Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Bleach
beküldve: 2008-08-05 14:38:01
(#492) Karez: de istenem de hogy látszik hogy nem nézed a narutot...
Én mindkettőt szeretem, viszont hagy világítsak a gyenge pontokra:
A bleach is 100+ részes anime HOPPÁ! Mióta felnőttes anime/manga az amiben nem hal meg SENKI?
Kororsztály besorolás: a bleach shounen, ez azt jelenti hogy a 14-18, de inkább a 16-18 éves korosztálynak szánják.
Arról meg hogy nem értik meg: csak a nagyon nagyon buta gyerekek nem értik meg hogy mi történik. Ami megtörténhet az az hogy teljes mélységében nem érzik át a történteket, és ezáltal a tanulságot sem látják teljes egészében. Ezt senki nem veszi észre amíg idősebb/érettebb nem lesz.
Jó példa erre a Mamma Lucia Mario Puzotól. Elolvashatja bárki, és olyan egyszerű a története, viszont ha a sorok mögé tudsz látni komoly tanulságokat vonhatsz le, és ha nem is nagyon de többé válhatsz általa.
Sem vitát indítani, sem senkit megsérteni nem akarok.
No falme! No offense!
Én mindkettőt szeretem, viszont hagy világítsak a gyenge pontokra:
A bleach is 100+ részes anime HOPPÁ! Mióta felnőttes anime/manga az amiben nem hal meg SENKI?
Kororsztály besorolás: a bleach shounen, ez azt jelenti hogy a 14-18, de inkább a 16-18 éves korosztálynak szánják.
Arról meg hogy nem értik meg: csak a nagyon nagyon buta gyerekek nem értik meg hogy mi történik. Ami megtörténhet az az hogy teljes mélységében nem érzik át a történteket, és ezáltal a tanulságot sem látják teljes egészében. Ezt senki nem veszi észre amíg idősebb/érettebb nem lesz.
Jó példa erre a Mamma Lucia Mario Puzotól. Elolvashatja bárki, és olyan egyszerű a története, viszont ha a sorok mögé tudsz látni komoly tanulságokat vonhatsz le, és ha nem is nagyon de többé válhatsz általa.
Sem vitát indítani, sem senkit megsérteni nem akarok.
No falme! No offense!
beküldve: 2008-08-05 14:22:28
(#491) Én alapvetően egy olyan csajszi vagyok, aki nem foglalkozik azzal, mit mondanak róla mások. És szerintem másoknak is ezt kellene tenniük. Ha neked jó, akkor csináld, ne foglalkozz másokkal, nem ők kovácsolják a saját sorsodat!! És csak egy pl: én 15 vagyok, és mégis elsírom magam a Szilajon...
"Itt van a Suzaku brigád! Körbe vagy kerítve! Engedd szabadon a halat, vagy bemegyünk a házba!!" xD
Én kimerem jelenteni:12 vagyok.És szeretem a bleach-et is meg a Narutot is.És megértem a Bleach-et is.Képzeljétek vannak olyan kivételek mint én.Valakinek valami ellenvetése azellen hogy nézzem vagy a mangájáz olvassam?
Miért szólhatna bárki is? Nekem is tetszik a Kaleido Star pedig 19 vagyok. Sztem mindenki azt nézze amit szeretne, és ne foglalkozzon más véleményével!
Én kimerem jelenteni:12 vagyok.És szeretem a bleach-et is meg a Narutot is.És megértem a Bleach-et is.Képzeljétek vannak olyan kivételek mint én.Valakinek valami ellenvetése azellen hogy nézzem vagy a mangájáz olvassam?
Ha valakinek ellenvetése van, azt sz*rd le
beküldve: 2008-08-05 12:42:14
(#488) Én kimerem jelenteni:12 vagyok.És szeretem a bleach-et is meg a Narutot is.És megértem a Bleach-et is.Képzeljétek vannak olyan kivételek mint én.Valakinek valami ellenvetése azellen hogy nézzem vagy a mangájáz olvassam?
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
Még a Kukucska egész jó, mikor beleharaptak valami savanyú gyümölcsbe, és beszívták a saját csőrüket, és segglyuk alakú fejük lett, hát azon behaltam Viszont az tény hogy kicsit sokat adják, mikor annyi jó sorozatot le lehetne adni.
Én már alapból mérges vagyok rájuk, amiért nem egész napos csatorna...
