Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Mit kéne magyarul kiadni?
Hát nem tudom, én azért amellett,hogy nyaraltam,stb tudtam olvasni is elég sokat.
Ahogy írtam vannak kivételek. Mindenesetre akkor miért van az hogy a fogyások nem azt mutatják hogy nyáron tömegével vesznek képregényt vagy könyveket? Persze ha egy kiadónál vagy valamelyik nagy könyvhálózatnál dolgozol és onnan tudod akkor az más...
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
Hát nem tudom, én azért amellett,hogy nyaraltam,stb tudtam olvasni is elég sokat. Meg akit komolyabban foglalkoztat az anime/manga, az épphogy nyáron olvasgat sokat,mert akkor van rá idő.
The_eye hozzászólására meg annyit,hogy ott a pont!. Ennyi
Év közben is simán mehetne a dolog, aki conon megveszi az adott mangát az megveszi webboltból is.
The_eye hozzászólására meg annyit,hogy ott a pont!. Ennyi
Év közben is simán mehetne a dolog, aki conon megveszi az adott mangát az megveszi webboltból is.
Azé MER FÁN:D
Szerk: Azur 2010-08-16 14:20:14
ugyanakkor miután az egyik részre azt hiszem 4-5 hónapot kellett várni, rá egy hónap sem telik el és Karácsonyra kijön a következő... a kereskedelmi érdek milyen különös ösztönző erő...! Nem lehetne mondjuk ezt év közben is?
Egész egyszerű erre a válasz: nem. Miért? Mert míg nyáron megvesznek egy kötetből 20db-ot, addig tavasszal vagy ősszel ugyanabból 100db-ot. Csak hogy értsd az arányokat.
Nyáron mindenki nyaral, fesztiválozik nem pedig képregényt (vagy könyvet) vesz. Természetesen van olyan is aki nyáron is vesz, de a többség nem, ezért a kiadások nagy része inkább tavaszra és őszre tehető (elsősorban vmilyen rendezvényre) illetve karácsony előtt legalább 1 hónappal (legalábbis ha azt akarja a kiadó hogy az Alexandra még bevegye a kiadványát!).
ON: One piece, Maka maka.
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
Szerk: vadooc 2010-08-16 14:15:47
beküldve: 2010-08-16 14:01:39
(#3291) Biztos vagyok benne, hogy ilyen sok mangával nehéz, fáradtságos és időigényes foglalkozni... viszont nem kötelező. Persze be lehet vállalni, mint ahogy meg is tették, de véleményem szerint előbb egyfajta bizalomnak kéne kialakulnia a kiadó irányába, hogy ez működhessen. Tele van a magyar kiadótörténelem befejezetlen sorozatokkal és pl. nekem már elegem van abból, hogy megtetszik valami, járatom, aztán fityisz az orromra, rendeljem meg külföldről a végét, ha akarom.
Persze nem csak ezzel van a baj, amit a Mangafan művel pl. az Árnybíróval, az elég erőteljesen elvette a kedvem a többi sorozattal való foglalkozástól. (Most tegyük félre, hogy ezt már nyilván befejezik, hiszen ha jól tudom egy rész van már csak hátra.) Kijön évente 3-4 rész, igen csak változatos időközönként, nem lehet látni hol a vége és bizonytalan, hogy egyáltalán lesz-e. És ez még csak egy viszonylag rövid történet, nem egy végtelenített sodrás, mint a Dragon Ball, vagy most a Naruto.
Azt meg különösen érdekesnek találom, hogy persze megy a védekezés, hogy igényességre meg tökéletességre törekednek, ugyanakkor miután az egyik részre azt hiszem 4-5 hónapot kellett várni, rá egy hónap sem telik el és Karácsonyra kijön a következő... a kereskedelmi érdek milyen különös ösztönző erő...! Nem lehetne mondjuk ezt év közben is?
És hogy legyen a témához szorosabban illeszkedő rész is: én az Árnybíró 17. részét szeretném már látni... remélhetőleg még Karácsony előtt (és nem egy héttel).
