Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
egyrészt : éljen a golyós toll!!!!!!!!!!!!!!!!
más részt : nem is említetted , hogy babát lesz ! sok boldogságot hozzá , meg gratula !!!
más részt : nem is említetted , hogy babát lesz ! sok boldogságot hozzá , meg gratula !!!
Tehát mégsem vagyok egyedül a golyóstoll nézettel? (Végül is magyar mangakához magyar eszköz illik). De jóóóóó!! Ez annyira megható!!
Mésrészt: köszönöm, valószínű (ha az én génjeimet örökli túlnyomó részben, akkor ebből is egy fergeteges manga lehet...
Bizony a golyóstoll a nyerő !sajnos azonban 1szerre találta fel vmi amerikaival , és őt nyílvánították a feltalálónak ! szemét amcsik!
másrészt :Ja hogy még csak tervben van !( nem mangakát akartál írni ?)
nem tudom meg írni a történetet ! 1szerűen nem megy hjajjjjjjjjjjjjjjjj!
"Aki mindig csak alszik, honnan is tudhatná , hogy álmodni jó?"
Szerk: Zabpehely 2009-04-04 16:53:40
Tehát mégsem vagyok egyedül a golyóstoll nézettel? (Végül is magyar mangakához magyar eszköz illik). De jóóóóó!! Ez annyira megható!!
Mésrészt: köszönöm, valószínű (ha az én génjeimet örökli túlnyomó részben, akkor ebből is egy fergeteges manga lehet...
星さん
L 86: ha vissza olvasol , épp ezekről beszélgettek a senseiek !
hajajj! sosem jön össze ez a történet !
L 86: ha vissza olvasol , épp ezekről beszélgettek a senseiek !
hajajj! sosem jön össze ez a történet !
"Aki mindig csak alszik, honnan is tudhatná , hogy álmodni jó?"
Szerk: Zabpehely 2009-04-03 15:24:20
beküldve: 2009-04-03 14:03:30
(#1371) Szerintem ide érdemes felrakni. Teljes mértékig építő jellegű kritikákat fogsz kapni. Ha tudsz angolul akkor a devart sem egy elhanyagolható megoldás.
Sötétség nélkül nincs fény.
beküldve: 2009-04-03 08:10:37
(#1370) Na most mindjárt idezúdítom a sok kérdésemet.... Szóval mondjatok nekem könyveket amik segítségével lehet tanulni a rajzolást (megvan : Mega Manga, Készíts mangát)
Milyen eszközöket javasoltok és ha már készen van...hova célszerű felrakni h mások is véleményt mondhassanak róla!!
Milyen eszközöket javasoltok és ha már készen van...hova célszerű felrakni h mások is véleményt mondhassanak róla!!
beküldve: 2009-04-03 00:13:12
(#1369) Szijasztok én új vagyok itt és csak egy-két kérdést szeretnék feltenni az általam jóval járatosabb mangaszakértők felé. Először is nagyon meg szeretném dicsérni az oldalt, végre érthető egyszerű de mégis szép. Na mind1 nem nyalizni szeretnék hanem kérdezni...
1.kérdésem : Pesten lakom és meg szeretném kérdezni h itt valamiféle oktatási intézmény áll e a rendelkezésemre h erről a műfajról esetleg iskolapadban is mélyebben komolyabban ismereteket szerezhessek ( gondolom ha van rajziskola )?
2.kérdésem : Mikor jön ki az új Death Note évadgyűjtemény ( a második ) mert kb ( tudom kissé későn ) de fél hónapja jutottam hozzá egy részhez a neten és azóta megvásároltam a könyveket ill az első évadot is szal teljesen elvitt a sztori.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv L fanok
1.kérdésem : Pesten lakom és meg szeretném kérdezni h itt valamiféle oktatási intézmény áll e a rendelkezésemre h erről a műfajról esetleg iskolapadban is mélyebben komolyabban ismereteket szerezhessek ( gondolom ha van rajziskola )?
2.kérdésem : Mikor jön ki az új Death Note évadgyűjtemény ( a második ) mert kb ( tudom kissé későn ) de fél hónapja jutottam hozzá egy részhez a neten és azóta megvásároltam a könyveket ill az első évadot is szal teljesen elvitt a sztori.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv L fanok
Szerintem is felejtős a téma, nagyon nem előnyös eszköz a golyóstoll... Kenődik, csúnyácska is, és akkor még nem is volt szó a szkennelésről/nyomtatásról.. . Persze a jegyzeteimre én is azzal firkálok, mert az van a kezembe, de az életbe nem használnám rendes rajzoláshoz...
nekem nem kenődik, sőt nem is csúnyácska, az én szkennerem pedig szeret engem, és mindent nagyon szépen szkennel nekem, a nyomtatott verzióról nem is beszélve, pedig még csak nem is professzionális, csak egy mezei epson dx3850-es....
