Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Japán könyvek
A gésák gésája tényleg nagyon jó, egy hiteles könyv a gésák életéről.
You talk to God, you're religious. God talks to you, you're psychotic.
beküldve: 2007-04-06 19:31:57
(#15) Ha jó az a könyv, akkor majd kölcsön kérem nővéremtől
Ivasaki Masako - A gésák gésája
Ebből iheltődött A gésa emlékiratai könyv szerzője, és azt a könyvet szintén imádom Imádom a gésás könyveket^^
Banana Yoshimoto egyik könyvét legalább biztos el akarom olvasni, már egy ideje tervezem
Ivasaki Masako - A gésák gésája
Ebből iheltődött A gésa emlékiratai könyv szerzője, és azt a könyvet szintén imádom Imádom a gésás könyveket^^
Banana Yoshimoto egyik könyvét legalább biztos el akarom olvasni, már egy ideje tervezem
Meg akar halni? Hívja Moonie-t, ingyen és bérmentve shinigamivá változtat bárkit; csupán egy szívenszúrás, és kész!XD
beküldve: 2007-04-06 18:18:38
(#14) Murakami Rjú: Nyakig a miszóban
Japán pszichothriller, rövid terjedelme miatt egyéjszakás olvasmány.
Japán pszichothriller, rövid terjedelme miatt egyéjszakás olvasmány.
beküldve: 2007-03-30 12:51:51
(#13) Nem japán írótól, de japánról szoló könyv, ami a kedvencem az Lian Hearn: Az Otoriak története trilógia 1. A fülemülepadló, 2. A fűpárna, 3. Ragyog a hold. A középkori Japánt jeleníti meg sogúnokkal, ninja klánokkal. Valamint egy számomra igazán érdekes szállal, ami a kerezsténységhez kötődik. Ugye japánba is érkeztek szerzetesek a középkorban. A történet egyik főszereplője a kereszténységre áttérített családjával éli gyermekkorát, és az ott tanultak, tapasztaltak, igen nagy leki vívódást okoznak számára, hogy vajon megszegheti-e. De úgy láttam nem elkötelezett a vallás mellett. Előszőr mikor olvastam, rá se jöttem, hogy a közösség, amit a fiú szemszögéből bemutat az kesresztény vallást vall. A könyvben a tiszta kerszeténységet lehetett visszakapni, ami a mai világban én már sehol se látom. Most ne tessék félreérteni nem tartom magam buzgó kesreszténynek (a mai formáját elítélem). DE nem is ez a fontos momentum a történetben csak egy rész, egy morzsa, ami számomra érdekes volt. A trilógiában megtalálható minden: szerelem, árulás, hit, barátság, önfeláldozás, stb. Ajánlom mindenkinek, aki szerti a középkori japánt, az akkori szokások érdeklik, vagy csak szertne egy izgalmas és megpróbáltatásokkal teli történetet olvasni.
I'm the dog, hound from Hell. Devil on my back. I can never die.
beküldve: 2007-03-29 21:59:52
(#12) Egy ideig megint nem lesz semmire időm, annyit fogok olvasni. Borzasztó!
Nem igazán japán irodalom, de Japánról szóló könyv és nekem nagyon tetszett, James Calvell: A Sógun című regénye. Bár a manga/anime kötődésem már hamarabb kialakult, ugyanakkor ez a könyv felkeltette az érdeklődésemet a japán kultúra iránt is.
Nem igazán japán irodalom, de Japánról szóló könyv és nekem nagyon tetszett, James Calvell: A Sógun című regénye. Bár a manga/anime kötődésem már hamarabb kialakult, ugyanakkor ez a könyv felkeltette az érdeklődésemet a japán kultúra iránt is.
Hát igen Battle Royale egy fantasztikus könyv :) Nem rég láttam film változatban is, nem egy remekmű de hát elfogult voltam és így tetszett! Kérdésem lenne: ugye megjelent film a Battle Royale 2 film ami szerény véleményem szerint szint úgy nagyon jó, nah most a kérdés az, hogy ebből van könyv?
Nincs. A BR2-ből manga készül(t?) az eredeti köny írójának tollából a 2. film ihletésére (eléggé chibi az art benne, amit láttam belőle, nem tom, milyen lehet), de a könyv csak 1 részes.
2. film elment, ennyi.
1. filmből is van többkötetes manga. Félig olvastam kb, amíg találtam folyamatosan fejezeteket, hát őő.. érdekes
Szerk: Tim 2007-03-26 17:40:39
Hát igen Battle Royale egy fantasztikus könyv :) Nem rég láttam film változatban is, nem egy remekmű de hát elfogult voltam és így tetszett! Kérdésem lenne: ugye megjelent film a Battle Royale 2 film ami szerény véleményem szerint szint úgy nagyon jó, nah most a kérdés az, hogy ebből van könyv?
