Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Mit kéne magyarul kiadni?
A te álltalad felsorolt mangák háromnegyedét szintúgy venném,mert megintcsak érdekel,vagy pedig szimplán csak nagyon jó.A többi meg (mily meglepő) már csak azért sem lehet rossz,mert te szereted, és ezért tuti frankó.
A Bakuman-t pedig most tervezem hétvégén megrendelni.
És kettő,az előbbi listámból (hogy a p*csába maradhatott ki) kifelejtett manga még,ami érdekelne,de nagyon:
Sumomomo Momomo és a Kobato.
B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!
Anedoki (3 kötet)
Golden Boy
G Senjou Heaven's door (3+ kötet)
Black Lagoon (~9 kötet)
Dogs (1+5 kötet)
To aru kagaku no railgun (~5 kötet)
To aru majutsu no Index
Ichigo Mashimaro (~5 kötet)
Blue Heaven (3 kötet)
Skyhigh (2 kötet)
Swweeet (~3 kötet)
Gyönyörű. A ~háromnegyedét alapból venném, mert szeretem/érdekel, a többit meg márcsak azért, mert Souichiro-sama szereti és ezért biztos jó.Golden Boy
Black Lagoon (~9 kötet)
Dogs (1+5 kötet)
To aru majutsu no Index
Blue Heaven (3 kötet)
Skyhigh (2 kötet)
Swweeet (~3 kötet)
Hogy legyen on is, a szokásos underground kedvenceim, mert imádok álmodozni:
Sundome (8 kötet)
Apocalypse Meow/Cat Shit One (Ketto Shitto Vanu) (3 kötet)
Oumagadoki Doubutsuen (ez problémás, mert a héten jön ki japánban a 6. fejezet. De én már kb idén tavasz óta, mióta megjelent a oneshot várok, hogy publikálják és most végre itt vagyunk. Szóval ha sláger lesz belőle - ami a WSJ jelenlegi helyzetét tekintve sajnos nem valószínű - és még a VIZ is lecsap rá, egy magyar kiadásnak rohadtul örülnék. Ha nem fogyna, akár vennék több példányt is, hogy aztán elajándékozzam. Komolyan.)
Teppu (2+ kötet és ^Szintén, lol)
Vinland Saga (9+ kötet és EPIC)
Yotsubato! és vagy /Azumanga Daioh (~9+/4 kötet)
Mirai Nikki (10 kötet, a rajzolása nem túl nyerő és hamarosan végetér, de a sztori nagyon ottvan)
Uzumaki (3 kötet)
Milk Closet/Alien Nine (4/3 kötet)
Apocalypse Meow/Cat Shit One (Ketto Shitto Vanu) (3 kötet)
Oumagadoki Doubutsuen (ez problémás, mert a héten jön ki japánban a 6. fejezet. De én már kb idén tavasz óta, mióta megjelent a oneshot várok, hogy publikálják és most végre itt vagyunk. Szóval ha sláger lesz belőle - ami a WSJ jelenlegi helyzetét tekintve sajnos nem valószínű - és még a VIZ is lecsap rá, egy magyar kiadásnak rohadtul örülnék. Ha nem fogyna, akár vennék több példányt is, hogy aztán elajándékozzam. Komolyan.)
Teppu (2+ kötet és ^Szintén, lol)
Vinland Saga (9+ kötet és EPIC)
Yotsubato! és vagy /Azumanga Daioh (~9+/4 kötet)
Mirai Nikki (10 kötet, a rajzolása nem túl nyerő és hamarosan végetér, de a sztori nagyon ottvan)
Uzumaki (3 kötet)
Milk Closet/Alien Nine (4/3 kötet)
Jahh, meg a Bakuman. Bár azt már megrendeltem angolul.
"Their vomit-like chatter and laughter hardening together like shit, who has a crush on who...Who doesn't like who...All scum that would be better off dead! Those dumplings!" http://www.tubechop.com/watch/1444885
Szerk: Nakamura-san 2010-08-16 20:40:51
D.N.Angel
Ehhez csak annyit szólnék hozzá, hogy animében az elsők között néztem, meg is kedveltem, de mangában én borzasztóan untam.
Amúgy nagy mánia ez a Kuroshitsuji, valaki felvilágosíthatna, hogy mi olyan szenzációs benne (nem kötözködés, tényleg), mert én csak annyira jutottam vele, hogy irtó pozőr cucc.
ON:
Még mindig Bakuman, vagy egy Yoshihara Yuki manga (Itadakimasu, vagy Aisuru Hito pl.)
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
Kuroshitsuji tényleg jöhetne.
Szokás szerint támogatom.
Am hosszas gondolkodás és álmatlan éjszakák után sikerült egy majdhogynem végleges manga listát összedobnom,ami per pillanat érdekelne,természetesen pár kötetes mangákról vagyon szó.
