ENJOY-ANIME: happy day :))))))))))))
GANIMA: Jaj jó volt a VK 4.kötete, nagyon tetszett ^^ már várom az 5.kötetet x)
MARTINA: :))) nagyon örülök :))) most érkezett meg a futár és hozta a csomagot :)) nagyon szépen köszönöm <3
STORM BABY: Viszlát!:D
SHIRUBA: Ccc! Te reménytelen kis fruska:) Nem baj, én mindig itt leszek Neked:D Puszi, Baby!
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Japán könyvek
Hát igen Battle Royale egy fantasztikus könyv :) Nem rég láttam film változatban is, nem egy remekmű de hát elfogult voltam és így tetszett! Kérdésem lenne: ugye megjelent film a Battle Royale 2 film ami szerény véleményem szerint szint úgy nagyon jó, nah most a kérdés az, hogy ebből van könyv?
Kb. hetente járok könyvesboltba, de még nem találkoztam a Battle Royale 2-vel könyv formában (ki nem hagynám az bizti). Igen, csak filmben találkoztam vele, és a 2. csak forgató könyvben létezhet. Kapós volt az első film, csináljunk másodikat alapon állhat a dolog, szerintem. Viszont a szimpla Battle Royalnak van manga változata.
és ez a manga esetleg meg is van neked elektronikus formában??? ha igen légyszi írj az msn-emre! :) Köszi!
Hát igen Battle Royale egy fantasztikus könyv :) Nem rég láttam film változatban is, nem egy remekmű de hát elfogult voltam és így tetszett! Kérdésem lenne: ugye megjelent film a Battle Royale 2 film ami szerény véleményem szerint szint úgy nagyon jó, nah most a kérdés az, hogy ebből van könyv?
Kb. hetente járok könyvesboltba, de még nem találkoztam a Battle Royale 2-vel könyv formában (ki nem hagynám az bizti). Igen, csak filmben találkoztam vele, és a 2. csak forgató könyvben létezhet. Kapós volt az első film, csináljunk másodikat alapon állhat a dolog, szerintem. Viszont a szimpla Battle Royalnak van manga változata.
I'm the dog, hound from Hell. Devil on my back. I can never die.
Szerk: Renma 2007-03-25 15:42:52
Ó, A vihar kapujában, az talán a legjobb novella volt, amit valaha olvastam ázsiai irodalomból
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
beküldve: 2007-03-21 10:37:50
(#7) Az összes magyarországon megjelent könyv Banana Yoshimoto-tól, Misima Yukio - Hullámok sűrűjében & Egy Maszk vallomása, Junicsi Vatanabe - Japán Szeretők, Akutagava Rjúnoszuke - A vihar kapujában, Ibusze Maszudzsi - A fekete eső (Kuroi Ame), Kawabata Yasunari Hóország & Szépség és szomorúság & Kiotói szerelmesek, Nacume Szószeki - Macska vagyok, Tanizaki Dzsunicsiró - A kulcs, Fukadzava Hicsiró - Zarándokének (novellagyüjtemény), ezek jutnak most így elsőre eszembe amiket olvastam és nagyon tetszettek.
You talk to God, you're religious. God talks to you, you're psychotic.
Szerk: kriptonima 2007-03-21 10:51:43
beküldve: 2007-03-21 02:00:54
(#6) Hát igen Battle Royale egy fantasztikus könyv :) Nem rég láttam film változatban is, nem egy remekmű de hát elfogult voltam és így tetszett! Kérdésem lenne: ugye megjelent film a Battle Royale 2 film ami szerény véleményem szerint szint úgy nagyon jó, nah most a kérdés az, hogy ebből van könyv?
beküldve: 2007-03-14 08:07:47
(#5) Takami Kósun: Battle Royale alap.
Mori Ógai: A vadlúd
Kaiko Takesi: Ószakai éjszakák
E kettő bárki számára hozzáférhető a [Link] oldalról. Jogtisztán.
Az Ószakai éjszakák egy nagyon-nagyon jó regény amúgy; A vadlúd pedig egy rövidke történet.
Mori Ógai: A vadlúd
Kaiko Takesi: Ószakai éjszakák
E kettő bárki számára hozzáférhető a [Link] oldalról. Jogtisztán.
Az Ószakai éjszakák egy nagyon-nagyon jó regény amúgy; A vadlúd pedig egy rövidke történet.
(; ・_・)―――――――――C<―_-)
beküldve: 2007-03-13 22:00:22
(#4) Banana Yoshimoto: Félelmeink
Banana Yoshimoto: Viszlát, Tsugumi
Misima Yukio: Hullámok sűrűjében
Kábé ezek a kedvenceim ^^ Imádom a japán írók műveit, a mondatok olyan szépek, mondjuk ez a fordítóknak is köszönhető, de mindig olyan érzésem van, mintha egy kristálytiszta tükörfordítást kapnék a költői, de mégis egyszerű japán nyelvből
. Nekem élmény ezeket olvasni!
Banana Yoshimoto: Viszlát, Tsugumi
Misima Yukio: Hullámok sűrűjében
Kábé ezek a kedvenceim ^^ Imádom a japán írók műveit, a mondatok olyan szépek, mondjuk ez a fordítóknak is köszönhető, de mindig olyan érzésem van, mintha egy kristálytiszta tükörfordítást kapnék a költői, de mégis egyszerű japán nyelvből
. Nekem élmény ezeket olvasni!Azonnal kérjetek elnézést a ragyogó teremtménytől!! :)
beküldve: 2007-03-13 21:34:01
(#3) Abe Kobó: A homok asszonya
Rég volt, csak benyomásaim vannak, de azok kellemesek
Akutagava Rjúnoszuke: Novellák
Zseniális volt, misztikus történetek, utánozhatatlan keleti hangulatban.
Rég volt, csak benyomásaim vannak, de azok kellemesek
Akutagava Rjúnoszuke: Novellák
Zseniális volt, misztikus történetek, utánozhatatlan keleti hangulatban.
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
jó ez a topik
azt hiszem, a japán irodalmat az általad ajánlottakkal kezdem bepótolni
azt hiszem, a japán irodalmat az általad ajánlottakkal kezdem bepótolni
beküldve: 2007-03-13 21:03:03
(#1) Kíváncsi vagyok, milyen japán írótól eredeztethető könyvet ismer a magyar nép. Ki, mit olvasott? Manapság egyre több japán szerző műve jelenik meg magyarul is.
S hogy válaszoljak saját kerdésemre: Egyik kedvenc szerzőm (novellái jelénetek meg) Banana Yoshimoto, aztán olvastam még Takami Kósun: Battle Royale (megjegyzem manga is készült belőle) című művét (wow), még Marukami Haruki: Kafka a tengerparton is nagyon érdekes szerzemény (rejtélyes, misztikus).
S hogy válaszoljak saját kerdésemre: Egyik kedvenc szerzőm (novellái jelénetek meg) Banana Yoshimoto, aztán olvastam még Takami Kósun: Battle Royale (megjegyzem manga is készült belőle) című művét (wow), még Marukami Haruki: Kafka a tengerparton is nagyon érdekes szerzemény (rejtélyes, misztikus).
I'm the dog, hound from Hell. Devil on my back. I can never die.