt marhaság lesz, mint a sorozat befejezése.
A főszereplő Saya az égvilágon semmit nem változik-fejlődik az üresjárat alatt, nem edz és nem is készül az összecsapásra, még mentálisan sem. Jobbára csak ül a sarokban és arra vár, hogy megtalálják neki Fumitot, majd a végén Egymaga odamegy és lenyom mindenkit (valójában csak két ellent), mi nézők pedig ismételten azon vagyunk kénytelenek elmélkedni, hogy ehhez mi szükség volt arra az érdektelen és elnyújtott bevezetésre?
Az új szereplőgárdához neves szinkronhangokat szedtek össze, de a Mana nevű lányon (aki kísértetiesen emlékeztet Saya sorozatbeli vidám/flúgos alteregójára) kívül senkit nem mutatnak be rendesen, és végig egydimenziós, felejthető karakterek maradnak, akik teljes mértékben feleslegesek a lényegi történet szempontjából, és a végjátékból gyakorlatilag teljesen ki is hagyják őket - Manát is beleértve. Yuuki Kaji pedig ismét végig ordítja és rinyálja a filmet, ahogy azt megszokhattuk tőle.
Az animációval nincs különösebb gond, de mint azt fentebb írtam, alig volt rá szükség (ezért lehetett olyan szép és egységes a rajzolása), hiszen összesen KÉT összecsapás van csak a filmben, ráadásul mindkettő elég rövid és unalmas - pontosan olyan bénák, mint a sorozatbeli szörnylevágások: egy suhintás és már halott is. Még a végső (borzasztó ronda CG-vel előállított) főszörny elleni csata is teljesen antiklimatikus, a befejezésről nem is beszélve, ami ismét a hülyeség magasfoka: Fumito egész terve egy olyan ostobaság, ami egy első-szerelmes 10évesnek juthat csak eszébe
Összegezve: akinek a sorozat tetszett (létezik ilyen?), annak ez még jobban fog. Akinek már ez sem, ez sem fog jobban.
4/10
Az pedig elég sokat mondó, hogy a film egyetlen fénypontja (Saya és Mana fürdőzésén kívül) az xxxHolic Watanukijának meglátogatása a boltjában. Ő rendesen kikupálódott az évek alatt, már úgy is beszél, öltözködik és pipázik mint Yuuko
A gyalázatosan rossz anime-sorozat után nem sokat várhattam a filmtől sem, de azt a minimálisat azért teljesítette - többet viszont nem. Ugyanolyan átlagos(vagy sokszor az alatti) mint az egész Blood sorozat.
Kezdem a pozitívumokkal, ami leginkább a technikai megvalósításra terjed csak ki. A rajzolás ezúttal igazán színvonalas volt, fényévekkel szebb és minőségibb mint a sorozatban. Az animációra sem volt panaszom, de egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan jelenet volt a filmben, mikor ez fel is tűnt, mert nemcsak egy helyben álltak vagy sétálgattak. A szinkronhangokkal sem volt gond, hiszen egy elég híres nevekből álló gárdát hoztak össze - csak kár, hogy a karaktereik az égvilágon semmit nem értek, még a nevüket sem volt érdemes megjegyezni.
És most jöjjön a feketeleves:
A film felépítése teljes mértékben megegyezik a sorozatéval, vagyis az első 4/5-ében (80percen át) semmi említésre méltó nem történik, majd az utolsó 20percben zavarják le az egész sztorit, ami a végére egy ugyanolyan elbarmolt marhaság lesz, mint a sorozat befejezése.
A főszereplő Saya az égvilágon semmit nem változik-fejlődik az üresjárat alatt, nem edz és nem is készül az összecsapásra, még mentálisan sem. Jobbára csak ül a sarokban és arra vár, hogy megtalálják neki Fumitot, majd a végén Egymaga odamegy és lenyom mindenkit (valójában csak két ellent), mi nézők pedig ismételten azon vagyunk kénytelenek elmélkedni, hogy ehhez mi szükség volt arra az érdektelen és elnyújtott bevezetésre?
