Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Death Note - Live action
beküldve: 2007-04-15 14:21:07
(#14) 20 perc után lekapcsoltam. Ryuk tetszett, de az animés Light és a LA-ös Light két eltérő személyiség, Raito soha nem tenne olyat, h nyilvánosan, a tömegben ír a füzetbe, legalábbis ameddig én láttam nem tett ilyet. Nem az a típus, aki éjszaka bárokba jár, és elsőre megöli, aki beléköt. Szóval az itteni Light egy lúzer, az animében egy intelligens, gondolkodó bűnöző.
beküldve: 2007-04-15 14:13:30
(#13) Az teljesen természetes, hogy nem lehet hozni egy anime/manga hangulatát egy filmben, próbálkozni se nagyon érdemes vele... Egy filmnek ugyan úgy valami mást kéne tudni, ahogy egy manga, jó anime adaptációja is képes a saját eszközeivel hozzátenni, átalakított formában feldolgozni egy mangát... De a tökéletesen "élővé tehető" Lightnak lerombolták a karakterét, Ryukot viszont egy az egyben átmentették a LM-ba, amitől egyszerűen nevetséges lett... Az ő figuráján kellett volna annyit alakítani, hogy kicsit hitelesebb legyen.
Zsolti, ha eljutottál az animében a 25.részig, akkor nyugodtan megnézheted a második részét a múvinak, mert teljesen alternatív vége van, semmi köze sincs az eredeti történethez.
Köszi, már szedem is lefele.
Szerk: Zsolti 2007-04-15 13:29:06
(A második részt még nem láttam, nem akarom előre lelőni az anime poénjait.)
Mindenesetre, ha lenyugodtak a kedélyek és véget ért az anime, én lehet hogy berendelem Japánból a két film DVD-jét, mert eszméletlen dizájnosak, úgy mint maguk a filmek is.
Mindenesetre, ha lenyugodtak a kedélyek és véget ért az anime, én lehet hogy berendelem Japánból a két film DVD-jét, mert eszméletlen dizájnosak, úgy mint maguk a filmek is.
Tagadhatatlan hogy egy élőszereplős filmnek elég nehéz (szinte lehetetlen) hoznia mindenben egy anime színvonalát. Szerény személyen a 2. kategóriába tartozik ("egy Death Note nem lehet rossz") szóval nekem tetszet...
Zsolti, ha eljutottál az animében a 25.részig, akkor nyugodtan megnézheted a második részét a múvinak, mert teljesen alternatív vége van, semmi köze sincs az eredeti történethez.
Lose it… it means go crazy, nuts, insane, bonzo, no longer in possession of one’s faculties, three fires short of a happy meal… WACKO!!
Szerk: Daisukamaru 2007-04-15 13:07:15
beküldve: 2007-04-15 12:55:04
(#10) Nekem nagyon tetszett a film. Két dolog lehet egyébként a rajongók reakciója:
1. ha valaki nagyon ragaszkodik a manga/anime verzióhoz, és képtelen belátni, hogy egy élőszereplős filmben NEM LEHET hozni egy az egyben ugyanazt a világot/szereplőket - megértem hogy elégedetlen
2. hatalmas DN rajongóként valaki egy sz*r filmre is azt mondja, hogy zseniális, mert "egy Death Note nem lehet rossz".
Én először furcsálltam Light karakterét, kigúvadt szemmel néztem L-t (hát ez meg milyen lett már?), Misánál csalódott voltam (mér' nem szőke? ), de Ryuk nagyon tetszett elsőre is.
De hozzászokva ezekhez a dolgokhoz, valamint elfogadva, hogy lehetetlen 100%-osan hozni a mangát/animét, nagyon megszerettem a múvit. Olyan tipikus japán dolog. Divatos meg minden. Nekem bejön.
1. ha valaki nagyon ragaszkodik a manga/anime verzióhoz, és képtelen belátni, hogy egy élőszereplős filmben NEM LEHET hozni egy az egyben ugyanazt a világot/szereplőket - megértem hogy elégedetlen
2. hatalmas DN rajongóként valaki egy sz*r filmre is azt mondja, hogy zseniális, mert "egy Death Note nem lehet rossz".
Én először furcsálltam Light karakterét, kigúvadt szemmel néztem L-t (hát ez meg milyen lett már?), Misánál csalódott voltam (mér' nem szőke? ), de Ryuk nagyon tetszett elsőre is.
De hozzászokva ezekhez a dolgokhoz, valamint elfogadva, hogy lehetetlen 100%-osan hozni a mangát/animét, nagyon megszerettem a múvit. Olyan tipikus japán dolog. Divatos meg minden. Nekem bejön.
beküldve: 2007-04-15 10:35:42
(#9) Hát az eredeti DN feeling biztos,hogy nem jön át rajta.
