Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Yaoi
Yamane nekem se igazán kedvencem, de a rajzstílusát szeretem... igazán nagyon jó pasikat tud kreálni, Hallwill a hosszú fehér hajával... Bl mangakák közül inkább Sadahiro, Ogasawara, Bohra...(jajjj a macis A MACIS!!!!!) műveit olvasgatom szívesen. Megint előtört belőlem a fangirl, bocsi
Én még nem nagyon láttam olyan bl animét ami legalább fele olyan jó lett volna mint a manga... Azt hiszem a Crimson Spell álom marad, de vhol olvastam, hogy az Ikokuból csinálnak Ovat... Yamane rajzait még nem láttam animálva, kíváncsi leszek, mit hoznak ki belőle...
Most, hogy így mondtad elgondolkoztam azon, hogy melyik volt az az anime, ami legalább annyira tetszett, mint a mangája. talán a Zetsuai (a Bronze már nem...).
Ikoku júniusban jön ki, ha minden igaz. Ezt a művet annyira nem kedvelem, alapból nem rajongok Yamane Ayano munkáiért, egyedül a Crimson Spell-be szerettem bele.
Szerk: pansy 2007-04-08 17:31:11
Egyébként ti milyen yaoi mangákat látnátok szívesen "meganimésítve"?
Én pl. a Crimson Spell-t nagyon szívesen megnézném
Én pl. a Crimson Spell-t nagyon szívesen megnézném
Én még nem nagyon láttam olyan bl animét ami legalább fele olyan jó lett volna mint a manga... Azt hiszem a Crimson Spell álom marad, de vhol olvastam, hogy az Ikokuból csinálnak Ovat... Yamane rajzait még nem láttam animálva, kíváncsi leszek, mit hoznak ki belőle...
Mármint a rajzstílusát nem kedveled vagy a történet-vezetését? Artwork téren engem sem nyert meg, de a történet kárpótolt. Ilyen kis aranyos, vicces story, mondjuk ez is nézőpont kérdése, aki az angst-et kedveli, annak nem biztos, hogy tetszeni fog. Bár később még biztos lesznek benne komolyabb részek, de ez az első OVA kellemesen könnyed volt.
Winter Cicada-t tényleg könnyebb követni az OVA-ban, nekem legalább 2x el kellett olvasnom a mangát, mire megértettem. Eléggé zavaros volt.
Én pl. a Crimson Spell-t nagyon szívesen megnézném. Vagy a Brother-t. XD (A Brother a gyenge pontom, imádom ezt a művet.)
Winter Cicada-t tényleg könnyebb követni az OVA-ban, nekem legalább 2x el kellett olvasnom a mangát, mire megértettem. Eléggé zavaros volt.
Én pl. a Crimson Spell-t nagyon szívesen megnézném. Vagy a Brother-t. XD (A Brother a gyenge pontom, imádom ezt a művet.)
Látta már valaki a Winter Cicada OVA 1-et? Én tegnap néztem meg; elvileg csak utána akartam nézni, hogy van-e már valami hír arról, mikor jelenik meg: erre már megjelent
(azt hiszem, le vagyok maradva... egy pöttyet...)
Nekem tetszett, csak fura volt, hogy teljesen más egyelőre a sztori, mint amit akár a mangából, akár az előzetesből megismertem. Ami persze nem gond: legalább normálisan lefektetik a történet alapjait.
Tudja valaki, hány OVA lesz pontosan belőle? Én, ilyen "korai stádiumban" azt mondanám, hogy ide nem elég a megszokott kettő...
Nekem tetszett, bár a rajztól én se voltam nagyon elragadtatva. Szerintem a sztorit könnyebb ilyen időrendben követni mint a mangában, és egy kicsit bővebben van kifejtve...már várom a második részt. Ahogy Pansy is mondta, három részesre tervezik.(azt hiszem, le vagyok maradva... egy pöttyet...)
Nekem tetszett, csak fura volt, hogy teljesen más egyelőre a sztori, mint amit akár a mangából, akár az előzetesből megismertem. Ami persze nem gond: legalább normálisan lefektetik a történet alapjait.
Tudja valaki, hány OVA lesz pontosan belőle? Én, ilyen "korai stádiumban" azt mondanám, hogy ide nem elég a megszokott kettő...
