Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Legutóbb láttam
beküldve: 2013-07-11 18:24:15
(#1043) Ma fejeztem be a Kuroshitsuji I. évadát.
Szerintem rohadtjó anime. Nekem legalábbis nagyon tetszett. A zene, történet, szereplők, minden jó. Én nagyon élveztem.
És nemértem, hogy miért főleg lányok nézik ezt az animét, hisz shounen.
A bishiket meg ki lehet bírni. Aki még nem látta, annak bátran ajánlom. 9/10.
Szerintem rohadtjó anime. Nekem legalábbis nagyon tetszett. A zene, történet, szereplők, minden jó. Én nagyon élveztem.
És nemértem, hogy miért főleg lányok nézik ezt az animét, hisz shounen.
A bishiket meg ki lehet bírni. Aki még nem látta, annak bátran ajánlom. 9/10.
Miután befejeztem, nemsokkal utána elkezdtem a II. évadot is, és Alois... pszichopata egy gyerek. Idétlen. :|
beküldve: 2013-06-30 12:50:54
(#1042) HenNeko - Hentai Ouji to Warawanai Neko.
Ennek a sorozatnak is vége, és nem mondanám, hogy ezt követően hiányozni fog.
A történet mottója akár az is lehetne, hogy "Vigyázz, mit kívánsz!...És megint...És megint...Már megint nem vigyáztál!?". Az első két három epizód még nagyszerű volt, pörgős cselekménnyel és zajos humorral, azonban ezt követően teljesen önismétlővé vált a sorozat. Jöttek a mellékkarakterek, mindig akadt valami természetfeletti kívánságra visszavezethető bonyodalom (amin máris elbukott a komolyan vehetősége), aminek a kitalálása és megoldása semmi izgalmat nem hordozott magában, valamint ezalatt a karakterek sem fejlődtek semmit. Mégis ők azok, akik a poénos társalgásaikkal megmentették ezt az egész, érdektelen eseménysort. Yuuki Kaji nagyot alakított a főszereplő szinkronhangjaként, és a lányok is kitettek magukért. Azusa és Tsukushi különösen jópofának hatott, de Emi akár ki is maradhatott volna, olyan lényegtelen filler karakter volt. Egyedül Tsukiko okozott nagy csalódást, az ő karakterét végképp tönkretették az első részt követően, ahogy végig fapofával járt-kelt, az egyenletes hangszinten előadott szövegeit pedig még hallgatni is fárasztó volt, és ennélfogva a vele előadott drámai részek is elhasaltak. Csak a féltékenységből eredő tettivel tudták valamivel aranyosabbá tenni, de azok sem segítettek rajta sokat.
A rajzolás szép és minőségi szinten mozgott, a zenék közül csak az OP-EDt találtam maradandónak.
Szerencsére a befejezést is eltalálták a jól időzített családi melodrámával, az végül felhúzta a sorozatot egy 7/10-re.
Egyszer meg lehetett nézni, de nem vágyom folytatásra.
Devil Survivor 2
Az első felében sem volt sok érdekesség, de a második felével ez a sorozat is lesüllyedt a szezon legrosszabbjai közé.
Jóformán egy árva szikrányi eredetiség sem szorult a cselekménybe, minden egyes elemét lopták valahonnan, hogy aztán teljesen fantáziátlan módon összehányják, és a készítők részéről ezzel meg is lett a sztori. Az egész konfliktust(az ellenfelekkel együtt) az Evangelionból nyúlták le, a karaktereknek semmi jellemük vagy egyéni gondolataik nem voltak, az elhalálozások pedig jóformán felüdülések voltak a néző számára, hogy azzal is egy felesleges arccal kevesebbel kell foglalkoznunk. A vége természetesen nagyon hamar kiszámíthatóvá vált, és a legutolsó kockáig úgy is valósult meg, mint amire a többség számított. Ha legalább a csaták izgalmasak lettek volna, de a még normálisan kinéző avatarok mellé is akadt legalább ugyanannyi idiótán festő. Azt pedig nem kell ecsetelnem, mennyire élvezetes dolog robbanó tölcsérek vagy lebegő háromszögek ellen vívott harcot nézni. Gratulálok a készítőknek, ha nekik még ez is tetszik.
