Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Japán könyvek
beküldve: 2014-11-28 21:18:57
(#137) Oké.. nos ez így kínos.... bele lapoztam a fórumban és megtaláltam a Nyakig a misszióban címen.
beküldve: 2014-11-28 21:13:04
(#136) Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki? Egy japán krimit keresek, vagy japánban játszódott, már nem vagyok benne biztos mert sajna az író nevére nem emlékszem. Annak idején a Tóth könyvkereskedésben talált egy nagyon jó krimit. Történetileg nagyon hasonlított a 8mmre, és maga a borító lila volt. Akkor nem volt rá pénzem, és híába keresem, még hasonló könyvet sem találok. A lényeg hogy egy amerika nyomozó kezd nyomozni, ha jól emlékszem még egy lány után, és a fülszövegből nem derült ki, de lesz egy klauza az alvilágban. A 8mm nagyon tetszett és ezért érdekelne ez a könyv is. Elég nehéz a dolgom, mert jó 10 éve keresem.
Én csak a Battle Royale-t olvastam.
Tetszik a magyar kiadás,szép munkát végeztek vele,a borítója ötletes.
at the end,we all die alone
Ha esetleg láttad/olvastad az Éhezők viadalát, és tetszett is, akkor ezt mindenképpen érdemes elolvasnod. Nekem az összes disztópiában játszódó, szórakoztatásra gyilkolós történet közül amit olvastam (Menekülő ember, Éhezők viadala), ez a kedvencem.
A koncepció hasonló, bár nekem jobban tetszett, hogy a Battle Royale-ban nem csaptak akkora parádét a kiválasztottak körül, mint az Éhezők viadalában. Továbbá, amit én szerencsésnek tartok, hogy nincsen benne, ömlengős, csöpögős, érzelgősség, meg szerelmi háromszög, mint az Éhezők viadalában.
A további plusz pont (az É.V.-vel szemben), hogy E/3-ban íródott a történet, így több szereplő nézőpontjából is látni az eseményeket, nem csak A főszereplőéből.
Ahogy pedig az előttem szólók mondták, tényleg izgalmas történet, tele feszültséggel, én is csak ajánlani tudom.
Viszont a filmet, annyira nem ajánlanám (annak ellenére sem, hogy a zseniális Takeshi Kitano játszik benne), mert elveheti a kedved a könyvtől, pedig igazából össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
Úgyhogy azt mondom, nyugodtan tegyél vele egy próbát, én biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog.
A koncepció hasonló, bár nekem jobban tetszett, hogy a Battle Royale-ban nem csaptak akkora parádét a kiválasztottak körül, mint az Éhezők viadalában. Továbbá, amit én szerencsésnek tartok, hogy nincsen benne, ömlengős, csöpögős, érzelgősség, meg szerelmi háromszög, mint az Éhezők viadalában.
A további plusz pont (az É.V.-vel szemben), hogy E/3-ban íródott a történet, így több szereplő nézőpontjából is látni az eseményeket, nem csak A főszereplőéből.
Ahogy pedig az előttem szólók mondták, tényleg izgalmas történet, tele feszültséggel, én is csak ajánlani tudom.
Viszont a filmet, annyira nem ajánlanám (annak ellenére sem, hogy a zseniális Takeshi Kitano játszik benne), mert elveheti a kedved a könyvtől, pedig igazából össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
Úgyhogy azt mondom, nyugodtan tegyél vele egy próbát, én biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog.
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
A Battle Royale c. könyvet tervezem még elolvasni. Megéri belekezdeni? Hallottam róla ezt is, azt is, így meg nehéz dönteni [/QUOTE]
Szerintem érdemes elolvasnod, mert nagyon jó, nekem, a nővéremnek és a barátnőimnek, sőt még a tanáromnak is nagyon tetszett! A történet izgalmas, egyszerűen nem lehet letenni és vannak benne olyan részek, amik kiemelkedően jók, szóval én azt ajánlom, hogy olvasd el, nem fogod megbánni! Nekem az egyik kedvenc könyvem! Jó olvasást!
"When you are in love and you get hurt, it's like a cut...it will heal, but there will always be a scar..."
beküldve: 2012-06-03 22:26:45
(#132) Üdv mindenkinek.
Esetleg valaki tudja hol vehetném meg a Spice & Wolf novella első kötetét?
Esetleg valaki tudja hol vehetném meg a Spice & Wolf novella első kötetét?
"Its true that there are idiots everywhere" -Holo the Wise Wolf
beküldve: 2011-05-02 14:31:08
(#131) Japán könyvek, amiket olvastam:
*Kawabata Yasunari - A tó. Passz, nem rémlik semmi. Talán újra kéne olvasni, de lehet, hogy meglehetősen unalmas volt, ezért nem emlékszem rá.
