Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Mit kéne magyarul kiadni?
beküldve: 2008-04-04 12:33:07
(#838) Én is örülnék, ha kiadnák az Inuyasha-t, de a magyaros írásmód... :S azt hanyagolhatnák ^^. Örülnék még a Fullmetal alchemist-nek, a Yume Yume Yu Yu-nak és a Shao-nak.
"az élet nem csupán fekete és fehér, de a színeket te válogatod össze!"
beküldve: 2008-04-01 21:17:52
(#837) Látom, kicsit eltértünk a témától, úgyhogy a topic címéhez híven megírom kívánságlistámat
Watase Yuu bármelyik művének örülnék, de a szívem csücske az Ayashi no Ceres és a Fushigi Yuugi Genbu Kaiden.
Tanemura Arinától is olvasnék bármit, és neki nincsenek is olyan hosszú művei, ami kereskedelmileg nem érné meg (szerintem, mivel kb. 4-7 köteteseket ismerek tőle). Tőle leginkább a Kamikaze Kaitou Jeanne-t olvasnám, bár ennek eléggé behatárolt lehet az olvasóköre.
Ami leginkább feldobná eddigi amúgy is jókedvű életemet, az naná hogy az InuYasha lenne (bár ha belegondolok, hogy a neveket magyarosan kellene a kiadónak írni... Inujasa, Szango, Sippó, Szessómaru, stb. de rajongó lévén úgyis megszokmám )
Természetesen a Death Note vagy a Neon Genesis Evangelion is jöhetne, vagy hogy mondjak két szívemhez közel álló címet: Marmalade Boy és Love Hina
Nos azt hiszem, ennyi lenne a "listám". Remélem, ezek közül legalább egyet foghatok majd a kezemben.
Watase Yuu bármelyik művének örülnék, de a szívem csücske az Ayashi no Ceres és a Fushigi Yuugi Genbu Kaiden.
Tanemura Arinától is olvasnék bármit, és neki nincsenek is olyan hosszú művei, ami kereskedelmileg nem érné meg (szerintem, mivel kb. 4-7 köteteseket ismerek tőle). Tőle leginkább a Kamikaze Kaitou Jeanne-t olvasnám, bár ennek eléggé behatárolt lehet az olvasóköre.
Ami leginkább feldobná eddigi amúgy is jókedvű életemet, az naná hogy az InuYasha lenne (bár ha belegondolok, hogy a neveket magyarosan kellene a kiadónak írni... Inujasa, Szango, Sippó, Szessómaru, stb. de rajongó lévén úgyis megszokmám )
Természetesen a Death Note vagy a Neon Genesis Evangelion is jöhetne, vagy hogy mondjak két szívemhez közel álló címet: Marmalade Boy és Love Hina
Nos azt hiszem, ennyi lenne a "listám". Remélem, ezek közül legalább egyet foghatok majd a kezemben.
"Ima wa mada ienai keredo, kimi dake wo AISHITERU!"
Szerk: Naru-chan 2008-04-01 21:40:52
Rockypapa ne haragudj ezen akkorát röhögtem... "főiskolát végez" háááááát az írok 90%!-a nem végez...Ott van pl az Eragon írója, 19 éves meg stb... A kor nem igazán lényeges a szókincs meg a többi már talán..
Mondá az úr és mi isszuk minden szavát.
Javítok, minden jó író főiskolát végez.
riku.. a lakáj komornyik ha megnézed a szinoníma szótárban kb egy és ugyan az.. de nem baj.. tudd be a fiatalságodnak
Csak azért írtam komornyikot, mert a Mondo-ban az volt. Én azt hittem, a kettő között van valami különbség. És betudtam fiatalságomnak.
Rockypapa ne haragudj ezen akkorát röhögtem... "főiskolát végez" háááááát az írok 90%!-a nem végez...Ott van pl az Eragon írója, 19 éves meg stb... A kor nem igazán lényeges a szókincs meg a többi már talán..
Hát az eragon-t inkább hanyagoljuk is... elég csúnya kliséparádé...
Mondjuk ha komolyan belegondolunk ténylewg elég Star Wars az egész...
AZ író ismerősödnek ugy a Beholder jelentette meg a könyvét?
ŐŐŐ nem... :)
Cherubion-nak írt 1-2 dolgot illetve valhalla páholynak még mikor ővék volt a mókus joga...
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
A mangafan is indíthatna pályázatot fiatal mangakáknak... Szerintem lenne sikere, mert elég sokan vannak akik próbálkoznak írni, sőt! Egyik ismerősömnek 70 oldal van meg...
Elég veszélyes dolog ez, mert egy manga megrajzolása nem annyiból áll, hogy lelülök és elkezdem a paneleket. Értékelem minden ilyen próbálkozást és tényleg jó lenne, ha lehetőség adódna ezeknek a "mangakáknak" műveik kiadására.
