• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Oldalak: ... 200 201 202 203 204 205 206 207 208 ... <<>>
beküldve: 2009-03-30 17:10:42
(#1359) Válasz Eris (#1358) üzenetére
wakka
wakka
[ Megszállott ]
Köszi!
Bár őszintén megvallva a felsorolt eszközök közül egyik sem mond semmit. Én még csak a tusig jutottam el és a fekete filcekig. Esetleg a fekete festékig.

Ha el szeretnél mélyülni a témában hadd ajánljam Scott McCloud-tól a képregény mestersége c. könyvet (ha még nem tettem volna meg ). 2600 pénz nem sok arra, hogy jobban megismerd a képregénygyártást és még jól is szórakozz egyet.

új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2009-03-30 17:00:21
(#1358)
Eris
Eris
[ Megszállott ]
Köszi!
Bár őszintén megvallva a felsorolt eszközök közül egyik sem mond semmit. Én még csak a tusig jutottam el és a fekete filcekig. Esetleg a fekete festékig.

Sötétség nélkül nincs fény.
beküldve: 2009-03-30 16:51:48
(#1357) Válasz Eris (#1356) üzenetére
wakka
wakka
[ Megszállott ]
Például milyet? Amennyire én látom mangákban tust használnak vagy valamilyen fekete filcet.

Sen copic multilinert használ a katakana-nevü suhanczal egyetemben, míg én nyestecsetet és hollótust, néha hagyományos tustollal a keretek széleinek.

Ettől függetlenül azt használsz amit, akarsz; ha a hagyományos technikákat alkalmazod érthető leszel, ha pedig innovatívabbat, akkor megművészi. Melegen javallom az arany középutat.

beküldve: 2009-03-30 16:42:53
(#1356)
Eris
Eris
[ Megszállott ]
Például milyet? Amennyire én látom mangákban tust használnak vagy valamilyen fekete filcet.

beküldve: 2009-03-30 16:22:35
(#1355) Válasz Eris (#1354) üzenetére
wakka
wakka
[ Megszállott ]
De ha a manga tust követel, akkor fejet hajtok elötte.

Nem feltétlenül, csak inkább valami markánsabb eszközt.

beküldve: 2009-03-30 16:06:16
(#1354)
Eris
Eris
[ Megszállott ]
Ha ennyire negatív a véleményetek a tollról akkor kénytelen leszek a hagyományos mangarajzolási technikát alkalmazni. Bár azzal nem értek egyet, hogy a golyóstoll csúnyácska lenne. Én kedvelem és szoktam is használni. Plusszban még az eredményt is megfelelőnek tartom. Legalább is azokra a rajzokra amiket így készítettem nem különösebben érkezett panasz. De ha a manga tust követel, akkor fejet hajtok elötte.

beküldve: 2009-03-30 15:37:43
(#1353) Válasz Hoshi San (#1352) üzenetére
Sen17
Sen17
[ Addiktgyanús ]
Egyszerűen: felejtds el a golyóstollat. Önmagában gázos, pláne ha kék. Egy Stabilo point 88-at már 200-ért kapsz, Faber-castell Ecco pigmentet 500-ért, amiből akár 0,1-es is van...

Mért felejtse el a golyóstollat? Én azzal szoktam árnyékolni, és nagyon szép tónusokat lehet vele elérni, én elég sűrűn használom. Alapból tűfilcet húzok, csak árnyékoláskor meg tónusozásnál használom a jó öreg golyós tollat.....

Szerintem is felejtős a téma, nagyon nem előnyös eszköz a golyóstoll... Kenődik, csúnyácska is, és akkor még nem is volt szó a szkennelésről/nyomtatásról.. . Persze a jegyzeteimre én is azzal firkálok, mert az van a kezembe, de az életbe nem használnám rendes rajzoláshoz...

We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
beküldve: 2009-03-30 11:03:32
(#1352) Válasz Elnar (#1351) üzenetére
Hoshi San
Hoshi San
[ Gyalog ]
Egyszerűen: felejtds el a golyóstollat. Önmagában gázos, pláne ha kék. Egy Stabilo point 88-at már 200-ért kapsz, Faber-castell Ecco pigmentet 500-ért, amiből akár 0,1-es is van...

Mért felejtse el a golyóstollat? Én azzal szoktam árnyékolni, és nagyon szép tónusokat lehet vele elérni, én elég sűrűn használom. Alapból tűfilcet húzok, csak árnyékoláskor meg tónusozásnál használom a jó öreg golyós tollat.....

星さん
beküldve: 2009-03-29 17:53:47
(#1351) Válasz Eris (#1350) üzenetére
Elnar
Elnar
[ Megszállott ]
Köszönöm a tanácsokat. A javasolt éles vonalakat én tussal tudnám megejteni csak nem tudom mennyire fér el normálisan egymás mellet a tus meg a golyóstool. Vagy nem gázosak együtt?

