Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Mit kéne magyarul kiadni?
beküldve: 2010-08-15 10:01:14
(#3279) Hát remélem,hogy igazad van, és nem a hossz fog határozni. Mert én jelenleg hosszú sorozatok megjelenését várom.
A másik,hogy remélem a Narutot is kadják végig,mert ha csak 20ig adják ki akkor gyakorlatilag ennyi,mert én ha már elkezdtem egy sorozatot magyarul akkor nem akarom megvenni a maradék köteteket más nyelven.
Tessék felgyorsítani a kötetek kiadását.
És egy kicsit ON: Vampire Knight, Dogs, Fairy Tail, Kuroshitsuji
A másik,hogy remélem a Narutot is kadják végig,mert ha csak 20ig adják ki akkor gyakorlatilag ennyi,mert én ha már elkezdtem egy sorozatot magyarul akkor nem akarom megvenni a maradék köteteket más nyelven.
Tessék felgyorsítani a kötetek kiadását.
És egy kicsit ON: Vampire Knight, Dogs, Fairy Tail, Kuroshitsuji
Azé MER FÁN:D
Bonyolult dolog ez, nyo : D
Mondjuk vásárlói részről érthető az, hogy inkább az ismert miazmák felé húznak. Teszem azt, engem se vet szét a pénz, és nem nagyon engedhetem már meg magamnak, h olyan sorozatba kezdjek bele, amit nem biztos, h végig is veszek. (Jelenleg kettőt "futtatok", és egy kezemen meg tudnám számolni, hány érdekel ténylegesen, ha kiadják, azokra meg kicsi az esély.) Szerintem ez elég gyakori állapot.
Meg az is, h azé sok mindenkinek a reklámok formálják az ízlését, nagyon igényesen... *köhög, félrenyel*
De én mé nem alszok, pofázás helyet?
Amúgy, h ne legyen off: Ookami no Monshou /mert annyira hatásvadász és buta, h az már fenomenális :'D
Mondjuk vásárlói részről érthető az, hogy inkább az ismert miazmák felé húznak. Teszem azt, engem se vet szét a pénz, és nem nagyon engedhetem már meg magamnak, h olyan sorozatba kezdjek bele, amit nem biztos, h végig is veszek. (Jelenleg kettőt "futtatok", és egy kezemen meg tudnám számolni, hány érdekel ténylegesen, ha kiadják, azokra meg kicsi az esély.) Szerintem ez elég gyakori állapot.
Meg az is, h azé sok mindenkinek a reklámok formálják az ízlését, nagyon igényesen... *köhög, félrenyel*
De én mé nem alszok, pofázás helyet?
Amúgy, h ne legyen off: Ookami no Monshou /mert annyira hatásvadász és buta, h az már fenomenális :'D
Szerk: miyu 2010-08-15 02:29:11
beküldve: 2010-08-15 02:08:51
(#3277) Szerintem sem a hossz határozza meg hogy mit adnak ki hanem hogy mennyire kedvelt és teszem azt aktuális a sorozat. Én még mindig egy One Piece-nek és egy Trigun Maximum-nak örülnék ( ha már idén mindkettőből kijött egy-egy movie ) Amúgy valaki nem tudja hogy várható-e itthon a Trigun Mozifilm,,,elvégre a Blue Gender és a Cowboy Bebop movie-ja is megjelent itthon anno ( noha a Yu Yu Hakusho 2 mozija elkerülte hazánkat . ) Azért reménykedem!
A csodához nem kell mindig Isten, csak VASH!!
Azt azért leszögezhetjük, hogy a rövid, de népszerü sorozatokat nem fogják kitúrni a piacról (lásd a mostani kínálatot).
Pedig lesz itt még "hol nem volt" manga, addig kell húzniuk a kiadó(k)nak a macska farkát ameddig az nem karmol meg érte, már ha értitek.
Pl. mondjuk ott az InuYasha, vagy a Shaman King. Amikor frissen futott az animéjük itthon, akkor lett volna a legjobb húzás kiadni a manga eredetijüket, akkor fogyott volna a legjobban. Mára viszont ez a népszerüség már közel sem áll fennt, ezért sincs sok esély, hogy kiadják őket, vagy mondjuk egy "trendibb" vetélytárs helyett - Naruto, Bleach, anyámtyúkhúslevese stb... És ebben az esetben még a hossz is lehet lényegtelen.
És ha már említettem az InuYashát, szerintetek vajh' miért azt akarta még anno első mangájának kiadni a Mangafan? És végül miért nem jelent meg a mai napig sem?
Biztos van több oka is, de ez a fenti kis szösszenet is ott lóg a levegőben.