A rajzolás ugyanolyan színtelelen és unalmas volt, mint az egész sorozat. Az egyetlen kiemelkedő rész a zenék voltak, abból is a csaták aláfestése valamint az ED.
Minden más szigorúan felejtős. Ez a sorozat a legnegatívabb értelemben vett iparosmunka.
Csak kezdő animeseknek tudom ajánlani, akiknek még minden új.
4/10
One Vision! One Purpose! The Technology of Peace! Peace Through Power!
beküldve: 2013-06-28 10:09:48
(#1041) Valvrave The Liberator 1.szezon
Nálam pontosan ugyanazokon a részeken bukott el a sorozat, mint korábban a SAO is. A világ és a konfliktus az, ami érdekessé tette volna az eseményeket, azonban ezekről az égvilágon semmit nem árultak el eddig. De nem mintha a karakterekkel többet foglalkoztak volna, szinte mindenki egy jellemtelen klisé, akikkel az idő nagy részében dögunalmas iskolai slice of life-ot játszattak. Ezt időnként megszakította az aktuális heti csata, azoknak viszont semmi különösebb tétje nem volt, és mindenféle taktikát nélkülözve abból álltak, hogy a szupermechák minden alkalommal végigverték a támadókat. Valamint ide is beleerőltették az egyik noname karakter drámai halálát, hogy legyen az is és tépődjenek rajta egy sort a főszereplők. De lényegében az egész évad arról szólt, hogyan áll össze a csapat, aztán a legvégén elhintettek némi utalást, hogy most már talán lesz valami történet is (kb mint a Hakkenden esetében). Persze a befejezés is egy hatalmas cliffhanger, ami több kérdést vetett fel mint amennyit megválaszolt, de éppen ezért nem írom még le a sorozatot, mert van rá lehetőségük hogy a második szezonban szépen felépítsék és megválaszolják a dolgokat.
Vizuális szempontból a Sunrise ezúttal hozta a tőlük elvárható szintet. Minden szép színes, beleértve a bonyolult kinézetű mechákat is, a harcok pedig itt is nagy-nagy lézershowkból álltak.
A zenék szintén egész kellemesek volt, az aláfestéseket és az OP-ED párost is beleértve.
Jelenleg erre a felvezető szakaszra egy 6/10-nél jobbat nem tudok adni, majd a második szezonban várható tényleges történet fogja eldönteni, hogyan alakul a végleges értékelés. Remélhetőleg élnek majd a lehetőséggel, és nem fogják úgy eltolni mint a SAOt, ami minden epizóddal rosszabb lett.
De most három hónap szünet, úgyhogy aki eddig nem nézte, az most már ne is kezdje el, inkább várja meg a második szezont.
beküldve: 2013-06-27 22:20:48
(#1040) Még nem jelentettek be semmit.
Ez már megjelent? Akkor megnézem én is. Nem tudod, folytatás lesz?
Akinek eddig Griffith volt a kedvenc karaktere, annak szerintem a film megnézése után már nem lesz az... Aki olvasta a mangát, az tudja mire gondolok.
http://go.1hax.com/steamgifts/?ref=QFR4VLrne
beküldve: 2013-06-27 00:29:32
(#1038) Berserk: The Golden Age Arc III - Descent
A korábbi két filmhez hasonlóan a harmadik is egy elég gyors tempót diktált, de mert itt szám szerint kevés eseményt kellett feldolgozniuk, így ez a film már nem hatott olyan összecsapottnak mint az előzőek.
