Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Japán könyvek
beküldve: 2008-05-26 22:21:40
(#91) Én mint japán könyv elsőként a Hullámok sűrűjében-t olvastam ami szépirodalmi mű, de ráadásul annyira jóóóóó, hogy meg is vettem egy aukción. Utánna elolvastam a Japán szeretők vímű könyvet ami eléggé letaglózott egy hétre minimum.
Azt hiszem ehhez a stílushoz illene majd hozzászoknom ha a japán kultúra ezen szegletével is foglalkozni akarok a jövőben.
Szex és páros öngyilkosság keveréke, két buján szerelmes ember viszontagságai és szenvedései közepette.
Azt hiszem ehhez a stílushoz illene majd hozzászoknom ha a japán kultúra ezen szegletével is foglalkozni akarok a jövőben.
INGYEN ÖLELÉS! :)
Azért olvastam már ennél perverzebb japán könyvet (Nyakig a Miszóban. Valaki?)
Én olvastam, bár elég régen (min. 1 éve, de inkább 2), de úgy emlékszem, tetszett Jó kis parás hangulata volt. Nekem annyira nem tűnt durvának, de mondjuk én már Sade márki és az újabb Anita Blake könyvek után olvastam, és az megedzi az embert...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Ja és köszönet a könyv tulajának, hogy rendelkezésemre bocsájtotta a kiadványt.
Naon szívesem máskor is... könyvtáram nyitva áll... ^^
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Kitől is kölcsönözted a Pirszinget???
Ja és köszönet a könyv tulajának, hogy rendelkezésemre bocsájtotta a kiadványt.
beküldve: 2008-05-01 19:58:00
(#87) Ha meghaladom az adott kort, akkor majd beruházok a Nyakig a miszóban-ra. Érdekesnek tűnik egy két ajánló és egy minimális beleolvasás után.
Kiolvastam a "Pirszinget a Kígyónak" című könyvet. Jó kis olvasmány, egyedül a hosszát kifogásoltam, mert NAGYON rövid.
A sztori nem annyira durva mint amennyire a beharangozókban olvastam. Ha egy könyvben picit durvábban szexelnek, az már "keménynek" számít. Azért olvastam már ennél perverzebb japán könyvet (Nyakig a Miszóban. Valaki?).
Egyébként ajánlom, mert tényleg könnyen olvasható, nem egy komoly szépirodalmi mű...
A sztori nem annyira durva mint amennyire a beharangozókban olvastam. Ha egy könyvben picit durvábban szexelnek, az már "keménynek" számít. Azért olvastam már ennél perverzebb japán könyvet (Nyakig a Miszóban. Valaki?).
Egyébként ajánlom, mert tényleg könnyen olvasható, nem egy komoly szépirodalmi mű...
Hm... én szeretni Pirszinget... lol a Nyakig is tetszett... kifejezetten... de télleg... jó volt...
A lényeg: mindkettőt ajánlom azoknak, akik nem ijednek meg attól, h egy könyv nem csak "szépirodalmi" lehet...
Kitől is kölcsönözted a Pirszinget???
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-05-01 19:45:17
(#85) Kiolvastam a "Pirszinget a Kígyónak" című könyvet. Jó kis olvasmány, egyedül a hosszát kifogásoltam, mert NAGYON rövid.
Alister: először is, gratula a vizsgáidhoz...
Köszönöm
Alister: először is, gratula a vizsgáidhoz...
Másodszor: örülök, h tetszett a BR... nekem nagy kedvencem... már vagy harmadszorra olvasom, és még mindig tud újat nyújtani...
Ha kíváncsi vagy a történet lezárására, ajánlom, nézd meg a BR II filmet... ez ugyan könyvben/mangában nincs, de a forgatókönyvírók naon klasszul megoldották a dolgot...
Másodszor: örülök, h tetszett a BR... nekem nagy kedvencem... már vagy harmadszorra olvasom, és még mindig tud újat nyújtani...
Ha kíváncsi vagy a történet lezárására, ajánlom, nézd meg a BR II filmet... ez ugyan könyvben/mangában nincs, de a forgatókönyvírók naon klasszul megoldották a dolgot...
És még így sincs lezárva!
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2008-02-10 18:42:47
(#82) Alister: először is, gratula a vizsgáidhoz...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-02-10 18:15:06
(#81) Én mostanában rövidebbekkel kísérleteztem, ilyen volt Kanehara Hitomi-tól a Pirszinegt a kígyónak.
Előnye, hogy egy estés olvasmány a maga 120 oldalával, és mégis elgondolkodtató.
A hiányzó 18-as karka, és a sok szexjelenet ellenére engem sikerült meggyőznie. Igaz még gondolkodnom kell rajta, meg talán mégegyszer elolvasni, hogy pontosan rájöttek a csaj lelkivilágára. Mindenesetre voltak karakterek, akikben láttam értéket.
Követlező felvonás Aki Shimazaitól a Tsubaki lesz.