Az új szereplőgárdához neves szinkronhangokat szedtek össze, de a Mana nevű lányon (aki kísértetiesen emlékeztet Saya sorozatbeli vidám/flúgos alteregójára) kívül senkit nem mutatnak be rendesen, és végig egydimenziós, felejthető karakterek maradnak, akik teljes mértékben feleslegesek a lényegi történet szempontjából, és a végjátékból gyakorlatilag teljesen ki is hagyják őket - Manát is beleértve. Yuuki Kaji pedig ismét végig ordítja és rinyálja a filmet, ahogy azt megszokhattuk tőle.
Az animációval nincs különösebb gond, de mint azt fentebb írtam, alig volt rá szükség (ezért lehetett olyan szép és egységes a rajzolása), hiszen összesen KÉT összecsapás van csak a filmben, ráadásul mindkettő elég rövid és unalmas - pontosan olyan bénák, mint a sorozatbeli szörnylevágások: egy suhintás és már halott is. Még a végső (borzasztó ronda CG-vel előállított) főszörny elleni csata is teljesen antiklimatikus, a befejezésről nem is beszélve, ami ismét a hülyeség magasfoka: Fumito egész terve egy olyan ostobaság, ami egy első-szerelmes 10évesnek juthat csak eszébe
Összegezve: akinek a sorozat tetszett (létezik ilyen?), annak ez még jobban fog. Akinek már ez sem, ez sem fog jobban.
4/10
Az pedig elég sokat mondó, hogy a film egyetlen fénypontja (Saya és Mana fürdőzésén kívül) az xxxHolic Watanukijának meglátogatása a boltjában. Ő rendesen kikupálódott az évek alatt, már úgy is beszél, öltözködik és pipázik mint Yuuko
beküldve: 2013-02-17 00:04:56
(#992) Dog Days 2
Ez az évad is tetszett. Valamivel még jobban is, mint az előző. Több változatos kaland volt, látványosabbak lettek a csaták, többet megtudhattunk a karakterekről, és az újak is mind jó arcok voltak. De összefüggő sztori híján időnként azért unalmas is tudott lenni, ezért egy 7/10-nél nem tudok jobbat adni rá.
Várom az - egyébként már bejelentett - harmadik évadot.
És legközelebb változtathatnának annyit, hogy az alkalommal a fantázia karakterek jönnek át a valódi világba, és ők töltenek itt egy-két hetet
Ez az évad is tetszett. Valamivel még jobban is, mint az előző. Több változatos kaland volt, látványosabbak lettek a csaták, többet megtudhattunk a karakterekről, és az újak is mind jó arcok voltak. De összefüggő sztori híján időnként azért unalmas is tudott lenni, ezért egy 7/10-nél nem tudok jobbat adni rá.
Várom az - egyébként már bejelentett - harmadik évadot.
És legközelebb változtathatnának annyit, hogy az alkalommal a fantázia karakterek jönnek át a valódi világba, és ők töltenek itt egy-két hetet
beküldve: 2013-01-22 12:57:16
(#991) Hatsukoi Limited
Meglepő jó volt, sőt a saját műfajában egyenesen nagyszerű!!!
És ez a műfaj nem az ecchi, ami tényleg csak elvétve fordul elő benne és akkor is max a bugyivillantásig megy el, hanem egy igazi Romantikus animeről van szó.
Persze a szereplők 13-15évesek, ezért nem életre szóló örök szerelmekben gondolkodnak, inkább az első fellángolásokat mutatja be a sorozat, amelyek közül több csalódással végződik ahogy az az életben is gyakran előfordul. Éppen ez az anime nagy érdeme, hogy viszonylag reálisan mutatja be ezeket a kapcsolatokat, amelyek között vannak szimpla fellángolások (bár megjegyzem, szerintem ezek voltak az anime leggyengébb részei - gondolok itt
Technikai szempontbll sem találtam benne semmi kivetnivalót. A többnyire neves szinkronhangok mind jól teljesíttek, a rajzolási stílus tökéletesen illett a hangulathoz, és a zenéket is jól válogatták össze - az Ending különösen tetszett.
8/10
Aki szereti a romantikus animeket, az mindenképp nézze meg! Nem mindegyik lány szerelme marad emlékezetes, de akad köztük pár szívmelengető történet.
Meglepő jó volt, sőt a saját műfajában egyenesen nagyszerű!!!
És ez a műfaj nem az ecchi, ami tényleg csak elvétve fordul elő benne és akkor is max a bugyivillantásig megy el, hanem egy igazi Romantikus animeről van szó.
