Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze

K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!

Japán könyvek
beküldve: 2008-05-26 22:21:40
(#91) Én mint japán könyv elsőként a Hullámok sűrűjében-t olvastam ami szépirodalmi mű, de ráadásul annyira jóóóóó, hogy meg is vettem egy aukción. Utánna elolvastam a Japán szeretők vímű könyvet ami eléggé letaglózott egy hétre minimum.
Azt hiszem ehhez a stílushoz illene majd hozzászoknom ha a japán kultúra ezen szegletével is foglalkozni akarok a jövőben.
Szex és páros öngyilkosság keveréke, két buján szerelmes ember viszontagságai és szenvedései közepette.
Azt hiszem ehhez a stílushoz illene majd hozzászoknom ha a japán kultúra ezen szegletével is foglalkozni akarok a jövőben.
INGYEN ÖLELÉS! :)
Azért olvastam már ennél perverzebb japán könyvet (Nyakig a Miszóban. Valaki?)
Én olvastam, bár elég régen (min. 1 éve, de inkább 2), de úgy emlékszem, tetszett

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Ja és köszönet a könyv tulajának, hogy rendelkezésemre bocsájtotta a kiadványt.

Naon szívesem máskor is... könyvtáram nyitva áll... ^^
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Kitől is kölcsönözted a Pirszinget???

Ja és köszönet a könyv tulajának, hogy rendelkezésemre bocsájtotta a kiadványt.

beküldve: 2008-05-01 19:58:00
(#87) Ha meghaladom az adott kort, akkor majd beruházok a Nyakig a miszóban-ra. Érdekesnek tűnik egy két ajánló és egy minimális beleolvasás után.

Kiolvastam a "Pirszinget a Kígyónak" című könyvet. Jó kis olvasmány, egyedül a hosszát kifogásoltam, mert NAGYON rövid.
A sztori nem annyira durva mint amennyire a beharangozókban olvastam. Ha egy könyvben picit durvábban szexelnek, az már "keménynek" számít. Azért olvastam már ennél perverzebb japán könyvet (Nyakig a Miszóban. Valaki?).
Egyébként ajánlom, mert tényleg könnyen olvasható, nem egy komoly szépirodalmi mű...
A sztori nem annyira durva mint amennyire a beharangozókban olvastam. Ha egy könyvben picit durvábban szexelnek, az már "keménynek" számít. Azért olvastam már ennél perverzebb japán könyvet (Nyakig a Miszóban. Valaki?).
Egyébként ajánlom, mert tényleg könnyen olvasható, nem egy komoly szépirodalmi mű...

Hm... én szeretni Pirszinget... lol a Nyakig is tetszett... kifejezetten... de télleg... jó volt...
A lényeg: mindkettőt ajánlom azoknak, akik nem ijednek meg attól, h egy könyv nem csak "szépirodalmi" lehet...
Kitől is kölcsönözted a Pirszinget???

今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-05-01 19:45:17
(#85) Kiolvastam a "Pirszinget a Kígyónak" című könyvet. Jó kis olvasmány, egyedül a hosszát kifogásoltam, mert NAGYON rövid.

Alister: először is, gratula a vizsgáidhoz...

Köszönöm

Alister: először is, gratula a vizsgáidhoz...
Másodszor: örülök, h tetszett a BR... nekem nagy kedvencem... már vagy harmadszorra olvasom, és még mindig tud újat nyújtani...
Ha kíváncsi vagy a történet lezárására, ajánlom, nézd meg a BR II filmet... ez ugyan könyvben/mangában nincs, de a forgatókönyvírók naon klasszul megoldották a dolgot...

Másodszor: örülök, h tetszett a BR... nekem nagy kedvencem... már vagy harmadszorra olvasom, és még mindig tud újat nyújtani...
Ha kíváncsi vagy a történet lezárására, ajánlom, nézd meg a BR II filmet... ez ugyan könyvben/mangában nincs, de a forgatókönyvírók naon klasszul megoldották a dolgot...

És még így sincs lezárva!
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2008-02-10 18:42:47
(#82) Alister: először is, gratula a vizsgáidhoz...

今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-02-10 18:15:06
(#81) Én mostanában rövidebbekkel kísérleteztem, ilyen volt Kanehara Hitomi-tól a Pirszinegt a kígyónak.
Előnye, hogy egy estés olvasmány a maga 120 oldalával, és mégis elgondolkodtató.
A hiányzó 18-as karka, és a sok szexjelenet ellenére engem sikerült meggyőznie. Igaz még gondolkodnom kell rajta, meg talán mégegyszer elolvasni, hogy pontosan rájöttek a csaj lelkivilágára. Mindenesetre voltak karakterek, akikben láttam értéket.
Követlező felvonás Aki Shimazaitól a Tsubaki lesz.
Előnye, hogy egy estés olvasmány a maga 120 oldalával, és mégis elgondolkodtató.
A hiányzó 18-as karka, és a sok szexjelenet ellenére engem sikerült meggyőznie. Igaz még gondolkodnom kell rajta, meg talán mégegyszer elolvasni, hogy pontosan rájöttek a csaj lelkivilágára. Mindenesetre voltak karakterek, akikben láttam értéket.
Követlező felvonás Aki Shimazaitól a Tsubaki lesz.
"Amely istenhez nincs közöd, az nem bűntet"
Szerk: Erda Zin 2008-02-10 18:15:45
Nah, ma... illetve tegnap... szóval elkezdtem a BR-t. Ha végeztem, részletesebb kritika várható

