Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Japán könyvek
beküldve: 2009-07-16 17:09:35
(#121) Most szereztem be néhány japán és kínai témájú könyvet.
Takeshi Kitano: A fiú
Szántai Zsolt: 365 waka
Kicune: A szamuráj erényei (Ito könyve)
HSZINRAN : Égi szerelem
Junicsi Vatanabe: Japán szeretők
Ezen kívül még érdekes Taichi Yamada Idegenek című könyve.
A Musashi könyvek engem is érdekelnének...de valószínű, ha időm lesz rá, könyvtárból kiveszem
Most is könyvtári könyvet olvasok, amit Shan Sa írt A gójátékos címmel. Ez annyira tetszik....A MONDOban is volt ajánlója. Már régen kiszúrtam a könyvesboltban, mert nagyon megtetszett a borítója, de mire meg tudtam volna venni, arra nem találtam sehol. Aztán megtaláltam a könyvtárban, na akkor aztán nagyon meglepődtem.
Takeshi Kitano: A fiú
Szántai Zsolt: 365 waka
Kicune: A szamuráj erényei (Ito könyve)
HSZINRAN : Égi szerelem
Junicsi Vatanabe: Japán szeretők
Ezen kívül még érdekes Taichi Yamada Idegenek című könyve.
A Musashi könyvek engem is érdekelnének...de valószínű, ha időm lesz rá, könyvtárból kiveszem
Most is könyvtári könyvet olvasok, amit Shan Sa írt A gójátékos címmel. Ez annyira tetszik....A MONDOban is volt ajánlója. Már régen kiszúrtam a könyvesboltban, mert nagyon megtetszett a borítója, de mire meg tudtam volna venni, arra nem találtam sehol. Aztán megtaláltam a könyvtárban, na akkor aztán nagyon meglepődtem.
várom a beszámolót
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
Ez az aláírás olyan zseniális, mint az aki kitalálta.<<<<vagyis én
Szerk: Moderátor 2009-07-18 13:15:20
beküldve: 2009-06-23 17:14:59
(#119) No,miután végre az én házam táján is kitört a nyári szünet,sikerült elszaladnom a könyvesboltba,hogy átvegyem a csomagomat,ami az 5 db Muszasi könyvet tartalmazta...
Egyelőre még csak az első könyvet kezdtem el,szép és jó,bár még nagyon az elején vagyok,és nem történt túl sok minden,de amiket hallottam/olvastam róla,az alapján nem lehet rossz (Nade majd ha végig elolvastam,akkor is írok róla )
sztem nagyon megérte,mert neten volt ilyen Sorozatimádok nevezetű akció,amiben darabja 1200ft-ra jött ki,és ha a valós árakat nézzük (3500-4000),akkor érthető,hogy hogyan is jött össze mind az 5
Egyelőre még csak az első könyvet kezdtem el,szép és jó,bár még nagyon az elején vagyok,és nem történt túl sok minden,de amiket hallottam/olvastam róla,az alapján nem lehet rossz (Nade majd ha végig elolvastam,akkor is írok róla )
beküldve: 2009-02-24 23:10:15
(#118) Misima Jukiótól a Hullámok sűrűjében az ami nekem nagyon tetszett. Japánban az ember mindig olyanokról olvas hogy túllakott területeken történő cselekmények. Ez a könyv elkalauzól minket egy nagyon kicsi 100 fős szigetre ahol Shinji, a nagyon szegény halászfiú beleszeret a falu bölcsének a lányába. De egy ilyen zárt közösségben igazán nehéz megfelelni és elfogadottá válni. Nagyon aranyos ahogyan két teljesen ártatlan lélek kerülgeti egymást :)
Ezenkívül van még a Japán Szeretők című könyv Watanabe Juichitől. Mélyen megrázó mégis magával ragadó történet. Élhet-e békében két házas ember még akkor is ha tudják, hogy egymásnak lettek teremtve? Mégis mit tegyenek ha a társadalom megveti őket emiatt? Hova vezet ha az embert már csak egyetlen ember támogatja?
Nagyon jó könyv, bár én utána más japán könyvre nem is bírtam ránézni. Van benne néhány elég komoly szexuális tartalom, néhol több oldalon keresztül elemzi a helyzeteket az író. Hihetetlenül jól leírja hova vezet amikor az ember megéli az igaz szerelmet amitől már soha nem szabadulhat, de ez mégis milyen szenvedést vonhat maga után.
Teherbíró lelkiállapotúaknak ajánlom!
Érdekesség, hogy az író nagy forradalmár volt Japánban, végül pedig seppukuval vetett véget saját életének.