A legtöbb vágás és változtatás a film első felében történt, itt rendesen pörögtek az események és több mellékes dolgot elhagytak (arab bérgyilkosok a csatornában, Fekete Kutyák, stb). A Napfogyatkozásban azonban minden véres és brutális dolog belekerült, ami a mangában meg volt írva, bár az erőszakolós jelenet lényegesen drámaibb és hatásosabb volt a sorozatban. Emellett még egy tíz perces epilógusra is maradt idő, ami a sorozattal ellentétben kicsit kerekebbé tette a lezárást, hogy pontosan mi is történt ott.
Animáció tekintetében a kézzel rajzolt karakterekkel ezúttal sem volt gond, és a CG ismételten fejlődött egy keveset. A 'nagy jelenet' alatt semmi kivetnivalót nem találtam benne, az azt megelőző tömegjeleneteknél azonban még most is elég műanyag hatást keltett :P
Vártam ezt az epikus 'lezárást', és küllem tekintetében elégedett is vagyok a látottakkal. De úgy érzem, fele annyira sem volt olyan hatásos ez a jelenet mint eredetileg. Egy 7/10-et mindenesetre megérdemel ez a film is.
Előzetes
Szerk: -OJ- 2013-06-27 00:29:48
beküldve: 2013-05-31 15:24:37
(#1037) Kotonoha no Niwa ~The Garden of Words~
Shinkai mester ismét nagyot alkotott
45perces műsoridőtől nem várhattam egy teljesen eredeti, világmegváltó sztorit, de amit előadott az úgy ahogy van tökéletes. Lényegében egy nagyon egyszerű szerelmi történetről van szó, amelyben a két főszereplő nem igazán találja a helyét a saját társadalmi közegében, éppen ezért egymás támogatására szorulnak, később elszakadnak egymástól és akad egy kisebb magánéleti bonyodalom is, majd következik egy felettébb hangulatos lezárás.
Az esőben lezavart nagy drámai 'veszekedés' és összeborulás elég hollywoodira sikeredett, de ettől függetlenül igazán megindító volt, és még az elválásuk ellenére is pozitív/optimista a film végkicsengése, ami Shinkaitól nem épp általános megoldás
A rajzolásról és az animációról is csak elismerően tudok írni. Az elejétől a végéig elképesztően gyönyörű és részletesen megrajzolt, természetbeli és városi képeket láthatunk. Élénk zöld környezet, szemetelő vagy épp szakadó eső, a tavak vizének fodrozódása a rengeteg esőcsepp hatására, máskor a felhők vagy az épületek közül kibukkanó erős napsütés, mindezek egy lehengerlően szép látványt nyújtottak.
Most először éreztem úgy, hogy utálok feliratot olvasni, mikor a mutatott képnek minden egyes részletében van valami érdekesség. Ezért a feliratos megtekintés után megnéztem még egyszer anélkül, majd magam is kiültem a szakadó esőben a lugas alá egy csokival a kézben (sörhöz még korán van).
A zenei aláfestés szintén jól sikerült, hol vidám hol melankolikus hangulatot teremtve, míg máskor pont a zene hiánya és csak a zuhogó eső hangja (vagy épp a teljes csend) vált az adott jelenet javára. Nem ez a film meghatározó része, de egyszer sem éreztem úgy, hogy az adott hangzás nem illik oda
Már így is kétszer láttam, de még egy jó párszor újra fogom nézni, ha egy hangulatos románcra vágyom. Barátnőkkel, anyukákkal szigorúan meg kell nézetni
9/10
Előzetes
Azt én is szeretem. Nekem eddig ez az idei szezonban a legjobb.
http://go.1hax.com/steamgifts/?ref=QFR4VLrne
Most néztem meg a Shingeki no Kyojin első részét. Elég komoly volt. Biztos, hogy folytatom. Mindenkinek ajánlom az animét.
Én is most nézem, és énis ajánlom mindenkinek!:)
beküldve: 2013-05-29 21:53:37
(#1034) Most néztem meg a Shingeki no Kyojin első részét. Elég komoly volt. Biztos, hogy folytatom. Mindenkinek ajánlom az animét.
