Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Legutóbb láttam
beküldve: 2007-06-15 19:40:07
(#75) Ai Yori Aoshi
"Mióta oly jelentéktelen vagyok, hibáim egyre ismétlődnek. Vajon mennyire kell megerősödnöm, hogy senki se sérüljön meg?"
beküldve: 2007-06-15 10:35:20
(#74) Az előbb néztem meg a 'Pale Cocoon'-t és a 'Voices of a distant star'-t. Érdekes volt mindkettő, bár nem fogom őket még tízszer megnézni
Ja és az Egy távoli csillag hangjainak a felirata emberiség elleni bűncselekmény
Ja és az Egy távoli csillag hangjainak a felirata emberiség elleni bűncselekmény
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Nálam most a Spirál van soron. Csak sajna a szóbelire készülgetni kell , úgyhogy csak úgy estefelé van időm pár részre. :( Eddig nem rossz, de azért remélem lesz még izgalmasabb is. Viszont az openingje nem nyerte el a tetszésem.
Amúgy Arishima a Wolf's Rain nagyon szép sztem. Bár még egyszer tuti meg kell néznem, mert először csak "kutyafudtában" láttam... A sztori...hát nem tom, de a képi világa meg a háttérzenéi nekem nagyon tetsztettek. Ha teheted, nézd meg minnél előbb!
Amúgy Arishima a Wolf's Rain nagyon szép sztem. Bár még egyszer tuti meg kell néznem, mert először csak "kutyafudtában" láttam... A sztori...hát nem tom, de a képi világa meg a háttérzenéi nekem nagyon tetsztettek. Ha teheted, nézd meg minnél előbb!
Most kezdtem el olvasni a mangát, és nekem eddig nagyon tetszik:) Utána rádumálom magam, és megnézem az animét is, egy angol szótárral felszerelkezve
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
Nálam most a Spirál van soron. Csak sajna a szóbelire készülgetni kell , úgyhogy csak úgy estefelé van időm pár részre. :( Eddig nem rossz, de azért remélem lesz még izgalmasabb is.
Én, mint nagy Spiral-hater tudatom veled, hogy a vége a legrosszabb befejezés amit valaha láttam. Próbálták nagyon mélyre megcsinálni, de inkább röhejes lett.
Viszont az openingje nem nyerte el a tetszésem.
Hehehe, az vajon kinek tetszik?
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Szerk: Hanon 2007-06-14 18:25:20
beküldve: 2007-06-14 01:39:56
(#71) Nálam most a Spirál van soron. Csak sajna a szóbelire készülgetni kell , úgyhogy csak úgy estefelé van időm pár részre. :( Eddig nem rossz, de azért remélem lesz még izgalmasabb is. Viszont az openingje nem nyerte el a tetszésem.
^_^ "Don't believe in yourself! Believe in me who believes in you!" TTGL XD
Szerk: asx 2007-06-14 01:41:06
beküldve: 2007-06-13 23:51:19
(#70) Én a death note-ot nézem. Már csak három vagy két rész van a befejezésig, de egyre vontatottabb Amiota Near van, túl ecerű az egész. Az a srác mindent tud, raitot mégsem kapta (még) el..... vagy mittomén, lehet nem id fogja. na mindegy, azért várom már mi lesz a végén.
Someday the Dream will End
beküldve: 2007-06-13 22:14:10
(#69) Nekem most a Wolf's Rain című animére fáj a fogam, (nem régen ajánlotta az egyik ismerősöm) azt szeretném majd valahonnét előkeríteni német, vagy esetleg magyar feilrattal (Bár mindkettő túlontúl vágyálomnak tűnik a számomra...
Youtubén már belenéztem pár videóba, és eddig elnyerte a tetszésemet, bár a sztorit nem igazán értem, hiába olvastam el az ismertetőjét.
Youtubén már belenéztem pár videóba, és eddig elnyerte a tetszésemet, bár a sztorit nem igazán értem, hiába olvastam el az ismertetőjét.