Én már alapból mérges vagyok rájuk, amiért nem egész napos csatorna...
akkor meg tele lenne ismétléssel : D
Tény hogy most is sok ismétlés van de attól még adhatnák egész nap
Nincs fény sötétség nélkül
Ez teljes egészében igaz. Viszont egyre gyakrabban azt látom, nem csak a Bleach, hanem más animék/mangák esetében is, hogy a többség nem veszi figyelembe, milyen korosztálynak készült eredetileg a történet. Lehet, hogy ez csak kis hazánk sajátossága, de pont tegnap hallottam erre egy kitűnő példát:
Ismerős az egyik Alexandra könyvesboltban dolgozik. Annak idején a Pirotan nevezetű mangakötetből kaptak 15 darabot. Másnap a 8-9 éves kislány bemegy a boltba, leveszi a polcról, és bájosan mosolyogva odaadja neki, hogy ezt szeretné. Miután kifizette és távozott, ismerős puszta kíváncsiságból kinyitotta a mangát, a következő pillanatban pedig kiesett a kezéből. Mondanom sem kell, hogy az összes többi példányt is hasonló korosztály vitte el, alig akadtak köztük 18 év körüliek. Ezek után azt hiszem úgy szokták mondani: no comment...
Ismerős az egyik Alexandra könyvesboltban dolgozik. Annak idején a Pirotan nevezetű mangakötetből kaptak 15 darabot. Másnap a 8-9 éves kislány bemegy a boltba, leveszi a polcról, és bájosan mosolyogva odaadja neki, hogy ezt szeretné. Miután kifizette és távozott, ismerős puszta kíváncsiságból kinyitotta a mangát, a következő pillanatban pedig kiesett a kezéből. Mondanom sem kell, hogy az összes többi példányt is hasonló korosztály vitte el, alig akadtak köztük 18 év körüliek. Ezek után azt hiszem úgy szokták mondani: no comment...
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
Ugye tisztában vagytok vele, hogy a Bleach célközönsége a 12-14 évesek? Ettől függetlenül sokan mások is nézik. (én)
(Tudom sokan leírták de sztem én is leírom saját véleményemet)
Má nem azért de én mikor elkezdtem nézni az anime-t cirka 16 éves voltam.
Most meg 18 és még mindig szívesen várom a szerdai napokat hogy "beszerezve" lássam az új részeket (bár a mostani fillerek miatt inkább régebbi részeket nézem) .
Lehet gyerekes vagyok? FOOL!!!
Egy az a Bleach azért 1000x élvezhetőbb holmi naruto-kal meg más 100+ részes animek-el. Az egyszerűsége de egyben a jól kitalált sztorijával,karaktereivel,és persze környezetével.
Nemcsoda hogy anno Kubo Tite-t egy bizonyos dragon ball mangát is jegyző Torijama Akira győzte meg arról hogy igenis folytassa a bleach történetét mert látt benne fantáziát,plusz ő is szívesen olvassa inkább ezt mint az ő műjét leutánzó rengeteg anime-t.
A 12-14 éveseknek valót így elég túlzásnak ítélem. Oké vannak benne gyerekes dolgok de ha jobban megfigyeled azért foglalkoznak a fájtón kívül elég sok fontosabb dolgokal is. Barátság,szerelem,magáról az egész háborúsdiról stb stb. amit sztem egy 12 éves nem hiszem hogy megértene(bár vannak csodák elismerem).
Jó ok lehet Naruto-ba is megvannak ezek a jegyek de ez már személyes utálatom hogy nem bírom a kis 12 éves 9 f*szú rókakölyköt aki csak üvöltözni tud meg nyafogni....(igaz az új shipuban már 14 éves -.-" )
"I'm no hero, never was, never will be!" Solid "Old" Snake
12-14 éveseknek?
Hát ez érdekes.
Akkor miért szereti szinte mindenki?
Ez nem feltétlenül igaz.
Ahogy észrevettem csak az nincs oda meg vissza tőle, aki már nagyon rég animézik, és sok sok animét látott már.
Ez az én véleményem!
Régóta olvasok pár anime forumot és vannak ilyenek.
Egész napos animax? NE!!!!
Még csak az hiányzik... Nincs annyi anime sorozatunk, amit így lehetne adni.... Jó ez úgy ah van---
Kukucskát nem szeretem, viszont már meglátom benne a poént.. Az egész egy nagy poén
Hát ez érdekes.