Persze nem csak ezzel van a baj, amit a Mangafan művel pl. az Árnybíróval, az elég erőteljesen elvette a kedvem a többi sorozattal való foglalkozástól. (Most tegyük félre, hogy ezt már nyilván befejezik, hiszen ha jól tudom egy rész van már csak hátra.) Kijön évente 3-4 rész, igen csak változatos időközönként, nem lehet látni hol a vége és bizonytalan, hogy egyáltalán lesz-e. És ez még csak egy viszonylag rövid történet, nem egy végtelenített sodrás, mint a Dragon Ball, vagy most a Naruto.
Azt meg különösen érdekesnek találom, hogy persze megy a védekezés, hogy igényességre meg tökéletességre törekednek, ugyanakkor miután az egyik részre azt hiszem 4-5 hónapot kellett várni, rá egy hónap sem telik el és Karácsonyra kijön a következő... a kereskedelmi érdek milyen különös ösztönző erő...! Nem lehetne mondjuk ezt év közben is?
És hogy legyen a témához szorosabban illeszkedő rész is: én az Árnybíró 17. részét szeretném már látni... remélhetőleg még Karácsony előtt (és nem egy héttel).
Szerk: The_eye 2010-08-16 14:03:57
beküldve: 2010-08-16 13:45:48
(#3290) A hallják,hogy mi jelenik meg külföldön azt úgy értettem,hogy pl : Naruto 50.kötet körül jár, vagy Vampire Knight,azt hiszem 10-nél jár.
A másik: Én sem zsebpénzből veszem a mangákat,rakok félre rájuk, Néha sikerül,néha nem
Játékmegjelenések nyáron: öhh...mondjuk az évtized játéka a Starcraft 2, Maffia 2(most jön),Transfomers,Prince of Persia...és még csak a PC-seket említettem. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Na de ezek nem ide való témák.
A másik: Én sem zsebpénzből veszem a mangákat,rakok félre rájuk, Néha sikerül,néha nem
Játékmegjelenések nyáron: öhh...mondjuk az évtized játéka a Starcraft 2, Maffia 2(most jön),Transfomers,Prince of Persia...és még csak a PC-seket említettem. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Na de ezek nem ide való témák.
Szerk: Azur 2010-08-16 13:44:13
Mondjuk az, hogy hallják mi jelenik meg odakint, nem igazán befolyásolja az eladásokat. A frissen kiadott címek nem hiszem, hogy olyan gyorsan jutnának el hozzánk.
Amikor még kaptam zsebpénzt, én is tudtam venni több kötetet, de mióta megnőttem, sajnos nincs rá keret. Másra jobban kell. De aki megtehette/megteheti az eddig is külföldről hozatott be új köteteket -bár én nem vagyok a félig magyar, félig angol gyűjtések hódolója. De szerintem még mindig többen lesznek azok, akik várnak, mert nem tudnak angolul/ nem akarnak feles gyűjteményt/ nem bíznak a pénzátutalásban vagy a szállításban.
Azért ott is van rendszer ;) Címeket tudnál mondani? (nem kötekedésből, szimplán érdekel)
Nekem sem áll szándékomban, szerintem ez még bőven belefér a normális gondolatmegosztás körébe.
Amikor még kaptam zsebpénzt, én is tudtam venni több kötetet, de mióta megnőttem, sajnos nincs rá keret. Másra jobban kell. De aki megtehette/megteheti az eddig is külföldről hozatott be új köteteket -bár én nem vagyok a félig magyar, félig angol gyűjtések hódolója. De szerintem még mindig többen lesznek azok, akik várnak, mert nem tudnak angolul/ nem akarnak feles gyűjteményt/ nem bíznak a pénzátutalásban vagy a szállításban.
Azért ott is van rendszer ;) Címeket tudnál mondani? (nem kötekedésből, szimplán érdekel)
Nekem sem áll szándékomban, szerintem ez még bőven belefér a normális gondolatmegosztás körébe.