"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Szerk: Elnar 2009-03-29 17:54:36
beküldve: 2009-03-29 17:35:29
(#1350)
Eris
Eris
[ Megszállott ]
Köszönöm a tanácsokat. A javasolt éles vonalakat én tussal tudnám megejteni csak nem tudom mennyire fér el normálisan egymás mellet a tus meg a golyóstool. Vagy nem gázosak együtt?

beküldve: 2009-03-27 17:41:45
(#1349) Válasz Eris (#1348) üzenetére
wakka
wakka
[ Megszállott ]
Alapjáraton világos szürke raszter ajánlott, a drámai részeknél pedig opcionális a vonalak durvaságának applikálása a rajzra. Tehát ha a néző hozzászokik a lágy tónusokhoz, a keményebb részeknél sokkal hatásosabb ha nem(csak) ezeket használjuk, hanem vonalakat is. (pl amikor Munszu elgondolkodik a múlton és bevágnak egy élesen satírozott képet az elmélkedő búrájáról - mellékesen ez igencsak jól ki is van figurázva Simamoto Kazuhiko Árnybíró paródiájában.)
Ezekbő fakadóan ha végig vonalasan árnyékol az ember fia/lánya, akkor intenzívebb teknikával kell érzékeltetni a drámaiságot az ezt igénylő esetekben.

beküldve: 2009-03-27 14:29:14
(#1348)
Eris
Eris
[ Megszállott ]
Hát a liftakna dolgot félrenézhetted mert olyan tuti nincs rajta. A kémény már valóban az. Igazából ezt forrásprobléma eredményezte. Ugyanis Arges vára ahol a történet játszódik nem több mint egy romkupac és már az is csak alig. Kénytelen voltam más várat keresi ami kapcsolódik a történethez. Hát ezt találtam.
A tollas dolog. Szeretek ezzel rajzolni de nem könnyű összeegyeztetni a mangával mint stílussal főleg, hogy ez az első ilyen munkám. A legtöbb mangában csak fekete meg csak fehér van esetleg szürke mint árnyék a fehér részeken. De pl az Árnybíróban alkalmazzák a fekete és fehér dolgot de közben a sérülések, koszok, haj, ruha gyűrődés, árnyék meg ilyenekt terén olyan mintha toll lenne. A hosszútávú terveim között valami ilyesmi elérése szerepel.

beküldve: 2009-03-26 22:22:47
(#1347) Válasz wakka (#1346) üzenetére
Elnar
Elnar
[ Megszállott ]

Méghogy nem volt liftakana meg gázkémény... kedves barátom középkori gyárakat szokott pingálni meg hasonlókat. Ez kismiska hozzá képest.

Mellesleg rég láttunk vagy csak elbújtál??

a Középkori gyárak azok a francia kastélyok /minimun 20 kémény/
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.

Én meg amúgy élek és virulok, meg dolgozok, tanulok is. Ezzel meg is indokoltam hogy miért nem láttok. Most is épp gépészet zh-ra készítem a nehéz tüzérhadosztályt...

Szerk: Elnar 2009-03-26 22:41:24
beküldve: 2009-03-26 20:52:56
(#1346) Válasz Elnar (#1345) üzenetére
wakka
wakka
[ Megszállott ]
[Link]

Hát kezdetnek nem katasztrófa.
Várakra meg tónusozásra még gyúrjál.

Felteszem fotótól rajzoltad. Azért gázkémény a XV. században nem volt. Meg liftakna sem.

A bal alsó sarkot újrarajzolnám a helyedben.

Méghogy nem volt liftakana meg gázkémény... kedves barátom középkori gyárakat szokott pingálni meg hasonlókat. Ez kismiska hozzá képest.

Mellesleg rég láttunk vagy csak elbújtál??

beküldve: 2009-03-26 20:42:57
(#1345) Válasz Eris (#1330) üzenetére
Elnar
Elnar
[ Megszállott ]
[Link]

Hát kezdetnek nem katasztrófa.
Várakra meg tónusozásra még gyúrjál.

Felteszem fotótól rajzoltad. Azért gázkémény a XV. században nem volt. Meg liftakna sem.

A bal alsó sarkot újrarajzolnám a helyedben.
Az alsó-középső kockát meg nem értem, mit ábrázol. /Azért jó hogy képmezőkre rajzolsz, mert kivághatod, és nyom nélkül berakhatsz egy másikat a helyére, scannelésnél úgysem látszik/ A tollal meg ezerféle textúrát lehet csinálni - és igényli is a részletezettséget. Ha viszont egyszínűre akarod tónusozni, akkor maradj a ceruzánál. A kedvencem ahol visszafelé fújja a haját, ruháját a szél.

*kegyetlen, őszinte vélemény, no offense*

Oldalak: ... 200 201 202 203 204 205 206 207 208 ... <<>>