Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Remélem Prototype style lesz... Az kaszálos csak abban te vagy a kaszás nah midn1 (hopp ez OFF vagy mégsem)
Lolli pop, lolli pop, oh lalilali pop, lolli pop, lolli pop,oh lalilali pop!
Az a baj vele, azért nem mangának termett történet, mert szinte az egész belső monológ vagy a monológ magyarázata nélkül értelmetlen részlet (pl a zokni).
Így az egész illusztrált próza lesz, lesznek érdektelen képek, mellettük szöveggel, egy egész képregény ilyenekkel elég unalmas lesz, túl sok szöveg esetén az olvasóban meg megfordul a gondolat, hogy ne ugorjon át "unalmas részeket" (Ami rossz.).
Így az egész illusztrált próza lesz, lesznek érdektelen képek, mellettük szöveggel, egy egész képregény ilyenekkel elég unalmas lesz, túl sok szöveg esetén az olvasóban meg megfordul a gondolat, hogy ne ugorjon át "unalmas részeket" (Ami rossz.).
Teljesen értem mire gondolsz, nekem is ez volt először a bajom az írássommal, és ezért halasztgattam az adoptálást. (Ha láttad a dátumon, 2008 septemberében írtam.) De akkor légyszíves mond meg nekem, mit értessz te az alatt, hogy "kicsit elveszek belőle és kicsit teszek hozzá".
De melleseleg, biztosan olvastál már sok-sok oneshot, eldondolkoztató, kicsit prózás mangát. Hogy említsek egy párat: The Girl´s Winter, Dark eyes, Mado. Tehát meglehet oldani az írásom átültetését.
Nekem nincs semmi bajom veled, többször írtál eddig értelmes hózzászólást, mint rosszat. De ki vagy te, hogy ennyire fenn hordod az orrod. Ahogy Kiome-nek írtad, te mennyire ott vagy a képregény témában, kicsit felhúzott.
Végül: Kérlek ne beszélj le a terveimről! Ameddig úgy gondolom, hogy építő kiritikával tudsz ellátni, felőlem a földig is legordhatsz, de le ne beszélj semmiről. Egyszóval túl makacs vagyok. XD
Oké megteszem.Na jó annyit még kifecsegek hogy démonos ,kaszabolós történet lesz amibe megprobálok néhány csavart is bele rakni.
Soha nem kaptok el!!!!!!!!!!!!!
Szerk: Holci 2009-07-31 20:50:15
Szerintem ne csak gondold tedd is meg!
Más: Ez a story csöppet sötét... Ez tetszik!
Más: Ez a story csöppet sötét... Ez tetszik!
Köszi neked is fontos a kritikát, néha nem látja az ember a hibákat.Gondolkozok a cigis dolgon lehet visza varázsolom a szájába.
Szerk: Holci 2009-07-31 20:46:53
Nem rosz nem rosz ténleg! És ezek a kis bakik amiket Kiome mondott eléggé elrontják... Az egész jó ábrázolás nálam 5/5 azonban ez a cigis ügy kb. alapból -1 pont mert ez furcsa... Én még azt mondanám hogy ott a karnál ne csinált ilyen "szögletesre" oldalt mert így számomra elég nyers... de nálam ez nem pont levonás tehát: 5/4 ami azt jelenti hogy nálam bejövős!
Szerintem neked még el kell olvasnod pár mangát, és megnézned,hogy átlásd a sokoldalúságát, a Chibik fontos részei az oldalnak, kifejezik az adott karaktert, a hátterek pediglen azért maradtak így le:1. mert itt most a karakter a lényeg és nem volt olyan jelenet, amiben szükség lenne a közegre2. ez egy romantikus történet lesz, sok filózással.
Tudom ajánlani Rumiko Takahashi műveit, vagy a Fushigi Yuugi alkotójának remekműveit, vagy gondolati manga az Ai-ren is, jah és 3. a manga nem azért manga hogy amerikai Comic stílusa legyen,mint a Death Notenak mert az már teljesen átbillent, a MANGa stílus lényege,hogy minél kevesebb vonalból építs fel egy arcot, és a háttér kidolgozatlansága mellett az arc kidolgozattlansága is fontos része az egésznek, mégis kifejező és élvezhető, így van egy arcnak karaktere..