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
beküldve: 2007-06-13 21:33:25
(#68) Most a Kimi ga Nozomu Eien-t szeretném megnézni, de a túl sok dráma miatt nagyon lehúzzák. Még nem indítottam el a torrentet, kíváncsi lennék a ti véleményetekre: szerintetek érdemes megnézni? Oh, és a műfajhoz oda van biggyesztve a seinen...tényleg inkább fiúknak van? Ha igen, bele se kezdek
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
beküldve: 2007-06-12 20:21:15
(#67) A Red Gardennel haladgatok hihetetlen lassan (ki subbolta a 4-8. részt? Áááh, *clueless*), és jójójó ^^;;.
"I can't handle not being on top. I need to feel worshipped. Basically, I'm an EGOMANIAC."
beküldve: 2007-06-11 14:17:42
(#66) Most vagyok túl a Samurai 7 első 6 részén és teljesen meg vagyok elégedve Remélem a többi 20 is ennyire yó lesz...
"All things change. Rocks to sand,men to corpses. Let me show you."
Szép kritika alister-san! Elég sok mindenben 1et értek...
Vigyázz mert szavadon foglak
Rádszabadítom nyáron a Naruto 230+x részét... készülj!!!!!
Ez ígéretnek veszem, jó?
beküldve: 2007-06-10 09:23:57
(#64) Szép kritika alister-san! Elég sok mindenben 1et értek...
beküldve: 2007-06-09 23:56:10
(#63) Akkor itt egy részletesebb értekezés a Gungrave-ről :
Az érzéseim elég vegyesek. Egyrészről itt van egy csodálatos anime. Tényleg fantasztikusan jó. Tetszett a sztori (ami szokványos gengsztertörténetnek indul, hogy aztán a közepénél elkezdjen elborulni, végig megőrizve kiemelkedő drámaiságát), a zene (illeszkedik és kiegészít, szinte hibátlan) és a karakterek (hitelesen kidolgozott és mélységében ábrázolt személyiségek*), stb.
Másrészről viszont amikor befejeztem a sorozatot, nem voltam meggyőződve róla, hogy ebbe a történetben valóban kellett a szuperhumán monszta hentelés. Igen, tudom, hogy egy szuperhumán zombi hentelős játékból készült, és hogy ez bizonyos megkötéseket okozott (hé, az alapanyaghoz képest az alkotók csodát tettek!!!), de szerintem ez nem tett jót a műnek. Talán jobb lett volna csinálni egy nagyon látványos, nagyon laza zombi gyilkolós sorozatot és egy gengsztereset. Megvagyok győződve, hogy úgy is lehetett volna drámai a sorozat, ha Grave nem a halálból tér vissza...
*: Kivéve Mikát, aki elég idegesítő volt.
Hibának éreztem még, hogy a végét nagyon elhúzták; de lehet, hogy csak azért, mert egy ültő helyemben néztem végig. Mindenesetre én nem éreztem
Az első résztől nem voltam különösebben lenyűgözve. Ne szépítsük: az első rész után egyáltalán nem értettem, miért vannak így elájulva azok, akik már látták. Ebben nem csekély része volt annak, hogy az in medias res kezdet belevágott a mélyvízbe, és utána kellemetlen "mi van?" érzést hagyott maga után.
Aztán a második résztől, ahogy elkezdődött a történet elölről, és lassan minden értelmet kapott, és derengeni kezdett, hogy az első részben mi merre hány lépés volt, egyre jobban magával ragadott a történet.
Aztán az utolsó pár (8) részben visszatérünk az első rész világához, immár az addig történtek ismeretével. Így már annyira nem érdektelen a zombi hentelés, sőt kifejezetten érdekes és jól megkomponált harcokat láthatunk.
Mika sorsa továbbra sem bírt érzelmeket kicsikarni belőlem, annál inkább Brandon vívódása és Harry életének robbanásszerű összeomlása. Bob és Lee démonizálása szerintem súlyos hiba, amivel jelentős drámai potenciált hagytak veszendőbe menni...
