Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Szülők + anime/manga
amúgy sztem vevő lenne más kultúrára,a japánra azért nem,mert szerinte agresszívek, meg mittoménxD
Agresszívek? Na ilyennek még nem hallottam őket. Akkor már mondaná azt, hogy nyamvadt bálnazabálók. Az legalább helytálló.
pedig ezt már nagyon sokan mondták körülöttem, nem csak felnőttek,de tanárok is
4kor elkezdek tanulni hétig tanulok, utána vacsorázok, zuhanyozok, esetleg felmegyek fórumra / tv-zek,és már le is kell feküdjek,különben nem tok felkelni másnap,eléggé nehezen kelek
Szar lehet...
mér?
>> Hát ez van. tegnap elküldtem neki a cikket, de nem válaszolt rá, mamikor hazajöttem a suliból, akkor se reagált rá^_^
ez várható volt...
4kor elkezdek tanulni hétig tanulok, utána vacsorázok, zuhanyozok, esetleg felmegyek fórumra / tv-zek,és már le is kell feküdjek,különben nem tok felkelni másnap,eléggé nehezen kelek
Szar lehet...
beküldve: 2009-01-25 20:55:31
(#876) nekem anyám már leszokott arról,hogy a mangák miatt maceráljon, úgysem tud lebeszélni róla
amúgy meg már rég megbeszéltük, nekem használt
Régen nagyon idegesített, amikor a vén nyanyák az esküvőkön az arcomat csipkedték, azzal, hogy: -Lehet, hogy te leszel a következő.... Csak mostanában hagyták abba, mikor én is ugyanezt csinálom nekik a temetéseken...
[QUOTE]
Agresszívek? Na ilyennek még nem hallottam őket. [QUOTE]
Egyik barátnőmnél ez pont forditva volt; ő azt az érvet hozta fel a japánul tanulás mellett -végső kétségbeesésében-, hogy a japánok szeretik a magyarokat. Erre az anyukája kijelentette, hogy a japánok mindenkit szeretnek...
Amúgy tényleg nem jó dolog anyukákat csak azért elitélni, mert nem akarják engedni a mangaolvasást. Lehet, hogy ebben mondjuk nincs igazuk, de amúgy biztos a gyereke javát akarja mindegyik Az a lényeg, hogy ilyeneken nem veszekedni kell, hanem megbeszélni. Vagy viccelődni. Én pl. már simán lehúzom apukám sz*r zenéit, mert nehogy már csak ő oltson avval, hogy milyen filmeket nézek Na mondjuk ehhez már el kell érni egy kort, hogy ezt megengedd magadnak...
Agresszívek? Na ilyennek még nem hallottam őket. [QUOTE]
Egyik barátnőmnél ez pont forditva volt; ő azt az érvet hozta fel a japánul tanulás mellett -végső kétségbeesésében-, hogy a japánok szeretik a magyarokat. Erre az anyukája kijelentette, hogy a japánok mindenkit szeretnek...
Amúgy tényleg nem jó dolog anyukákat csak azért elitélni, mert nem akarják engedni a mangaolvasást. Lehet, hogy ebben mondjuk nincs igazuk, de amúgy biztos a gyereke javát akarja mindegyik Az a lényeg, hogy ilyeneken nem veszekedni kell, hanem megbeszélni. Vagy viccelődni. Én pl. már simán lehúzom apukám sz*r zenéit, mert nehogy már csak ő oltson avval, hogy milyen filmeket nézek Na mondjuk ehhez már el kell érni egy kort, hogy ezt megengedd magadnak...
Szerk: Yaven 2009-01-25 20:31:33
amúgy sztem vevő lenne más kultúrára,a japánra azért nem,mert szerinte agresszívek, meg mittoménxD
Agresszívek? Na ilyennek még nem hallottam őket. Akkor már mondaná azt, hogy nyamvadt bálnazabálók. Az legalább helytálló.
Oh, Citrow...! Kikészülök anyukádtól... Hogy lehet valaki ilyen... korlátolt és értetlen... Áhhh!!!
Nah jó nem írok ennél rosszabbat vagy többet, mert mégis csak az édesanyád, és más anyukáját szidni - főleg úgy, hogy igazából nem is ismerem - nagyon csúnya dolog. Biztosan meg van az oka - mint szülő - hogy ellenezze ezt, ami nyílván valami félreértett sztereotípia, de látnia kellene, hogy nem árt Neked...(?... Nem vagy gázosan-eszelős fan, ugye? Mert az ilyesmitől a szülők nagyon ki vannak szerintem, ha valamiért nagyon-NAGYON rajong a gyerekük, és ez a valami kiteszi minden idejét...) Mindegy a psziho-doki nem én vagyok, szóval 'so des'...