Pedig lesz itt még "hol nem volt" manga, addig kell húzniuk a kiadó(k)nak a macska farkát ameddig az nem karmol meg érte, már ha értitek.
Pl. mondjuk ott az InuYasha, vagy a Shaman King. Amikor frissen futott az animéjük itthon, akkor lett volna a legjobb húzás kiadni a manga eredetijüket, akkor fogyott volna a legjobban. Mára viszont ez a népszerüség már közel sem áll fennt, ezért sincs sok esély, hogy kiadják őket, vagy mondjuk egy "trendibb" vetélytárs helyett - Naruto, Bleach, anyámtyúkhúslevese stb... És ebben az esetben még a hossz is lehet lényegtelen.
És ha már említettem az InuYashát, szerintetek vajh' miért azt akarta még anno első mangájának kiadni a Mangafan? És végül miért nem jelent meg a mai napig sem?
Biztos van több oka is, de ez a fenti kis szösszenet is ott lóg a levegőben.
..the Kombat is Reality, your fate is a finality, I never use Babalities, that's just not my mentality.
Bezony. Hasonlót szólt Csaba bá is, hogy ez az egész nyilván nagyrészt(?) kereslet-kínálat. Peél asszem az Árnybírót mondta, hogy most tuti bukás lenne a sorozat, hiába igényes, meg miegyéb, nagy a kínálat, az emberkék meg nem mernek kísérletezni, merthátminek, viszonylag kicsi piac ez, így csak az ismert címek várnak kiadásra. Az élet szép, ugyebár.
De nem hiszem, h még egy "hol nem volt" végű sorozatot bevállalnának... A rövidebbekből is vannak népszerű miazmák.
Bár már nem merem verni a farkam az Uzumakira xCC
De, mégis. Uzumakit szeretnék. Csak három kötet, az semmi.
De nem hiszem, h még egy "hol nem volt" végű sorozatot bevállalnának... A rövidebbekből is vannak népszerű miazmák.
Bár már nem merem verni a farkam az Uzumakira xCC
De, mégis. Uzumakit szeretnék. Csak három kötet, az semmi.
Ennyire nehéz felfogni?
Minden mangát sokan szeretnek és utálnak is egyszerre, (több olyan is van amelyik népszerübb a másiknál), és amelyik mérce feljebb van, az alapján fognak egy mangát kiadni. Nem pedig az alapján, hogy hány kötetes és milyen tempóban dolgoznak.
Pl. ha a Detective Conan-t az egész Magyarország anime/manga kedvelői szeretnének, szerinted érdekelné a kiadót, hogy egy 68+-os kötetű sorozatról van szó? Leszarnák, ha úgyis ebből fog feléjük dőlni a legtöbb pénz, és nem kezdenek bele mondjuk egy bukásra ítélt 5 kötetes sorozatba, akármilyen finom is az ínyenceknek az utóíze olvasás után, mert abból semmit sem nyernének.
És visszakanyarodva a (Magyar) valóságba, itt is így van, csak épp más szériákkal. De itt egy élő példa a vakszemed előtt: Naruto. Ugyanolyan ellentmondásos széria mint a Bleach, ugyanolyan "végtelen hosszúságú" mint a Bleach és ugyanolyan sokan szeretik és utálják, még is kiadják. Vajon miért? Mert a mérleg nyelve nem hazudik, és ez kell a parasztoknak, erre csóválják a farkukat, ha lábuk elé dobják.
És pont ezért fog megjelenni a Bleach, előbb-utóbb, mert mindannyian tudjuk kik vannak többségben. Talán sokunk is közéjük tartozunk. Mert azért a parasztok sem mindig hülyék.
Minden mangát sokan szeretnek és utálnak is egyszerre, (több olyan is van amelyik népszerübb a másiknál), és amelyik mérce feljebb van, az alapján fognak egy mangát kiadni. Nem pedig az alapján, hogy hány kötetes és milyen tempóban dolgoznak.
Pl. ha a Detective Conan-t az egész Magyarország anime/manga kedvelői szeretnének, szerinted érdekelné a kiadót, hogy egy 68+-os kötetű sorozatról van szó? Leszarnák, ha úgyis ebből fog feléjük dőlni a legtöbb pénz, és nem kezdenek bele mondjuk egy bukásra ítélt 5 kötetes sorozatba, akármilyen finom is az ínyenceknek az utóíze olvasás után, mert abból semmit sem nyernének.