@pansy Én még nem tudom, hogy megézzem-e a Close the last Door OVAt, mert Yamada Yugi stílusa nem éppen kedvencem, bár történet érdekesnek tűnik (a mangát én sem olvastam)
You talk to God, you're religious. God talks to you, you're psychotic.
beküldve: 2007-04-08 09:42:04
(#44) Mondok még jobbat, már a 2. OVA is megjelent. :) Csak ahhoz még nincs kész az angol felirat. Egyébként 3 OVA-s lesz.
Jah, a történet nem úgyan olyan "időrendben" van, ahogy a manga, néhány "jelenetet" felcseréltek, vagy hogy is mondjam. Mondjuk én nem voltam elragadtatva tőle, sztem a Haru szebben volt megrajzolva.
És még egy jó, a Close the Last Door OVA is megjelenet. Bár még ehhez sincs angol felirat... Én nem olvastam a mangát, de ez az OVA nagyon tetszett, már alig várom a kövit. (Jobban mint a WC-t. :P)
Jah, a történet nem úgyan olyan "időrendben" van, ahogy a manga, néhány "jelenetet" felcseréltek, vagy hogy is mondjam. Mondjuk én nem voltam elragadtatva tőle, sztem a Haru szebben volt megrajzolva.
És még egy jó, a Close the Last Door OVA is megjelenet. Bár még ehhez sincs angol felirat... Én nem olvastam a mangát, de ez az OVA nagyon tetszett, már alig várom a kövit. (Jobban mint a WC-t. :P)
beküldve: 2007-04-07 18:12:06
(#43) Látta már valaki a Winter Cicada OVA 1-et? Én tegnap néztem meg; elvileg csak utána akartam nézni, hogy van-e már valami hír arról, mikor jelenik meg: erre már megjelent
"hold your breath and count to ten and fall apart and start again..."
Ehhehehe, bocsi, pedig még gondolkodtam is ott, hogy most kell-e az nekem vagy sem. XD Akkor jobb, ha Conon elkerülöm a Loveless rajongókat, mi? ^^
Barátnőm majdnem megvette azt a Gravitation EX-et, csak aztán belenézett és rájött, hogy az nem ua. mint a sima Gravi.
Barátnőm majdnem megvette azt a Gravitation EX-et, csak aztán belenézett és rájött, hogy az nem ua. mint a sima Gravi.
Képregényfeszt.-en megvettem a Loveless 1-et, pedig direkt eldöntöttem, hogy nem veszek Loveless-t ^^", mostmár mind1, meg a Tsuki to Sandaru-t, aminél az artwork nem olyan szép, de a történet aranyos. Még mindig azt kell hogy mondjam, hogy nagyon gyenge a yaoi választék még az ilyen eseményeken is. ^^"
Ahha!Szóvel te vitted el előlem az 1. kötetet!Ha jössz akkor conon jól vigyázz mert nem lesz kegyelem
Én Gravitationt EX 1-et vettem...franc se tudja miért,mert egyáltalán nem szeretem,csak úgy hirtelen felindulásból elkaptam a dobozból...nem baj,már barátnőm tulajdonában van
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
beküldve: 2007-04-02 08:35:50
(#40) Képregényfeszt.-en megvettem a Loveless 1-et, pedig direkt eldöntöttem, hogy nem veszek Loveless-t ^^", mostmár mind1, meg a Tsuki to Sandaru-t, aminél az artwork nem olyan szép, de a történet aranyos. Még mindig azt kell hogy mondjam, hogy nagyon gyenge a yaoi választék még az ilyen eseményeken is. ^^"
A Bronze OVA ED-je a legeslegcsodálatosabb dal az egész világon
ha számomra nem is a legszebb, de tényleg nagyon jó dal. Tőlem ez már csak azért is nagy szó, mert azon kevés anime-fan közé tartozom, aki anime-nézésének több, mint 10 éve alatt sem tudott megbarátkozni a Jpop-Jrock, meg úgy egészben a japán zene műfajával. Van persze, amit jónak találok, szeretek, de nem sok. És (talán egyetlen együttest kivéve - de ők meg egész más műfajúak) ami tetszik, azok is általában "egy-egy számok", nempedig "egy-egy együttes egynél több száma".
