• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Anime >>
Animax
Oldalak: ... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 ... <<>>
beküldve: 2008-01-05 14:51:49
(#237) Válasz Gegew40k (#236) üzenetére
フリツク オル シィ
フリツク オル シィ
[ Megszállott ]
Én azt mondom h jól teszed, amennyiben azért a magyar kultúrát nem hanyagolod el
(és itt hosszú píííí hang, máskülönben ki lennék bannolva )
szal én azt mondom h mehet a japán ezerrel(előbb mint bármi más),de ne a magyar rovására mennyen

(jah és off vége )

Megnyugtatásodra csak ennyi: éneket tanítok 3-4. osztályban (általános) - többek között, mert mást is... - és most éppen az István, a király rockoperát dolgozom fel projektben a negyedikesekkel... asszem, ez elárul mindent a magyar kultúrához való hozzáállásomról, ugye???

今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2008-01-05 14:45:08
(#236)
Gegew40k
Gegew40k
[ Megszállott ]
Én azt mondom h jól teszed, amennyiben azért a magyar kultúrát nem hanyagolod el
(és itt hosszú píííí hang, máskülönben ki lennék bannolva )
szal én azt mondom h mehet a japán ezerrel(előbb mint bármi más),de ne a magyar rovására mennyen

(jah és off vége )

Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
Szerk: Gegew40k 2008-01-05 14:45:28
beküldve: 2008-01-05 14:29:32
(#235) Válasz Dark-san (#232) üzenetére
フリツク オル シィ
フリツク オル シィ
[ Megszállott ]
Nos, a neveléssel egyet tudok érteni, minden szülőnek ez a saját feladata kellene, hogy legyen, de elhiszem, hogy könnyebb levágni a gyereket a tévé elé és az első, az újjunk ügyébe eső távirányítógombot benyomni, hogy nézze a gyerek a tévét. Létezik egy olyan folyamat, hogy szocializáció, szerintem ennek a bevezetése a szülő elsődleges feladata lenne és akkor biztosan nem lennének erejüket fitoktató Songoku-növendékek. Egyébként a hírvadász médiának köszönhetően az egész valóság már aligha fog kiderülni, jó volt az a három nap, amíg csámcsogtak az éhenkórász újságírók róla. Most meg már kit élrdekel? De jó ok, hogy a sok ostoba ismét beskatulyázza azt, amit nem is ismer, meg tiltakozzon ellene.
RTL Klub meg no comment. Az elsők között vetítettek animéket MO-n, most meg ők is lesúlytó hangvételű műsort készítettek az állítólagos erőszakosságukról, ezzel gyakorlatilag beismerve saját idiótaságukat, amiért ők is adtak ilyeneket. Egyébként a műsorukon a mai napig szerepel japán rajzfilm. Szóval józan ítélőképesség rulz!

Szívemből szóltál... pláne, ha azt nézzük, hogy ráadásul még tanárként is tevékenykedem... (azért remélem, ez nem baj, ugye??? )
Szal... a nevelés hiánya teljes gáz, és ráadásul a korlátolt szülők, tőlünk, pedagógusoktól várják el az a folyamatot, amit NEKIK kéne biztosítani...
De azért én a magam módján "bosszút" állok a korlátoltságon... nálam a gyerekek nem Disney-princess színezőket kapnak, hanem Sailor Moon-t, a fiúk pedig DB-t ... és imádják... sőt, a múltkor vittem be nekik CD-n anime openingeket és endingeket japánul, és totál odavoltak érte...
Vagyis: én mindent megteszek, hogy a felnövekvő generáció szeresse az animéket, mangákat, jpop-ot és a japán kultúrát... Jól teszem???

今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-01-05 14:26:56
(#234) Válasz Elhaym (#233) üzenetére
Mariko
Mariko
[ Megszállott ]
Sailormoon: régen franciáktól vették, ahol csak 4.évad volt, ezt mind leadták, Akkor nem tudták, hogy van 5. is, Sorozatot kétszer leadták, aztán lejárt a licence.

Ez nem egészen így volt, mert amikor minálunk vetítették a Sailor Moon-t már lefutott az utolsó szezon is Japánban. Egyszerűen nem vették meg a franciák, így aztán mi sem.

Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Szerk: Mariko 2008-01-05 14:28:14
beküldve: 2008-01-05 14:04:29
(#233)
Elhaym
Elhaym
[ Megszállott ]
Inut még nem tudnák folytatni az RTLen, mert ott most a 90. résznél tartanak még.

Vagy Feb 23.án lesz az animaxon a 105. rész, ha nem akkor RTlen amikor ők is odaérnek.