Ezenkívül van még a Japán Szeretők című könyv Watanabe Juichitől. Mélyen megrázó mégis magával ragadó történet. Élhet-e békében két házas ember még akkor is ha tudják, hogy egymásnak lettek teremtve? Mégis mit tegyenek ha a társadalom megveti őket emiatt? Hova vezet ha az embert már csak egyetlen ember támogatja?
Nagyon jó könyv, bár én utána más japán könyvre nem is bírtam ránézni. Van benne néhány elég komoly szexuális tartalom, néhol több oldalon keresztül elemzi a helyzeteket az író. Hihetetlenül jól leírja hova vezet amikor az ember megéli az igaz szerelmet amitől már soha nem szabadulhat, de ez mégis milyen szenvedést vonhat maga után.
Teherbíró lelkiállapotúaknak ajánlom!
INGYEN ÖLELÉS! :)
beküldve: 2009-02-24 22:42:58
(#117) Ma hozta a futárbácsi a könyvecskéimet, Muszasi 1. és a Viszlát Cogumi.
El is olvastam a Viszlát Cogumit, és meg kell hogy mondjam, nagyon szép történet.
Viszont egy valamit nem igazán sejtek, és tudok.
El is olvastam a Viszlát Cogumit, és meg kell hogy mondjam, nagyon szép történet.
Viszont egy valamit nem igazán sejtek, és tudok.
Végül mi lett Cogumival? Mert ugyebár kórházba került, és rosszat jósoltak, de aztán felépült. Szó esett a levélről is.. végül megkapta Maria?
Szerk: Usagi-chan 2009-02-24 22:44:10
beküldve: 2009-02-04 22:17:04
(#116) beküldve: 2009-02-04 21:51:44
(#115) én most a truancy-t olvasom szerintem nagyon jó
Régen nagyon idegesített, amikor a vén nyanyák az esküvőkön az arcomat csipkedték, azzal, hogy: -Lehet, hogy te leszel a következő.... Csak mostanában hagyták abba, mikor én is ugyanezt csinálom nekik a temetéseken...
-Gésa emlékirtai
Anyukám is olvasta, de meg is lett filmesítve.
,,Hitler fején ugrálok!"
beküldve: 2009-01-29 18:05:33
(#113) Mivel végre-valahára rájött egy lelkes ember, mekkora jó Shiba Ryotaro: Moe yo ken című regénye, így lehet végre angolul olvasni ezt a művet is (külön izgalmas hetente új fejezetre várni, sose hittem volna, hogy egy regénynél is tudok úgy izgulni, mint egy mangánál, dehát régen divat volt a regényeket is heti bontásban megjelentetni, szóval stílusos )
Ajánlom mindenkinek, akit érdekel a bakumatsu, az 1860-as évek Japánja (meg persze a Shinsengumi, mivel Hijikata Toshizo a főszereplő XD), és egy jó kis fejtágítós akcióra vágyik (némi vígjáték-beütése is van, bár ahhoz már kell némi háttértudás )
Ajánlom mindenkinek, akit érdekel a bakumatsu, az 1860-as évek Japánja (meg persze a Shinsengumi, mivel Hijikata Toshizo a főszereplő XD), és egy jó kis fejtágítós akcióra vágyik (némi vígjáték-beütése is van, bár ahhoz már kell némi háttértudás )
A boldog lét egyik alaptörvénye: minden olyan hasznos holmit fokozott gyanakvással kell kezelni, ami kevesebbet nyom, mint a saját használati utasítása.
Szerk: Fyndra 2009-01-29 18:06:57
Ilyet csak jó könyv szokott kiváltani.
Az biztos!
Sajnos nálam ez elég ritkán fordul elő, mostanában egy kicsit úgy érzem, mintha "többé nem lennének jó könyvek"... pedig dehogynem, csak amint mondani szokás: ''több békát is meg kell csókolnod addig, amíg találkozol a hercegeddel" (Jó, ez már nagyon elvont... )
Nem vagyok róla teljesen meggyőződve, hogy az Autofiction jó könyv (még mindig nem tudtam teljesen eldönteni), de abban biztos vagyok, hogy az átlagnál jobb.
9/28 NEVER FORGET
Autofiction ... ahogy múlik az idő a könyv olvasása óta, néha eszembe jut, és elgondolkozom rajta.
Ilyet csak jó könyv szokott kiváltani. "A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-12-29 23:19:37
(#110) Autofiction (by Hitomi Kanehara): néhány hónapja bukkantam rá egy könyvesbolt idegennyelvű regények polcán. Mivel a szerzőtől már olvastam a Pirszinget a kígyónak c. regényt, azonnal megvettem (amúgy is valami jó olvasnivalót kerestem angolul), és nem bántam meg.
