Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Death Note - Live action
Hihetetlen, h Japánban már a 3. rész készül.
Semmiféle 3. rész nincs ... hogy is lehetne amikor a második film azzal zárul, hogy
Kira meghal
De pedig készül. De nem olyan értelemben vett 3. rész. Hanem L szemszögéből mutatja majd be a történetet. A címe is "L" lesz.
"Kezemben az eszköz, szívemben az akarat." - Death Note
Semmiféle 3. rész nincs ... hogy is lehetne amikor a második film azzal zárul, hogy
Kira meghal
Na neeeee! *döbbenet* Én még csak az 1. Live Actiont láttam (tegnap este... ) de majd szétuntam rajta az agyam... Úgy voltam vele, hogy a 2.-at meg sem nézem, erre...?
Hűűűű.... Hát ehhez képest kíváncsi vagyok, mi lesz az anime utolsó részében... Kezdek meginogni.
9/28 NEVER FORGET
Kira meghal
Lose it… it means go crazy, nuts, insane, bonzo, no longer in possession of one’s faculties, three fires short of a happy meal… WACKO!!
beküldve: 2007-06-15 19:44:10
(#26) hm....én azért megszerzem vhogy...sztem jó lehet...
"Mióta oly jelentéktelen vagyok, hibáim egyre ismétlődnek. Vajon mennyire kell megerősödnöm, hogy senki se sérüljön meg?"
beküldve: 2007-05-14 10:37:00
(#25) Második nekifutásra sikerült megnéznem. Roppantul idegesített, A színészek nem megfelelőek a szerepre. Rem férfi vagy nő? Az 1. rész végén férfi hangja volt. Watari már a legelején felfedte kilétét, és olyan hétköznapinak tűnt, h L csak úgy odalépett Kirához. Hihetetlen, h Japánban már a 3. rész készül.
beküldve: 2007-05-13 19:33:52
(#24) Jesszusom...
Kedves Mira!
Kérlek szépen, olvasd át még egyszer, amit írtam. Minden tiszteletem a Tied, hogy ilyen hosszan kifejtetted a véleményedet, de... mondtam én, hogy Fujiwara Tatsuya egy istencsávó a szerepre? XD
Épp azt fejtegettem, hogy Mamo-chan (akit nem ismertetek még egyszer, mert lentebb leírtam a lényeget) mennyivel jobb lett volna.
Na, de azért persze, jó is sokat gépelni :'D.
EDIT:
A Battle Royale-lal kapcsolatos állításomat pedig tartom. A Death Note átültetése igenis jobb nála, sőt, még nagyon sok mindennél. És ettől még nem leszek kisiskolás értelmi képességekkel bíró, csupán összehasonlítok két művet (pontosabban többet, mivel szerintem a DN igenis a jobbak közül való).
Kedves Mira!
Kérlek szépen, olvasd át még egyszer, amit írtam. Minden tiszteletem a Tied, hogy ilyen hosszan kifejtetted a véleményedet, de... mondtam én, hogy Fujiwara Tatsuya egy istencsávó a szerepre? XD
Épp azt fejtegettem, hogy Mamo-chan (akit nem ismertetek még egyszer, mert lentebb leírtam a lényeget) mennyivel jobb lett volna.
Na, de azért persze, jó is sokat gépelni :'D.
EDIT:
A Battle Royale-lal kapcsolatos állításomat pedig tartom. A Death Note átültetése igenis jobb nála, sőt, még nagyon sok mindennél. És ettől még nem leszek kisiskolás értelmi képességekkel bíró, csupán összehasonlítok két művet (pontosabban többet, mivel szerintem a DN igenis a jobbak közül való).
"I can't handle not being on top. I need to feel worshipped. Basically, I'm an EGOMANIAC."
Szerk: Fyra 2007-05-13 19:36:32
beküldve: 2007-05-13 18:08:42
(#23) beküldve: 2007-05-13 17:59:38
(#22) Nagyoooon szar volt!!
De bővebben:
Én a második részt néztem meg, de szörnyen szenvedtem közben...