Persze a szereplők 13-15évesek, ezért nem életre szóló örök szerelmekben gondolkodnak, inkább az első fellángolásokat mutatja be a sorozat, amelyek közül több csalódással végződik ahogy az az életben is gyakran előfordul. Éppen ez az anime nagy érdeme, hogy viszonylag reálisan mutatja be ezeket a kapcsolatokat, amelyek között vannak szimpla fellángolások (bár megjegyzem, szerintem ezek voltak az anime leggyengébb részei - gondolok itt
a szeles Ayumi, de különösen Yamamoto egy nyalókából eredő
szerelmi problémáira) és lassan de biztosan érő románcok is, miközben még az ilyenkor felbukkanó felesleges tiniangstot is sikerült mellőzni. A végére pedig összehoztak egy egész jól kidolgozott, felnőtté válásról szóló történetet.Technikai szempontbll sem találtam benne semmi kivetnivalót. A többnyire neves szinkronhangok mind jól teljesíttek, a rajzolási stílus tökéletesen illett a hangulathoz, és a zenéket is jól válogatták össze - az Ending különösen tetszett.
8/10
Aki szereti a romantikus animeket, az mindenképp nézze meg! Nem mindegyik lány szerelme marad emlékezetes, de akad köztük pár szívmelengető történet.
beküldve: 2013-01-15 15:35:57
(#990) Tegnap néztem meg a Count and Fairy-t és a Ano Hanat. Mindkettő nagyon aranyos történet.
Az elsőt még mangában is elkezdtem olvasni. Nagyon szeretni való történet a tündérekről és egyéb lényekről. A rajzolása nagyon szép.A zene is nagyszerű. 7/10
Az Ano Hana pedig szomorú,amitől néha sírhatnékom volt,de mégis van benne valami szép,amitől inkább mosolyognék.
A rajzolása tökéletes és a tájak..jobb nem is lehetne. 8.5/10
Az elsőt még mangában is elkezdtem olvasni. Nagyon szeretni való történet a tündérekről és egyéb lényekről. A rajzolása nagyon szép.A zene is nagyszerű. 7/10
Az Ano Hana pedig szomorú,amitől néha sírhatnékom volt,de mégis van benne valami szép,amitől inkább mosolyognék.
A rajzolása tökéletes és a tájak..jobb nem is lehetne. 8.5/10
beküldve: 2013-01-13 21:20:59
(#989) Most néztem meg az Animátrix-ot. Sokan mondták, hogy jó anime. Szerintem sem volt rossz, de többet vártam a Mátrix előzményétől.
beküldve: 2013-01-04 20:26:14
(#988) Anohana:
Szarrá bőgtem magam rajta, de egyszerűen imádom! <3
K:
Mikoto *.* Miatta kezdtem el nézni és mint a No.6 ennek a stílusa is jól megfogott ( na jó apum Mátrixon nevelt fel gyakorlatilag) , De a legvégén ennél is csurgott a könnyem elég rendesen.
Szarrá bőgtem magam rajta, de egyszerűen imádom! <3
K:
Mikoto *.* Miatta kezdtem el nézni és mint a No.6 ennek a stílusa is jól megfogott ( na jó apum Mátrixon nevelt fel gyakorlatilag) , De a legvégén ennél is csurgott a könnyem elég rendesen.
beküldve: 2013-01-02 11:42:36
(#987) Guilty Crown: Lost Christmas
Nem volt nagy szám. 5/10
UN-GO: Inga Nikki
Ahhoz képest, hogy 20 másodpercesek voltak a részek, egész jó volt. 6/10
Jormungand: Perfect Order
Ugyanolyan mint az első évad: a hangulat és a szereplők jók, de nincs benne semmi fordulat, s ezért egy kicsit unalmas.
6/10
Nem volt nagy szám. 5/10
UN-GO: Inga Nikki
Ahhoz képest, hogy 20 másodpercesek voltak a részek, egész jó volt. 6/10
Jormungand: Perfect Order
Ugyanolyan mint az első évad: a hangulat és a szereplők jók, de nincs benne semmi fordulat, s ezért egy kicsit unalmas.
6/10
beküldve: 2012-12-29 11:54:07
(#986) Btooom!