A sztori röviden: Rin hazafelé repül nászútjáról. Őrülten szerelmes férjébe, Shinbe, akivel a jövője rózsásnak tűnik. A férfi azonban eltűnik egy rövid időre a mosdóba, miközben Rin félálomban elképzeli, hogy Shin azért hagyta magára, hogy elcsábítsa a csinos légikísérőt. Ahogy gondolatai zabolázatlanul száguldanak a fejében, az 'őrülten szerelmes' kifejezés teljesen új értelmet nyer. Az Autofiction időben visszafelé követi végig Rin életét; látjuk tizennyolc, tizenhat, majd végül tizenöt évesen, hogy fokozatosan képet kapjunk a zavart nő sötét szívéről és erőszakos múltjáról. /Ismertető az angol fülszövegről fordítva/
Vélemény: kicsit nyomasztó volt, és amikor befejeztem, önkéntelenül is az írónő Pirszinget a Kígyónak c. regényével vetettem össze. Azonban ahogy múlik az idő a könyv olvasása óta, néha eszembe jut, és elgondolkozom rajta. Így visszatekintve nagyon tetszett. Leginkább az E/1, a főszereplő írónő zaklatottsága és az időrend tetszett.
Angol nyelven tudóknak ajánlom, nem hosszú.
A sztori röviden: Rin hazafelé repül nászútjáról. Őrülten szerelmes férjébe, Shinbe, akivel a jövője rózsásnak tűnik. A férfi azonban eltűnik egy rövid időre a mosdóba, miközben Rin félálomban elképzeli, hogy Shin azért hagyta magára, hogy elcsábítsa a csinos légikísérőt. Ahogy gondolatai zabolázatlanul száguldanak a fejében, az 'őrülten szerelmes' kifejezés teljesen új értelmet nyer. Az Autofiction időben visszafelé követi végig Rin életét; látjuk tizennyolc, tizenhat, majd végül tizenöt évesen, hogy fokozatosan képet kapjunk a zavart nő sötét szívéről és erőszakos múltjáról. /Ismertető az angol fülszövegről fordítva/
Vélemény: kicsit nyomasztó volt, és amikor befejeztem, önkéntelenül is az írónő Pirszinget a Kígyónak c. regényével vetettem össze. Azonban ahogy múlik az idő a könyv olvasása óta, néha eszembe jut, és elgondolkozom rajta. Így visszatekintve nagyon tetszett. Leginkább az E/1, a főszereplő írónő zaklatottsága és az időrend tetszett.
Angol nyelven tudóknak ajánlom, nem hosszú.
9/28 NEVER FORGET
beküldve: 2008-12-16 12:05:11
(#109) Gomene Aizen.
Hm... Nanaho, az általad felsorolt könyvek közül csak az Egy Gésa Emlékiratait olvastam... És néhánnyal szemeztem a könyvesboltokban. Egy-kettőről nem is hallottam. Azt hiszem sűrgösen könyv-vadászatot kell tartanom.
A hétvégén kaptam két könyvet a szüleimtől:
- 500 zen és klasszikus haiku
- 365 waka - Klasszikus japán versek az év minden napjára.
Mindkettő a Trajan Könyvesműhely kiadása.
Ha valaki szereti a japán költészetet, ez a két könyv igazi csemege lehet számára.
A Hanami Teaházban vettük meg őket. - reklám: Hanami Teaház = csúcsszuperspirituálisélmény
[Link]
Hm... Nanaho, az általad felsorolt könyvek közül csak az Egy Gésa Emlékiratait olvastam... És néhánnyal szemeztem a könyvesboltokban. Egy-kettőről nem is hallottam. Azt hiszem sűrgösen könyv-vadászatot kell tartanom.
A hétvégén kaptam két könyvet a szüleimtől:
- 500 zen és klasszikus haiku
- 365 waka - Klasszikus japán versek az év minden napjára.
Mindkettő a Trajan Könyvesműhely kiadása.
Ha valaki szereti a japán költészetet, ez a két könyv igazi csemege lehet számára.
A Hanami Teaházban vettük meg őket. - reklám: Hanami Teaház = csúcsszuperspirituálisélmény
[Link]
beküldve: 2008-12-15 21:27:28
(#108) Kinokane Miho, nem dublapostozunk, mert Azzi kísért.
Japán könyvről, nem sokat hallottam, csak a tesóm könyvét lapozgattam át. Bár az az igazság hogy kéne tennem egy fordúlót a Tesco-ba, ott a TKK-ba, ott szoktak lenni értelmes Japán könyvek, amiket érdemes elolvasni.
,,Hitler fején ugrálok!"
Szerk: Aizen 2008-12-15 21:28:43
beküldve: 2008-12-15 20:57:54
(#107) amit eddig én olvastam:
Gésás:
-Gésa emlékirtai
-Kiharu,a Simbasi Gésa
-Gésa
-Illatos Kimonó
Szubkultúrás:
-Nyakig a miszóban
-Sayonara Bar