Yu-gi-oh, Yu-gi-oh GX:egyszerre csak egy évadot lehet megvenni, többi nézettségtől függ megveszik-e tovább. Most inkább sikeresebb animéket vesznek, de utána biztos ezekre is visszatérnek.

Full metal panic!: TSR tervben van, de nem olyan könnyű mindenre megszerezni a licencet.

Digimon: Már a 4. évad is meglett véve, szinkron is kész. 5, meg Japánban még tart, így ebből mindet megvettek amit lehetett.

Sailormoon: régen franciáktól vették, ahol csak 4.évad volt, ezt mind leadták, Akkor nem tudták, hogy van 5. is, Sorozatot kétszer leadták, aztán lejárt a licence.

----------------------

Egyébként Bleachből is még csak 52 részt vettek meg, ennyi van egy csomagban.

Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
beküldve: 2008-01-05 11:56:25
(#232)
Dark-san
Dark-san
[ Addiktgyanús ]
Nos, a neveléssel egyet tudok érteni, minden szülőnek ez a saját feladata kellene, hogy legyen, de elhiszem, hogy könnyebb levágni a gyereket a tévé elé és az első, az újjunk ügyébe eső távirányítógombot benyomni, hogy nézze a gyerek a tévét. Létezik egy olyan folyamat, hogy szocializáció, szerintem ennek a bevezetése a szülő elsődleges feladata lenne és akkor biztosan nem lennének erejüket fitoktató Songoku-növendékek. Egyébként a hírvadász médiának köszönhetően az egész valóság már aligha fog kiderülni, jó volt az a három nap, amíg csámcsogtak az éhenkórász újságírók róla. Most meg már kit élrdekel? De jó ok, hogy a sok ostoba ismét beskatulyázza azt, amit nem is ismer, meg tiltakozzon ellene.
RTL Klub meg no comment. Az elsők között vetítettek animéket MO-n, most meg ők is lesúlytó hangvételű műsort készítettek az állítólagos erőszakosságukról, ezzel gyakorlatilag beismerve saját idiótaságukat, amiért ők is adtak ilyeneket. Egyébként a műsorukon a mai napig szerepel japán rajzfilm. Szóval józan ítélőképesség rulz!

Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
beküldve: 2008-01-05 09:46:33
(#231)
alister
alister
[ True mangafan ]
Mondjuk tévés sorozatokat is lazán bezúznak évad közepén is (ezt hívják cancel-nek), ha nem hoz meg felelő nézettséget vagy sok balhé van miatta...

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-01-05 09:27:11
(#230) Válasz Shimohira (#226) üzenetére
Sakamoto Riku
Sakamoto Riku
[ True mangafan ]
Én úgy tudom hogy kissrác vonatot akart megállítani, de lényegében mindegy. Egyébként én nem veszem túl komolyan az ilyeneket, rendes nevelés esetén a gyerek nem azonosítja be magát filmszereplővel. Persze hülyegyerekek mindenhol vannak: fülembe jutott egy olyan hír is, hogy egy anyuka a Kisvakondot(!) akarta betiltatni, mert amiatt a kisfia megpróbálta magát elásni a kertben...

A neveléses dologban teljesen egyetértek, és hülyék mindig is léteztek. Ez a Kisvkondos dolog viszont röhejes. Ennyire idióta egy gyerek sem lehet (de lehet, hogy mégis ). Másrészt, ha az anyja rendes nevelésben részesítette volna a kölkét, akkor nem ásná el magát (ezen még mindig röhögök) , és nem kéne betiltani egy sorozatot, amit tudomásom szerint sok gyerek szeretett.

beküldve: 2008-01-05 09:14:37
(#229) Válasz temari1998 (#218) üzenetére
Sakamoto Riku
Sakamoto Riku
[ True mangafan ]
Na ja........ami meg az RTL-t illeti, pofátlan dög minegyik!!!
(lehet h ez durva volt.....vagy nem!)Ránk animefanokra nemis gondolnak,csak hogy legyen mivel betölteni a műsoridőt! de minegy.

Ez pontosan így van. Ha már egyszer elkezdenek valamit, azt rendesen fejezzék is be. Azért a "pofátlan dög" egy kicsit durva volt, de mindenki mást gondol.

beküldve: 2008-01-05 00:17:01
(#228)
Caramon
Caramon
[ Gyalog ]
Én meg azt hallotam hogy a kisgyerek nézte az Inuyashát majd megfogott 1 botot és elkezdte ütni a földet h változzon át olyan nagy kardá(teszájgá v mi a franc).Amugy sztem a Tom és Jerry sokkal durváb mint a Dragon Ball. DB be vannak érzelmek tom és jerribe meg csak baltát beleba**ák Tom-ba keté vágodik majd ujra öszerakja magát

beküldve: 2008-01-04 23:54:24
(#227) Válasz Shimohira (#226) üzenetére
alister
alister
[ True mangafan ]
rendes nevelés esetén a gyerek nem azonosítja be magát filmszereplővel

Itt van elhantolva a közmondásos eb.
Könnyű a szülői hibákat a tévére kenni, de szvsz egy megfelelő nevelést kapott gyerek nem áll neki kiugrálni az ablakon, ha lát egy Samurai Jack epizódot...