When I kill virgins I like to sing. You're a noob, and I like to pwn noobs~ ♪♫
Nagyon jól tudom,hogy mennyi munka van egy manga kiadásában. De ez egy kiadó,sok munkával jár és ezt ők is tudják. De az emberek igényei is nőnek,amikor hallják h küldöldön mik jelennek meg stb. És hidd el,hogy van jósok olyan ember is aki megengedi magának a havi 5-6 akár több manga vételét is.(Ismerőseim között is akadnak ilyenek.)És nem tartozom ezek közé,jobb esetben is max 3-4 mangát veszek egy hónapban. És ezektől a vásárlóktól előbb utóbb elesik a mangafan,mert külföldről beszerzik az adott köteteket. Én nem veszek külföldi mangát,tudok angolul,de attól én inkább támogatom a magyar kiadókat,legfőképpen a Mangafant,
Tehát jelenleg a mangafannak ezzel a gyorsasággal,csak one shot és egyéb 1-2 kötetes mangák kiadását kellene a nyakukba venni,mondjuk én nem örülnék ennek.
A másik,hogy a játékok összevissza jönnek ki,például most nyáron is volt jó pár brutális cím. És azok jóval nagyobb költségvetésbe kerülnek mint egy adott manga,felesleges hasonlítgatni.
Nem vitatkozni akarok veled,csak arra szeretnék kilyukadni,hogy az éremnek két oldala van.
ON: Vampire Knight, Dogs
Tehát jelenleg a mangafannak ezzel a gyorsasággal,csak one shot és egyéb 1-2 kötetes mangák kiadását kellene a nyakukba venni,mondjuk én nem örülnék ennek.
A másik,hogy a játékok összevissza jönnek ki,például most nyáron is volt jó pár brutális cím. És azok jóval nagyobb költségvetésbe kerülnek mint egy adott manga,felesleges hasonlítgatni.
Nem vitatkozni akarok veled,csak arra szeretnék kilyukadni,hogy az éremnek két oldala van.
ON: Vampire Knight, Dogs
Szerk: Azur 2010-08-16 13:23:54
beküldve: 2010-08-16 12:00:04
(#3286) Bocsássatok meg, hogy beleszólok ebbe a kis beszélgetésbe, de eléggé irreális igényeket vetettetek fel. Szerintem.
Ha belegondolunk azokat a mangákat fordítani, szerkeszteni lektorálni kell, a nyomtatás sem egy pillanat -és ezek mellé jön, hogy több sorozat fut egyszerre. Ne tessék azt hinni, hogy ez olyan könnyen megy. De ezt már előttem is leírták párszor...
Emellett sok olyan embert ismerek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy kéthavonta kijövő sorozatokat vásárolgassanak és bőven megelégednek ezzel az évi hárommal is.
Még egy ok: a legtöbb játék sem nyár közepén jön ki, mert akkor senki sem veszi meg. Ők is Conokra, bemutatókra, év elejére és végére időzítenek. Sejtelmeim szerint ugyanez van a mangákkal is~
De, hogy ne legyek off: Trigun Maximum valóban jól esne, esetleg még egy Pandora Hearts-t vagy valami humoros sorozatot támogatnék
Ha belegondolunk azokat a mangákat fordítani, szerkeszteni lektorálni kell, a nyomtatás sem egy pillanat -és ezek mellé jön, hogy több sorozat fut egyszerre. Ne tessék azt hinni, hogy ez olyan könnyen megy. De ezt már előttem is leírták párszor...
Emellett sok olyan embert ismerek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy kéthavonta kijövő sorozatokat vásárolgassanak és bőven megelégednek ezzel az évi hárommal is.
Még egy ok: a legtöbb játék sem nyár közepén jön ki, mert akkor senki sem veszi meg. Ők is Conokra, bemutatókra, év elejére és végére időzítenek. Sejtelmeim szerint ugyanez van a mangákkal is~
De, hogy ne legyek off: Trigun Maximum valóban jól esne, esetleg még egy Pandora Hearts-t vagy valami humoros sorozatot támogatnék
When I kill virgins I like to sing. You're a noob, and I like to pwn noobs~ ♪♫
Szerk: Lula 2010-08-16 12:03:28
Teljes mértékben egyet értek veled. Nem sok értelme van új kiadásoknak amíg ennyire lassú a megjelenés sajnos...:s
Nagyon nagyon lassan jönnek a mangák...
