Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Legutóbb olvastad, ilyen volt
beküldve: 2007-05-12 10:10:25
(#44) Hana Yori Dango-t olvastam legutóbb, a grafikája nem a legjobb, de ettől függetlenül nagyon aranyos, kis romantikus ^^
Chobits az egyik kedvenc mangám, nagyon szeretem, szerintem olvasd végig ^^
Chobits az egyik kedvenc mangám, nagyon szeretem, szerintem olvasd végig ^^
Nathaniel never dies ^^
Szerk: Yakaii 2007-05-12 10:11:02
Chobits,mármint még csak az első kötet. Az animével még nem találkoztam,de ahogy elnézem muszáj lesz...elképesztő aranyos kis ecchi,jaj,mikor Hideki ott szerencsétlenkedik,mert nem akarja "ott" bekapcsolni Chi-t XD
Azon a részen én is hihetetlenül nagyot borultam, fél napig azon röhögtem, hogy mennyire szégyenlős (vagy inkább béna? ) srác ez a Hideki
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
beküldve: 2007-05-11 22:51:58
(#42) Chobits,mármint még csak az első kötet. Az animével még nem találkoztam,de ahogy elnézem muszáj lesz...elképesztő aranyos kis ecchi,jaj,mikor Hideki ott szerencsétlenkedik,mert nem akarja "ott" bekapcsolni Chi-t XD
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Basilisk-Koga Ninpo Cho. Akció, öldöklés, vér és egy kesrű, de a szereplőknek feloldozó befejezés, és egy cseppnyi szerelmi szál. Ninják harca hihetetlen ninjatechnikákkal.
Cseppnyi szerelmi szál??? Szerintem a Basiliskban a szerelmi szál volt a fő gondolat, eköré volt építve a ninjatechnikák, harcok, véres jelenetek. Kétségkívül egy vad mangáról van szó, na de hogy a szerelmi szál cseppnyi és elhanyagolható lenne az azért nem úgy van ám... Persze ez megint olyan, hogy ki mit lát benne. Ha kívülről akarom szemlélni, akkor is maximum fifty-fifty a két történetszál szerepe a mangán belül. Bár személyes meglátásom szerint a szerelmesek tragédiája a fő konfliktus, innen indul ki minden mondanivaló, és a sok kisebb történet. Mind mind a lélekről szól a végén. Hogy ez most Rómeó és Júlia Veronája, vagy Basiliskes ninjaharcok között bontakozik-e ki, az már csak árnyalás kérdése. Mindenesetre kétségkívül egy hihetetlen jó animéről van szó, a lelkülete egyszerűen varázslatos, tragikus és gyönyörű egyszerre.
Van valami a te meglátásodban is. Én csak a mangát olvastam és ott inkább nekem az jött le, hogy a fő konfliktus azon van, hogy a sógun válsztani akar a két örökös között, és ezért béreli fel a két klánt, hogy a nevükben harcoljanak. Ezért nekem csak mellékszálnak tünik a szerelem, mert nem azon van a hangsúly, igaz a történet során végigizgulhattam, hogy vajon beteljesül-e a szerelmük (de nem, mondjuk erre nem számítottam, hogy így végződik - a keserű valóság). Ezért gondoltam cseppnyinek, de nem jelntéktelennek. A feloldozó befejezést, a két szerelmesre értettem... És igaz így tényleg van egy kis Rómeó és Júlia íze.
I'm the dog, hound from Hell. Devil on my back. I can never die.
Szerk: Renma 2007-05-11 22:00:36
beküldve: 2007-04-18 09:55:42
(#40) De ez a teória a szép rajznál megbukott, és én ezért vagyok ilyen lesújtó véleménnyel. Ha már itt tartunk, akkor ennyi erővel utálhatnám az Árnybírót is, hiszen koreai, mégsem teszem, mert zseniális minden tekintetben.
Nagypofájú vagyok, de legalább én megmondom, amit gondolok, kérdezz bátran >:)
beküldve: 2007-04-13 15:33:33
(#39) Én ennyire nem kötődök ahhoz hogy kifejezetten japán legyen bár nem hátrány Japán a manga őshazája. De ettől függetlenül egy lengyel rajzoló is rajzolhat szép mangát jó történettel ezért nem itélem el előre az OLE mangákat.