Íme:
Anedoki (3 kötet)
Golden Boy
Black Lagoon (~9 kötet)
Dogs (1+5 kötet)
To aru majutsu no Index
Blue Heaven (3 kötet)
Skyhigh (2 kötet)
Swweeet (~3 kötet)
B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!
naná, bár lehet az is befejezetlen...? nem is tudom hirtelen
tudom a wiki a barátom, de most elég ez is
Azt hiszem 4 kötet van kinn belőle Japánba is. És igen még fut:)
Szóval ez jöhetne nagyon :) Nem never ending:)
Azé MER FÁN:D
naná, bár lehet az is befejezetlen...? nem is tudom hirtelen
Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
Kuroshitsuji tényleg jöhetne. Az animéjét nemrégiben fejeztem be és nagyon tettszett. Jól összerakott story és izgalmas epizódok.
Rumorisnál a pont.
Nagyon meg lett ma tépáva ez a szrencsétlen topic, hajj...
amúgy azért nézzünk szembe a dolgokkal gyerekek. "nyakig ülünk a válságban", ha még nem hallottuk volna elégszer, kis ország vagyunk, kis fantáborral, a többi nemzet nagyjához viszonyítva. a japán licenszek sem 2fillérbe kerülnek, plusz a kapcsolattartás a magyar-japcsi kiadók, stb között szintén nem cickafark.
fel lehet csapni az aktuális Mondo-t is, egyik kiadványban emlékszem benne volt.
amúgy jelenleg engem 2 kiadvány foglalkoztat, elsősorban a LoveCom, másodban a Hellsing.
javaslom mint mindig a Saint Seiyát, Kuroshitsujit, Ludwig Kakumeit, Cain-sagát.
ongoingból: One Piece, Ouran
Nagyon meg lett ma tépáva ez a szrencsétlen topic, hajj...
amúgy azért nézzünk szembe a dolgokkal gyerekek. "nyakig ülünk a válságban", ha még nem hallottuk volna elégszer, kis ország vagyunk, kis fantáborral, a többi nemzet nagyjához viszonyítva. a japán licenszek sem 2fillérbe kerülnek, plusz a kapcsolattartás a magyar-japcsi kiadók, stb között szintén nem cickafark.
fel lehet csapni az aktuális Mondo-t is, egyik kiadványban emlékszem benne volt.
amúgy jelenleg engem 2 kiadvány foglalkoztat, elsősorban a LoveCom, másodban a Hellsing.
javaslom mint mindig a Saint Seiyát, Kuroshitsujit, Ludwig Kakumeit, Cain-sagát.
ongoingból: One Piece, Ouran
Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
beküldve: 2010-08-16 16:00:53
(#3316) Ha kicsit körülnéztek megfigyelhetitek az amerikai piacon is, hogy csak azok a cégek engedhetik meg maguknak a rendszeres kiadást, akik valamelyik nagyon kiadó mellékágazatai. Nyárra a Tokyopop, DelRey, SevenSeas mind eltűnik és max csak a bejelentések miatt bújik elő. Egyedül a YenPress üzemel teljes gőzerővel, mert megteheti a fent említett okok miatt.
Egyébként inkább örülni kéne hogy ennyit kiadnak és nem olyanok, mint a Tokyopop, ami hébe-hóba 2-3 évente kiad egy(!) kötetet a GOSICK-ból, eszméletlen ronda borítóval, színes képek nélkül.
Beajánlom a D.N.Angelt, a Kaitou Saint Tailt és igen valami régivágású Shoujo ala Arina Tanemura, Mia Ikumi, Hanamori Pink, CLAMP jó lenne.
Egyébként inkább örülni kéne hogy ennyit kiadnak és nem olyanok, mint a Tokyopop, ami hébe-hóba 2-3 évente kiad egy(!) kötetet a GOSICK-ból, eszméletlen ronda borítóval, színes képek nélkül.
Beajánlom a D.N.Angelt, a Kaitou Saint Tailt és igen valami régivágású Shoujo ala Arina Tanemura, Mia Ikumi, Hanamori Pink, CLAMP jó lenne.
Ike Ike Don Don!
Az árnybíró kiadása azért kaotikusabb, mint a többi mangáé, mert csak 1500 forint, tehát sokkal kevésbé hoz pénzt, mint a többi. Nemúgy mint a Death Note, ami rögtön elfogy, gyors, biztos pénz.
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2010-08-16 15:02:20
(#3314) Ok, akkor a vitát lezárandó elmondom a véleményem befejezését és akkor itt le is zárom a kérdést a magam részéről:
Én ahhoz szoktam hozzá, hogy a képregénysorozatok fix időközönként megjelennek az újságosnál, könyvesboltban és nem egy félig rendszeresített rendezvényhez vannak kötve - ami egyébként nem igaz, mert pl. az Árnybíró tuti össze-vissza jelenik és jelent meg már a kezdetek óta... tudom, mert azóta veszem.