Nagyon nagyon lassan jönnek a mangák...
beküldve: 2010-08-16 11:05:19
(#3284) Sajnos én is így gondolom...az évente csordogáló manga mennyiség nem igazán tudja kielégíteni egy magyar mangafan igényeit mert bár lehet hogy több mangasorozat fut kis hazánkban de kétlem, hogy valaki mindért oda lenne és mindet megvenné mert imádja. Ezért van a választék de ha egyszer egy széria leragadt akkor sajnos nem tud mit tenni a rajongó én is hasonlóan jártam a két kedvenc sorozatommal a Berserk-kel és a Trigun-nal ( még jó hogy a Hellsing-ből a Mangafan jóvoltából évente kijön pár kötet) Úgyhogy nem tudom mennyi értelme van új sorozatba vágni ha egyszer a régiek sem érnek el a még a közepéig sem. És hogy ne legyen off: Fairy tail, One Piece, Trigun Maximum....én csupán ezeket várom és sajnos a helyzetet elnézve lehet hiába...
A csodához nem kell mindig Isten, csak VASH!!
Persze,ebben igazad van. De sokan vagyunk, akik nem igazán várnak 1 évet 3-4 kötet miatt,tehát megrendelik külföldről. És szerintem nem kevés ember tesz így. Ezeket az embereket kellene visszanyerni, és évente 6 kötetet kiadni (ahogy megvolt ígérve 2havonta egyet) .
Ha egyszer oda van írva a kötetek hátuljára nem értem,hogy miért nem lehet betartani.
Ha egyszer oda van írva a kötetek hátuljára nem értem,hogy miért nem lehet betartani.
beküldve: 2010-08-16 10:30:36
(#3282) Ha kijönne valami Tanemura arina cucc (csak ne a Gentlemen's Alliance :() vagy valami CLAMP, már az sem érdekelne, hogy mellette megjelenik egy népszerű széria. (Bleach és társai)
Bár én még mindig azt hangoztatom, hogy jó, legyen népszerű, de ne olyan, ami már futa animeként is Magyarországon. Vagy fordítva, az Animax-en vagy DVD-n olyan dolog jöjjön ki, ami még nincs mangában.
Bár én még mindig azt hangoztatom, hogy jó, legyen népszerű, de ne olyan, ami már futa animeként is Magyarországon. Vagy fordítva, az Animax-en vagy DVD-n olyan dolog jöjjön ki, ami még nincs mangában.
"Van egy mondás, ami a medve bőrére történő előre elkövetett ivás ellen int""
beküldve: 2010-08-15 22:28:17
(#3281) Ha nem csődöl be és szünik meg a kiadó (esetünkben a Mangafan), akkor biztos lehetsz, hogy végighúzzák a sorozatot. De ehhez szükséges az is, hogy az érdeklődés is mindig fennt maradjon annyira, hogy megfelelő számban adják el az új kötetet.
És ezért van, hogy egyszerre nem az összes kötet liszenszét veszik meg egy sorozatnál, mert nem tudni mit hoz a jövő, és, ha bármilyen "gubanc" történne, akkor a lehető legkevesebb problémával kelljen szembenézni.
A kötetek kiadása meg nem egyszerü dolog, tekintve, hogy az emberek nem robotok, és ameddig kb. 10 folyamatos sorozatuk van, nem fognak hamarabb kijönni a kötetekkel egy sorozatban, mint évente 3 (kurva jó esetben 4). Több ember kell, nagyobb munkaerő és akkor gyorsabban menne a munka (az összes velejáróval), de ez is sok mindentől függ: Háttér, hely, pénz stb...
És ezért van, hogy egyszerre nem az összes kötet liszenszét veszik meg egy sorozatnál, mert nem tudni mit hoz a jövő, és, ha bármilyen "gubanc" történne, akkor a lehető legkevesebb problémával kelljen szembenézni.
A kötetek kiadása meg nem egyszerü dolog, tekintve, hogy az emberek nem robotok, és ameddig kb. 10 folyamatos sorozatuk van, nem fognak hamarabb kijönni a kötetekkel egy sorozatban, mint évente 3 (kurva jó esetben 4). Több ember kell, nagyobb munkaerő és akkor gyorsabban menne a munka (az összes velejáróval), de ez is sok mindentől függ: Háttér, hely, pénz stb...
..the Kombat is Reality, your fate is a finality, I never use Babalities, that's just not my mentality.