Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Animax
Én azt mondom h jól teszed, amennyiben azért a magyar kultúrát nem hanyagolod el
(és itt hosszú píííí hang, máskülönben ki lennék bannolva )
szal én azt mondom h mehet a japán ezerrel(előbb mint bármi más),de ne a magyar rovására mennyen
(jah és off vége )
szal én azt mondom h mehet a japán ezerrel(előbb mint bármi más),de ne a magyar rovására mennyen
(jah és off vége )
Megnyugtatásodra csak ennyi: éneket tanítok 3-4. osztályban (általános) - többek között, mert mást is... - és most éppen az István, a király rockoperát dolgozom fel projektben a negyedikesekkel... asszem, ez elárul mindent a magyar kultúrához való hozzáállásomról, ugye???
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-01-05 14:45:08
(#236) Én azt mondom h jól teszed, amennyiben azért a magyar kultúrát nem hanyagolod el
(jah és off vége )
(jah és off vége )
Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
Szerk: Gegew40k 2008-01-05 14:45:28
Nos, a neveléssel egyet tudok érteni, minden szülőnek ez a saját feladata kellene, hogy legyen, de elhiszem, hogy könnyebb levágni a gyereket a tévé elé és az első, az újjunk ügyébe eső távirányítógombot benyomni, hogy nézze a gyerek a tévét. Létezik egy olyan folyamat, hogy szocializáció, szerintem ennek a bevezetése a szülő elsődleges feladata lenne és akkor biztosan nem lennének erejüket fitoktató Songoku-növendékek. Egyébként a hírvadász médiának köszönhetően az egész valóság már aligha fog kiderülni, jó volt az a három nap, amíg csámcsogtak az éhenkórász újságírók róla. Most meg már kit élrdekel? De jó ok, hogy a sok ostoba ismét beskatulyázza azt, amit nem is ismer, meg tiltakozzon ellene.
RTL Klub meg no comment. Az elsők között vetítettek animéket MO-n, most meg ők is lesúlytó hangvételű műsort készítettek az állítólagos erőszakosságukról, ezzel gyakorlatilag beismerve saját idiótaságukat, amiért ők is adtak ilyeneket. Egyébként a műsorukon a mai napig szerepel japán rajzfilm. Szóval józan ítélőképesség rulz!
RTL Klub meg no comment. Az elsők között vetítettek animéket MO-n, most meg ők is lesúlytó hangvételű műsort készítettek az állítólagos erőszakosságukról, ezzel gyakorlatilag beismerve saját idiótaságukat, amiért ők is adtak ilyeneket. Egyébként a műsorukon a mai napig szerepel japán rajzfilm. Szóval józan ítélőképesség rulz!
Szívemből szóltál... pláne, ha azt nézzük, hogy ráadásul még tanárként is tevékenykedem... (azért remélem, ez nem baj, ugye??? )
Szal... a nevelés hiánya teljes gáz, és ráadásul a korlátolt szülők, tőlünk, pedagógusoktól várják el az a folyamatot, amit NEKIK kéne biztosítani...
De azért én a magam módján "bosszút" állok a korlátoltságon... nálam a gyerekek nem Disney-princess színezőket kapnak, hanem Sailor Moon-t, a fiúk pedig DB-t ... és imádják... sőt, a múltkor vittem be nekik CD-n anime openingeket és endingeket japánul, és totál odavoltak érte...
Vagyis: én mindent megteszek, hogy a felnövekvő generáció szeresse az animéket, mangákat, jpop-ot és a japán kultúrát... Jól teszem???
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Sailormoon: régen franciáktól vették, ahol csak 4.évad volt, ezt mind leadták, Akkor nem tudták, hogy van 5. is, Sorozatot kétszer leadták, aztán lejárt a licence.
Ez nem egészen így volt, mert amikor minálunk vetítették a Sailor Moon-t már lefutott az utolsó szezon is Japánban. Egyszerűen nem vették meg a franciák, így aztán mi sem.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Szerk: Mariko 2008-01-05 14:28:14
beküldve: 2008-01-05 14:04:29
(#233) Inut még nem tudnák folytatni az RTLen, mert ott most a 90. résznél tartanak még.
Vagy Feb 23.án lesz az animaxon a 105. rész, ha nem akkor RTlen amikor ők is odaérnek.
Yu-gi-oh, Yu-gi-oh GX:egyszerre csak egy évadot lehet megvenni, többi nézettségtől függ megveszik-e tovább. Most inkább sikeresebb animéket vesznek, de utána biztos ezekre is visszatérnek.