*Kawabata Yasunari - Kiotói szerelmesek. Szerelmesregény, ami valójában ne, szól semmiről, de nagyon kellemes a hangulata.
*Iwasaki Mineko - Gésák gésája. Önéletrajzi könyv, érdekes volt.
*Kanehara Hitomi - Pirszinget a kígyónak. Olvastam, soha többet! Nyomasztó és trágár. Nem szeretem az ilyet.
*Susan Barker - Sayonara Bar. Még ilyet! Nagyon tetszett. De komolyan. Letehetlen volt. Csak az a kár, hogy a fülszöveg manga-krimit ígér, mert se nem manga, se nem krimi. (még szerencse, mert a krimit nem szeretem)
*Arthur Golden - Egy gésa emlékiratai. Szép volt, tetszett, jól megírva, az sem zavart, hogy pár dolgot valótlanul állított be a gésák életéről. Utána meg akartam nézni a filmet, majd megtudtam: nem japán film, hanem amerikai, és nem japán színészek- Nem néztem meg.
*Karl Bruckner - Sadako élni akar. Második világháborús könyv, és megejelnik benne az ezer daru motívuma. Itthon régen jelent meg, a Móra Kiadónál, mint Csíkos könyv. ajánlom mindenkinek.
*Kawabata Yasunari - A tó. Passz, nem rémlik semmi. Talán újra kéne olvasni, de lehet, hogy meglehetősen unalmas volt, ezért nem emlékszem rá.
*Kawabata Yasunari - Kiotói szerelmesek. Szerelmesregény, ami valójában ne, szól semmiről, de nagyon kellemes a hangulata.
*Iwasaki Mineko - Gésák gésája. Önéletrajzi könyv, érdekes volt.
*Kanehara Hitomi - Pirszinget a kígyónak. Olvastam, soha többet! Nyomasztó és trágár. Nem szeretem az ilyet.
*Susan Barker - Sayonara Bar. Még ilyet! Nagyon tetszett. De komolyan. Letehetlen volt. Csak az a kár, hogy a fülszöveg manga-krimit ígér, mert se nem manga, se nem krimi. (még szerencse, mert a krimit nem szeretem)
*Arthur Golden - Egy gésa emlékiratai. Szép volt, tetszett, jól megírva, az sem zavart, hogy pár dolgot valótlanul állított be a gésák életéről. Utána meg akartam nézni a filmet, majd megtudtam: nem japán film, hanem amerikai, és nem japán színészek- Nem néztem meg.
*Karl Bruckner - Sadako élni akar. Második világháborús könyv, és megejelnik benne az ezer daru motívuma. Itthon régen jelent meg, a Móra Kiadónál, mint Csíkos könyv. ajánlom mindenkinek.
"Van egy mondás, ami a medve bőrére történő előre elkövetett ivás ellen int""
beküldve: 2011-02-02 19:43:48
(#130) Én Kanehara Hitomi két itthon megjelent könyvét (Pirszinget a kígyónak, Önregény) olvastam. Mit ne mondjak, mindkettő elég megrázó volt. Az előbbi sokkal durvábbnak tűnik, de a második sem múlja alul ilyen szinten, ha jobban belegondol az ember. Mindkettő maradanó nyomot hagyott bennem. Miután az elsőt elolvastam, órákig jóformán magamhoz sem tudtam térni, a másodikból pedig egészen a mai napig szoktak a fejemben gondolatok motoszkálni. Ilyen hatással még nem volt rám egy könyv sem, pedig már olvastam egy párat (igaz főleg ifjúsági regényeket, de nem a túlhypolt fajtából ).
A Battle Royale c. könyvet tervezem még elolvasni. Megéri belekezdeni? Hallottam róla ezt is, azt is, így meg nehéz dönteni
A Battle Royale c. könyvet tervezem még elolvasni. Megéri belekezdeni? Hallottam róla ezt is, azt is, így meg nehéz dönteni
Végre sikerült előhalásznom a Toshokan Sensout [Hiro Arikawa]
Hiro Arikawa, nahát! Tőle még csak a "Shio no machi"-t (A só városa) olvastam. Nagyon érdekes alapötletű történet, sok tényleg megható résszel.
Nem is tudtam hogy elérhetők a regényei fordításban. A pdf még mindig jobb mint a semmi .
