Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Kiadványok >>
Naruto
Kapcsolódó tartalom: Naruto
Most már biztos hogy lesz? Mert eddig azt pont nem írták, hogy ki akarják hozni most ősszel.
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
beküldve: 2011-09-24 22:02:03
(#3107) Jee naruto 13 a conon! Szerintem azon keves mangak korebe tartozik, amibol az anime atiras is jol sikerult, es a zenejet is jo!
(-(-(-(-.-)-)-)-) kínai maffia
Azt tudom, hogy Naruto állandóan árnyék klónt csinál, de olyanoknál is árnyék klónnak fordítják a klón dzsucut, akik nem is tudnak olyat (pl: Temari, mikor épp Shikamaruval harcol a 12-ik kötetben).
Meg Naruto azt mondja Neijinek, hogy az akadémián folyton árnyékklónból bukott meg, holott az akadémián nem is árnyékklónt tanítottak!
Ez bizony fordítási hiba!
Meg Naruto azt mondja Neijinek, hogy az akadémián folyton árnyékklónból bukott meg, holott az akadémián nem is árnyékklónt tanítottak!
Ez bizony fordítási hiba!
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
Biztos hogy vannak más kötetekben is fordítási hibák, csak nem ilyen feltűnőek mint ebben.
Például a bushin no joutsu-t is árnyék klón dzsucunak fordítják (nem, nem mindegy! ).
Például a bushin no joutsu-t is árnyék klón dzsucunak fordítják (nem, nem mindegy! ).
Nem kötés, de nincs igazad. Mindig árnyékklónokat csinál, melyek olyanok, mint az igazi klónok. (Mert amiket azok tapasztalnak, a klónozó tudását, tapasztalatát növelik, amikor "elpukkannak.")
Egyébként néha meg az anime-ban taju kage bunshin no joutsu-t mond Naruto, közben csinál két klónt.
Valószínűleg a szájmozgásra kellett ráhúzni a szinkront, vagy tudom is én. Na majd írok a TV Tokyo-nak és megmondják, wtf van ilyenkor.
Szerk: Al Bundy 2011-09-20 16:39:29
Mint írtam, nem voltam benne biztos :P
A kenshinre azért nem emlékeztem, mert azt nem veszem :P
A kenshinre azért nem emlékeztem, mert azt nem veszem :P
6. Mégis csak (ha jól emlékszem) az egyetlen shonen fight manga magyarul.
Szegény RuroKen.
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2011-09-18 18:10:30
(#3102) Az ötlet nagyon eredeti, nem nagyon találkozom nidzsuvás mangákkal
(-(-(-(-.-)-)-)-) kínai maffia
Biztos hogy vannak más kötetekben is fordítási hibák, csak nem ilyen feltűnőek mint ebben.
A 6-os pont az amiben sajnos igazat kell adnom neked
Hát mivel még egy darab sincs meg...beoszthatom magamnak azt a 12 kötetet..hehe...a fordítási hibák..háát nem tudom, sajnos az szinte minden mangában akadt amit eddig olvastam. Kösz a választ...azt hiszem belevágok és bízom a Mangafan elhivatottságában, hogy végig kiadják...és lesz mit olvasnom nyugdíjas koromban is
Hát mivel még egy darab sincs meg...beoszthatom magamnak azt a 12 kötetet..hehe...a fordítási hibák..háát nem tudom, sajnos az szinte minden mangában akadt amit eddig olvastam. Kösz a választ...azt hiszem belevágok és bízom a Mangafan elhivatottságában, hogy végig kiadják...és lesz mit olvasnom nyugdíjas koromban is
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
A csodához nem kell mindig Isten, csak VASH!!
Szerk: Moderátor 2011-10-07 11:58:43
beküldve: 2011-09-17 19:50:45
(#3099) Nekem személy szerint azért tetszik mert:
1. Mostanában inkább vagyok mangás, mint animes, és a Naruto amúgy is tetszett.
2. A manga kissé szadizósabb.
3. Mert azért valljuk be, jól mutat egy hosszabb sorozat a polcon végig megszerezve
4. Pár harc máshogy van a mangában, mint az animeben.
5. Tized annyi filler sincs benne :P
Viszont a fekete leves:
1. Kurva sok kötet van kinn belőle eredeti nyelven (ami nem is lenne eredendően olyan nagy gond de, lásd a 2. pontot)
2. A magyar kiadás, mint a reumás tetü a halálos ágyán, olyan aktív.
3. Elég sok a magyar kiadásban a fordításbeli hiba, és elég nagyok! (egy laikusnak lehet hogy fel sem tűnnek, de aki jobban ismeri a világot, annak rögtön leesnek a dolgok).
Egyenlőre ennyi jutott eszembe.