Az ember igazi természete szemmel nem látható...
beküldve: 2013-05-12 22:31:11
(#1033) Most végeztem a Fairy Tail-lel.
Nekem iszonyatosan tetszett, jó történet, szereplők, és minden. Mondjuk nekem volt néhány nem annyira logikus jelenet, de sebaj:)
Nagyon remélem, hogy minél hamarabb folytatódni fog. A Yu Yu Hakusho a kedvenc animém eddig, de ez becsúszott mellé.
A 175.rész vége szerintem rohadtul izgalmas, és tényleg alig várom már a következő részeket, mégha több évet is kell rá várni.
Mindenkinek nagyon ajánlom ezt az animét, aki eddig nem látta.
Nálam 10-ből 11-et ér.^^
Nekem iszonyatosan tetszett, jó történet, szereplők, és minden. Mondjuk nekem volt néhány nem annyira logikus jelenet, de sebaj:)
Nagyon remélem, hogy minél hamarabb folytatódni fog. A Yu Yu Hakusho a kedvenc animém eddig, de ez becsúszott mellé.
A 175.rész vége szerintem rohadtul izgalmas, és tényleg alig várom már a következő részeket, mégha több évet is kell rá várni.
Mindenkinek nagyon ajánlom ezt az animét, aki eddig nem látta.
Nálam 10-ből 11-et ér.^^
beküldve: 2013-04-27 14:26:56
(#1032) Csak az írásaimba teszem bele a testvér szerelmet,amúgy kissé ferde szemel néznék a másikra ha bárkiről kiderülne valami hasonló. Amúgy sosem fejlődik ki teljesen az írásomba,csak egy egyoldalas érzés némi kegyetlenséggel átitatva.
Kacsincs rám kicsi bárány.
Szerk: Asako 2013-04-27 14:28:36
beküldve: 2013-04-27 11:36:52
(#1031) Való életben én sem. Fikcióban elviselem, de ott sem pártolom különösebben
Szerk: -OJ- 2013-04-27 11:45:12
Testvérszerelem
Lehet, hogy én vagyok túl begyöpesedett és régimódi, de az ilyet nagyon nem szeretem.
-
Romantikus Dráma/Tragédia
ef - a tale of memories és melodies(2.évad)
Kimi ga Nozomu Eien
Myself;Yourself
5 centimeters per second (film)
Iriya no Sora, UFO no Natsu
Hotarubi no Mori e (film)
Angel Beats
sola
H2O: Footprints in the Sand
Winter Sonata
Air
Nana
Időutazás és romantika
Steins;Gate
The Girl Who Leap Through Time (film)
Zetsuen no Tempest
Hoshi no Koe
Tiltott/ Testvérszerelem (utolsó kettő)
Toaru Hikuushi e no Tsuioku (film)
Kyoukai Senjou no Horizon
Romeo x Juliet
Basilisk
Yosuga no Sora
Boku wa Imouto ni Koi wo Suru
ef - a tale of memories és melodies(2.évad)
Kimi ga Nozomu Eien
Myself;Yourself
5 centimeters per second (film)
Iriya no Sora, UFO no Natsu
Hotarubi no Mori e (film)
Angel Beats
sola
H2O: Footprints in the Sand
Winter Sonata
Air
Nana
Időutazás és romantika
Steins;Gate
The Girl Who Leap Through Time (film)
Zetsuen no Tempest
Hoshi no Koe
Tiltott/ Testvérszerelem (utolsó kettő)
Toaru Hikuushi e no Tsuioku (film)
Kyoukai Senjou no Horizon
Romeo x Juliet
Basilisk
Yosuga no Sora
Boku wa Imouto ni Koi wo Suru
tudnál ajánlani olyan animét amiben szintén tiltott szerelem, elszakított pár, esetleg újjászületés, időutazás van?
Szerk: -OJ- 2013-04-27 11:39:17