Youtube-on fenn van az egész szétdarabolva, ahogy az Interstella 55555 is.
Elkezdtem nézni, véleményt majd csak a végén írok, de az elején (kb 5. perc), amikor megkérdeznek járókelőket Kiráról, akkor az a sapkás srác nem véletlenül Nihei Cutomu?
Vagy csak az én fantáziám túl nagy?
Youtube-on fenn van az egész szétdarabolva, ahogy az Interstella 55555 is.
Elkezdtem nézni, véleményt majd csak a végén írok, de az elején (kb 5. perc), amikor megkérdeznek járókelőket Kiráról, akkor az a sapkás srác nem véletlenül Nihei Cutomu?
Vagy csak az én fantáziám túl nagy?
Ryuk... LOL--> ennyi commentet tudok kipréselni magamról
Ryuk úgy néz ki, mint egy Sims karakter, hát nah XD.
Btw, szvsz ez egy igenis jobban sikerült live action (bár nem jön át annyira azért az egész DN feeling, mint ami mondjuk a Nanánál igen... már nem úgy értem, hogy a Nanánál van DN feeling, ott természetesen Nana feeling van XD), vannak rosszabbak is (ótejóég, szegény Prince of Tennis live action színvonala a brekkencs hátsója alatt van).
"I can't handle not being on top. I need to feel worshipped. Basically, I'm an EGOMANIAC."
Szerk: Fyra 2007-04-15 09:29:51
beküldve: 2007-04-15 08:53:32
(#7) Hát, nekem tetszett a film, habár Fujiwara Tatsuya inkább maradjon a Battle Royale-nál. Ryuk CGI-jével nem volt gond, habár egy kicsit túlzó volt. És L sminkjéből is le lehetett volna szedni egy picit. Szigorúan SZVSZ jó film, csak a 2. részben kihagyták
Near-t és Mello-t
Szóval, mint adaptáció pocsék, de mint film, nekem bejött.beküldve: 2007-04-15 01:42:26
(#6) Nekem nagyon fájt!
Amit Lighttal műveltek annak már a vizuális tényét is nehezen viseltem, de ahogy a személyiségét deformálták/lerombolták! A manga/anime egy végletekig öntelt és magabiztos pszihopatát prezentál, a LA meg egy kívül belül hétköznapi, mindenben bizonytalan tizenévessé degradálta ! Ryuk... LOL--> ennyi commentet tudok kipréselni magamról L szerintem működik, bár kicsit óvatosabb sminkkel talán hitelesebb lett volna
Mondjuk az én gyomrom nem szokta tűrni a japán filmeket/doramáket...
Amit Lighttal műveltek annak már a vizuális tényét is nehezen viseltem, de ahogy a személyiségét deformálták/lerombolták! A manga/anime egy végletekig öntelt és magabiztos pszihopatát prezentál, a LA meg egy kívül belül hétköznapi, mindenben bizonytalan tizenévessé degradálta ! Ryuk... LOL--> ennyi commentet tudok kipréselni magamról L szerintem működik, bár kicsit óvatosabb sminkkel talán hitelesebb lett volna
Mondjuk az én gyomrom nem szokta tűrni a japán filmeket/doramáket...
beküldve: 2007-04-14 20:50:37
(#5) Hogy miért is néztem meg a Death Note LA-jét? A válasz rettentően egyszerű: AOYAMA SOTA *fangirling*. Nos, ő az, aki a hihetetlen jó arc Matsudát alakítja XD. Szóval persze, amúgy is megnéztem volna a filmet, hiszen nézem a sorozatot, és szeretem a live actionöket meg a doramákat, de azért az ő neve nyomott igazán sokat a latba... bár ahhoz képest, hogy alig volt szerepe, talán kicsit feleslegesen XD. Nekem bejött minden megoldás a filmben, Fujiwara Tatsuya egy nagyon jó választás volt Raito szerepére (bár sokan Miyano Mamoru-san örök pajtiját, az énekes Kimerut javasolták volna, merthogy ő szadista XD - bocsi a mellébeszélésért XD).
"I can't handle not being on top. I need to feel worshipped. Basically, I'm an EGOMANIAC."
beküldve: 2007-04-12 19:08:02
(#4) Ohó, újabb csemege, ennek a filmcsodának a második része. Trailer itt :
http://www.youtube.com/watch?v =-CHXyEboDVo&mode=related&am p;search=
http://www.youtube.com/watch?v =-CHXyEboDVo&mode=related&am p;search=
Nagypofájú vagyok, de legalább én megmondom, amit gondolok, kérdezz bátran >:)
beküldve: 2007-04-12 19:04:30
(#3) No kérem itt erről a borzalomról a trailer annak, aki nem tudja hova tegye, és mit gondoljon. Teli gyomorra és kis gyerekeknek nem ajánlom!
http://www.youtube.com/watch?s earch=&mode=related&v=4N mhxbLXQbg
http://www.youtube.com/watch?s earch=&mode=related&v=4N mhxbLXQbg
jó rivjú!
