Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Japán könyvek
Nah most kaptam meg a Battle royale könyvet. Szal most boldog vagyok! Majd holnap elkezdem olvasni
Én az öcsémnek vettem meg Karácsonyra, de hogy mikor fogom tudni elolvasni...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Én olvastam a Pirszinget a kígyónak-ot, és 13 éves fejjel megrázott a történet. Nem gyerekeknek kitalált mű. Egy 16-os karika elkélne a hátoldalára. Találd ki, hogy miért? Segítek egy kicsit: nem gyilkolnak benne. Ha nem akarsz találgatni:
Az ára elég borsos rövidságe ellenére (kb. 2000 Ft).
A főszereplő csaj majdenhogycsak egy utca szélén ácsorgó nőszemély.
Én is elmúltam már 13, kb.hat éve, de én egy 18-as karikát is megkockáztatnák a könyv elejére. Nem csak pulyka tömés van benne de még sadomazo is.
Igaza van annak aki azt mondta, hogy eléggé szókimondó művecske. Na de az írója is jócskán fiatal. AZ ára meg tényleg túllő azon, amit nyújt a könyv. Szal aránytalan....
I'm the dog, hound from Hell. Devil on my back. I can never die.
beküldve: 2007-12-24 23:12:14
(#44) Nah most kaptam meg a Battle royale könyvet. Szal most boldog vagyok! Majd holnap elkezdem olvasni
Most Kanehara Hitomi: Pirsziget a kígyónak c. könyvével szemezek, de mivel a könyvtárban nem elérhető, és a júniusi Mondóban elég érdekes kritka volt róla, és nem mertem megvenni. Olvasta már valaki?
Én is olvastam a Pirszinget a kígyónak c. könyvet, és bár már rég nem vagyok kiskorú, párszor mégis meglepett a szókimondósága. Nem vagyok prűd sem, de azért egy ilyen rövidke könyvbe ilyen sok kufircolás belezsúfolva valahogy nem jött be. A testi örömökön kívül meg igazából nem sok mindenről szól. Az árát szerintem egyáltalán nem éri meg. Ha könyvtárból nem tudod megszerezni, szerintem menj el egy könyvesboltba, olvass el belőle 1-2 oldalt, és csak akkor vedd meg, ha megtetszik. Én nem ajánlanám, de hát ízlések és pofonok...
beküldve: 2007-12-17 19:06:33
(#42) Én most próbálom beszerezni a Kagemushát
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Hát kövezzetek meg, de nekem nem tetszenek a gésás könyvek. A Gésa emlékiratai film után hirtelen kiadtak belőlük jópárat mindenféle válogatás nélkül, és az összes ugyanarról szól. Én egyetlen eggyel próbálkoztam (Kiharu a gésa), de talán a feléig jutottam.
A Battle Royale-hoz egyenlőre nem tudok hozzászólni, mert még nem olvastam, de már fél éve megvettem. Most Kanehara Hitomi: Pirsziget a kígyónak c. könyvével szemezek, de mivel a könyvtárban nem elérhető, és a júniusi Mondóban elég érdekes kritka volt róla, és nem mertem megvenni. Olvasta már valaki?
A Battle Royale-hoz egyenlőre nem tudok hozzászólni, mert még nem olvastam, de már fél éve megvettem. Most Kanehara Hitomi: Pirsziget a kígyónak c. könyvével szemezek, de mivel a könyvtárban nem elérhető, és a júniusi Mondóban elég érdekes kritka volt róla, és nem mertem megvenni. Olvasta már valaki?
Én olvastam a Pirszinget a kígyónak-ot, és 13 éves fejjel megrázott a történet. Nem gyerekeknek kitalált mű. Egy 16-os karika elkélne a hátoldalára. Találd ki, hogy miért? Segítek egy kicsit: nem gyilkolnak benne. Ha nem akarsz találgatni:
A főszereplő csaj majdenhogycsak egy utca szélén ácsorgó nőszemély.
beküldve: 2007-12-17 16:27:50
(#40) Ha valaki komolyabb könyvbe szándékozik belevágni, tudom ajánlani Kavabata Jaszunari-tól a Hóországot és a Kiotói szerelmesek-et.
beküldve: 2007-12-17 16:01:27
(#39) Hát kövezzetek meg, de nekem nem tetszenek a gésás könyvek. A Gésa emlékiratai film után hirtelen kiadtak belőlük jópárat mindenféle válogatás nélkül, és az összes ugyanarról szól. Én egyetlen eggyel próbálkoztam (Kiharu a gésa), de talán a feléig jutottam.
"Amely istenhez nincs közöd, az nem bűntet"
Én azért nem tartom annyira nagyra ezt a könyvet, jó mer jó, de olvastam már jobbakat is, valahogy nem szerettem meg a szereplőket, és én nem olyan befejezést adtam volna neki mint amilyet kapott.
Ezt CSAK az olvassa el aki elolvasta a könyvet is!
Egyedül talán azt sajnáltam hogy nem maradtak életben a végén mindhárman.
Egyetértek, bár nagyon olvasmányos, nekem kicsit öncélúnak tünt már a sok hentelés, amiben már eltveszett a mondanivaló. Áááhh rendszerpukkasztó könyvek közül még mindig az 1984-re szavazok!