És visszakanyarodva a (Magyar) valóságba, itt is így van, csak épp más szériákkal. De itt egy élő példa a vakszemed előtt: Naruto. Ugyanolyan ellentmondásos széria mint a Bleach, ugyanolyan "végtelen hosszúságú" mint a Bleach és ugyanolyan sokan szeretik és utálják, még is kiadják. Vajon miért? Mert a mérleg nyelve nem hazudik, és ez kell a parasztoknak, erre csóválják a farkukat, ha lábuk elé dobják.
És pont ezért fog megjelenni a Bleach, előbb-utóbb, mert mindannyian tudjuk kik vannak többségben. Talán sokunk is közéjük tartozunk. Mert azért a parasztok sem mindig hülyék.
..the Kombat is Reality, your fate is a finality, I never use Babalities, that's just not my mentality.
beküldve: 2010-08-14 15:24:11
(#3273) Amire én vágyok jelenleg:
Blame!
Noise
Battle Angel Alita
De ami még jó lenne:
Trigun-Maximum
Fairy Tail
Tenjou Tenge
Blame!
Noise
Battle Angel Alita
De ami még jó lenne:
Trigun-Maximum
Fairy Tail
Tenjou Tenge
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
Air Gear...
hogy is hagyhattam ki...?
Nyugi,én is kifelejtettem még pár dolgot:
G Senjou HEaven's door
Swweeet
Akumetsu
REAL
Vagabond
D Gray Man
Haou Airen
Ikigami
Blue Heaven
Blame
Asszem minden fontos cucc benne van.
Ja még vmi:
Durifutarzu (Drifters)
B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!
Air Gear...
hogy is hagyhattam ki...?
Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
beküldve: 2010-08-14 11:35:00
(#3270) Dogs
Black Lagoon
Vampire Knight
Yotsuba&
Durarara
Toaru kagaku no choudenjibou
Toaru majutsu no index
Gantz
Tenjho Tenge
Air Gear...
Black Lagoon
Vampire Knight
Yotsuba&
Durarara
Toaru kagaku no choudenjibou
Toaru majutsu no index
Gantz
Tenjho Tenge
Air Gear...
B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!
Csak soha nem érnének a végére.....
Az már más tészta, hogy mikor érnek a végére. Ilyen gondolkodásmóddal egy hosszabb mangát (10-12 köteteset) szinte felesleges kiadni, mert hosszú. Pl.: Death Note, Naruto.
Mit adjanak ki?
One Piece-t.
Ha az ki lesz adva, boldog vagyok. =DD
Csak nem lesz miből megvenni. O.o
,,Hitler fején ugrálok!"
*ésszerű érveit gombóccá gyúrva a háta mögé hajítja*
igen! One Piecet!
és Durarara-t!
és Ludwig Kakumeit!
Pet Shop of Horrors-t!
Saint Seiyát, Kuroshitsujit!
Kamen no Maid Guy-t!
Sailor Moon-t!
My Balls-t!
Hakushaku Cain-t!
Ourant!
Hana Yori Dango-t, Kuruizaki no Hana-t!
Kyou Kara Maoh!-t
Eyeshield 21-et!
stbstb...
igen! One Piecet!
és Durarara-t!
és Ludwig Kakumeit!
Pet Shop of Horrors-t!
Saint Seiyát, Kuroshitsujit!
Kamen no Maid Guy-t!
Sailor Moon-t!
My Balls-t!
Hakushaku Cain-t!
Ourant!
Hana Yori Dango-t, Kuruizaki no Hana-t!
Kyou Kara Maoh!-t
Eyeshield 21-et!
stbstb...
Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
beküldve: 2010-08-14 10:42:04
(#3267) beküldve: 2010-08-14 10:33:38
(#3266) Szerintem előbb-utóbb úgyis ki fogják adni, mert elég nagy itt a rajongótábora a minőségétől függetlenül. (Félreértés ne essék, én szeretem, talán egy kicsit jobban is, mint a Narutot.) Még ha azok, akik most kezdik el venni, panaszkodnak, hogy de lassú, akik nyolc év múlva lesznek Bleach rajongók, örülni fognak, hogy de jó, már 20 kötet ki van adva belőle :)
Hogy ne teljesen offoljak, adjanak ki Soul Eater mangát! Meg Ourant. Meg, hogy valami rövid is legyen: Doubt-ot.
És hogy regény-mániámtól se szakadjak el: Durararát meg Suzumiya Haruhit. :)
Hogy ne teljesen offoljak, adjanak ki Soul Eater mangát! Meg Ourant. Meg, hogy valami rövid is legyen: Doubt-ot.
És hogy regény-mániámtól se szakadjak el: Durararát meg Suzumiya Haruhit. :)
Hát nincs is olyan manga amit mindenki szeret. Bleachet sokan szeretik ezért érdemes kiadni, hiába utálod.
Csak soha nem érnének a végére.....