A nagy mangarajzolók is ezt ismerték fel és nem kellett túlragozniuk a részleteket.De ez csak az én véleményem..
Bocs
Tudom ajánlani Rumiko Takahashi műveit, vagy a Fushigi Yuugi alkotójának remekműveit, vagy gondolati manga az Ai-ren is, jah és 3. a manga nem azért manga hogy amerikai Comic stílusa legyen,mint a Death Notenak mert az már teljesen átbillent, a MANGa stílus lényege,hogy minél kevesebb vonalból építs fel egy arcot, és a háttér kidolgozatlansága mellett az arc kidolgozattlansága is fontos része az egésznek, mégis kifejező és élvezhető, így van egy arcnak karaktere..
A nagy mangarajzolók is ezt ismerték fel és nem kellett túlragozniuk a részleteket.De ez csak az én véleményem..
Bocs
Biztosíthatlak, eléggé értek a mangához, és nem szükséges engem oktatni.
A chibi az lustaság. Értem én, hogy a komikumhoz szükséges néha, de a te oldalaidon egyszerűen túl sok van belőlük, megspórolod a karakter kidolgozását velük. Na mindegy, ízlés dolga, de még a romantikus vagy komikus történetekben is jó lenne bemutatni a karaktert egészében. Főleg ha az az első oldal, és a főszereplőről van szó.
A háttér az kell. Nem azért, mert éppen haszna van a jelenetben, hanem hogy megmutassa, hol vagyunk. A te első kockádon van pár darab párnát jelző vonal, de azt már az olvasóra hagyod, hogy kiderítse, hogy ez valszeg egy ágy a karakter hálószobájában, feltehetőleg egy házban. Ráadásul egy oldalon belül többször is helyszínt váltottál, ami annál fontosabbá teszi több-kevesebb bemutató képet.
A "manga stílus lényege" nem az, hogy kevesebb vonalból építs fel egy arcot. Az arcok stilizáltak és kifejezőek, de nem verseny minél igénytelenebbül rajzolni, ez nagy hülyeség és nem tudom, honnan szedted ezt. (mert igen, nálad a főhős arcáról a közelképen kívül igénytelen a lineart, és látszik a lustaság. Erre nincs kifogás, főleg az újrahasznosított, semmiben lebegő deszkán futkosó lány ami nagyon szembeugró)
Ráadásul nagyon sietsz a történettel, a paneleid között nincs átmenet, a kézzel írott szövegek átgondolatlanok és rosszul vannak elhelyezve. (Ezt főleg a "Na mi van enni?" sosemhallott mondat és az az ALATT elhelyezett kérdőjel példázza legjobban)
A postodban nem vitáztál velem vagy érveltél ellenem, ehelyett csak nekemugrottál, hogy én biztos milyen alulképzett vagyok képregényügyben, ha rosszat szólok a mangádról, ami kétségtelenül csúcsszuper és megkritizálhatatlan.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Köszi a biztatást nagyon jól esett.
Folytatáson dolgozok sajna nincs annyi időm amennyit szeretnék ,de harcolok.
A történetet még nem árulom el, az első fejezetet felrakom egy oldalra és majd csinálok a karakterekhez adatlapokat amiből kapnak az emberek egy kis infot a történetről is.
Kemény csávó?Nem inkább egy fenegyerek lesz.Kikerekitem később a történéseket amiből kiderül mit keres a parkban.
A cigi a szájából ,hát igen volt egy kis idő ugrás nem szerettem volna ecsetelni hogy dobja el belassítaná a folyamatot ami igy is hogy egy kicsit vontatot lesz az eljén.
Folytatáson dolgozok sajna nincs annyi időm amennyit szeretnék ,de harcolok.
A történetet még nem árulom el, az első fejezetet felrakom egy oldalra és majd csinálok a karakterekhez adatlapokat amiből kapnak az emberek egy kis infot a történetről is.