Hogy merészelitek bántani az én Elgalámat ?!
beküldve: 2007-04-11 20:32:31
(#38) Nos ellátogattam egy boltba megnézni a márciusban én áprilisban kiadott új mangákat. És meghűlt az ereimben a vér, amikor megláttam őket. A aztán ránéztem a fedőlapra, és meglátva az amerikai-angol neveket leesett a tantusz és ott is hagytam az összeset. Hatalmasat csalódtam, igazából nem értem, hogy ha a mangát akarjuk népszerűsíteni (nem a Mangafan kiadóra gondolok, előttük le a kalappal) akkor miért nem lehet mondjuk originale japán mangákkal kezdeni? Ja azért mert az drága? Hát igen, annyival jobb is, ordító a különbség az amerikai tömegkreálmányok és az igazi mangák között. Ha mangáról beszélünk, akkor két dolog számít: történet és rajz. Másból nem is áll, és egymás nélkül nem működik. Márpedig ezeknek a mangának nevezett valamiknek a rajzolása vetekszik Donald kacsával... Bocsánatot kérek, ha valakit megsértettem a véleményemmel.
Szerk: Mira 2007-04-11 20:34:21
Basilisk-Koga Ninpo Cho. Akció, öldöklés, vér és egy kesrű, de a szereplőknek feloldozó befejezés, és egy cseppnyi szerelmi szál. Ninják harca hihetetlen ninjatechnikákkal.
Cseppnyi szerelmi szál??? Szerintem a Basiliskban a szerelmi szál volt a fő gondolat, eköré volt építve a ninjatechnikák, harcok, véres jelenetek. Kétségkívül egy vad mangáról van szó, na de hogy a szerelmi szál cseppnyi és elhanyagolható lenne az azért nem úgy van ám... Persze ez megint olyan, hogy ki mit lát benne. Ha kívülről akarom szemlélni, akkor is maximum fifty-fifty a két történetszál szerepe a mangán belül. Bár személyes meglátásom szerint a szerelmesek tragédiája a fő konfliktus, innen indul ki minden mondanivaló, és a sok kisebb történet. Mind mind a lélekről szól a végén. Hogy ez most Rómeó és Júlia Veronája, vagy Basiliskes ninjaharcok között bontakozik-e ki, az már csak árnyalás kérdése. Mindenesetre kétségkívül egy hihetetlen jó animéről van szó, a lelkülete egyszerűen varázslatos, tragikus és gyönyörű egyszerre.
beküldve: 2007-04-07 22:22:34
(#36) Most épp a Nyári srácok-at olvastam.Az artwork elég egyszerű ugyan,de a történet nem olyan rossz. Persze nem kell valami nagy mélységet keresni benne.Egy lazább olvasmánynak viszont megteszi...szerintem.
Nem rég hozta a postás bácsi a Godchild 4 kötetét ! A story pont olyan, amilyet Yuki Kaori álltalában írni szokott, dekadens, sötét és elég véres, itt [Link] van róla nagyon jó ismertető magyarul.
Hmm ez eléggé tetszik . Elképzelhető hogy elkezdem felvásárolni a köteteit ötösével Még az Ikkitousen mangáján gondolkszom...
Eddig a Blame!-nek a felét olvastam el...iszonyatosan jó manga és nagyon szép a megvalósítása is. Sajnos nem tudok róla többet mondani, mivel már rég olvastam(elfelejtettem ), de tervbe van a befejezése.
A másik, amit olvastam az a Gantz. A legjobban, ami tetszett benne az a kiszámíthatatlansága, de mint ahogy mazsola is írta, most már eléggé unalmas és sablonos lett, szóval fel is függesztettem az olvasását...
A másik, amit olvastam az a Gantz. A legjobban, ami tetszett benne az a kiszámíthatatlansága, de mint ahogy mazsola is írta, most már eléggé unalmas és sablonos lett, szóval fel is függesztettem az olvasását...
beküldve: 2007-04-07 12:28:08
(#33) Nem rég hozta a postás bácsi a Godchild 4 kötetét ! A story pont olyan, amilyet Yuki Kaori álltalában írni szokott, dekadens, sötét és elég véres, itt [Link] van róla nagyon jó ismertető magyarul.