Jó volt, a hangulata bejött. Volt pár dolog ami zavart de ettől függetlenül egy kiváló alkotás 7/10
Sword art online
Egyszer meg lehet nézni... 5/10
To Love ru ova
Egy fokkal jobb volt mint a sorozat. 6/10
Jó volt, a hangulata bejött. Volt pár dolog ami zavart de ettől függetlenül egy kiváló alkotás 7/10
Sword art online
Egyszer meg lehet nézni... 5/10
To Love ru ova
Egy fokkal jobb volt mint a sorozat. 6/10
beküldve: 2012-12-28 12:44:23
(#985) Jormungan (2) Perfect Order
Nem volt egy nagy eresztés ez a sorozat. Az animáció és a rendezés rendben volt, és a hangulata is hibátlan. De a történet egy nagy nulla. Jobbára csak húzták az egészet két évadon át, míg bemutatták az összes szereplőt, akik ettől függetlenül ugyanúgy felejthetőek maradtak később is. Semmivel nem kerültek közelebb a nézőhöz, dehát erre nem is volt szükség, hiszen a komolytalan összecsapások során egy percig sem kellett aggódni értük. Az akció jelenetekbe semmi izgalom, látvány vagy ráció nem szorult, olyan rosszul voltak kivitelezve, hogy még a filozofikus, ködösítésekkel teli beszélgetéseik is érdekesebbek voltak. A második évad során a lufi folyamatosan eresztett lefelé, a befejezéshez érkezve pedig teljesen kifogyott belőle a levegő. Különösebb bonyodalom nélkül szépen véget ért az egész, Koko jobbára csak eszmei győzelmet aratott mindenki felett, a kérdésekből pedig semmi nem lett megválaszolva
6/10
Nem volt egy nagy eresztés ez a sorozat. Az animáció és a rendezés rendben volt, és a hangulata is hibátlan. De a történet egy nagy nulla. Jobbára csak húzták az egészet két évadon át, míg bemutatták az összes szereplőt, akik ettől függetlenül ugyanúgy felejthetőek maradtak később is. Semmivel nem kerültek közelebb a nézőhöz, dehát erre nem is volt szükség, hiszen a komolytalan összecsapások során egy percig sem kellett aggódni értük. Az akció jelenetekbe semmi izgalom, látvány vagy ráció nem szorult, olyan rosszul voltak kivitelezve, hogy még a filozofikus, ködösítésekkel teli beszélgetéseik is érdekesebbek voltak. A második évad során a lufi folyamatosan eresztett lefelé, a befejezéshez érkezve pedig teljesen kifogyott belőle a levegő. Különösebb bonyodalom nélkül szépen véget ért az egész, Koko jobbára csak eszmei győzelmet aratott mindenki felett, a kérdésekből pedig semmi nem lett megválaszolva
6/10
beküldve: 2012-12-26 21:53:14
(#984) Remélem nem baj' de most Mangárõl írnèk. Na szóva:
Psyren
Az egyik 2010es Mondoban olvastam a Manga ismertetőjét, gondoltam belevágok. És nem csalódtam:egy fantasztikus Shounen manga
Még csak az első 10 fejezetet olvastam, és eddig nagyon jó
Szerintem nem teljesen egészében Shounen.fight,van benne egy csomó relytély is. Bevallom, az elején nekem kicsit félelmetes volt nekem egy átlagos Shounenhez képest.
Ajánlom: a Shounen és a relytélyes történetek kedvelőinek.
Eddig nekem 10/8.5
Am ahol én olvasom,ottncsak a 7.kötetig van fenn magyarul. Nem tudná valaki' hol találom meg tovább is magyarul?
Psyren
Az egyik 2010es Mondoban olvastam a Manga ismertetőjét, gondoltam belevágok. És nem csalódtam:egy fantasztikus Shounen manga
Még csak az első 10 fejezetet olvastam, és eddig nagyon jó
Szerintem nem teljesen egészében Shounen.fight,van benne egy csomó relytély is. Bevallom, az elején nekem kicsit félelmetes volt nekem egy átlagos Shounenhez képest.
Ajánlom: a Shounen és a relytélyes történetek kedvelőinek.
Eddig nekem 10/8.5
Am ahol én olvasom,ottncsak a 7.kötetig van fenn magyarul. Nem tudná valaki' hol találom meg tovább is magyarul?
http://go.1hax.com/steamgifts/?ref=QFR4VLrne