Kemény csávó?Nem inkább egy fenegyerek lesz.Kikerekitem később a történéseket amiből kiderül mit keres a parkban.
A cigi a szájából ,hát igen volt egy kis idő ugrás nem szerettem volna ecsetelni hogy dobja el belassítaná a folyamatot ami igy is hogy egy kicsit vontatot lesz az eljén.
Szerk: Holci 2009-07-31 20:35:27
Nekem tetszik , a hátterek nagyon jók, vigyázz a karakterrel,(AZ ILYEN TÍPUSÚ FIGURÁK ORRA ÉS SZEME KÖZTI TÁVOLSÁGA gyakran csalóka,sokan el is rontják de úgy látom nálad ezzel sem lesz probléma..) már várom a folytatást!Mit keres ő egy parkban?és hová túnt a cigi a szájból,amikor a napot nézte, ugye nem kapta be, mert akkor valami kemény csávó lezs..láttam egy filmben már ilyet és a hideg is kirázott..
Kiome/SEn Arashi
És itt az első két oldal a mangámból amit igértem.Az elsőt egy kicsit változtattam hogy átvezesem a második lapra.
A harmadik oldal is megtervezve már csak a MS munkát várja.
Sen kérném a kritikát.
Na persze mindenkitől szívesen fogadom az épitő kritikát.
És a mű ,ha műnek lehet nevezni két oldalt :
[Link]
[Link]
A harmadik oldal is megtervezve már csak a MS munkát várja.
Sen kérném a kritikát.
Na persze mindenkitől szívesen fogadom az épitő kritikát.
És a mű ,ha műnek lehet nevezni két oldalt :
[Link]
[Link]
Szerintem neked még el kell olvasnod pár mangát, és megnézned,hogy átlásd a sokoldalúságát, a Chibik fontos részei az oldalnak, kifejezik az adott karaktert, a hátterek pediglen azért maradtak így le:1. mert itt most a karakter a lényeg és nem volt olyan jelenet, amiben szükség lenne a közegre2. ez egy romantikus történet lesz, sok filózással.
Bocs
Bocs
Kiome/SEn Arashi
Nekem sikerült beilesztenem a szöveget ,viszont ékezetes betüket nem tudok kicsikarni belőle.Talán majd egyszer.
Sen király lett a színes rajzod és király az interjú az AS-ban.
Köszi
Lol hát igen az interjú XD Ami amúgy Alex Rogue érdeme, mi csak válaszolgattunk, meg képeket küldtünk hozzá
Citrow: igen, CG-be megy, most már csak fel kell adnom és be kell érkeznie időben
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Tényleg Fuj->mert nagyon rossz kezelni,de csak ezt ismerem,mint bevált mangakészítő progit...bár azt még most sem tudom,hogyan kell szövegdobozt beilleszteni...
Én a programot fujjogtam, nem a kezelőfelületét. Mert ránéztem az oldalakra, jól nézett ki az a nagy arc, meg jó tónusok, de aztán közelebbről megnézve számítógéppel vannak a tónusok, háttér sehol sincs, túl sok a chibi (lustaság) és a szövegek is kidolgozatlanok...
Elég nagy csalódás volt közelebbről megnézni, mert szép az az arc, tudsz rajzolni, csak nagyon elsieted és így az egész oldal összecsapott lett.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
beküldve: 2009-07-31 19:16:22
(#2042) Én a manga studiot még nem próbáltam mert harminc nap után lejárt, és nem lettem kész az oldallal xD
amugy az én rajzversenyes képem - ennyi van kész a háromból a cg xD
na de már készülget a többi
sen17: tetszik ez a cg lesz ugye?
amugy az én rajzversenyes képem - ennyi van kész a háromból a cg xD
na de már készülget a többi
sen17: tetszik ez a cg lesz ugye?
Szerk: tre846 2009-07-31 19:17:31
beküldve: 2009-07-31 18:37:09
(#2041) Nekem sikerült beilesztenem a szöveget ,viszont ékezetes betüket nem tudok kicsikarni belőle.Talán majd egyszer.