Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Társalgó
A különbség csak az, hogy a közösségi oldalaknak köszönhetően megszűntek a korábbi fórumos közösségek, az emberek már egyáltalán nem beszélgetnek egymással (és nemcsak erről a témákról, hanem egyáltalán), még személyesen sem, ezért érzékeljük úgy, mintha nem érdekelne annyit ez az időtöltés.
Szerintem ez is szubjektív. Mivel mi egyre kevesebbet mozgunk ilyen körökben, ezért úgy érezzük haldoklik az animeszubkult idehaza. Persze a fórumok haldokolnak, de, ahogy mondtad is, ez mindenre igaz nem csak erre a témára. Tényleg annyi, hogy mi már nem ebben élünk, ezért kevésbé látjuk, hogy van, aki még igen.
meh....
beküldve: 2015-02-20 10:50:11
(#44252) Szerintem olyan nagy mértékben nem változott a hazai animes közösség az elmúlt 10évben. Most is ugyanannyian vagyunk mint az Animax aranykora idejében, ahogy felnő egy generáció úgy érkezik a helyébe egy fiatalabb. A különbség csak az, hogy a közösségi oldalaknak köszönhetően megszűntek a korábbi fórumos közösségek, az emberek már egyáltalán nem beszélgetnek egymással (és nemcsak erről a témákról, hanem egyáltalán), még személyesen sem, ezért érzékeljük úgy, mintha nem érdekelne annyit ez az időtöltés.
Az AnimeLandtől tudom, hogy a forgalmuk nem csökkent jelentősen, az animes termékekre való kereslet mindig is alacsony volt, és a bolt már akkor sem hozott nagy hasznot, mikor megnyitottak. Azt most bezárták, így egy felesleges kiadással kevesebb, de az állandó vevőik ugyanúgy megvannak.
Az AnimeLandtől tudom, hogy a forgalmuk nem csökkent jelentősen, az animes termékekre való kereslet mindig is alacsony volt, és a bolt már akkor sem hozott nagy hasznot, mikor megnyitottak. Azt most bezárták, így egy felesleges kiadással kevesebb, de az állandó vevőik ugyanúgy megvannak.
One Vision! One Purpose! The Technology of Peace! Peace Through Power!
Mióta az eszemet tudom,1996 óta nézek animét...én úgy vettem észre hogy idehaza 2004 és 2012 között volt egyfajta anime rajongás az országban,szinte mindenkire kihatott.Most meg az elmúlt 2-3 évben esik visszafele minden de ez annak is köszönhető szerintem hogy kinőttünk belőle,a mi generációnk már családot alapít és tovább kell lépni ezen, vagy csak nincs rá pénz hogy az animés-mangás hobbit finanszírozzák a fiatalok.Na meg az animék világában is elérkezett a modern stílus,meg miegymás,kifogynak a jó ötletek mert kifogynak és egyre több a sablon sztori,ezzel is lehet rajongókat veszíteni.
Én valamikor Csongrádon egy animés klubnak voltam a tagja,4 évvel ezelőtt még aktívak voltunk,Conra jártunk,tartottuk a környékbeli klubokkal a kapcsolatot,jártunk anime meetekre,most meg facebook szinten 2-3 emberkével beszélek néha az animéről na ez meg az a sorozat holt tart,nagy kár hogy ez az időszak is eltelt...
Jó látni hogy a Mangafan azért tud 2 havonta mangakötetekkel előállni,le a kalappal előttetek Mangafan.Személy szerint én azt várom hogy a LoveCom végigérjen és majd egyszer lehet megveszem a hiányzó köteteket.
Én valamikor Csongrádon egy animés klubnak voltam a tagja,4 évvel ezelőtt még aktívak voltunk,Conra jártunk,tartottuk a környékbeli klubokkal a kapcsolatot,jártunk anime meetekre,most meg facebook szinten 2-3 emberkével beszélek néha az animéről na ez meg az a sorozat holt tart,nagy kár hogy ez az időszak is eltelt...
Jó látni hogy a Mangafan azért tud 2 havonta mangakötetekkel előállni,le a kalappal előttetek Mangafan.Személy szerint én azt várom hogy a LoveCom végigérjen és majd egyszer lehet megveszem a hiányzó köteteket.
B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!