Kb. hetente járok könyvesboltba, de még nem találkoztam a Battle Royale 2-vel könyv formában (ki nem hagynám az bizti). Igen, csak filmben találkoztam vele, és a 2. csak forgató könyvben létezhet. Kapós volt az első film, csináljunk másodikat alapon állhat a dolog, szerintem. Viszont a szimpla Battle Royalnak van manga változata.
és ez a manga esetleg meg is van neked elektronikus formában??? ha igen légyszi írj az msn-emre! :) Köszi!
Kb. hetente járok könyvesboltba, de még nem találkoztam a Battle Royale 2-vel könyv formában (ki nem hagynám az bizti). Igen, csak filmben találkoztam vele, és a 2. csak forgató könyvben létezhet. Kapós volt az első film, csináljunk másodikat alapon állhat a dolog, szerintem. Viszont a szimpla Battle Royalnak van manga változata.
I'm the dog, hound from Hell. Devil on my back. I can never die.
Szerk: Renma 2007-03-25 15:42:52
Ó, A vihar kapujában, az talán a legjobb novella volt, amit valaha olvastam ázsiai irodalomból
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
beküldve: 2007-03-21 10:37:50
(#7) Az összes magyarországon megjelent könyv Banana Yoshimoto-tól, Misima Yukio - Hullámok sűrűjében & Egy Maszk vallomása, Junicsi Vatanabe - Japán Szeretők, Akutagava Rjúnoszuke - A vihar kapujában, Ibusze Maszudzsi - A fekete eső (Kuroi Ame), Kawabata Yasunari Hóország & Szépség és szomorúság & Kiotói szerelmesek, Nacume Szószeki - Macska vagyok, Tanizaki Dzsunicsiró - A kulcs, Fukadzava Hicsiró - Zarándokének (novellagyüjtemény), ezek jutnak most így elsőre eszembe amiket olvastam és nagyon tetszettek.
You talk to God, you're religious. God talks to you, you're psychotic.
Szerk: kriptonima 2007-03-21 10:51:43
beküldve: 2007-03-21 02:00:54
(#6) Hát igen Battle Royale egy fantasztikus könyv :) Nem rég láttam film változatban is, nem egy remekmű de hát elfogult voltam és így tetszett! Kérdésem lenne: ugye megjelent film a Battle Royale 2 film ami szerény véleményem szerint szint úgy nagyon jó, nah most a kérdés az, hogy ebből van könyv?
beküldve: 2007-03-14 08:07:47
(#5) Takami Kósun: Battle Royale alap.
Mori Ógai: A vadlúd
Kaiko Takesi: Ószakai éjszakák
E kettő bárki számára hozzáférhető a [Link] oldalról. Jogtisztán.
Az Ószakai éjszakák egy nagyon-nagyon jó regény amúgy; A vadlúd pedig egy rövidke történet.
Mori Ógai: A vadlúd
Kaiko Takesi: Ószakai éjszakák
E kettő bárki számára hozzáférhető a [Link] oldalról. Jogtisztán.
Az Ószakai éjszakák egy nagyon-nagyon jó regény amúgy; A vadlúd pedig egy rövidke történet.
beküldve: 2007-03-13 22:00:22
(#4) Banana Yoshimoto: Félelmeink
Banana Yoshimoto: Viszlát, Tsugumi
Misima Yukio: Hullámok sűrűjében
Kábé ezek a kedvenceim ^^ Imádom a japán írók műveit, a mondatok olyan szépek, mondjuk ez a fordítóknak is köszönhető, de mindig olyan érzésem van, mintha egy kristálytiszta tükörfordítást kapnék a költői, de mégis egyszerű japán nyelvből . Nekem élmény ezeket olvasni!
Banana Yoshimoto: Viszlát, Tsugumi
Misima Yukio: Hullámok sűrűjében
Kábé ezek a kedvenceim ^^ Imádom a japán írók műveit, a mondatok olyan szépek, mondjuk ez a fordítóknak is köszönhető, de mindig olyan érzésem van, mintha egy kristálytiszta tükörfordítást kapnék a költői, de mégis egyszerű japán nyelvből . Nekem élmény ezeket olvasni!
Azonnal kérjetek elnézést a ragyogó teremtménytől!! :)
beküldve: 2007-03-13 21:34:01
(#3) Abe Kobó: A homok asszonya
Rég volt, csak benyomásaim vannak, de azok kellemesek
Akutagava Rjúnoszuke: Novellák
Zseniális volt, misztikus történetek, utánozhatatlan keleti hangulatban.
Rég volt, csak benyomásaim vannak, de azok kellemesek
Akutagava Rjúnoszuke: Novellák
Zseniális volt, misztikus történetek, utánozhatatlan keleti hangulatban.
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
jó ez a topik azt hiszem, a japán irodalmat az általad ajánlottakkal kezdem bepótolni