Lengyelországról annyit, hogy én nagyon kétpólusúnak találom őket ebből a szempontból. Kicsit más téma a példám, de szerintem a hozzáállásbeli hasonlóság tanulsága levonható belőle:
többször voltam már Lengyelországban koncerten. Nem véletlen: nagyon szeretnek oda menni az együttesek, köztük az én kedvencem is, mert nagyon szeretik őket ott a rajongók. Ellentétben pl. az osztrákokkal, akik lelkes zenehallgatók, de a koncerteken gyakoribb a pangás, a lengyelek fanatikusok, ha már egyszer szeretnek valamit. Volt már, hogy úgy jutottam csak be a koncertre, hogy szerencsémre ismertem az együttes gitárosát: a jegyek ugyanis a koncert előtt hónapokkal elfogytak! (és nem húde' híres együttesekről beszélek, sempedig pici koncertzugról!)
Az egyik koncert alkalmával DVD-felvétel is készült, másnap este pedig egy másik együttes készített ugyanott DVD-t. Pár hét múlva egy lengyel ismerősöm küldött egy cikket, ami náluk jelent meg, és arról szólt, hogy fujjdemilyen sátánista fesztivál volt itt a hétvégén, és így meg úgy sértik a lengyel katolikus szellemiséget. Szó se róla, a másnap játszott együttesre abszolút ráillik a fent használt jelző (plusz, úgy hallottam, kitettek magukért a DVD tiszteletére, mindenféle keresztre feszített véres nőkkel), azonban az előző napi koncert, amin én voltam, azon kívül, hogy gitárzene, semmi egyéb hasonlóságot nem mutat velük. Ettől függetlenül a DVD veszélybe került, a lengyel hatóságok elkobozták a felvételeket, és nem érdekelte, hogy nem ők voltak és nem aznap. Hosszú és fáradságos tárgyalás, munka, satöbbi során tudott végülis megjelenni az anyag - a másik együttesével nem tudom, mi lett, mert az nem érdekel
No, egy szó, mint száz, szerintem ezen a példán is látszik, mit értettem kétpólusúság alatt; és feltételezem, az egyház ott sem szereti a BL-t, de végül nem tudnak mit csinálni, mint ahogy végül itt sem tudtak.
Az alapvető különbség szerintem nem az egyházban, hanem a létszámban lehet. Nálunk nincs ekkora valláshatalom, de annyi rajongó sem, mint ott. Nagyobb ország, több ember, több rajongó, és hiába lenne esetleg százalékban ugyanannyi az ottani és itteni rajongók aránya, ez létszámban ott sokkal többet takar, amire talán már lehet számítani egy ilyen tárgyú kiadás során.
edit: bocs a sok offért meg lassú reagálásért, de mialatt nem néztem erre, sok lett a hozzászólás, és mivel az offot nem tudom PM-ben megírni (mivel nincs ), muszáj vagyok ezt a kellemesen lassú reakcióidőt produkálni. Gomen
"hold your breath and count to ten and fall apart and start again..."
Szerk: Loona 2007-03-31 19:43:05
Én is ledöbbentem egyszer, de nagyon. Egészségügyi suliba jártam és volt néhány pszihológiával kapcsolatos óránk. Az egyik ilyen a mentál pszhológia volt, amit egy 60-70 közötti pszihológusnő tartott. Mondanom sem kell, olyan unalmasak voltak az órák, hogy soha nem figyeltünk oda. Egyik órán arra figyeltem fel, hogy a tanár a homoszexuális szót kiejtette a száján. Na mondom, erre kíváncsi vagyok. Kiderült, hogy épp arról beszélt, hogy a homoszexualitás betegség. O.O Egy egyetemet végzett pszihológus... Hát olyan vitám tanárral, azóta sem volt, mint akkor. Szóval igen, vannak nem kissé konzrevatív emberek.
Bocsi az offért.
On:
Huh, látom nagy kedvenc mindenkinél a Zetsuai/Bronze+Kizuna. =)
Bocsi az offért.
On:
Huh, látom nagy kedvenc mindenkinél a Zetsuai/Bronze+Kizuna. =)
beküldve: 2007-03-31 04:05:09
(#37) picit le voltam maradva ezért visszaolvasgattam nos... az Odeonos vetítést nem véletlenül nem néztem meg...
nem voltam kiváncsi a hülye eszólásokra meg hosszú vitákra az emberek nemi identitásáról...