Engem ez az üzletpolitika - aminek a valóságtartalma már az általam említett karácsonyi példa esetén is igencsak megingott - nem fog meg, sőt taszít. Az Árnybíró után nagyon valószínű, többet nem fordulok Mangafan kiadványhoz, mert nem vagyok benne biztos, hogy 5-10 év múlva is lesz keretem/érdeklődésem egy sorozat iránt.
Javaslom, ha egyáltalán illetékes olvassa, hogy gondolják ezt át, mert biztos vagyok benne, hogy nem állok egyedül a véleményemmel. A csökkenő érdeklődés beláthatóan véges sorozatoknál nem biztos, hogy 100%-ig egy fix, biztos folyamat és nincs köze a kiadó hozzáállásához.
Mindenesetre azért ezt az egyet köszöntem, mert jó volt és szerencsére nem veszett el. Minden jót a továbbiakban!
Én ahhoz szoktam hozzá, hogy a képregénysorozatok fix időközönként megjelennek az újságosnál, könyvesboltban és nem egy félig rendszeresített rendezvényhez vannak kötve - ami egyébként nem igaz, mert pl. az Árnybíró tuti össze-vissza jelenik és jelent meg már a kezdetek óta... tudom, mert azóta veszem.
Engem ez az üzletpolitika - aminek a valóságtartalma már az általam említett karácsonyi példa esetén is igencsak megingott - nem fog meg, sőt taszít. Az Árnybíró után nagyon valószínű, többet nem fordulok Mangafan kiadványhoz, mert nem vagyok benne biztos, hogy 5-10 év múlva is lesz keretem/érdeklődésem egy sorozat iránt.
Javaslom, ha egyáltalán illetékes olvassa, hogy gondolják ezt át, mert biztos vagyok benne, hogy nem állok egyedül a véleményemmel. A csökkenő érdeklődés beláthatóan véges sorozatoknál nem biztos, hogy 100%-ig egy fix, biztos folyamat és nincs köze a kiadó hozzáállásához.
Mindenesetre azért ezt az egyet köszöntem, mert jó volt és szerencsére nem veszett el. Minden jót a továbbiakban!
Szerk: The_eye 2010-08-16 15:02:47
És tudom,hogy a pl a mangafan általában rendezvényekre adja ki a köteteit. De miért nem lehet pontosítani.
Erre csak azt tudom mondani hogy én fel vagyok iratkozva a hírlevélre és ki szokták küldeni hogy mi fog megjelenni az adott rendezvényre.
Mondjuk azzal én is egyetértek hogy ha már csináltak olyan funkciót az oldalra hogy "megy a nyomdába" meg "frissen a nyomdából" akkor azt frissítsék mindig, de gondolom ők is el vannak havazva.
Neckro: Én úgy tudom hogy meg van tiltva hogy bárki árulhassa a Mangafan és Fumax kiadványokat a MAT-os conon.
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
Senki nem vitatkozott vele, vagyis én biztos nem.
De végülis leírtad a problémámat,mint itt mindenkiét. :)
Tehát nálad a pont:)
Vissza ONRA: Vampire Knight, Dogs,Blame
De végülis leírtad a problémámat,mint itt mindenkiét. :)
Tehát nálad a pont:)
Vissza ONRA: Vampire Knight, Dogs,Blame
És aki még nem tudná: MAT-os őszi conon nem vesz részt sem a Holdfény, sem a Fumax, sem a Mangafan. Az utóbbi két kiadó kiadványait úgy tudom hogy senki sem árulhatja azon a rendezvényen.
Én ezt egy picit másképp tudom. Mármint, elvileg /MAT pultnál talán?/ lesznek Mangafan kiadványok. De az is lehet, hogy nem. Mittudomén.
És sikerült a topigból egy szolid flémt gyártani. Valahol mindenkinek igaza van. A kiadó megadhatna kicsit pontosabb megjelenési időt /várható megjelenést/, de tény, hogy nagyobb rendezvényekre jelennek meg felváltva és ha ügyesen követed a megjelenést, akkor kiszámolhatod, kb mikorra jön a következő kötet.
Vadooccal meg ilyen kérdésekben nem vitatkoznék. Ő már csak ért hozzá, ha már egy olyan kiadónál van, mint a Fumax.
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Szerk: idk pls delete 2010-08-16 14:52:25
Tudom,hogy milyen rendezvények lesznek. Tehát erről felesleges írogatni. És tudom,hogy a pl a mangafan általában rendezvényekre adja ki a köteteit. De miért nem lehet pontosítani. Miért kell mindig a mézesmadzag.
ÉS ezeket nem a te fejedhez vágom,hanem csak úgy az üres falra,hogy ez miért van??
Nem téged kritizáltalak. Csak jó lenne,hogyha ezen az oldalon lenne kicsit több infó az adott dolgokról.
ÉS ezeket nem a te fejedhez vágom,hanem csak úgy az üres falra,hogy ez miért van??
Nem téged kritizáltalak. Csak jó lenne,hogyha ezen az oldalon lenne kicsit több infó az adott dolgokról.