Ami persze nem ebbe a topicba tartozik, de kétségkívül Orwell remekművet alkotott. A többi könyve is nagyon jó, az Állatfarm van még olyan státuszban kb, mint az 1984, a többi sajnos eléggé ismeretlen.
Ami a Battle Royale-t illeti, én is olvastam. Nem a legjobban megírt mű, pontosabban a nyelvezete egyáltalán nem tartogat művészi értékeket, inkább a téma az, ami figyelmet követel. A legyek urához hasonlítják, annak szerintem majd a karácsonyfa alatt állok neki, kíváncsi leszek a közös pontokra. Visszatérve a BR nekem is kellemes emlékeket ébreszt, de mindemellett persze csalódott is voltam a nyelvezete miatt. A sok öncélú hentelésen nem lepődök meg, elvégre japán művel van dolgunk, de természetesen nem ez a fő, hanem a lelki mélységek, amikből sikerült azért az írónak jópárat feltárni, sajnos jó párat viszont nem. A magamban leegyszerűsített történetvezetés viszont nagyon jó, de miután kiolvastam, volt egy olyan érzésem, hogy ha a témát odaadták volna, akkor én is ugyanígy megírtam volna. Mindezt minden nagyképűség nélkül mondom, nem felvágásból. Esküszöm.
Szóval az író érdemeként a témaválasztást emelném ki elsőként.
Tehát a BR egy jó könyv, de semmiképpen nem bír művészi értékekkel, és ezzel senkit megbántani nem akarok, erre elvileg mindenki rájött már.
Karácsonyra kértem tesómtól a dvd-t, arra is kíváncsi leszek.
A Muszasi is az olvasandók listáját bővíti, valamikor sort kerítek rá.
Egyenlőre ennyi.:)
Én azért nem tartom annyira nagyra ezt a könyvet, jó mer jó, de olvastam már jobbakat is, valahogy nem szerettem meg a szereplőket, és én nem olyan befejezést adtam volna neki mint amilyet kapott.
Egyetértek, bár nagyon olvasmányos, nekem kicsit öncélúnak tünt már a sok hentelés, amiben már eltveszett a mondanivaló. Áááhh rendszerpukkasztó könyvek közül még mindig az 1984-re szavazok!
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
beküldve: 2007-12-15 16:17:21
(#36) Én azért nem tartom annyira nagyra ezt a könyvet, jó mer jó, de olvastam már jobbakat is, valahogy nem szerettem meg a szereplőket, és én nem olyan befejezést adtam volna neki mint amilyet kapott.
beküldve: 2007-12-15 09:22:12
(#35) 3 napja hozták ki a Battle Royale-t. Épp a 130-dik oldal körül járok és eddig iszonyatosan jó. Csak ajánlani tudom annak aki szereti az izgalmas, véres, elgondolkodtató hossszú regényeket. Az egyetlen hibája, hogy az író néha direkt bizonytalanul ír. Például: A szerelmespár fél percig csókolózott, nem inkább egy perc volt. Az egyetlen versenyképes vetélytársa a könyvnek a Harry Potter. De szerintem azt is le fogja körözni, csak a befejezésen múlik.
beküldve: 2007-12-14 10:07:01
(#34) Eidzsi Josikava: Muszasi c. könyvfolyamot bátran ajánlom mindenkinek, aki nem retten vissza a terjedelemtől! Nagyon olvasmányos.
A Muszasi többek szerint a japán Elfújta a szél. Igazi nagyregény, amely a XVI. századi Japánt örökíti meg. Azt a Sógun történetéből is ismert Japánt, amely a több mint 150 évig tartó háborúskodás után egy igazi hősért kiállt, aki egyesíti a feldúlt és zsarnok nagyurak által felosztott országot. Itt lép színre Muszasi, a valóságban is létező páratlan kardforgató harcművész, író és zen-buddhista mester, hogy megkezdje emberpróbáló küzdelmét egy új kor hajnalán…
Eidzsi Josikava egyike Japán legtermékenyebb és legnépszerűbb íróinak. A Muszasi olyan történelmi regény, amelynek öt kötetét számtalanszor jelentették meg, generációk nőttek fel rajta, film- és tévésorozatok tömege készült belőle, hiszen Japán élő folklórjának része. Az első kötettel az olvasó egy hosszú utazásra indul a felkelő nap országába, amelyet egykor szamurájok és sógunok uraltak, és ahol a kard osztott igazságot.
Eidzsi Josikava egyike Japán legtermékenyebb és legnépszerűbb íróinak. A Muszasi olyan történelmi regény, amelynek öt kötetét számtalanszor jelentették meg, generációk nőttek fel rajta, film- és tévésorozatok tömege készült belőle, hiszen Japán élő folklórjának része. Az első kötettel az olvasó egy hosszú utazásra indul a felkelő nap országába, amelyet egykor szamurájok és sógunok uraltak, és ahol a kard osztott igazságot.
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
beküldve: 2007-11-12 19:36:05
(#33) biza biza
"A félelem a sötét oldal kapuja. A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet pedig kínt és szenvedést..."
Hát nem a hivatalos (www.battleroyale.hu) hanem a gportálos www.battleroyale.gportal.hu vezetői vunk És már az 1200ik látogatónkat ünnepeljük
Bizooony..és lassan az 1. szülinapoját az oldalnak
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.