Egyébként egyetértek, bár a live-actionökhöz eleve gyomor kell sztem. Én az állítólag jobban sikerülteket sem nagyon tudom szeretni...
Egyébként egyetértek, bár a live-actionökhöz eleve gyomor kell sztem. Én az állítólag jobban sikerülteket sem nagyon tudom szeretni...
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
beküldve: 2007-04-11 20:08:54
(#1) Nos ezt a topikot azért hozom létre, mert érdekel más ember véleménye, és bár tudom, hogy nem igazán ide vág, ide tudtam leginkább illeszteni. Ha tévedtem, elnézést kérek érte.
Nos én aranyosan lelkesen letöltöttem a live actiont, naivan gondolva, hogy hú de jó lesz. Merthát hogyha egyszer olyan fantasztikus cosplayeket tudnak összehozni a fanok, és ilyen nagy üzlet a Death note talán egy überszuper live actiont láthatunk élethű szereplőkkel. Ehhez képes nagyjából öt percet tudtam belőle elviselni.
Az első sokk az volt, amikor rájöttem, hogy igen, az a szopottgombóc fejű dundidénes felálló hajjal bizony Light/Raito akar lenni. Egyszerűen szánalmas. Még a próbálkozások amikor húderavaszésgonosz arcot akart vágni maximum egy heveny sírógörcsöt váltott ki belőlem. Hatalmasat csalódtam, el sem tudom képzelni, hogy egyáltalán hogy tudtak egy ilyen színészt összeegysztetni a szereplővel. Komolyan sokkolt. Ezek után gondoltam belepörgetek kicsit. És akkor megjelent hőn szeretett shinigamink egy, a képből 100%-osan kilógó gyurmaszerű animáció képében. Nagy levegő pörgessünk tovább. L is megjelent. Ő az a szereplő, aki még úgy ahogy elmegy, bár a bilifrizurával és a fehér púderrel a legnagyobb jóindulattal is csak az Átokból megismert szimpatikus kisfiú felnőtt változata lehetett. Misa meg egy fekete hajú lány... Na igen, ezen már meg sem lepődtem, inkább gyorsan nyomtam egy kivédhetetlen shift+del combot.
Az én (nagyon) negatív kritikám kb ennyi volna. Érdeklődve várom mások véleményét, legyen az bármilyen. Az nem érdekel, hogy én miért vagyok hülyebunkó és különben is, csak beszélgessünk. ^_^
Nos én aranyosan lelkesen letöltöttem a live actiont, naivan gondolva, hogy hú de jó lesz. Merthát hogyha egyszer olyan fantasztikus cosplayeket tudnak összehozni a fanok, és ilyen nagy üzlet a Death note talán egy überszuper live actiont láthatunk élethű szereplőkkel. Ehhez képes nagyjából öt percet tudtam belőle elviselni.
Az első sokk az volt, amikor rájöttem, hogy igen, az a szopottgombóc fejű dundidénes felálló hajjal bizony Light/Raito akar lenni. Egyszerűen szánalmas. Még a próbálkozások amikor húderavaszésgonosz arcot akart vágni maximum egy heveny sírógörcsöt váltott ki belőlem. Hatalmasat csalódtam, el sem tudom képzelni, hogy egyáltalán hogy tudtak egy ilyen színészt összeegysztetni a szereplővel. Komolyan sokkolt. Ezek után gondoltam belepörgetek kicsit. És akkor megjelent hőn szeretett shinigamink egy, a képből 100%-osan kilógó gyurmaszerű animáció képében. Nagy levegő pörgessünk tovább. L is megjelent. Ő az a szereplő, aki még úgy ahogy elmegy, bár a bilifrizurával és a fehér púderrel a legnagyobb jóindulattal is csak az Átokból megismert szimpatikus kisfiú felnőtt változata lehetett. Misa meg egy fekete hajú lány... Na igen, ezen már meg sem lepődtem, inkább gyorsan nyomtam egy kivédhetetlen shift+del combot.
Az én (nagyon) negatív kritikám kb ennyi volna. Érdeklődve várom mások véleményét, legyen az bármilyen. Az nem érdekel, hogy én miért vagyok hülyebunkó és különben is, csak beszélgessünk. ^_^