Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Köszi!
Bár őszintén megvallva a felsorolt eszközök közül egyik sem mond semmit. Én még csak a tusig jutottam el és a fekete filcekig. Esetleg a fekete festékig.
Bár őszintén megvallva a felsorolt eszközök közül egyik sem mond semmit. Én még csak a tusig jutottam el és a fekete filcekig. Esetleg a fekete festékig.
Ha el szeretnél mélyülni a témában hadd ajánljam Scott McCloud-tól a képregény mestersége c. könyvet (ha még nem tettem volna meg ). 2600 pénz nem sok arra, hogy jobban megismerd a képregénygyártást és még jól is szórakozz egyet.
beküldve: 2009-03-30 17:00:21
(#1358) Köszi!
Sötétség nélkül nincs fény.
Például milyet? Amennyire én látom mangákban tust használnak vagy valamilyen fekete filcet.
Sen copic multilinert használ a katakana-nevü suhanczal egyetemben, míg én nyestecsetet és hollótust, néha hagyományos tustollal a keretek széleinek.
Ettől függetlenül azt használsz amit, akarsz; ha a hagyományos technikákat alkalmazod érthető leszel, ha pedig innovatívabbat, akkor megművészi. Melegen javallom az arany középutat.
beküldve: 2009-03-30 16:42:53
(#1356) Például milyet? Amennyire én látom mangákban tust használnak vagy valamilyen fekete filcet.
De ha a manga tust követel, akkor fejet hajtok elötte.
Nem feltétlenül, csak inkább valami markánsabb eszközt.
beküldve: 2009-03-30 16:06:16
(#1354) Ha ennyire negatív a véleményetek a tollról akkor kénytelen leszek a hagyományos mangarajzolási technikát alkalmazni. Bár azzal nem értek egyet, hogy a golyóstoll csúnyácska lenne. Én kedvelem és szoktam is használni. Plusszban még az eredményt is megfelelőnek tartom. Legalább is azokra a rajzokra amiket így készítettem nem különösebben érkezett panasz. De ha a manga tust követel, akkor fejet hajtok elötte.
Egyszerűen: felejtds el a golyóstollat. Önmagában gázos, pláne ha kék. Egy Stabilo point 88-at már 200-ért kapsz, Faber-castell Ecco pigmentet 500-ért, amiből akár 0,1-es is van...
Mért felejtse el a golyóstollat? Én azzal szoktam árnyékolni, és nagyon szép tónusokat lehet vele elérni, én elég sűrűn használom. Alapból tűfilcet húzok, csak árnyékoláskor meg tónusozásnál használom a jó öreg golyós tollat.....
Szerintem is felejtős a téma, nagyon nem előnyös eszköz a golyóstoll... Kenődik, csúnyácska is, és akkor még nem is volt szó a szkennelésről/nyomtatásról.. . Persze a jegyzeteimre én is azzal firkálok, mert az van a kezembe, de az életbe nem használnám rendes rajzoláshoz...
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Egyszerűen: felejtds el a golyóstollat. Önmagában gázos, pláne ha kék. Egy Stabilo point 88-at már 200-ért kapsz, Faber-castell Ecco pigmentet 500-ért, amiből akár 0,1-es is van...
Mért felejtse el a golyóstollat? Én azzal szoktam árnyékolni, és nagyon szép tónusokat lehet vele elérni, én elég sűrűn használom. Alapból tűfilcet húzok, csak árnyékoláskor meg tónusozásnál használom a jó öreg golyós tollat.....
星さん
Köszönöm a tanácsokat. A javasolt éles vonalakat én tussal tudnám megejteni csak nem tudom mennyire fér el normálisan egymás mellet a tus meg a golyóstool. Vagy nem gázosak együtt?
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Szerk: Elnar 2009-03-29 17:54:36
beküldve: 2009-03-29 17:35:29
(#1350) Köszönöm a tanácsokat. A javasolt éles vonalakat én tussal tudnám megejteni csak nem tudom mennyire fér el normálisan egymás mellet a tus meg a golyóstool. Vagy nem gázosak együtt?