Kezdeném ott, hogy szörnyű volt az operatőri munka. Pfujj, eccerű érzelemmentes, feszültségmentes képek, teljesen semmitmondó volt az egész. Nem vagyok egy filmkritukus, de ez akkoris szörnyen zavart... Aztán: A szinészek pocsékok voltak! L önnmaga paródiája volt, teljesen kiábránditó figura volt, Misából semmi Misamisás nem jött át, és nem a haja miatt... Aztámn Raito is gáz volt, egyedül a lazasága tetszett, de ettől még szar volt az egész karaktere. Gondolom Ryuk-ot és Rem-et meg sem kell emliteni. Ők is eszméletlen pocsékul néztek ki, a mozgásuk is pfujjj.
Ezen felül, a zenék szinte teljes hiányát sem tudom megérteni. Nem vagyok annak a híve, hogy egy filmben állandóan zenének kell menni, és "megmondani " szegény fogyatékos nézőnek, hogy most épp boldognak kell lennie, most épp sirnia kell, de az animés überhangulatos melodiák nagyon hiányoztak, vagy legalább valami hasonló féle...
Fuh, mit nem fikáztam még ki... Hm, szinészek, zene, grafika, rendezés... asszem mással nem volt bajom
Na megyek is vissza nézni az animét, atól majd megnyugszom...
Zárásként:
De bővebben:
Én a második részt néztem meg, de szörnyen szenvedtem közben...
Kezdeném ott, hogy szörnyű volt az operatőri munka. Pfujj, eccerű érzelemmentes, feszültségmentes képek, teljesen semmitmondó volt az egész. Nem vagyok egy filmkritukus, de ez akkoris szörnyen zavart... Aztán: A szinészek pocsékok voltak! L önnmaga paródiája volt, teljesen kiábránditó figura volt, Misából semmi Misamisás nem jött át, és nem a haja miatt... Aztámn Raito is gáz volt, egyedül a lazasága tetszett, de ettől még szar volt az egész karaktere. Gondolom Ryuk-ot és Rem-et meg sem kell emliteni. Ők is eszméletlen pocsékul néztek ki, a mozgásuk is pfujjj.
Ezen felül, a zenék szinte teljes hiányát sem tudom megérteni. Nem vagyok annak a híve, hogy egy filmben állandóan zenének kell menni, és "megmondani " szegény fogyatékos nézőnek, hogy most épp boldognak kell lennie, most épp sirnia kell, de az animés überhangulatos melodiák nagyon hiányoztak, vagy legalább valami hasonló féle...
Fuh, mit nem fikáztam még ki... Hm, szinészek, zene, grafika, rendezés... asszem mással nem volt bajom
Na megyek is vissza nézni az animét, atól majd megnyugszom...
Zárásként:
az olyan részek, mint L "halála" vagy Rem fenyegetése Raito felé, vagy ne adj Isten, Misa és Raito találkozása, utánna való beszégetésük, a zene, és a fényjátékok hiánya miatt teljesen értéküket vesztették
Someday the Dream will End
beküldve: 2007-04-18 09:46:57
(#21) Fyra, én tényleg nem értem, hogy miért lenne zseniális választás öööö... nemtomanevét... a színész akit Light-ot játsza. Az egy dolog, hogy valaki milyen jó, és milyen híres színész, az meg megint egy másik, hogy külső adottságai alapján alkalmas-e egy adott szerep eljátszására. Brad Pitt és jó híres, jó színész, de azért egy Monszu tábornokot akkor se tudna eljátszani, ha a világ összes fanklubja tüntetne érte. Bár ez valóban nem színészi, inkább technikusi hiba, de nézzük mondjuk a hajat. Lightnak lenyalt haja van, és szerintem ez azért nem egy olyan ultrabrutál taft lux-ot igénylő munka megoldani. Ezért tartom szánalmasnak, hogy élőszereplősfilm ide vagy oda, még csak annyira sem voltak képesek megoldani a szerepazonosságot, hogy erre odafigyeljenek. Másodszor én láttam már baromi helyes, hegyes arcú fiatal japán férfiakat (festeni meg mindenki tudja a haját kivéve a csajt, aki Misat alakítja :PPPP) na most ez pont ráillik Light-ra. Ehhez képest ennek a színésznek a legnagyobb jóindulattal is kockafeje van, és - most istenkáromolni fogok - kicsi dülledt szemei. Ha nem barna a haja, valószínüleg soha az életben nem jövük rá, hogy ő kit alakít a filmben. Ismétlem, én NEM vagyok otthon a japán színészek között, de éppen ezért is tudok talán pártatlan véleményt alkotni. Bármennyire is jó lenne, külsőleg azért nem olyan nagy kaméleonok, és lehet valaki egy született zseni, bizonyos szerepekre egyszerűen nem alkalmas. Én egy szót nem írtam az alakításról, ezért a színészi rátermettségét nem is bírálom. Kíváncsi vagyok, hogy aki úgy vélekedik, hogy illik a szerepére, az miért gondolja így, és megint ismétlem: nem a pályarajza érdekel. A film vizuális élvezet, ezért a külsőség a fontos, és még a live action-ökön belül is illik azért valamiféle korlátot adni (értem ezt arra, amit a színész bele nem illőségéről gondolok). Szerintem. (Misára már ki se térek -_-)
EDIT: Már rég rossz, ha egy filmet úgy ítélünk jónak hogy a "BR-nél ezerszer jobb". Nem érdekes, attól még nem lesz jó, hogy egy vacaknál több. Erről az jut eszembe, mikor kislány koromban anyuékhoz azzal mentem oda hogy "Az én dogám 2es lett, de az XY-e 1es". De ez nem azt bizonyította sose, hogy én okos lennék, csak azt, hogy nálam van hülyébb.