Ez nem feltétlenül igaz.
Ahogy észrevettem csak az nincs oda meg vissza tőle, aki már nagyon rég animézik, és sok sok animét látott már.
És persze ego van, és azt hiszi jobb mindenkinél ő nem szeret ilyen "tömegcuccot"
és persze azonnal lenéz olyan embert akinek Bleaches avatarja van.
Ez az én véleményem!
Még csak az hiányzik... Nincs annyi anime sorozatunk, amit így lehetne adni.... Jó ez úgy ah van---
Kukucskát nem szeretem, viszont már meglátom benne a poént.. Az egész egy nagy poén
Mindenben teljesen egyetértünk!! Legalább nem nekem kellett leírnom.
"Itt van a Suzaku brigád! Körbe vagy kerítve! Engedd szabadon a halat, vagy bemegyünk a házba!!" xD
A Bleach, mint komolyabb anime? Én is szeretem, de azért ilyen kijelentéseket nem tennék. Egy vicces és szórakoztató akciósorozat, nem több, nem kevesebb.
A korhatárról meg már Sakata Gintoki is megmondta, hogy mivel a férfi lelkében örökre gyerek marad, ezért bármennyi idősen olvashat JUMP-ot. Tételezzük fel, hogy ez a lányokra is érvényes.
A korhatárról meg már Sakata Gintoki is megmondta, hogy mivel a férfi lelkében örökre gyerek marad, ezért bármennyi idősen olvashat JUMP-ot. Tételezzük fel, hogy ez a lányokra is érvényes.
Asszem kicsit félreértettetek, én nem azt mondtam, hogy komolyabb anime, hanem csak azt, hogy a kissebbek nem nagyon értik meg, miről van szó benne. Bocs, ha én írtam kétértelműen!!
Tömeg anime=rossz anime??? :S Nem feltétlen. Tény, hogy több réteg igényeit akarják kielégíteni, de ez nem feltétlen rossz. Amit nem láttam/olvastam arról nem szívesen mondok bármit is. Max annyit, hogy nem érdekel.
beküldve: 2008-08-02 12:37:56
(#481) Bocsánat azoktól akiket esetleg sértett a hsz-em, de én így látom.
Naruto és Bleach is anime, tehát szeretjük.
Csak egyszerűen elkellene fogadni azt, h egyik ezt szereti jobban a másik meg amazt, nem vagyunk egyformák.
Naruto jó, 115. rész körül tartok, de a legfőbb kedvencem a Bleach maradt még. És szerintem nem is változik
Naruto és Bleach is anime, tehát szeretjük.
Csak egyszerűen elkellene fogadni azt, h egyik ezt szereti jobban a másik meg amazt, nem vagyunk egyformák.
Naruto jó, 115. rész körül tartok, de a legfőbb kedvencem a Bleach maradt még. És szerintem nem is változik
MIANEVED?!
Ebben most elég alaposan magamra ismertem, annak idején azért nem szerettem a Narutót, mert tömeganimének tartottam. Ugyanakkor, senkit sem néztem le a mániájáért, mindössze nem értettem, hogy mire fel van érte ennyire oda. Aztán az egyik unokatestvérem leültetett, hogy nézzek meg vele egy-két jobb részt. Azóta tetszik az az anime is. A Bleach pedig, hiába mondják ugyanennek a típusnak, engem kapásból megfogott. Ettől az elgondolástól függetlenül.
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
Ezzel azért értek egyett mert ha egésznap lenne akk biztos nemtodnám megnézni az összes animét amit leadnak.Elfoglalt embörke vagyok főleg iskolaidőben
Jéééééééééééé ez narancsos!
Szerk: Noriko 2008-08-01 19:11:44
beküldve: 2008-08-01 18:56:14
(#478) 12-14 éveseknek?
Hát ez érdekes.
Ez nem feltétlenül igaz.
Ez az én véleményem!
Hát ez érdekes.
Ez nem feltétlenül igaz.
És persze ego van, és azt hiszi jobb mindenkinél ő nem szeret ilyen "tömegcuccot"
és persze azonnal lenéz olyan embert akinek Bleaches avatarja van.
Ez az én véleményem!
MIANEVED?!
Szerk: SötétOldal 2008-08-01 19:03:19