Amit még folyamatosan olvasok -fogalmam sincs miért- az a Gantz. Kezd nagyon unalmas és kiszámítható lenni így a 200-sokadik fejezet környékén, hentaiosodik is ... Kezdem úgy érezni, hogy az anime befejezése nagyon is jó volt és jókor hagyták abba, pedig mikor láttam nagyon haragudtam rá!
Amit még folyamatosan olvasok -fogalmam sincs miért- az a Gantz. Kezd nagyon unalmas és kiszámítható lenni így a 200-sokadik fejezet környékén, hentaiosodik is ... Kezdem úgy érezni, hogy az anime befejezése nagyon is jó volt és jókor hagyták abba, pedig mikor láttam nagyon haragudtam rá!
beküldve: 2007-04-04 12:47:33
(#32) Én most a Goong című mangára kaptam rá nagyon, ami egy igazi vígjáték. Szerintem még életemben nem röhögtem annyit egy mangán, mint ezen . Sajnos a fordítása pont a legjobb résznél maradt abba, tehát tűkön ülve várom a folytatását .
A másik, amit nemrég olvastam, az a Marmelade Boy volt. Igazából nem is tudom, hogy mi fogott meg benne annyira, talán az, hogy a történet igen jól van felépítve, persze a humor is árad benne elég rendesen (itt-ott némi drámával fűszerezve, ami csak még jobbá teszi az én véleményem szerint). Az ebből készült anime nekem vhogy nem nyerte el a tetszésemet , a valódi filmsorozat azonban már igen.
Mindkettőt csak ajánlani tudom, ha valaki egy kicsit ki szeretne kapcsolni, levezetés gyanánt mindkét manga tökéletes.
A másik, amit nemrég olvastam, az a Marmelade Boy volt. Igazából nem is tudom, hogy mi fogott meg benne annyira, talán az, hogy a történet igen jól van felépítve, persze a humor is árad benne elég rendesen (itt-ott némi drámával fűszerezve, ami csak még jobbá teszi az én véleményem szerint). Az ebből készült anime nekem vhogy nem nyerte el a tetszésemet , a valódi filmsorozat azonban már igen.
Mindkettőt csak ajánlani tudom, ha valaki egy kicsit ki szeretne kapcsolni, levezetés gyanánt mindkét manga tökéletes.
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
beküldve: 2007-04-04 10:47:11
(#31) Én most a Kashimashi mangáját olvasom (rendeltem meg netről), állítólag a 10. fejezetnél elválik történetben a sorozattól, de már most is sok minden máshogy van benne. Szerintem nagyon jó. A történet egy srácról szól aki eléggé félénk és szíve mélyén több nőies tulajdonsága van mint férfias. Szerelmet vall egy lánynak, de az elutasítja, ezért felmegy a közeli hegyre vígasztalódni, ahonnan vadvirágokat szokott gyűjteni az iskolai kertészkedéshez és otthonra (ez a hobbija). Aztán meglát egy hullócsillagot, és jószokás szerint rögtön mondja a kívánságait, de aztán kiderűl, hoyg ez a hullócsillag egyenesen felé jön. Balszerencséjére, (vagy szerencséjére?) bele is zuhan a szerencsétlen srácba, amiről később kiderül hogy egy UFO. Az idegenek azonban bűnbánatból reprodukálják, de csak női testet tudnak neki adni. Ekkor persze megváltozik az élete teljesen. Remek dráma, poénos helyzetek, nagyon Lightos ecchi, és szívszorító történések jellemzik. A seven seas honlapján van kb 10 oldalnyi bemutató belőle. Kövi rész áprilisban jön ki. Már várom 5/5
A másik amit netről megrendeltem az Excel saga 15. kötete. Nagyon nagy fordulat van benne, várom már a 16. részt. 5/5
Amit most nagyon várok, már kb 2 hónapja bíztam meg egy könyvesboltot hogy szerezzék meg nekem a Chirality nevű, Sci-fi, átalakulós és Shoujo-ai témájú mangát. Csak Amerikában beszerezhető és ott is nagyon nehéz. Már közel 2 hónapja jön, a második kötete megjött de állítólag borító nélkül. Sajnos megmondtam nekik hogy salátát nem veszek ezért erre még várnom kell, pedig már annyira szívesen olvasnám.
