Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
Alister: a GyU nem trilógia, csak 3 könyvben fért el a mű.
Persze, tudom, de a forma annyira jellegzetes, hogy mégis úgy emlegetik általában, hogy "a" Trilógia.Tehát hiába -szerinted- gyengébb mű a GyU, de nélküle nem látnánk a többi írása szépségeit.
Ezt mondjuk nem is vitattam... Parasikoly: "megméretettél és túl nagy geeknek bizonyultál "
Ezt most dicséretnek veszem
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Szerk: alister 2009-09-27 16:57:10
beküldve: 2009-09-27 14:02:58
(#1140) Johanna Lindsey: Malory család 5.-6. kötet
A Malory család története folytatódik sok-sok humorral és szerethető szereplővel. Ha a Malory család egyik tagja feltűnik unatkozni már nem fogunk, de botrányra viszont számíthatunk. :)
Vélemény
[Link]
J. R. Ward: Megváltott szerető 6. kötet
Rózsaszín borító ne tévesszen meg és ne riasszon el senkit, a történetben nincs semmi rózsaszín.
6.kötet már a megjelenés napján vezette az eladási listát.
J. R. Ward neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad.
Előző köteteket is nagyon szerettem, de a 6. felülmúlta az eddigieket is.
További vélemény
[Link]
A Malory család története folytatódik sok-sok humorral és szerethető szereplővel. Ha a Malory család egyik tagja feltűnik unatkozni már nem fogunk, de botrányra viszont számíthatunk. :)
Vélemény
[Link]
J. R. Ward: Megváltott szerető 6. kötet
Rózsaszín borító ne tévesszen meg és ne riasszon el senkit, a történetben nincs semmi rózsaszín.
6.kötet már a megjelenés napján vezette az eladási listát.
J. R. Ward neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad.
Előző köteteket is nagyon szerettem, de a 6. felülmúlta az eddigieket is.
További vélemény
[Link]
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
Szerk: Elhaym 2009-09-27 14:03:36
beküldve: 2009-09-27 10:28:26
(#1139)
Szerk: Dan 2009-09-27 10:29:41
beküldve: 2009-09-26 22:11:10
(#1138) Csudamód élvezem, mikor magasröptű mélyfilozófiai tartalommal rendelkező mondanivalóm végeztével a mehet gombra kattintok és elszáll a kisregényem...
Node senki sem menekül...
Alister;
1, a te neved kezd nem érni az ilyen kultúrsokkokban, mert megméretettél és túl nagy geeknek bizonyultál d:
2, remélem kiolvasva Saxonék eddigi meséje és izgatottan várjuk a Black Axe-et...
3, RPG is van bezony, októberben remélhetőleg belepottyan a kosárba a Fables és az Y the Last Man deluxok mellé (kockabucik, ha még nem tettétek volna meg, sipirc olvasni ezt a két jóságot is)
Dan; nekem megvan nem csak polcos formában is, ha érted... :neszóljszám:
Más, Forbidden Planetéktől rendelt már valaki? Tényleg nincs postaköltség? Milyen gyorsan ér ide a csomag?
Node senki sem menekül...
Alister;
1, a te neved kezd nem érni az ilyen kultúrsokkokban, mert megméretettél és túl nagy geeknek bizonyultál d:
2, remélem kiolvasva Saxonék eddigi meséje és izgatottan várjuk a Black Axe-et...
3, RPG is van bezony, októberben remélhetőleg belepottyan a kosárba a Fables és az Y the Last Man deluxok mellé (kockabucik, ha még nem tettétek volna meg, sipirc olvasni ezt a két jóságot is)
Dan; nekem megvan nem csak polcos formában is, ha érted... :neszóljszám:
Más, Forbidden Planetéktől rendelt már valaki? Tényleg nincs postaköltség? Milyen gyorsan ér ide a csomag?
Ankh-Morpork had dallied with many forms of government and had ended up with that form of democracy known as One Man, One Vote. The Patrician was the Man; he had the Vote.