És íme:

Véget ért a vizsgaidőszak, és így ismét van lehetőségem tisztességes irodalmat olvasnom, nem csak idióta jogi szakkönyveket. Élve a lehetőséggel, elolvastam Takami Kósun japán író Battle Royale című könyvét. Hm. Sőt: hmmm... (Spoiler következik)
Félreértés ne essék: a könyv jó. Nagyon jó. Az alaphelyzet (a közelebbről meg nem nevezett jövőben egy távol-keleti fasiszta diktatúra középiskolai osztályokat kényszerít arra, hogy lemészárolják egymást) erős, szinte izzik a drámai potenciáltól. A karakterek és azok kapcsolata izgalmas, a feszültség kezdettől erősödik, stb.
És ami legalább ennyire fontos: ehhez az alapanyaghoz a szerző értő kézzel nyúl hozzá, tökéletesen uralma alatt tartva a több szálon futó történetet. Kisebb logikai bukkanóktól eltekintve (pölö az übermens Kirijama és az általa ellőtt, kisebb háborúra elegendő lőszer)
a történet jól felépített és saját realitásán belül hihető. A lélektani ábrázolás hiteles (egyik kedvenc jelenetem a világítótoronybeli tragédia) és élvezetes, sodró a stílusa.
A problémám (probléma? inkább disszonancia-érzés) a történet végével kapcsolatos. Először is, nem erre számítottam. De ez nem baj, sőt! Ám ha már (a lehetőségekhez képest) happy end a vége, akkor az legyen igazi happy end... Más szóval: nem sírtam volna, ha az epilógus kimarad. Apró disszonancia-érzés, semmi más. (Ismét jelzem: a könyv jó.)
És ami legalább ennyire fontos: ehhez az alapanyaghoz a szerző értő kézzel nyúl hozzá, tökéletesen uralma alatt tartva a több szálon futó történetet. Kisebb logikai bukkanóktól eltekintve (pölö az übermens Kirijama és az általa ellőtt, kisebb háborúra elegendő lőszer)
a történet jól felépített és saját realitásán belül hihető. A lélektani ábrázolás hiteles (egyik kedvenc jelenetem a világítótoronybeli tragédia) és élvezetes, sodró a stílusa.
A problémám (probléma? inkább disszonancia-érzés) a történet végével kapcsolatos. Először is, nem erre számítottam. De ez nem baj, sőt! Ám ha már (a lehetőségekhez képest) happy end a vége, akkor az legyen igazi happy end... Más szóval: nem sírtam volna, ha az epilógus kimarad. Apró disszonancia-érzés, semmi más. (Ismét jelzem: a könyv jó.)
Ha minden jól megy, a következő "áldozat" Druon Az elátkozott királyok című sorozata lesz...
örülök hogy azért tetszett..a megnemnevezett idő..hmmm..tudtommal megvan nevezve, 1999...
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Nah, ma... illetve tegnap... szóval elkezdtem a BR-t. Ha végeztem, részletesebb kritika várható

És íme:

Véget ért a vizsgaidőszak, és így ismét van lehetőségem tisztességes irodalmat olvasnom, nem csak idióta jogi szakkönyveket. Élve a lehetőséggel, elolvastam Takami Kósun japán író Battle Royale című könyvét. Hm. Sőt: hmmm... (Spoiler következik)
Félreértés ne essék: a könyv jó. Nagyon jó. Az alaphelyzet (a közelebbről meg nem nevezett jövőben egy távol-keleti fasiszta diktatúra középiskolai osztályokat kényszerít arra, hogy lemészárolják egymást) erős, szinte izzik a drámai potenciáltól. A karakterek és azok kapcsolata izgalmas, a feszültség kezdettől erősödik, stb.
Ha minden jól megy, a következő "áldozat" Druon Az elátkozott királyok című sorozata lesz...
Én most keztem olvasni a Battle Royal-t és eddig szerintem nagyon jó.

Ne aggódj, később sem fogsz csalódni!

Ó hát az alapján amit eddig hallottam róla nem kétlem

Szerk: Ayumi-chan 2008-02-05 23:28:39

Azért kérlek, ne légy nagyon kőszívű a kritikával... jóóó???? (könyörgő szemek)

今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Szerk: フリツク オル シィ 2008-02-05 18:19:42