A magyar emberek konzervatívak és egy csipetnyi tolerancia se szorult a nagy népességbe (úgy átlagot nézve).
Kicsit szörnyűnek tartom, hogy az emberek többsége az egyházi tanításokra hivatkozva elítéli a másságot. Nem egy barátomat rakták ki otthonrol mikor elondta a családnak, hogy nem teljesen olyan mint azt képzelik... én az ilyen szülőt nem tartom szülőnek...
de visszatérve...az emberek nagy része elítéli őket, csak nem értem miért... egy olyan embernek aki saját hibájén kívül másmilyen nincs joga boldogsághoz?
Így is elég szörnyű lehet... ott mész a párod mellett és nem hogy nem csókolhatod meg, még megsenem ölelheted, a kezét se foghatod meg... mert jön valam ifélőrült és rövid úton az intenzívre kerül a téma...
Voltam Brightonban a Prideon, -...érdekes ott nem verték szét az ünneplő tömeget... sőt...
Bécsben tett körsétánk során cseppt döbbenten szemléltem, hogy a legkisebb, szakadtam könyvesboltab is legalább két véle BL mangát lehetett kapni...
Angliában a TESCOban lehetett Anime DVD-ket, meg mangákat vásárni...
ott az emberek nem botránkoznak meg annyira... látja hogy ott van, tudja mi az.. nem nézi meg...
Ezt kéne megtanulnia a magyaroknak is...
Na jó... elég volt belőlem... eléggé eltértem e témától már megint és reggel félkómás állapotban sokkot fogok kapni, mennyi értelmetlen baromságot írkásztam
nem voltam kiváncsi a hülye eszólásokra meg hosszú vitákra az emberek nemi identitásáról...
A magyar emberek konzervatívak és egy csipetnyi tolerancia se szorult a nagy népességbe (úgy átlagot nézve).
Kicsit szörnyűnek tartom, hogy az emberek többsége az egyházi tanításokra hivatkozva elítéli a másságot. Nem egy barátomat rakták ki otthonrol mikor elondta a családnak, hogy nem teljesen olyan mint azt képzelik... én az ilyen szülőt nem tartom szülőnek...
de visszatérve...az emberek nagy része elítéli őket, csak nem értem miért... egy olyan embernek aki saját hibájén kívül másmilyen nincs joga boldogsághoz?
Így is elég szörnyű lehet... ott mész a párod mellett és nem hogy nem csókolhatod meg, még megsenem ölelheted, a kezét se foghatod meg... mert jön valam ifélőrült és rövid úton az intenzívre kerül a téma...
Voltam Brightonban a Prideon, -...érdekes ott nem verték szét az ünneplő tömeget... sőt...
Bécsben tett körsétánk során cseppt döbbenten szemléltem, hogy a legkisebb, szakadtam könyvesboltab is legalább két véle BL mangát lehetett kapni...
Angliában a TESCOban lehetett Anime DVD-ket, meg mangákat vásárni...
ott az emberek nem botránkoznak meg annyira... látja hogy ott van, tudja mi az.. nem nézi meg...
Ezt kéne megtanulnia a magyaroknak is...
Na jó... elég volt belőlem... eléggé eltértem e témától már megint és reggel félkómás állapotban sokkot fogok kapni, mennyi értelmetlen baromságot írkásztam
YAOI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na akkor az én kedvenceim: Kodaka Kazuma: Kizuna és minden, ami Kodaka-sensei keze alól került ki.
Minami Ozaki: Zetsuai és Bronze
Bohra összes műve
Masara Minase
Ougi Yuzuha
Level C
Love Mode
.... és még sorolhatnám a végtelenségig.
Bohra összes műve
Masara Minase
Ougi Yuzuha
Level C
Love Mode
Asszem az ízlésünk egy az egyben hasonló XD
YAOI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
beküldve: 2007-03-30 22:32:30
(#35) Na akkor az én kedvenceim: Kodaka Kazuma: Kizuna és minden, ami Kodaka-sensei keze alól került ki.
Bohra összes műve
Masara Minase
Ougi Yuzuha
Level C
Love Mode
Bohra összes műve
Masara Minase
Ougi Yuzuha
Level C
Love Mode
Szerk: Vasmacska 2007-03-30 22:32:43