1. Mostanában inkább vagyok mangás, mint animes, és a Naruto amúgy is tetszett.
2. A manga kissé szadizósabb.
3. Mert azért valljuk be, jól mutat egy hosszabb sorozat a polcon végig megszerezve
4. Pár harc máshogy van a mangában, mint az animeben.
5. Tized annyi filler sincs benne :P
Viszont a fekete leves:
1. Kurva sok kötet van kinn belőle eredeti nyelven (ami nem is lenne eredendően olyan nagy gond de, lásd a 2. pontot)
2. A magyar kiadás, mint a reumás tetü a halálos ágyán, olyan aktív.
3. Elég sok a magyar kiadásban a fordításbeli hiba, és elég nagyok! (egy laikusnak lehet hogy fel sem tűnnek, de aki jobban ismeri a világot, annak rögtön leesnek a dolgok).
Egyenlőre ennyi jutott eszembe.
beküldve: 2011-09-17 18:16:25
(#3098) Sziasztok
Kiolvastam a Hellsinget, olvasom az Árnybírót illetve a Rurouni Kenshint...és elkezdett érdekelni a Naruto manga..az animét ismerem láttam pár részt, de azt olvastam a mangával ellentétben nagyon nyújtják a fősztorit meg a harcokat. Szóval az lenne a kérdésem tudnátok mondani 5 érvet miért érdemes belekezdeni ebbe a mangába? Érdekelne ki mit szeret benne. Kivagyok éhezve egy jó shounen fight mangára, de sajnos nálunk nem nagyon fut ebből a műfajból mangasorozat (A One Piece-re még várni kell ).
Kiolvastam a Hellsinget, olvasom az Árnybírót illetve a Rurouni Kenshint...és elkezdett érdekelni a Naruto manga..az animét ismerem láttam pár részt, de azt olvastam a mangával ellentétben nagyon nyújtják a fősztorit meg a harcokat. Szóval az lenne a kérdésem tudnátok mondani 5 érvet miért érdemes belekezdeni ebbe a mangába? Érdekelne ki mit szeret benne. Kivagyok éhezve egy jó shounen fight mangára, de sajnos nálunk nem nagyon fut ebből a műfajból mangasorozat (A One Piece-re még várni kell ).
A csodához nem kell mindig Isten, csak VASH!!
beküldve: 2011-07-27 14:25:49
(#3097) Original Score by ... (most minek mondjam?)
Itt ülök magamba roskadva, de nagyon.
Az utolsó Narutó kötete már nem vár.
Akarom a következőt, de csak ülök a csendben.
Nem oly nehéz-
Felsejlik bennem az előző rész,
A figurák összecsapnak,
És mate-t mutat egy kéz.
Nézem a kötetek elejét,
Fényesen villannak, mint éjben
a csillag fénye.
De több kötet nincs, nincs,
Szívemet átjárja a jeges szél.
És a csodás oldalak alatt,
szinte látom megelevenedni magad',
hogy ninjutsu-tól megrezzen a kezed és
amint félve elrohan ellenfeled,
így újra látom, hogy fakad
a kerek fehér köveken
fogaidon a győzelmi nevetés.
Óh, mennyire kívánlak téged,
Kit menéztem és belém lakozott,
szívem legmélyebb üregeit elérte,
cselesen hozzám tapadt és
feltárta a mindenséget.
Én, mint a kétségbe esés önnön robajától
Hogy elfutsz, nem válaszolsz soha,
még én életem napjaiban, a távolban se látom,
csak zengem és sikoltom,
vergődve izzadságban és ágyban,
hogy nyomtasd már ki a következőt,
te mindenható kiadó.
Akarom, mint cumiját a gyermek,
Mint barlangok mélyén a fényt a termek,
Mint fagyoskodó ember a lángot,
Mint megfáradt test a pihenést
Kívánlak, mint egy egyszeri rajongó,
Remélem szavaim meghallgattatnak.
A figurák minden mozdulata, gesztusa, szava,
Őrzöm őket, mint svájci bank a lopott milliókat,
elmémbe vésődtek ezek, szinte belém martak,
Mint Tsunade, te szép mellű némber,
lényed ott mindent lényeget kitölt.
A lapozással a pillanatok elvonulnak,
te némán nézed a fórumot, nem válaszolsz,
Háboúk gyúlnak, majd kimúlnak,
De Tsunade... te megálltál szememben.
Kebleid, akár a huzatban a párna
Markolnám tegnap, holnap, meg máma'
számmal finoman ráharapván
Szájzárat óh, be' kapnék rajtad
Csak ne igyál, te gyönyörű, hazug alak.
Áh, ma nem vagyok formában. Ezt kb 10 perc alatt hoztam össze és még bele sem merültem.
Itt ülök magamba roskadva, de nagyon.
Az utolsó Narutó kötete már nem vár.
Akarom a következőt, de csak ülök a csendben.
Nem oly nehéz-
Felsejlik bennem az előző rész,
A figurák összecsapnak,
És mate-t mutat egy kéz.