Az a baj, hogy ha nem élet-halál fontosságú a "szakszerszámok" beszerzése, akkor inkább nem aadnék ki rá, mert mostanában rám jár a rúd (és ha a gólya meghozza a babámat, még több lesz, és még kevesebb időm)
星さん
beküldve: 2009-04-01 17:53:29
(#1367) Akkor ezt láttam! Akkor és ott bele is lapoztam és jónak találtam csak éppen csórika voltam nem vettem meg utána meg elfelejtődött. Mondjuk akkor még nem törtem képregénykészítői babérokra ezért csak a mozdulatok rajzolása miatt fogott meg.
Ha el szeretnél mélyülni a témában hadd ajánljam Scott McCloud-tól a képregény mestersége c. könyvet (ha még nem tettem volna meg ).
nekem meg van én is csak ajánlani tudom
Régen nagyon idegesített, amikor a vén nyanyák az esküvőkön az arcomat csipkedték, azzal, hogy: -Lehet, hogy te leszel a következő.... Csak mostanában hagyták abba, mikor én is ugyanezt csinálom nekik a temetéseken...
beküldve: 2009-03-31 21:34:56
(#1365) www.shinigami.lapunk.hu király bleach nevelde!még sok jó karaktert lehet választani!de csak azoknak akik csinálnák is!
Hellsing 4ever!
Láttam már képregény készítéssel foglalkozó könyvet csak nem biztos, hogy az az volt amire gondoltok.
Ez volna az [Link]
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
McCloud mindkét könyve jó, bár főleg akkor profitálsz belőle szakmailag ha teljesen kezdő vagy, mert ha kitartóan keresed a megoldásokat, a könyv tartalmának 90 %-ára magadtól is rájössz.
Ez az, én ezért is nem vettem meg...
beküldve: 2009-03-31 19:27:49
(#1362) McCloud mindkét könyve jó, bár főleg akkor profitálsz belőle szakmailag ha teljesen kezdő vagy, mert ha kitartóan keresed a megoldásokat, a könyv tartalmának 90 %-ára magadtól is rájössz. Ettől függetlenül érdemes elolvasni mert képregénynek sem utolsó, jó a humora, és kimondottan hasznos, hogy nem csak magyaráz, de mivel maga is képregényben működik, rögtön mutatja is amiről beszél.
Eszköz témában: nekem bejönnek azok a képregények amiben nincs is tónus. Ezzel egy probléma ki is van lőve, ha te rajzolod, persze jön helyébe másik, hogy hogyan különböztetes meg a színeket, vetett - és önárnyékot stb. Én csak a vetetteket rajzolom, fekete folt képében. Amúgy meg Pigma Micronnal küldöm, az nagyjából megfelel a korábban használt Faber-Castell archival-inkes tollának. A sima tűfilc nekem nem vált be.
Eszköz témában: nekem bejönnek azok a képregények amiben nincs is tónus. Ezzel egy probléma ki is van lőve, ha te rajzolod, persze jön helyébe másik, hogy hogyan különböztetes meg a színeket, vetett - és önárnyékot stb. Én csak a vetetteket rajzolom, fekete folt képében. Amúgy meg Pigma Micronnal küldöm, az nagyjából megfelel a korábban használt Faber-Castell archival-inkes tollának. A sima tűfilc nekem nem vált be.
beküldve: 2009-03-31 09:17:54
(#1361) Láttam már képregény készítéssel foglalkozó könyvet csak nem biztos, hogy az az volt amire gondoltok.
Ha el szeretnél mélyülni a témában hadd ajánljam Scott McCloud-tól a képregény mestersége c. könyvet (ha még nem tettem volna meg ). 2600 pénz nem sok arra, hogy jobban megismerd a képregénygyártást és még jól is szórakozz egyet.
A számból vetted ki a szót Szerintem kötelező darab, legalábbis annak, akit tényleg komolyabban foglalkoztat a dolog. De akit kevésébe, az se fog unatkozni rajta az tuti. Imádom a stílusát
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Szerk: Sen17 2009-03-30 18:02:19