Szerk: Souichiro 2015-02-15 15:40:04
beküldve: 2015-02-14 20:34:20
(#44250) Az animék ismét vissza szorultunk az internet világába. Örüljünk annak hogy a Mangafan és a Vadvirágok még tudják magukat tartani. Még ha kéthavonta is jelenik meg a Mondo akkor is legalább még létezik és ez nagy szó a mostani rendszerben.
Kacsincs rám kicsi bárány.
Szerk: Asako 2015-02-14 20:35:40
Csak karbantartás alatt volt az oldal. Gyakran csinálják ezt, de már működik.
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
beküldve: 2015-02-05 22:05:19
(#44248) Sziasztok!
Lehet, hogy már sokan kérdezték, és előre is bocsi, hogyha igen, de nem tudja valaki, hogy mi a helyzet az AnimeLanddel? Már elég régóta zárva tart a honlapjuk. Most már végleg bezártak?
Remélem nem, mert náluk elég sok mindent be lehetett szerezni. És nem is nagyon van más hasonló kaliberű bolt Mo-on...
Gondolom, hogy nem volt túl nyereséges, de azért reménykedtem, hogy elvannak
Lehet, hogy már sokan kérdezték, és előre is bocsi, hogyha igen, de nem tudja valaki, hogy mi a helyzet az AnimeLanddel? Már elég régóta zárva tart a honlapjuk. Most már végleg bezártak?
Remélem nem, mert náluk elég sok mindent be lehetett szerezni. És nem is nagyon van más hasonló kaliberű bolt Mo-on...
Gondolom, hogy nem volt túl nyereséges, de azért reménykedtem, hogy elvannak
People think that I must be a very stange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk. (Stephen King)
Igen, a Mangattack megszűnt. Nem csoda, nem adott ki túl jó mangákat. Viszont a Mangattack kiadó volt az egyetlen aki hentait kiadott. Értékeljük a próbálkozást.
Sajnos. Pedig régen aktív volt itt az élet. Ezzel párhuzamosan az anime/manga "piac" is haldoklik. Az animax megszűnt, még a viasat6-on van 1-2 anime. Dvd-k nem jelennek meg. A Mondo kéthavi újsággá vált. A fumax, illetve a delta vision már nem nagyon ad ki mangákat, míg vadvirágok könyvműhely még évi 1-2-t. A mangafan szerencsére még hozza a formáját. (1 con/ 3-4 manga megjelenés). Talán újra aktívabb lenne a fórum, ha újra lenne bejelentés visszaszámláló. A NANA-ból 4, a Vampire Knight-ból és Love*Com-ból 8-8 kötet maradt, tehát ezeket két év alatt betudnák fejezni, s akkor lehetne az új címek bejelentése. Talán.
Jól sejtem, hogy a Mangattack évekkel ezelőtt megszűnt?
Az a baj, hogy kereslet se nagyon van. Az ország mérete eléggé behatárolja a szubkult nagyságát. Tavaly meglepődve tapasztaltam, hogy Franciaországban akkora polca van a mangáknak, mint nálunk a tinivámpír/vérfarkas/tündér /sellő/zombi szerelemnek.
És tulajdonképp minden kiadói ág sínylődik mostanság (könyv [other than manga], zene, film). Az illegális letöltés/online olvasás/nézés megnehezíti az életben maradásuk. Az anime -manga bizniszben ezt tetézi az amúgy is kisszámú rajongói kör, főleg, hogy sokan nem bírják kivárni (khmmm magamrólisbeszélek) a magyar megjelenést ezért inkább elolvasom angolul.
meh....
3 éve nem nézel animét? Nem semmi. Nekem ez tuti nem sikerülne. Talán majd pár év múlva, de az se 100%. Bár mostanában kevesebbet animézek, mint régebben. De azért a heti 6-8 rész általában így is van. Most, hogy ünnepi időszak volt feleslegesen sok szabadidőm lett, amit annyira nem is bánok. Még a fórumun is írtam pár hozzászólást. Ha "feltámadna" a fórum, még lehet hogy gyakran látogatnám az oldalt, hiszen a fórumozásnak mégiscsak van egy varázsa.Jövő héttől viszont újra kicsivel kevesebb időm lesz...
A mangafan mangák megjelenési tempója szerintem egész jó, de el ne kiabáljam.