EDIT: Már rég rossz, ha egy filmet úgy ítélünk jónak hogy a "BR-nél ezerszer jobb". Nem érdekes, attól még nem lesz jó, hogy egy vacaknál több. Erről az jut eszembe, mikor kislány koromban anyuékhoz azzal mentem oda hogy "Az én dogám 2es lett, de az XY-e 1es". De ez nem azt bizonyította sose, hogy én okos lennék, csak azt, hogy nálam van hülyébb.
Nagypofájú vagyok, de legalább én megmondom, amit gondolok, kérdezz bátran >:)
Szerk: Mira 2007-04-18 09:51:31
Nem mintha át akarnék menni offba, de BR filmmel nem az volt a gond, hogy nem adott vissza mindent, hanem hogy teljesen más indokokat adott a szereplők kezébe... Shuyából crybaby lett, Kiriyama (így hívják? Régen olvastam...) érzéketlen helyett kúl lett, és ami engem a legjobban zavart, az a pár volt, akik az osztályon belül szerelmespár voltak... az ő haláluk egy nagyon szép bizonyítéka az örök szerelemnek, a mártírságnak a könyvben... erre a csaj simán lerántja a srácot a szikláról... na no comment XD. Plusz voltak benne felesleges szálak, amelyek kihagyásával pörgősebb lehetett volna (ld. Noriko-tanár úr közti kapocs, WTF). /off
utolsó off nekem is: Shuya egy kicsit tényleg crybaby style volt, de Kiriyama szerintem a lehető legérzéketlenebb volt. A Noriko-tanárúr kapocs... :\ De pl. Kawada Shogo nagyon jó volt a filmbe is. Iimho egy élvezetes akció-thriller-dráma filmet hoztak össze. A BR2 állítólag borzalmas.
/OFF
BR filmmel mi a gond? o,O Szerintem nagyon adja, főleg Takeshi Kitano, az zseniális. :) Mondjuk én nem is vártam tőle hű adaptációt, 700 oldal 2 órába? Úgy nem lehet betenni az összes háttérinfót meg a szereplők motivációit.
Nem mintha át akarnék menni offba, de BR filmmel nem az volt a gond, hogy nem adott vissza mindent, hanem hogy teljesen más indokokat adott a szereplők kezébe... Shuyából crybaby lett, Kiriyama (így hívják? Régen olvastam...) érzéketlen helyett kúl lett, és ami engem a legjobban zavart, az a pár volt, akik az osztályon belül szerelmespár voltak... az ő haláluk egy nagyon szép bizonyítéka az örök szerelemnek, a mártírságnak a könyvben... erre a csaj simán lerántja a srácot a szikláról... na no comment XD. Plusz voltak benne felesleges szálak, amelyek kihagyásával pörgősebb lehetett volna (ld. Noriko-tanár úr közti kapocs, WTF). /off
"I can't handle not being on top. I need to feel worshipped. Basically, I'm an EGOMANIAC."
beküldve: 2007-04-15 19:56:32
(#18) BR filmmel mi a gond? o,O Szerintem nagyon adja, főleg Takeshi Kitano, az zseniális. :) Mondjuk én nem is vártam tőle hű adaptációt, 700 oldal 2 órába? Úgy nem lehet betenni az összes háttérinfót meg a szereplők motivációit.