Nézem a kötetek elejét,
Fényesen villannak, mint éjben
a csillag fénye.
De több kötet nincs, nincs,
Szívemet átjárja a jeges szél.
És a csodás oldalak alatt,
szinte látom megelevenedni magad',
hogy ninjutsu-tól megrezzen a kezed és
amint félve elrohan ellenfeled,
így újra látom, hogy fakad
a kerek fehér köveken
fogaidon a győzelmi nevetés.
Óh, mennyire kívánlak téged,
Kit menéztem és belém lakozott,
szívem legmélyebb üregeit elérte,
cselesen hozzám tapadt és
feltárta a mindenséget.
Én, mint a kétségbe esés önnön robajától
Hogy elfutsz, nem válaszolsz soha,
még én életem napjaiban, a távolban se látom,
csak zengem és sikoltom,
vergődve izzadságban és ágyban,
hogy nyomtasd már ki a következőt,
te mindenható kiadó.
Akarom, mint cumiját a gyermek,
Mint barlangok mélyén a fényt a termek,
Mint fagyoskodó ember a lángot,
Mint megfáradt test a pihenést
Kívánlak, mint egy egyszeri rajongó,
Remélem szavaim meghallgattatnak.
A figurák minden mozdulata, gesztusa, szava,
Őrzöm őket, mint svájci bank a lopott milliókat,
elmémbe vésődtek ezek, szinte belém martak,
Mint Tsunade, te szép mellű némber,
lényed ott mindent lényeget kitölt.
A lapozással a pillanatok elvonulnak,
te némán nézed a fórumot, nem válaszolsz,
Háboúk gyúlnak, majd kimúlnak,
De Tsunade... te megálltál szememben.
Kebleid, akár a huzatban a párna
Markolnám tegnap, holnap, meg máma'
számmal finoman ráharapván
Szájzárat óh, be' kapnék rajtad
Csak ne igyál, te gyönyörű, hazug alak.
Áh, ma nem vagyok formában. Ezt kb 10 perc alatt hoztam össze és még bele sem merültem.
Szerk: Al Bundy 2011-07-27 14:31:16
Nem, mivel akkor kell kifizetned, amikor kiviszi, úgyhogy hasonlóra ne is számíts XD
Már megrendeltem és át is vettem az Alexajhában.
Az elején van egy rövid összefoglaló, eddig mi történt a vizsgán. Nos ennek a második-harmadik sora össze van nyomorítva, de nagyon. Nincsenek szóközök a szavak között.
A nyelvezet végre kezd gatyába rázódni, nincsenek azok a gyerekes beszólások, mint eddig.
A nyomtatás remek, a borító csillog-villog, summa summarum: 100%-os munkát végzett a kiadó, a fordító Hölgy, a nyomdász, a papírász, a kanász, a lovász, a madarász, a...
Bár ez nem kívánság műsor - és Csaba Kage van Dévényi Tibi bá' helyett -, de a negyed- / harmadéves kiadásról nem lehetne áttérni a kéthavira?
Nézd, már az USA-ból, meg a Hold-ról is jöttek szavazatok, hogy kérik a kéthavi megjelenést, mert nem bírjuk kivárni - se tűkön, se sehogy -, hogy kedvenc kötetünk frissibe' a nyomdából megjelenjen és végre kezünkbe vehessük.
Kérlek, könyörgök... tégy valamit, értünk, egyszeri halandókért!
beküldve: 2011-07-21 22:01:25
(#3095) Nem tudom, hogy vagytok vele,de egyszerűen lenyűgöző a történet, amit Kisimoto Maszasi megalkotott. Olyan képzelő ereje van, amibe könnyű "beleszeretni". Minden szereplőnek meg van a maga karaktere és mindegyik különböző és változatos. Mint ha a valóság lenne az egész,....Néha pedig, tanító jellegű dolgokat rejt el benne, hogy magam is meglepődöm tényleg nagyszerű ezt kifejezni nem lehet szavakkal...remélem értitek mire gondolok....
Nem, mivel akkor kell kifizetned, amikor kiviszi, úgyhogy hasonlóra ne is számíts XD
Majd becsönget, és akkor oda kell adni neki a pénzt.
Vagy ha nincs otthon senki, akkor (azt hiszem) másnap is próbálkoznak.
Ha másodjára sem jön ki senki, akkor annak nagyon nem örülnek, és visszaküldik a csomagot a Mangafannak.
Általában egy-két nap a kiszállítási idő, mivel a Mangafan, a GLS futárszolgálattal dolgozik.
Majd becsönget, és akkor oda kell adni neki a pénzt.
Vagy ha nincs otthon senki, akkor (azt hiszem) másnap is próbálkoznak.
Ha másodjára sem jön ki senki, akkor annak nagyon nem örülnek, és visszaküldik a csomagot a Mangafannak.
Általában egy-két nap a kiszállítási idő, mivel a Mangafan, a GLS futárszolgálattal dolgozik.