Szerk: Parasikoly 2009-09-26 22:12:11
Alister: a GyU nem trilógia, csak 3 könyvben fért el a mű. Am. meg lehet, hogy Tolkien más írásai "értékesebbnek" tűnnek, de ha nincs a GyU, akkor valószínűleg arról sem tudnánk, hogy az író valaha is létezett. Egyszerű az ok: ez a könyv a legkönnyebben "fogyasztható", leginkább történetcentrikus. Az itt megkedvelt szereplők és tájak történetéről akarunk még hallani, azért olvassuk a többi művét. Persze értékesek a mesés gyűjteményei is, de azok nem elég jellegzetesek ahhoz, hogy velük lehetne azonosítani az írót. Tehát hiába -szerinted- gyengébb mű a GyU, de nélküle nem látnánk a többi írása szépségeit.
Lewis könyveit élveztem olvasni, de mikor a végükre értem, valahogy nem éreztem késztetést arra, hogy továbbgondoljam az ott történteket. Persze lehet, hogy 18 éves fejjel túl későn kezdtem nekik.^^
Lewis könyveit élveztem olvasni, de mikor a végükre értem, valahogy nem éreztem késztetést arra, hogy továbbgondoljam az ott történteket. Persze lehet, hogy 18 éves fejjel túl későn kezdtem nekik.^^
Mouse Guard!!!
Van belőle szerepjáték is... *cincogja, majd elsurran*"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2009-09-25 01:05:46
(#1134) Itt a szeptember vége, itt az aktukáis kultúrális underground; Mouse Guard!!!
Remekül megrajzolt képregény az egerekről és az ő nehéz sorsukról. Van benne minden, ami kell, de főleg eszméletlen mennyiségű cukiság. Aki ismeri, már olvasta az eddigi 12 számot, aki nem, az gyorsan pótolja (ha máshogy nem, rajtam keresztül).
Gondolom...senkisenem ismeri. -.-
Remekül megrajzolt képregény az egerekről és az ő nehéz sorsukról. Van benne minden, ami kell, de főleg eszméletlen mennyiségű cukiság. Aki ismeri, már olvasta az eddigi 12 számot, aki nem, az gyorsan pótolja (ha máshogy nem, rajtam keresztül).
Gondolom...senkisenem ismeri. -.-
Ankh-Morpork had dallied with many forms of government and had ended up with that form of democracy known as One Man, One Vote. The Patrician was the Man; he had the Vote.
Tőle csak a Narnia Krónikáina 7 részét olvastam, de nem mindegyik tetszet. Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény kfejezetten tetszett, már a film előtt olvastam. Ami nagyon nem fogott meg az A ló és kis gazdája.
Még mindíg Tolkien mellett vagyok.
Nekem a 7 tetszett legjobban(Végső ütközet).Amúgy tudtátok ,hogy Tolkin és C.S.Lewis barátok voltak?
meh....
Viszont az tagadhatatlan, hogy a fantasy történelmében ez egy mérföldkő volt.
Nem is tagadtam. Rajzott is Tolkien nyomdokaiban ezer és egy másod-, harmad- és huszadrangú epigon, meg néhány egész tűrhető szerző is, és évtizedekre bebetonozta a fantasy tematikáját, eszköztárát és megítélését, a fantasyt a GyU-val azonosítva.
Kevesebb munkával is lehet ilyet alkotni?
Nem ilyet (=mint GyU), hanem mást. Mondjuk nem x kötetes trilógiát, hanem csak egyetlen regényt. Vagy novelláskötetet. elbeszélő költeményt. Bármit.Bármennyire is oda vagyok az otromba féltéglákból álló sorozatokért (hajrá, Mr. Martin!), de a fantasztikus irodalom lehetőségei nem merülnek ki és nem is biztos hogy tetőznek bennük.
Yoroi: Ahogy mondod.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Szerk: alister 2009-09-24 20:56:15
C.S.Lewis
Tőle csak a Narnia Krónikáina 7 részét olvastam, de nem mindegyik tetszet. Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény kfejezetten tetszett, már a film előtt olvastam. Ami nagyon nem fogott meg az A ló és kis gazdája.
