Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Tényleg Fuj->mert nagyon rossz kezelni,de csak ezt ismerem,mint bevált mangakészítő progit...bár azt még most sem tudom,hogyan kell szövegdobozt beilleszteni...
Ott a pont én is mindig photoshopban írom be a szöveget Mondjuk amúgy a kezelésével nincs gondom, ugyanaz, mint a PS pepitában
És végre az én conra küldendő rajzom is elkészült [Link]
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Szerk: Sen17 2009-07-31 19:32:53
Tényleg Fuj->mert nagyon rossz kezelni,de csak ezt ismerem,mint bevált mangakészítő progit...bár azt még most sem tudom,hogyan kell szövegdobozt beilleszteni...
Kiome/SEn Arashi
Szerk: Kiome 2009-07-31 18:20:24
Manga Studio
Fuj.
Természetesen nem tökéletes írás, de semmi sem lehet az. És, hogy miként lesz ebből manga? Már vannak rá ötleteim is. Ppersze nem szóról-szóra ugyanaz lesz, mint a novella, kicsit elveszek belőle és kicsit teszek hozzá. De erre a kérdésre a legyegyszerűbb válasz, hogy mindent lehet. Tehát bármiből lehet mangát, képregényt csinálni, csak ügyesnek kell lenni.
A zenét meghallgattam, hát, nem pont ilyet képzelnék mellé, de végülis passzol hozzá.
A zenét meghallgattam, hát, nem pont ilyet képzelnék mellé, de végülis passzol hozzá.
Az a baj vele, azért nem mangának termett történet, mert szinte az egész belső monológ vagy a monológ magyarázata nélkül értelmetlen részlet (pl a zokni).
Így az egész illusztrált próza lesz, lesznek érdektelen képek, mellettük szöveggel, egy egész képregény ilyenekkel elég unalmas lesz, túl sok szöveg esetén az olvasóban meg megfordul a gondolat, hogy ne ugorjon át "unalmas részeket" (Ami rossz.).
A Sin City megoldotta a karakterek belső gondolatainak levezetését, nagy és kidolgozott/expresszív bemutató képek mellé, mintegy a margóra írta a belső szöveget, és ez jó is volt, de ott volt cselekmény is, pörgő, dús cselekmény, és egy monológ se tartott tovább 3 oldalnál (2-2 képpel).
A novelládban nincs cselekmény, nem lesz mit illusztrálnod.
Egy egész mangát erre építeni nem jó ötlet, hidd el nekem.
A számban amit küldtem: A dalszöveg volt a lényeg, nem a zene. A dalszövege nagyon hasonlít a napi rutin leírásához.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Szerk: Nagashi 2009-07-31 15:17:49
ez most csinálod vagy már készen volt? de tényleg milyen technikával csinálod? kézzel? géppel?
Ne csak nézz, láss is!
Szerk: Sztike 2009-07-31 13:14:21
beküldve: 2009-07-31 13:04:30
(#2035) Ez tényleg jó! Teljesen elmehetne egy hivatalos mangának!
Ha jól látom ez is shoujo stílus ugye? Az enyémtől picit eltér - mondjuk nekem nem az a hagyományos manga stílusom van én kicsit keverem más rajzstílusokkal... Csak hasonlításképp:
[Link]
úgyse mutattam még magából a mangából oldalt, csak színeset...
beküldve: 2009-07-31 10:40:51
(#2032) Jó egyolvasásos szösszenet-mindfart novella volt, bár az élet ecsetelésénél szükségtelenül el lett túlozva.
Nem tudom, hogy lesz ebből képregény, nem arra termett történet.
A novella második feléhez hasonló dal.
[Link]
[Link]
Természetesen nem tökéletes írás, de semmi sem lehet az. És, hogy miként lesz ebből manga? Már vannak rá ötleteim is. Ppersze nem szóról-szóra ugyanaz lesz, mint a novella, kicsit elveszek belőle és kicsit teszek hozzá. De erre a kérdésre a legyegyszerűbb válasz, hogy mindent lehet. Tehát bármiből lehet mangát, képregényt csinálni, csak ügyesnek kell lenni.
A zenét meghallgattam, hát, nem pont ilyetképzelnék mellé, de végülis passzol hozzá.
beküldve: 2009-07-31 08:39:16
(#2029) Amúgy én is dolgozom egy mangán. Pár oldalasra tervezem és ha kész szeretném beküldeni a Dharmaba, vagy a Keretbe zárt világ antológia gyűjteménybe. A tervezett mangám egy korábban megírt novellámat/elbeszélésemet dolgozná fel, amelynek címe: Az a bizonyos hely. Ha érdekel, itt el is tudod olvasni: [Link]
That's the man, ilyen válaszokra vártam! A novellát majd elolvasom.
Most néztem egy kaki "hálivúd" filmet, le vagyok butulva most az ilyesmihez =)
Én történetírással gyengélkedem jelenleg, fantasys - banditás - világotbeutazós lesz, most rajzolgatok karaktervázlatokat, meg építem a "world setting"et.
Hamar meg kellene tanulnom újra mangát rajzolni, viszonylag komolyra képzelem a történetet, ahhoz meg nem jók az egyszerűbb stílusok...
Kösz a linket.
---
Edit: Elolvastam.
Jó egyolvasásos szösszenet-mindfart novella volt, bár az élet ecsetelésénél szükségtelenül el lett túlozva.
[Link]
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Szerk: Nagashi 2009-07-30 22:32:50
Azt kérdeztem, hogy van e itt valaki, aki nem csak egy-egy emberkét rajzol, hanem valódi mangán, képregényen dolgozik.
Többek közt én is
Van egy one shot kiadványom is a Fumax támogatásával, ill. egy webmanga amit már több, mint 3 éve csinálok, plusz dolgozok egy újabb one shoton amit majd az International Manga awardra szánok.
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
beküldve: 2009-07-30 21:32:17
(#2026) én is rajzolok mangát jelenleg, csak most félbehagyva az egyéb pályázatok miatt.
De amig csak karaktertervek vannak nem nyilatkozom
De amig csak karaktertervek vannak nem nyilatkozom