A sorozat olyan fontos kérdéseket boncolgat, mint a szabadság iránti feneketlen vágy, a hűség, a közösséghez tartozás, a barátság, és ezekkel összefüggésben a hatalomvágy, az ambíció és az árulás; valamit az orvosi kísérletekkel kapcsolatos erkölcsi problémák. Valamit a szerelem és az elengedő szeretet is teret kap Maria, Brandon és a Keresztapa kapcsolatában.
Összességében nagyon jó kis sorozat ez, bár a "gyilkolászós" animék uralkodó triászt (Cowboy Bebop, Gunslinger girl, Trigun) nem taszította le a trónjáról.
10 pontból 8,5-öt adok neki.
Az érzéseim elég vegyesek. Egyrészről itt van egy csodálatos anime. Tényleg fantasztikusan jó. Tetszett a sztori (ami szokványos gengsztertörténetnek indul, hogy aztán a közepénél elkezdjen elborulni, végig megőrizve kiemelkedő drámaiságát), a zene (illeszkedik és kiegészít, szinte hibátlan) és a karakterek (hitelesen kidolgozott és mélységében ábrázolt személyiségek*), stb.
Másrészről viszont amikor befejeztem a sorozatot, nem voltam meggyőződve róla, hogy ebbe a történetben valóban kellett a szuperhumán monszta hentelés. Igen, tudom, hogy egy szuperhumán zombi hentelős játékból készült, és hogy ez bizonyos megkötéseket okozott (hé, az alapanyaghoz képest az alkotók csodát tettek!!!), de szerintem ez nem tett jót a műnek. Talán jobb lett volna csinálni egy nagyon látványos, nagyon laza zombi gyilkolós sorozatot és egy gengsztereset. Megvagyok győződve, hogy úgy is lehetett volna drámai a sorozat, ha Grave nem a halálból tér vissza...
*: Kivéve Mikát, aki elég idegesítő volt.
Hibának éreztem még, hogy a végét nagyon elhúzták; de lehet, hogy csak azért, mert egy ültő helyemben néztem végig. Mindenesetre én nem éreztem
Az első résztől nem voltam különösebben lenyűgözve. Ne szépítsük: az első rész után egyáltalán nem értettem, miért vannak így elájulva azok, akik már látták. Ebben nem csekély része volt annak, hogy az in medias res kezdet belevágott a mélyvízbe, és utána kellemetlen "mi van?" érzést hagyott maga után.
Aztán a második résztől, ahogy elkezdődött a történet elölről, és lassan minden értelmet kapott, és derengeni kezdett, hogy az első részben mi merre hány lépés volt, egyre jobban magával ragadott a történet.
Aztán az utolsó pár (8) részben visszatérünk az első rész világához, immár az addig történtek ismeretével. Így már annyira nem érdektelen a zombi hentelés, sőt kifejezetten érdekes és jól megkomponált harcokat láthatunk.
Mika sorsa továbbra sem bírt érzelmeket kicsikarni belőlem, annál inkább Brandon vívódása és Harry életének robbanásszerű összeomlása. Bob és Lee démonizálása szerintem súlyos hiba, amivel jelentős drámai potenciált hagytak veszendőbe menni...
A sorozat olyan fontos kérdéseket boncolgat, mint a szabadság iránti feneketlen vágy, a hűség, a közösséghez tartozás, a barátság, és ezekkel összefüggésben a hatalomvágy, az ambíció és az árulás; valamit az orvosi kísérletekkel kapcsolatos erkölcsi problémák. Valamit a szerelem és az elengedő szeretet is teret kap Maria, Brandon és a Keresztapa kapcsolatában.
Összességében nagyon jó kis sorozat ez, bár a "gyilkolászós" animék uralkodó triászt (Cowboy Bebop, Gunslinger girl, Trigun) nem taszította le a trónjáról.
10 pontból 8,5-öt adok neki.
alister-san, legalább megnézed a dvdket amiket áthordok hozzád...very gooooooooooood
Figyelj, nyáron annyit hordasz, amennyit bírsz, én nézem... csak évközben ritkán tudok rászánni egy napot, hogy letoljak egy 20+ részes sorozatot...
beküldve: 2007-06-08 13:28:10
(#61) alister-san, legalább megnézed a dvdket amiket áthordok hozzád...very gooooooooooood