Nah jó nem írok ennél rosszabbat vagy többet, mert mégis csak az édesanyád, és más anyukáját szidni - főleg úgy, hogy igazából nem is ismerem - nagyon csúnya dolog. Biztosan meg van az oka - mint szülő - hogy ellenezze ezt, ami nyílván valami félreértett sztereotípia, de látnia kellene, hogy nem árt Neked...(?... Nem vagy gázosan-eszelős fan, ugye? Mert az ilyesmitől a szülők nagyon ki vannak szerintem, ha valamiért nagyon-NAGYON rajong a gyerekük, és ez a valami kiteszi minden idejét...) Mindegy a psziho-doki nem én vagyok, szóval 'so des'...
tekintenek már annyira önállónak, hogy tudják nem hülyeséget veszek.
akkor mivel én félévvel idősebb vok,engem is tekinthetne már annak^^
beküldve: 2009-01-25 19:28:00
(#871) félreértés ne essék nem azzal van a baja hogy angolul (angol kéttanenylvűbe járok^^), hanem hogy mit.
azt a cikket köszönöm, majd elküldöm neki
hát én olvasok rendes könyvet is,... 4kor elkezdek tanulni hétig tanulok, utána vacsorázok, zuhanyozok, esetleg felmegyek fórumra / tv-zek,és már le is kell feküdjek,különben nem tok felkelni másnap,eléggé nehezen kelek
tegnap is kiírtam msn-re kanjival idézetet,és elkezdei "ne japánozzál már állandóan"
azt a cikket köszönöm, majd elküldöm neki
hát én olvasok rendes könyvet is,... 4kor elkezdek tanulni hétig tanulok, utána vacsorázok, zuhanyozok, esetleg felmegyek fórumra / tv-zek,és már le is kell feküdjek,különben nem tok felkelni másnap,eléggé nehezen kelek
tegnap is kiírtam msn-re kanjival idézetet,és elkezdei "ne japánozzál már állandóan"
Ő max akkor néz focimeccset, ha VB van, amúgy nem. Hogy mit néz akkor a TV-ben? Ritkán néz tévét, akkor is általában hangversenyeket. Vagy esetleg CNN, vagy TV5.
Akkor neked a másik tipusú apád van akibe nem lehet belekötni TV nézés gyanánt =) Bár én a focit is megnézem ha érdekel ( RITKA ) De nálam nincs ilyen probléma... Az egyetlen szabály: ha sokáig tart akkor le is mondhatok róla... Az már mind1 hogy mit nézek xD
Death Note 2. film
What do you want Bronn? Gold? Women? Golden women?
[/QUOTE]Ma nem engedik végig nézni a Death Note 2. filmet mert hogy holnap iskola és túl sokáig tart [/QUOTE]
Nekem se engedik... Tegnap még megnézhettem de ma már nem
Nekem se engedik... Tegnap még megnézhettem de ma már nem
"A sors keze... veri a taktust... egy szív alakú... órán."
beküldve: 2009-01-25 15:48:06
(#868) Te is mondhatnád neki, hogy a focimeccs így meg úgy xD
Ő max akkor néz focimeccset, ha VB van, amúgy nem. Hogy mit néz akkor a TV-ben? Ritkán néz tévét, akkor is általában hangversenyeket. Vagy esetleg CNN, vagy TV5.
Amúgy az egyik fő indoka az animék ellen az, hogy igénytelenek. Nem artikulálnak, csak simán tátognak a szájukkal stb. És igaza van. De persze ez sem minden animére igaz (pl Akira, abban aztán nem spóroltak), és attól még lehet nagyon jó a történet. :)
Gondoltam is rá, hogy ha nem lenne annyira animeellenes, lehet a GitS bejönne neki a mondanivaló miatt, de inkább legyen szent a béke, és egyikünk sem bosszantja vele a másikat.
beküldve: 2009-01-25 12:28:02
(#867) Huh, megszabják hogy mikor nézheted? Nekem annyit mondtak az iskolai jegyek ne romoljanak aztán lerendezték ennyivel.
Mert hogy a rajzfilmektől tuti el fogok hülyülni.
Ne vedd sértésnek de apukád ezek szerint keveset tud az ilyen dolgokról =) Te is mondhatnád neki, hogy a focimeccs így meg úgy xD
Csak mert az én apám azt szokta nézni xD
Egyébként én bármikor pazarolhatom, és pazarlom is az időt ilyenekre =) De azért van határ, amit sajnos nem én szabok meg
pl: Ma nem engedik végig nézni a Death Note 2. filmet mert hogy holnap iskola és túl sokáig tart
What do you want Bronn? Gold? Women? Golden women?
Szerk: Shaun 2009-01-25 10:46:35
mert nem akarják mondjuk rajzfilmekre pazarolni a drága idejüket.
Az én apám viszont azt akarja, hogy én ne pazaroljam rajzfilmekre a drága időm, olvasnék inkább tudományos könyveket, vagy klasszikus irodalmat.
Abba most ne menjünk bele, hogy azokat mostanában miért nem szoktam. Pedig azokat is szeretem.
Mert hogy a rajzfilmektől tuti el fogok hülyülni.