Na, a Battle Royale múvi meg szörnyű lett. Leginkább azért, mert a könyv után néztem, és egészen másra számítottam. De hát lehetetlen egy 700 oldalas regényt másfél órába sűríteni. Mindegy...
A Death Note filmhez visszatérve, az elején azért ölte meg Light azt a figurát, aki korábban belékötött, mert csak tesztelni akarta a noteszt - a fickó egyébként is gyilkos volt, szóval jogos
Ryuk meg haláli jó lett, főleg amikor nem kap almát...
A dvd-kiadásokkal kapcsolatban: ezerféle változat létezik, külön-külön, egyben, special edition stb... Inkább az ár alapján fogok választani. Viszont csak a koreai kiadáson van angol felirat... (Ami pedig R3, szóval nem biztos hogy viszi a lejátszó.)
A Death Note filmhez visszatérve, az elején azért ölte meg Light azt a figurát, aki korábban belékötött, mert csak tesztelni akarta a noteszt - a fickó egyébként is gyilkos volt, szóval jogos
Ryuk meg haláli jó lett, főleg amikor nem kap almát...
A dvd-kiadásokkal kapcsolatban: ezerféle változat létezik, külön-külön, egyben, special edition stb... Inkább az ár alapján fogok választani. Viszont csak a koreai kiadáson van angol felirat... (Ami pedig R3, szóval nem biztos hogy viszi a lejátszó.)
Szerk: Zsolti 2007-04-15 16:43:02
beküldve: 2007-04-15 15:25:50
(#16) Nekem is tetszett egyébként (vagy ezt már mondtam? XD), szerintem még mindig egy SOKKAL JOBB adaptációról van szó, mint a Battle Royale-nál. Ha néhányan úgy gondolják, hogy a DN-ben kivetkőztek magukból a karakterek, akkor a könyv-film sorrend esetén a BR-nél az a falkaparás lesz, amit én is levágtam nézés közben...
A második résznél a SARS-csapat subjára várok, mert az elsőt is nagyon profin, igényesen hozták (láttam már pár olyan japán sorozatot, amit ők csináltak, és hihetetlen ügyes banda), szóval a türelem rózsát terem elcsépelt elvét követem ^^.
Sokan mondják egyébként, hogy Miyano Mamoru (Raito hangja) mennyire jó lett volna a szerepre - jobban is hasonlít egyébként Raitóra, mint Fujiwara, meg hát a hang, ugye... ki tudja. Fujiwara egy nagyon elismert színész Japánban (rengeteg díjat bezsebelt már fiatal kora ellenére), szóval úgy gondolták, az ő neve többeket vonzhat a mozikba, mint egy bolond seiyuué (félreértés ne essék, imádom Mamo-chant, musicalben is láttam már, és pont azért bírom, mert egy eszement alak XD).
A második résznél a SARS-csapat subjára várok, mert az elsőt is nagyon profin, igényesen hozták (láttam már pár olyan japán sorozatot, amit ők csináltak, és hihetetlen ügyes banda), szóval a türelem rózsát terem elcsépelt elvét követem ^^.
Sokan mondják egyébként, hogy Miyano Mamoru (Raito hangja) mennyire jó lett volna a szerepre - jobban is hasonlít egyébként Raitóra, mint Fujiwara, meg hát a hang, ugye... ki tudja. Fujiwara egy nagyon elismert színész Japánban (rengeteg díjat bezsebelt már fiatal kora ellenére), szóval úgy gondolták, az ő neve többeket vonzhat a mozikba, mint egy bolond seiyuué (félreértés ne essék, imádom Mamo-chant, musicalben is láttam már, és pont azért bírom, mert egy eszement alak XD).
Szerk: Fyra 2007-04-15 15:26:21
beküldve: 2007-04-15 14:39:50
(#15) Zsolti : Én is meg fogom rendelni, méghozzá a dvdfromkorea.com-ról, nagyon olcsó, és gyönyörű jewel-case kiadásban jön ki :) Valszeg ballagási ajándék lesz. :)