Warcraftot 1 napja olvastam el... hát nagyon lightos, a rajzok szépek,a történet jó, de a párbeszédek sajnos eléggé gyerekesnek tűnnek számomra. Mindenesetre megvettem hogy támogassam a hazai mangaipar fejlődését. 3/5
Princess ai - a másik nagy remekmű mo-n. Nem kell részleteznem, szerintem nagyon aranyos és bejön. 5/5
A másik amit netről megrendeltem az Excel saga 15. kötete. Nagyon nagy fordulat van benne, várom már a 16. részt. 5/5
Amit most nagyon várok, már kb 2 hónapja bíztam meg egy könyvesboltot hogy szerezzék meg nekem a Chirality nevű, Sci-fi, átalakulós és Shoujo-ai témájú mangát. Csak Amerikában beszerezhető és ott is nagyon nehéz. Már közel 2 hónapja jön, a második kötete megjött de állítólag borító nélkül. Sajnos megmondtam nekik hogy salátát nem veszek ezért erre még várnom kell, pedig már annyira szívesen olvasnám.
Warcraftot 1 napja olvastam el... hát nagyon lightos, a rajzok szépek,a történet jó, de a párbeszédek sajnos eléggé gyerekesnek tűnnek számomra. Mindenesetre megvettem hogy támogassam a hazai mangaipar fejlődését. 3/5
Princess ai - a másik nagy remekmű mo-n. Nem kell részleteznem, szerintem nagyon aranyos és bejön. 5/5
Szerk: Excel 2007-04-04 10:50:44
beküldve: 2007-04-04 08:08:06
(#30) Hát én kb. egy rakás mangát olvasok párhuzamosan...^^"
Nyári srácok: nekem tetszett, történet is jó meg végül is a rajz is, egyetlen bajom volt vele, hogy rosszul volt kötve, szóval nekem csak hibás példány jutott. T.T
Amit még most olvasok,
Aiesu (I.S. - Inter Sexuality): josei (dszoszei)manga, több történetet mutat be hermafroditákról. Műfajból adódóan eléggé az érzelmekre és az emberi kapcsolatokra fókuszál. Fontos része, hogy a szülőknek mennyire sikerül elfogadniuk és segíteniük "nem mindennapi" gyermekeiket, ill. hogy ezek a gyerekek hogy fogadják/fogadtatják el magukat. Sztem iszonyat jó manga (vagyis inkább manhwa, mivel koreai).
D.Gray-Man: hát, sztem ezt nem sok mindenkinek kell bemutatni, nekem nagyon tetszik, izgalmas történet, jó poénok...
Heti olvasmány, a minden csütörtökön (haha... mégha így lenne) megjelenő Naruto és Bleach fejezetek, de lassan D.Gray-Man is heti lesz, ha eljutok odáig.
Nyári srácok: nekem tetszett, történet is jó meg végül is a rajz is, egyetlen bajom volt vele, hogy rosszul volt kötve, szóval nekem csak hibás példány jutott. T.T
Amit még most olvasok,
Aiesu (I.S. - Inter Sexuality): josei (dszoszei)manga, több történetet mutat be hermafroditákról. Műfajból adódóan eléggé az érzelmekre és az emberi kapcsolatokra fókuszál. Fontos része, hogy a szülőknek mennyire sikerül elfogadniuk és segíteniük "nem mindennapi" gyermekeiket, ill. hogy ezek a gyerekek hogy fogadják/fogadtatják el magukat. Sztem iszonyat jó manga (vagyis inkább manhwa, mivel koreai).
D.Gray-Man: hát, sztem ezt nem sok mindenkinek kell bemutatni, nekem nagyon tetszik, izgalmas történet, jó poénok...
Heti olvasmány, a minden csütörtökön (haha... mégha így lenne) megjelenő Naruto és Bleach fejezetek, de lassan D.Gray-Man is heti lesz, ha eljutok odáig.