Ja, ha valaki nagyon akar japán nyelvű magazint,
küldehetek egyet-egyet. Akit érdekel dobjon egy e-mailt. Ide írjatok magazin ügyben:
...de nem vagyok milliomos, úgyhogy ha pl. 10 ember ír is, nem tudok mindenkinek küldeni, legföljebb várólistával (1 hónap 1 fő). Úgyhogy tényleg csak az kérjen aki CSINÁL is vele valamit (nyelvtanulás akármi) és nem csak dísz lesz az asztalán.
arion_mail@yahoo.com
Kiszerkeszteném a lenti válaszomban de nem engedi .
Kiszerkeszteném a lenti válaszomban de nem engedi .
...de nem vagyok milliomos, úgyhogy ha pl. 10 ember ír is, nem tudok mindenkinek küldeni, legföljebb várólistával (1 hónap 1 fő). Úgyhogy tényleg csak az kérjen aki CSINÁL is vele valamit (nyelvtanulás akármi) és nem csak dísz lesz az asztalán.
*Következő hozzászólással egybeszerkesztve. A moderátor*
日の出の煤を遥かへ吹き飛ばして、 月夜の錆をかきわけて。。。
Szerk: Moderátor 2011-05-13 19:48:26
beküldve: 2010-11-28 15:03:15
(#127) Végre sikerült előhalásznom a Toshokan Sensout [Hiro Arikawa] izgalmas, eredeti és mit mondjak még... Jó végre egy olyan "romantikus" regényt olvasni, ahol a főhősnő nem valami:
a, nagy dumás p***a
b, nem egy Mary Sue
c, nem emozik
Az egyetlen problémám hogy sajnos egy ánglius/német kiadót sem érdekelte és gépen, PDF-ben olvasni a fordítást fárasztó.
a, nagy dumás p***a
b, nem egy Mary Sue
c, nem emozik
Az egyetlen problémám hogy sajnos egy ánglius/német kiadót sem érdekelte és gépen, PDF-ben olvasni a fordítást fárasztó.
Ike Ike Don Don!
beküldve: 2010-11-28 14:21:12
(#126) beküldve: 2010-04-09 20:59:09
(#125) LIAN HEARN - OTORI TRILOGIA
nemtudom hányan hallotatok rolla és hányan olvasták már, de szerintem pár mondatott megérdemel, hisz egy nagyon jou kis könyvecske sorozat..
habár igaz, az író nem japán, de a könyve hiteles..
Röviden rólla: a történet egy képzeletbeli feudális birodalomban játszodik a középkorban ..a történet maga nem történelmi eseményeken alapszik, viszont hiteles képet fest az akkori világról, szókásokrol..
a japán klánharcokról...
érdemes elolvasni!!!
Igaz ugy emlitik hogy Otori trilogia , még megjelent egy negyedik kötet is :)
szerelem, bátorság, harcok és sok sok izgalom..ezt nyujtja s mindenkinek akinek kedve támadt az elolvasáshoz kivánok jou olvasást hozzá
nemtudom hányan hallotatok rolla és hányan olvasták már, de szerintem pár mondatott megérdemel, hisz egy nagyon jou kis könyvecske sorozat..
habár igaz, az író nem japán, de a könyve hiteles..
Röviden rólla: a történet egy képzeletbeli feudális birodalomban játszodik a középkorban ..a történet maga nem történelmi eseményeken alapszik, viszont hiteles képet fest az akkori világról, szókásokrol..
a japán klánharcokról...
érdemes elolvasni!!!
Igaz ugy emlitik hogy Otori trilogia , még megjelent egy negyedik kötet is :)
szerelem, bátorság, harcok és sok sok izgalom..ezt nyujtja s mindenkinek akinek kedve támadt az elolvasáshoz kivánok jou olvasást hozzá
“I scream, you scream, we all scream for Non-Fat Tofutti Rice Dreamsicles! ” :P
Szerk: ghanima 2010-04-09 21:01:43
Váó! Egy olyat én is elfogadnék! És az teljesen japán nyelvű, vagy azért van angol szöveg is benne, esetleg magyar? x)
Megtudnád mondani a magazin címét?? *.*
Megtudnád mondani a magazin címét?? *.*
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
"Rendet csak az ostobák tartanak, a zsenik átlátják a káoszt."
Szerk: Moderátor 2010-04-17 12:59:55
beküldve: 2009-08-11 18:52:46
(#123) Munkatársakon keresztül eljutott anyámhoz egy japán magazin Domani a címe, és majdnem A3 méretű és bő ujjnyi vastag kis magazin... Divat/ékszerkatalógus, receptek, film/kiállítás/könyvmegjelen ések, tévéműsor, lakásberendezés, kultúra, van ebbe minden... kemény.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
beküldve: 2009-07-18 12:56:40
(#122) jelenleg a Battle Royale-t olvasom, de szívesen megvenném a Gójátékost és a Musashit is.
Ha az életed fontos, kezdj tisztalappal...