Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Szülők + anime/manga
beküldve: 2009-01-25 09:19:37
(#864) x)
BIRD IS THE WORD! THUMBS UP IF U KNOW BIRD IS THE WORD! But if you didnt thats weird because i was certain everyone have heard. Heard that BIRD IS THE WORD!The Bird is the World!
beküldve: 2009-01-25 00:32:51
(#863) Ömm, nekem miután elmondtam nekik, mi van a 'mese' kifejezés mögött egyáltalán nem néztek hülyének.. Sőt, dicsérni is szokták -amikor épp valamelyik anime-t nézem és bejönnek valami roppant fontos dolog miatt- hogy milyen szépen van megrajzolva.. Mellesleg a Mondo előfizetést is tőlük kaptam
, kicsit hülyének tartanak mondjuk hogy 17 (lassan 18) évesen "meséket" nézek. De sosem szóltak bele örülnek hogy van vmi ami érdekel és nem csak vagyok a nagyvilágban, első conomra is szónélkül elengedtek és örültek hogy elmozdulok otthonról.
Hehe...erről eszembe jutott, hogy apukám milyen fejet vágott, amikor a nagy Hell Girl-ös wallscrollt kiraktuk...pedig én direkt előrelátó módon olyat választottam, amibe nem lehet belekötni (előtte egyik barátnőm panaszkodott, hogy anyukája a Death Note-os poszterén szörnyűlködött, hogy halálfejek vannak a sarkában eldugdosva ), erre meg szánakozó nézéseket kaptam, mert annyira kis kedves és ártatlan volt a kép...na de majd kiegyenlitem én még azt vmi poszterrel
Nálunk is anyukám az, aki örül annak, hogy egyáltalán megosztom vele, hogy mi is érdekel, meg most, hogy varrom a conos ruhámat; külön mindig felcsillan a szeme, amikor kérdezek valamit
beküldve: 2009-01-24 23:31:15
(#861) nyugi,nekem is fura,de szerencsére engem még nem tiltottak el
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
beküldve: 2009-01-24 23:21:53
(#860) Jesszusom! Visszaolvasgattam kicsit Citrow véleményéig, na ott meg is akadtam... nekem sosem szóltak bele hogy mit nézek vagy mit olvasok, kicsit hülyének tartanak mondjuk hogy 17 (lassan 18) évesen "meséket" nézek. De sosem szóltak bele örülnek hogy van vmi ami érdekel és nem csak vagyok a nagyvilágban, első conomra is szónélkül elengedtek és örültek hogy elmozdulok otthonról.Anyum meg segít is a tervezett cosplay elkészítésében gyakorlatilag ő csinálja az egészet. Szal nem tudom hogy a magukat következetesnek nevező szülők mért tilták el a gyerekeket az animenézéstőll? Még ha cigizne vagy inna arra aztmondom rendben az tényleg káros, de nemhiszem hogy bárkinek is lenne baja hogy animéket néz. Lehet hogy ez az eltiltós dolog csak nekem fura ennyire?
Szerintem is ez igy van...az ép eszű gyerekek fel tudják fogni, hogy a tv nem egyenlő a valósággal. