Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Az van, hogy általában bejön a történet, de cime az nincsen.
Köszi a segitséget. Jó ötleteket adtatok.
Most nekifogok, és csinálok egy előlap izét, első fejezetnek.
aztán meglátjuk mi lesz belőle
Sen: ez figyelemfelkeltő/elgondolkodtat ó? : Túlélni a halált
Szerintem igen, mivel önmagában paradoxon, az pedig mindig figyelemfelkeltő. Megy ez neked Az előlaphoz meg hajrá!
Fisi naggyon durván néz ki, viszont állatira freaky is XD Tablettel csinálod?
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Szerk: Sen17 2009-04-06 17:24:23
beküldve: 2009-04-06 17:07:08
(#1403) A zene nagyon sokat segít! Csomó rajzomat inspirálták zenék.
És címet tényleg nehéz találni.
Egyébként készülget az egyik rajzpályázat jelöltem, CG, photoshop cs2-vel (sokkal jobb, mint a 7.0! Sokkal!)
A novellám előlapja amúgy (amit még nem fejeztem be).Kissé ijesztő, a hiéna olyan Garm háta mögött, mint Kutyus, de én szeretem. És jók a kis felemás szemei a bácsinak. Na jó, nem dicsérem tovább magam, ítéljetek meg.
De úgy örülök, hogy ezzel a programmal még jobban lehet festeni!!!!!
[Link]
És címet tényleg nehéz találni.
Egyébként készülget az egyik rajzpályázat jelöltem, CG, photoshop cs2-vel (sokkal jobb, mint a 7.0! Sokkal!)
A novellám előlapja amúgy (amit még nem fejeztem be).Kissé ijesztő, a hiéna olyan Garm háta mögött, mint Kutyus, de én szeretem. És jók a kis felemás szemei a bácsinak. Na jó, nem dicsérem tovább magam, ítéljetek meg.
De úgy örülök, hogy ezzel a programmal még jobban lehet festeni!!!!!
[Link]
Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
Szerk: Fiszi 2009-04-06 17:07:42
beküldve: 2009-04-06 17:03:06
(#1402) Az van, hogy általában bejön a történet, de cime az nincsen.
Szerk: Zoé 2009-04-06 17:03:56
Kérdés: hogy találtok jó cimet egy képregény/manga fejezetéhez? Főleg te Sen. beleolvastam a Saigami-ba. nagyon jó. H találsz jó cimet 1 fejezethez?
Naaa, mondja már meg vki. Vagy adjon tippet
Hát az attól függ mit tartalmaz. Nekem például, csak úgy jön az ötlet hozzá.
De az egyik barátom az, aki nagyon jó fejezet címeket tud adni a történetnek.(per pillanat, amit most írunk közösen történet, annak nagyon jó fejezet címeket tud adni, ezért is ő írja meg őket.)
Szóval szerintem, ezt nem is nagyon kéne erőltetni, mert akkor annál inkább nem fog menni(nálam legalább is így szokott lenni).Nekem ez hirtelen ihlet.Hátha nálad is bejön
Ne próbálj meg annyira gondolkozni rajta, hátha úgy menni fog(remélem), nekem ez általában bejön
愛するときに私は少し値する。なぜなら私は彼を必要とし (Akkor szeress, amikor legkevésbé érdemlem. Mert akkor van rá nagy szükségem)
beküldve: 2009-04-06 16:49:43
(#1400) Nah akkor szép sorban:
Eris: Igen a beküldőst is visszaküldik, minden erre vonatkozó részt megtalálsz a con oldalán a versenyleírásban, illetve ha még kérdésed van a fórum rajzverseny topicjában felteheted azt.
Zoe: Kicsit agyalós a meló, és az sem árt ha az embernek van egy kis írói vénája (bár ez a mangázáshoz, amúgy is alapkritérium XD) de többféleképp lehet jó címet találni, ami elsősorban persze függ a fejezet tartalmától is. PL. nálam volt olyan, hogy még nem volt meg a fejezet, de a cím már fix volt, és volt olyan is, hogy már minden kész volt de csak nem akart cím lenni. Nah de a lényeg, egy kettő a saját módszereimből:
1. próbáld meg megragadni az adott fejezet központi motívumát, legyen az egy helyszín, fogalom, vagy bármi (hogy írjak példát is, mint pl. nálam a 3. fejezet - Zaosz, a saigamik főváros, vagy 7.fejezet - Tiltott erő)
2. ha nem konkrétan egy adott dolog körül forognak az események, több szálon fut a cselekmény, akkor érdemes valami olyat választani, ami valamennyire az összes lényeges motívumot fedi és kicsit sejtelmesen hat. (ismét saját pl. 4. - Ígéretek, vagy 5 - A felszín mögött)
3. Jó és hatásos megoldás lehet egy kulcsfontosságú párbeszédrészlet kiemelése is (saját pl. 9. - Egy életre szóló ígéret)
De ezeken kívül még bármi lehet jó cím, ami frappáns, és elsősorban megragadja az adott fejezet tartalmát és hangulatát. Most írtam ugyan párat a sajátok közül, de szerintem tökéletes recept nincs, rá kell érezni, kreatívnak kell lenni, és természetesen arra kell törekedni, hogy már a cím is felkeltse az olvasó érdeklődését.
Kisregény vége. Remélem tudtam segíteni
Eris: Igen a beküldőst is visszaküldik, minden erre vonatkozó részt megtalálsz a con oldalán a versenyleírásban, illetve ha még kérdésed van a fórum rajzverseny topicjában felteheted azt.