Előnye, hogy egy estés olvasmány a maga 120 oldalával, és mégis elgondolkodtató.
A hiányzó 18-as karka, és a sok szexjelenet ellenére engem sikerült meggyőznie. Igaz még gondolkodnom kell rajta, meg talán mégegyszer elolvasni, hogy pontosan rájöttek a csaj lelkivilágára. Mindenesetre voltak karakterek, akikben láttam értéket.
Követlező felvonás Aki Shimazaitól a Tsubaki lesz.
"Amely istenhez nincs közöd, az nem bűntet"
Szerk: Erda Zin 2008-02-10 18:15:45
Nah, ma... illetve tegnap... szóval elkezdtem a BR-t. Ha végeztem, részletesebb kritika várható
És íme:
Véget ért a vizsgaidőszak, és így ismét van lehetőségem tisztességes irodalmat olvasnom, nem csak idióta jogi szakkönyveket. Élve a lehetőséggel, elolvastam Takami Kósun japán író Battle Royale című könyvét. Hm. Sőt: hmmm... (Spoiler következik)
Félreértés ne essék: a könyv jó. Nagyon jó. Az alaphelyzet (a közelebbről meg nem nevezett jövőben egy távol-keleti fasiszta diktatúra középiskolai osztályokat kényszerít arra, hogy lemészárolják egymást) erős, szinte izzik a drámai potenciáltól. A karakterek és azok kapcsolata izgalmas, a feszültség kezdettől erősödik, stb.
És ami legalább ennyire fontos: ehhez az alapanyaghoz a szerző értő kézzel nyúl hozzá, tökéletesen uralma alatt tartva a több szálon futó történetet. Kisebb logikai bukkanóktól eltekintve (pölö az übermens Kirijama és az általa ellőtt, kisebb háborúra elegendő lőszer)
a történet jól felépített és saját realitásán belül hihető. A lélektani ábrázolás hiteles (egyik kedvenc jelenetem a világítótoronybeli tragédia) és élvezetes, sodró a stílusa.
A problémám (probléma? inkább disszonancia-érzés) a történet végével kapcsolatos. Először is, nem erre számítottam. De ez nem baj, sőt! Ám ha már (a lehetőségekhez képest) happy end a vége, akkor az legyen igazi happy end... Más szóval: nem sírtam volna, ha az epilógus kimarad. Apró disszonancia-érzés, semmi más. (Ismét jelzem: a könyv jó.)
És ami legalább ennyire fontos: ehhez az alapanyaghoz a szerző értő kézzel nyúl hozzá, tökéletesen uralma alatt tartva a több szálon futó történetet. Kisebb logikai bukkanóktól eltekintve (pölö az übermens Kirijama és az általa ellőtt, kisebb háborúra elegendő lőszer)
a történet jól felépített és saját realitásán belül hihető. A lélektani ábrázolás hiteles (egyik kedvenc jelenetem a világítótoronybeli tragédia) és élvezetes, sodró a stílusa.
A problémám (probléma? inkább disszonancia-érzés) a történet végével kapcsolatos. Először is, nem erre számítottam. De ez nem baj, sőt! Ám ha már (a lehetőségekhez képest) happy end a vége, akkor az legyen igazi happy end... Más szóval: nem sírtam volna, ha az epilógus kimarad. Apró disszonancia-érzés, semmi más. (Ismét jelzem: a könyv jó.)
Ha minden jól megy, a következő "áldozat" Druon Az elátkozott királyok című sorozata lesz...
örülök hogy azért tetszett..a megnemnevezett idő..hmmm..tudtommal megvan nevezve, 1999...
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Nah, ma... illetve tegnap... szóval elkezdtem a BR-t. Ha végeztem, részletesebb kritika várható
És íme:
Véget ért a vizsgaidőszak, és így ismét van lehetőségem tisztességes irodalmat olvasnom, nem csak idióta jogi szakkönyveket. Élve a lehetőséggel, elolvastam Takami Kósun japán író Battle Royale című könyvét. Hm. Sőt: hmmm... (Spoiler következik)
Félreértés ne essék: a könyv jó. Nagyon jó. Az alaphelyzet (a közelebbről meg nem nevezett jövőben egy távol-keleti fasiszta diktatúra középiskolai osztályokat kényszerít arra, hogy lemészárolják egymást) erős, szinte izzik a drámai potenciáltól. A karakterek és azok kapcsolata izgalmas, a feszültség kezdettől erősödik, stb.
Ha minden jól megy, a következő "áldozat" Druon Az elátkozott királyok című sorozata lesz...
Én most keztem olvasni a Battle Royal-t és eddig szerintem nagyon jó.
Ne aggódj, később sem fogsz csalódni!
Ó hát az alapján amit eddig hallottam róla nem kétlem
Szerk: Ayumi-chan 2008-02-05 23:28:39
Azért kérlek, ne légy nagyon kőszívű a kritikával... jóóó???? (könyörgő szemek)
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Szerk: フリツク オル シィ 2008-02-05 18:19:42