Full metal panic!: TSR tervben van, de nem olyan könnyű mindenre megszerezni a licencet.
Digimon: Már a 4. évad is meglett véve, szinkron is kész. 5, meg Japánban még tart, így ebből mindet megvettek amit lehetett.
Sailormoon: régen franciáktól vették, ahol csak 4.évad volt, ezt mind leadták, Akkor nem tudták, hogy van 5. is, Sorozatot kétszer leadták, aztán lejárt a licence.
----------------------
Egyébként Bleachből is még csak 52 részt vettek meg, ennyi van egy csomagban.
Vagy Feb 23.án lesz az animaxon a 105. rész, ha nem akkor RTlen amikor ők is odaérnek.
Yu-gi-oh, Yu-gi-oh GX:egyszerre csak egy évadot lehet megvenni, többi nézettségtől függ megveszik-e tovább. Most inkább sikeresebb animéket vesznek, de utána biztos ezekre is visszatérnek.
Full metal panic!: TSR tervben van, de nem olyan könnyű mindenre megszerezni a licencet.
Digimon: Már a 4. évad is meglett véve, szinkron is kész. 5, meg Japánban még tart, így ebből mindet megvettek amit lehetett.
----------------------
Egyébként Bleachből is még csak 52 részt vettek meg, ennyi van egy csomagban.
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
beküldve: 2008-01-05 11:56:25
(#232) Nos, a neveléssel egyet tudok érteni, minden szülőnek ez a saját feladata kellene, hogy legyen, de elhiszem, hogy könnyebb levágni a gyereket a tévé elé és az első, az újjunk ügyébe eső távirányítógombot benyomni, hogy nézze a gyerek a tévét. Létezik egy olyan folyamat, hogy szocializáció, szerintem ennek a bevezetése a szülő elsődleges feladata lenne és akkor biztosan nem lennének erejüket fitoktató Songoku-növendékek. Egyébként a hírvadász médiának köszönhetően az egész valóság már aligha fog kiderülni, jó volt az a három nap, amíg csámcsogtak az éhenkórász újságírók róla. Most meg már kit élrdekel? De jó ok, hogy a sok ostoba ismét beskatulyázza azt, amit nem is ismer, meg tiltakozzon ellene.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
beküldve: 2008-01-05 09:46:33
(#231) Mondjuk tévés sorozatokat is lazán bezúznak évad közepén is (ezt hívják cancel-nek), ha nem hoz meg felelő nézettséget vagy sok balhé van miatta...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Én úgy tudom hogy kissrác vonatot akart megállítani, de lényegében mindegy. Egyébként én nem veszem túl komolyan az ilyeneket, rendes nevelés esetén a gyerek nem azonosítja be magát filmszereplővel. Persze hülyegyerekek mindenhol vannak: fülembe jutott egy olyan hír is, hogy egy anyuka a Kisvakondot(!) akarta betiltatni, mert amiatt a kisfia megpróbálta magát elásni a kertben...
A neveléses dologban teljesen egyetértek, és hülyék mindig is léteztek. Ez a Kisvkondos dolog viszont röhejes. Ennyire idióta egy gyerek sem lehet (de lehet, hogy mégis ). Másrészt, ha az anyja rendes nevelésben részesítette volna a kölkét, akkor nem ásná el magát (ezen még mindig röhögök) , és nem kéne betiltani egy sorozatot, amit tudomásom szerint sok gyerek szeretett.
Na ja........ami meg az RTL-t illeti, pofátlan dög minegyik!!!
(lehet h ez durva volt.....vagy nem!)Ránk animefanokra nemis gondolnak,csak hogy legyen mivel betölteni a műsoridőt! de minegy.
(lehet h ez durva volt.....vagy nem!)Ránk animefanokra nemis gondolnak,csak hogy legyen mivel betölteni a műsoridőt! de minegy.
Ez pontosan így van. Ha már egyszer elkezdenek valamit, azt rendesen fejezzék is be. Azért a "pofátlan dög" egy kicsit durva volt, de mindenki mást gondol.
beküldve: 2008-01-05 00:17:01
(#228) Én meg azt hallotam hogy a kisgyerek nézte az Inuyashát majd megfogott 1 botot és elkezdte ütni a földet h változzon át olyan nagy kardá(teszájgá v mi a franc).Amugy sztem a Tom és Jerry sokkal durváb mint a Dragon Ball. DB be vannak érzelmek tom és jerribe meg csak baltát beleba**ák Tom-ba keté vágodik majd ujra öszerakja magát
rendes nevelés esetén a gyerek nem azonosítja be magát filmszereplővel
Itt van elhantolva a közmondásos eb.