"A sors keze... veri a taktust... egy szív alakú... órán."
beküldve: 2009-09-24 17:48:32
(#1130) Tudjátok mit olvasatok el a Mi 1. Adolf nagyon jó arról szól, hogy mi lett volna akkor ha a németek győznek meg éri. Persze csak annak akit mozgatnak azb ilyen témák=D
meg itt van még 1
Az odessa-ügyirat ez meg ilyen el fogásokról szól h el kapjáűk a német tiszteket és meg probálják ki szabadítani őket h ne kapjanak halál bűntetést meg hasonlók bár ezt az idősebbeknek ajánlanám... olyan 17-18 éveseknek nem azért mert anyira vérengzős hanem mert nehéz olvasmány meg kell érteni=)
meg itt van még 1
Az odessa-ügyirat ez meg ilyen el fogásokról szól h el kapjáűk a német tiszteket és meg probálják ki szabadítani őket h ne kapjanak halál bűntetést meg hasonlók bár ezt az idősebbeknek ajánlanám... olyan 17-18 éveseknek nem azért mert anyira vérengzős hanem mert nehéz olvasmány meg kell érteni=)
Nekem Terry Pratchett a favorit...
Korongvilág!! ^^
Korongvilág!! ^^
Gravity is a habit that is hard to shake off.
Szerk: Yoroi 2009-09-24 17:38:27
beküldve: 2009-09-24 17:34:29
(#1127) Élvezet nézni titeket
Hát én Alisterrel nem tudok egyet érteni... Illetve nem minden ponton. Az tény, hogy nem Tolkien írta az első fantasyt. Viszont az tagadhatatlan, hogy a fantasy történelmében ez egy mérföldkő volt.
Azt még hozzá kéne tenni, hogy A gyűrűk ura és A szilmarilok azért más stílusban íródtak. Szóval itt nyugodtan lehet vitázni, kinek melyik tetszik és melyik nem, de azért azt tényleg tartsuk szem előtt, hogy más fajta hangvételűek és stílusúak.
Kevesebb munkával is lehet ilyet alkotni? Nos én nem tudom. Biztosan így van, de (lehet csak én nem ismerek olyat...) én még nem találkoztam olyan művel, ami hasonló figyelemmel és gonddal készült volna és ilyen gazdag lenne a háttértára. Az igazat megvallva... még csak közelítővel sem. Persze minden ember más érték készlettel bír.
Amúgy számomra Tolkien és a művei egyfajta példaként és irány mutatóként szolgálnak. Lehet kicsit elfogult is vagyok..
(folytatás következik)
Hát én Alisterrel nem tudok egyet érteni... Illetve nem minden ponton. Az tény, hogy nem Tolkien írta az első fantasyt. Viszont az tagadhatatlan, hogy a fantasy történelmében ez egy mérföldkő volt.
Azt még hozzá kéne tenni, hogy A gyűrűk ura és A szilmarilok azért más stílusban íródtak. Szóval itt nyugodtan lehet vitázni, kinek melyik tetszik és melyik nem, de azért azt tényleg tartsuk szem előtt, hogy más fajta hangvételűek és stílusúak.
Kevesebb munkával is lehet ilyet alkotni? Nos én nem tudom. Biztosan így van, de (lehet csak én nem ismerek olyat...) én még nem találkoztam olyan művel, ami hasonló figyelemmel és gonddal készült volna és ilyen gazdag lenne a háttértára. Az igazat megvallva... még csak közelítővel sem. Persze minden ember más érték készlettel bír.
Amúgy számomra Tolkien és a művei egyfajta példaként és irány mutatóként szolgálnak. Lehet kicsit elfogult is vagyok..
(folytatás következik)
A világ velejéig romlott. De az élet csodálatos! Halhatatlannak lenni jó. De örökké élni jobb!
Szerk: Shuichi L Minamino 2009-09-24 17:34:48