A mangafan mangák megjelenési tempója szerintem egész jó, de el ne kiabáljam.
BUÉK!
Háh,vicces ez az egész itthoni kiadós téma,a mangák tetű lassúsággal jelennek meg,igaz nincs is rá pénze az embereknek hiába jelennének meg az új kötetek akár kéthavonta.Animaxról nem is tudtam hogy nincs már..igaz 3 éve nem nézek animét úgy semmilyen formában.Én amikor éltem ezt a manga témát,büszke vagyok rá hogy a Hellsing manga teljes hosszadalmában és hiánytalan kötetszámban a polcomon van,HANON is büszke lenne,meg rám is xD
Háh,vicces ez az egész itthoni kiadós téma,a mangák tetű lassúsággal jelennek meg,igaz nincs is rá pénze az embereknek hiába jelennének meg az új kötetek akár kéthavonta.Animaxról nem is tudtam hogy nincs már..igaz 3 éve nem nézek animét úgy semmilyen formában.Én amikor éltem ezt a manga témát,büszke vagyok rá hogy a Hellsing manga teljes hosszadalmában és hiánytalan kötetszámban a polcomon van,HANON is büszke lenne,meg rám is xD
Sajnos. Pedig régen aktív volt itt az élet. Ezzel párhuzamosan az anime/manga "piac" is haldoklik. Az animax megszűnt, még a viasat6-on van 1-2 anime. Dvd-k nem jelennek meg. A Mondo kéthavi újsággá vált. A fumax, illetve a delta vision már nem nagyon ad ki mangákat, míg vadvirágok könyvműhely még évi 1-2-t. A mangafan szerencsére még hozza a formáját. (1 con/ 3-4 manga megjelenés). Talán újra aktívabb lenne a fórum, ha újra lenne bejelentés visszaszámláló. A NANA-ból 4, a Vampire Knight-ból és Love*Com-ból 8-8 kötet maradt, tehát ezeket két év alatt betudnák fejezni, s akkor lehetne az új címek bejelentése. Talán.
Szerk: baniaa3 2015-01-01 14:37:34
Jajj mingyá gyün a modi bácsi és kibannol a picsába.Vagy csak szimplán belenyúj a hozzászólásomba,ki tudja azóta ki a modi bá és miért élvezi ha elcseszheti a frankó kommenteket.
Áh szerintem már rég nincs modi. Miért is lenne? Nincs mit moderálnia... Meg ahogy elnézem az oldal se nagyon frissül a "frissen a nyomdából" és a "megy a nyomdába" alapján.
Egyébként BUÉK!
meh....
beküldve: 2014-12-31 16:04:37
(#44241) Üdv Miho.Én is rég jártam erre,ergo eszembe jutott a belépős nevem és jelszavam,fuck...beköszönök akkó má.
Mennyi minden történt velem is,meg úgy általánosságban ez az elmúlt 3 év alatt,a fórum is kalap tré lett amióta szinte ritkán vagy kibaszottul nem járunk fel a régi motorosok közül.
Hanon ha itt lenne,megmutatnám neki a Tak Matsumoto cosplayem,azóta sikerült a jóöreg Tak-sant le cosplayelni,Hanon szeméből könnyeket csalnék ki vele.
Mennyi minden történt velem is,meg úgy általánosságban ez az elmúlt 3 év alatt,a fórum is kalap tré lett amióta szinte ritkán vagy kibaszottul nem járunk fel a régi motorosok közül.
Jajj mingyá gyün a modi bácsi és kibannol a picsába.Vagy csak szimplán belenyúj a hozzászólásomba,ki tudja azóta ki a modi bá és miért élvezi ha elcseszheti a frankó kommenteket.
Hanon ha itt lenne,megmutatnám neki a Tak Matsumoto cosplayem,azóta sikerült a jóöreg Tak-sant le cosplayelni,Hanon szeméből könnyeket csalnék ki vele.
Szerk: Souichiro 2014-12-27 16:44:16
beküldve: 2014-12-24 22:08:40
(#44239) Kellemes Ünnepeket mindekinek!
Valaki tudna nekem ajánlani egy jól működő film letöltő oldalt, lehetőleg magyart? :)
Valaki tudna nekem ajánlani egy jól működő film letöltő oldalt, lehetőleg magyart? :)
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!