Könnyű a szülői hibákat a tévére kenni, de szvsz egy megfelelő nevelést kapott gyerek nem áll neki kiugrálni az ablakon, ha lát egy Samurai Jack epizódot...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-01-04 22:42:34
(#226) Én úgy tudom hogy kissrác vonatot akart megállítani, de lényegében mindegy. Egyébként én nem veszem túl komolyan az ilyeneket, rendes nevelés esetén a gyerek nem azonosítja be magát filmszereplővel. Persze hülyegyerekek mindenhol vannak: fülembe jutott egy olyan hír is, hogy egy anyuka a Kisvakondot(!) akarta betiltatni, mert amiatt a kisfia megpróbálta magát elásni a kertben...
Egy keménytetőset, jókora motorral!
Animék amiket nem adtak le végig: BeyBlade, sima Yu-gi-oh, Yu-gi-oh GX, Inuyasha, Full metal panic!, Dragonball, Pokémon, Digimon. Röviden
a Dragonball-t elmondomh mért hagyták abba:
1 kisfiú azt képzelte,hogy ő Songoku és kiugrott 1 autó elé,hogy ő majd megállítja.Elhigázta.Meghalt.
Szerintem így azért érthető, mért hagyták abba. nem tudom ez mikor történt.ha jól tudom 3 olyesmi eset volt vagy nem rom pontosan ezeket
No meg a Sailor Moon. Az akkor ment amikor a Dragonball is. Már ha jól emlékszem.
Én azt néztem állandóan. Aztán egyszer csak nem volt. És azzal vajon mi volt a baj?
És miért nem próbálják újra leadni? Ezúttal végig.
Donnie Darko: Why do you wear that stupid bunny suit? Frank: Why are you wearing that stupid man suit?
beküldve: 2008-01-04 22:11:28
(#224) nem idézek vissza, mert túl hosszú lenne a post, ezért így írom:
ezek mind-mind legendák, nálunk Zalában az a változat volt, hogy a vonat elé állt, és Kameh Hameha, de a vonat nem állt meg, vagy robbant fel.;)
Az igazság az, hogy több szülő aggódott, mert csemetéje túl sok időt töltött a DB-t bámulva, és csak arról beszélt, stb, és szakértők rájöttek, hogy ez nem jó.
Aztán már esély sem volt, hogy megváltozzon az ortt véleménye, mert amikor végetért a délutáni sávban a db, akkor több gyerek azt mondta, hogy ő bizony öngyilkos lesz, ha örökre végeszakad a db-nek.
Nagyjából ennyi.
ezek mind-mind legendák, nálunk Zalában az a változat volt, hogy a vonat elé állt, és Kameh Hameha, de a vonat nem állt meg, vagy robbant fel.;)
Az igazság az, hogy több szülő aggódott, mert csemetéje túl sok időt töltött a DB-t bámulva, és csak arról beszélt, stb, és szakértők rájöttek, hogy ez nem jó.
Aztán már esély sem volt, hogy megváltozzon az ortt véleménye, mert amikor végetért a délutáni sávban a db, akkor több gyerek azt mondta, hogy ő bizony öngyilkos lesz, ha örökre végeszakad a db-nek.
Nagyjából ennyi.
Animék amiket nem adtak le végig: BeyBlade, sima Yu-gi-oh, Yu-gi-oh GX, Inuyasha, Full metal panic!, Dragonball, Pokémon, Digimon. Röviden
a Dragonball-t elmondomh mért hagyták abba:
1 kisfiú azt képzelte,hogy ő Songoku és kiugrott 1 autó elé,hogy ő majd megállítja.Elhigázta.Meghalt.
Szerintem így azért érthető, mért hagyták abba. nem tudom ez mikor történt.ha jól tudom 3 olyesmi eset volt vagy nem rom pontosan ezeket
Ez egy városi legenda... már évtizedek óta kering... amikor bejött a Tom és Jerry, akkor az amerikai rajzfilmek kapcsán mentek ezek a rémhírek... utána beszivárgott a japán kultúra, és azt támadták... ha holnaptól elkezdenének indiai rajzfilmeket adni, akkor azért "halna meg" kisfiú/kislány, mert "bemászott az állatkertbe az elefánthoz, mert azt hitte, ő Síva, az elefántszelidítő"
Ezt én úgy hallottam h a gyerek leugrott a házről mert azt hitte tud repülni. De ezek TUTI nem igazak!
Aha-aha... látom már, képben vagyunk...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3