Alapjáraton világos szürke raszter ajánlott, a drámai részeknél pedig opcionális a vonalak durvaságának applikálása a rajzra. Tehát ha a néző hozzászokik a lágy tónusokhoz, a keményebb részeknél sokkal hatásosabb ha nem(csak) ezeket használjuk, hanem vonalakat is. (pl amikor Munszu elgondolkodik a múlton és bevágnak egy élesen satírozott képet az elmélkedő búrájáról - mellékesen ez igencsak jól ki is van figurázva Simamoto Kazuhiko Árnybíró paródiájában.)
Ezekbő fakadóan ha végig vonalasan árnyékol az ember fia/lánya, akkor intenzívebb teknikával kell érzékeltetni a drámaiságot az ezt igénylő esetekben.
Ezekbő fakadóan ha végig vonalasan árnyékol az ember fia/lánya, akkor intenzívebb teknikával kell érzékeltetni a drámaiságot az ezt igénylő esetekben.
beküldve: 2009-03-27 14:29:14
(#1348) Hát a liftakna dolgot félrenézhetted mert olyan tuti nincs rajta. A kémény már valóban az. Igazából ezt forrásprobléma eredményezte. Ugyanis Arges vára ahol a történet játszódik nem több mint egy romkupac és már az is csak alig. Kénytelen voltam más várat keresi ami kapcsolódik a történethez. Hát ezt találtam.
A tollas dolog. Szeretek ezzel rajzolni de nem könnyű összeegyeztetni a mangával mint stílussal főleg, hogy ez az első ilyen munkám. A legtöbb mangában csak fekete meg csak fehér van esetleg szürke mint árnyék a fehér részeken. De pl az Árnybíróban alkalmazzák a fekete és fehér dolgot de közben a sérülések, koszok, haj, ruha gyűrődés, árnyék meg ilyenekt terén olyan mintha toll lenne. A hosszútávú terveim között valami ilyesmi elérése szerepel.
A tollas dolog. Szeretek ezzel rajzolni de nem könnyű összeegyeztetni a mangával mint stílussal főleg, hogy ez az első ilyen munkám. A legtöbb mangában csak fekete meg csak fehér van esetleg szürke mint árnyék a fehér részeken. De pl az Árnybíróban alkalmazzák a fekete és fehér dolgot de közben a sérülések, koszok, haj, ruha gyűrődés, árnyék meg ilyenekt terén olyan mintha toll lenne. A hosszútávú terveim között valami ilyesmi elérése szerepel.
Méghogy nem volt liftakana meg gázkémény... kedves barátom középkori gyárakat szokott pingálni meg hasonlókat. Ez kismiska hozzá képest.
Mellesleg rég láttunk vagy csak elbújtál??
a Középkori gyárak azok a francia kastélyok /minimun 20 kémény/
Én meg amúgy élek és virulok, meg dolgozok, tanulok is. Ezzel meg is indokoltam hogy miért nem láttok. Most is épp gépészet zh-ra készítem a nehéz tüzérhadosztályt...
Szerk: Elnar 2009-03-26 22:41:24
Hát kezdetnek nem katasztrófa.
Várakra meg tónusozásra még gyúrjál.
Felteszem fotótól rajzoltad. Azért gázkémény a XV. században nem volt. Meg liftakna sem.
A bal alsó sarkot újrarajzolnám a helyedben.Méghogy nem volt liftakana meg gázkémény... kedves barátom középkori gyárakat szokott pingálni meg hasonlókat. Ez kismiska hozzá képest.
Mellesleg rég láttunk vagy csak elbújtál??
Hát kezdetnek nem katasztrófa.
Várakra meg tónusozásra még gyúrjál.
Felteszem fotótól rajzoltad. Azért gázkémény a XV. században nem volt. Meg liftakna sem.
A bal alsó sarkot újrarajzolnám a helyedben.Az alsó-középső kockát meg nem értem, mit ábrázol. /Azért jó hogy képmezőkre rajzolsz, mert kivághatod, és nyom nélkül berakhatsz egy másikat a helyére, scannelésnél úgysem látszik/ A tollal meg ezerféle textúrát lehet csinálni - és igényli is a részletezettséget. Ha viszont egyszínűre akarod tónusozni, akkor maradj a ceruzánál. A kedvencem ahol visszafelé fújja a haját, ruháját a szél.
*kegyetlen, őszinte vélemény, no offense*