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-01-04 22:42:34
(#226)
Shimohira
Shimohira
[ Gyalog ]
Én úgy tudom hogy kissrác vonatot akart megállítani, de lényegében mindegy. Egyébként én nem veszem túl komolyan az ilyeneket, rendes nevelés esetén a gyerek nem azonosítja be magát filmszereplővel. Persze hülyegyerekek mindenhol vannak: fülembe jutott egy olyan hír is, hogy egy anyuka a Kisvakondot(!) akarta betiltatni, mert amiatt a kisfia megpróbálta magát elásni a kertben...

Egy keménytetőset, jókora motorral!
beküldve: 2008-01-04 22:13:55
(#225) Válasz temari1998 (#219) üzenetére
Fumihiko
Fumihiko
[ Rászokóban ]
Animék amiket nem adtak le végig: BeyBlade, sima Yu-gi-oh, Yu-gi-oh GX, Inuyasha, Full metal panic!, Dragonball, Pokémon, Digimon. Röviden

a Dragonball-t elmondomh mért hagyták abba:

1 kisfiú azt képzelte,hogy ő Songoku és kiugrott 1 autó elé,hogy ő majd megállítja.Elhigázta.Meghalt.
Szerintem így azért érthető, mért hagyták abba. nem tudom ez mikor történt.ha jól tudom 3 olyesmi eset volt vagy nem rom pontosan ezeket

No meg a Sailor Moon. Az akkor ment amikor a Dragonball is. Már ha jól emlékszem.
Én azt néztem állandóan. Aztán egyszer csak nem volt. És azzal vajon mi volt a baj?

És miért nem próbálják újra leadni? Ezúttal végig.

Donnie Darko: Why do you wear that stupid bunny suit? Frank: Why are you wearing that stupid man suit?
beküldve: 2008-01-04 22:11:28
(#224)
kuszilagopagos
kuszilagopagos
[ Gyalog ]
nem idézek vissza, mert túl hosszú lenne a post, ezért így írom:
ezek mind-mind legendák, nálunk Zalában az a változat volt, hogy a vonat elé állt, és Kameh Hameha, de a vonat nem állt meg, vagy robbant fel.;)
Az igazság az, hogy több szülő aggódott, mert csemetéje túl sok időt töltött a DB-t bámulva, és csak arról beszélt, stb, és szakértők rájöttek, hogy ez nem jó.
Aztán már esély sem volt, hogy megváltozzon az ortt véleménye, mert amikor végetért a délutáni sávban a db, akkor több gyerek azt mondta, hogy ő bizony öngyilkos lesz, ha örökre végeszakad a db-nek.
Nagyjából ennyi.

beküldve: 2008-01-04 21:50:47
(#223) Válasz idk pls delete (#222) üzenetére
フリツク オル シィ
フリツク オル シィ
[ Megszállott ]
Animék amiket nem adtak le végig: BeyBlade, sima Yu-gi-oh, Yu-gi-oh GX, Inuyasha, Full metal panic!, Dragonball, Pokémon, Digimon. Röviden

a Dragonball-t elmondomh mért hagyták abba:

1 kisfiú azt képzelte,hogy ő Songoku és kiugrott 1 autó elé,hogy ő majd megállítja.Elhigázta.Meghalt.
Szerintem így azért érthető, mért hagyták abba. nem tudom ez mikor történt.ha jól tudom 3 olyesmi eset volt vagy nem rom pontosan ezeket

Ez egy városi legenda... már évtizedek óta kering... amikor bejött a Tom és Jerry, akkor az amerikai rajzfilmek kapcsán mentek ezek a rémhírek... utána beszivárgott a japán kultúra, és azt támadták... ha holnaptól elkezdenének indiai rajzfilmeket adni, akkor azért "halna meg" kisfiú/kislány, mert "bemászott az állatkertbe az elefánthoz, mert azt hitte, ő Síva, az elefántszelidítő"

Ezt én úgy hallottam h a gyerek leugrott a házről mert azt hitte tud repülni. De ezek TUTI nem igazak!

Aha-aha... látom már, képben vagyunk...

今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Oldalak: ... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 ... <<>>