Zoe: Kicsit agyalós a meló, és az sem árt ha az embernek van egy kis írói vénája (bár ez a mangázáshoz, amúgy is alapkritérium XD) de többféleképp lehet jó címet találni, ami elsősorban persze függ a fejezet tartalmától is. PL. nálam volt olyan, hogy még nem volt meg a fejezet, de a cím már fix volt, és volt olyan is, hogy már minden kész volt de csak nem akart cím lenni. Nah de a lényeg, egy kettő a saját módszereimből:
1. próbáld meg megragadni az adott fejezet központi motívumát, legyen az egy helyszín, fogalom, vagy bármi (hogy írjak példát is, mint pl. nálam a 3. fejezet - Zaosz, a saigamik főváros, vagy 7.fejezet - Tiltott erő)
2. ha nem konkrétan egy adott dolog körül forognak az események, több szálon fut a cselekmény, akkor érdemes valami olyat választani, ami valamennyire az összes lényeges motívumot fedi és kicsit sejtelmesen hat. (ismét saját pl. 4. - Ígéretek, vagy 5 - A felszín mögött)
3. Jó és hatásos megoldás lehet egy kulcsfontosságú párbeszédrészlet kiemelése is (saját pl. 9. - Egy életre szóló ígéret)
De ezeken kívül még bármi lehet jó cím, ami frappáns, és elsősorban megragadja az adott fejezet tartalmát és hangulatát. Most írtam ugyan párat a sajátok közül, de szerintem tökéletes recept nincs, rá kell érezni, kreatívnak kell lenni, és természetesen arra kell törekedni, hogy már a cím is felkeltse az olvasó érdeklődését.
Kisregény vége. Remélem tudtam segíteni
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Lássuk jól érteme. be akarsz küldeni egy képet de te nem leszel ott mikor dijazzák??? Sztem ha igy van, akkor is kell próbálkozni.
beküldve: 2009-04-06 16:21:03
(#1398) Van egyáltalán úgy is értelme beküldeni egy képet, hogy tudom, hogy nem leszek ott?
Sötétség nélkül nincs fény.
beküldve: 2009-04-06 15:56:36
(#1397) Kérdés: hogy találtok jó cimet egy képregény/manga fejezetéhez? Főleg te Sen. beleolvastam a Saigami-ba. nagyon jó. H találsz jó cimet 1 fejezethez?
Szerk: Zoé 2009-04-06 16:13:48
beküldve: 2009-04-06 15:38:48
(#1396) Tényleg, lesz helyben rajzolós is! Lehet, hogy azt is kipróbálom. Az a jó a számítógépes rajzolásban, hogy az megmarad nekem, és nem kell az eredetit kiküldenem, illetve bármennyi tökéletes másolatot csinálhatok róla.
Eris, hogyhogy te már lekésve érzed magad a versenyről? Hol van még a május 7.? (jó, nekem van kész meg félkész rajzom, amik közül válogatok, de akkor is, annyi idő alatt két jó rajzot is lehet csinálni, ha jön az ihlet)
Eris, hogyhogy te már lekésve érzed magad a versenyről? Hol van még a május 7.? (jó, nekem van kész meg félkész rajzom, amik közül válogatok, de akkor is, annyi idő alatt két jó rajzot is lehet csinálni, ha jön az ihlet)
Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
beküldve: 2009-04-06 15:34:56
(#1395) A helyben rajzolósnál valóban visszaadhatják mert mi szükségük lenne rá. De a beküldősnél is visszakapja a készítő?
Helybenrajzolós vagy beküldős nekem mindegy. De bármelyik is lesz ha sikerül olyan képet csinálnom ami tetszik nagyon nehezemre fog esni kiadni a kezemből.
De a verseny után visszakapod. Vagy személyesen elkérheted, vagy ha nem teszed, akkor utánad küldik postán, szóval emiatt nem kell aggódnod
beküldve: 2009-04-06 15:04:06
(#1393) Helybenrajzolós vagy beküldős nekem mindegy. De bármelyik is lesz ha sikerül olyan képet csinálnom ami tetszik nagyon nehezemre fog esni kiadni a kezemből.
Ohh, értem. Köszi e felvilágosítást. Azt hisszem ezzel a lehetőséggel nem fogok tudni élni. Max az animeconossal ha ott is lesz ilyen.
mármint a helybenrajzolósra gondolsz? Mert az lesz tutira Szerintem én is csak arra nevezek (mint eddig is) a beküldősre most "sajna" nincs időm, pedig idén meg akartam próbálni... nah majd nyáron, vagy az utolsó pillanatban összedobok valamit
beküldve: 2009-04-06 12:31:09
(#1391) Ohh, értem. Köszi e felvilágosítást. Azt hisszem ezzel a lehetőséggel nem fogok tudni élni. Max az animeconossal ha ott is lesz ilyen.
Hé, hé,hé!! Álljunk meg egy szóra! Milyen rajzpályázat? Azt hiszem lemaradtam valamiről! Nekem is mondja el valaki!!!
Szerintem a SakuraCon-os rajversenyről van szó.
Regisztrálsz, majd a Belépés után jobb oldalt megjelenő menüben tudsz nevezni.
Ankh-Morpork had dallied with many forms of government and had ended up with that form of democracy known as One Man, One Vote. The Patrician was the Man; he had the Vote.