Sok helyen eleve úgy kezdik, hogy hol vannak a karakter rajzok (több pozícióban minden szereplő). Viszont nagyon jó lenne egy gyüjtőportál, ahová mindenki tölthetné a mangáit, nem pedig egyéni oldalakon külön külön.
Mondjuk ha komolyan belegondolunk ténylewg elég Star Wars az egész...
AZ író ismerősödnek ugy a Beholder jelentette meg a könyvét?
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
És 1et kell értenem azzal hogy ha valaki komolyan akar foglalkozni az írással akkor annak igenis elég komolyan kell foglalkoznia a témával. Nekem momentán van író ismerősöm akinek jelentek meg magyarországon írásai fantasy témában és ő is most végezte el a második szapárját egyetemen és emelett hihetetlen irodalmi ismeretei vannak mind komolyirodalom mint pedig popkultúrális téren...
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
beküldve: 2008-03-25 17:13:13
(#830) Rockypapa ne haragudj ezen akkorát röhögtem... "főiskolát végez" háááááát az írok 90%!-a nem végez...Ott van pl az Eragon írója, 19 éves meg stb... A kor nem igazán lényeges a szókincs meg a többi már talán..
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
A mangafan is indíthatna pályázatot fiatal mangakáknak... Szerintem lenne sikere, mert elég sokan vannak akik próbálkoznak írni, sőt! Egyik ismerősömnek 70 oldal van meg...
Az szép és jó hogy valakinek van otthon megírva/rajzolva x oldalnyi cucc, csakhogy azt még nem lehet eladni. Egy író főiskolát végez, teljesen otthon van a nyelvben, és marhanagy szókincse van. Hiába írnának ki pályázatot ha az összes beérkezett anyag használhatatlan lenne...
beküldve: 2008-03-25 13:56:00
(#828) A mangafan is indíthatna pályázatot fiatal mangakáknak... Szerintem lenne sikere, mert elég sokan vannak akik próbálkoznak írni, sőt! Egyik ismerősömnek 70 oldal van meg...
beküldve: 2008-03-25 13:15:44
(#827) riku, rudy: iggen az az.. csak még anno én rákerestem letöltöttem(gonosz dolog volt tudom)és elolvastam.. angolul és nekem naon bejött.. és tényleg vicces.. igaz angolhumor de azért vicces.. és riku.. a lakáj komornyik ha megnézed a szinoníma szótárban kb egy és ugyan az.. de nem baj.. tudd be a fiatalságodnak
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
beküldve: 2008-03-25 12:25:47
(#826) :)
A Slam Dunk tényleg nem rossz, engem totál kikapcsol, szóval akár jöhetne is, de a jelen anyagi helyzetem tekintetében szerintem nem venném, vagy legalábbis csúszásokkal.
Árnybírón el lehet vitatkozni, a seinent súrolja újabban, de ha megnézed mondjuk az első kötetet, arra nagyon nehezen lehetne ráhúzni ezt.
De fölösleges is ezen a vita, mert egyszerűen csodálatos sorozat!!! :)
(inkább vitázzunk a shoujo-t követelőkkel! :)
szerk.:
meg még egy dolog van, ami manapság teljesen kikapcsol, és ez a Ranma! Nem szeretem, de annyira pihentet, hogy öröm olvasni! :)
A Slam Dunk tényleg nem rossz, engem totál kikapcsol, szóval akár jöhetne is, de a jelen anyagi helyzetem tekintetében szerintem nem venném, vagy legalábbis csúszásokkal.
Árnybírón el lehet vitatkozni, a seinent súrolja újabban, de ha megnézed mondjuk az első kötetet, arra nagyon nehezen lehetne ráhúzni ezt.
De fölösleges is ezen a vita, mert egyszerűen csodálatos sorozat!!! :)
(inkább vitázzunk a shoujo-t követelőkkel! :)
szerk.:
meg még egy dolog van, ami manapság teljesen kikapcsol, és ez a Ranma! Nem szeretem, de annyira pihentet, hogy öröm olvasni! :)
Szerk: kuszilagopagos 2008-03-25 12:26:54
beküldve: 2008-03-24 16:26:54
(#825) Má' nem azért, de az Árnybíró seinen. Sokan a shounenek közé sorolják, de a Sunday GX nevű, havi megjelenésű antológiában jelent meg, ami seinen mangákat közöl. Bár legtöbbje kevésbé ismert (igen, az Árnybíró se túl népszerű a japóknál, bár azért fogyott). A Slam Dunk felőlem nyugodt szívvel jöhet, mivel a Vagabond alkotója, Inoue Takehiko készítette és tényleg nem is rossz.
kuszilagopagos=fdave - oké, észben tartom
kuszilagopagos=fdave - oké, észben tartom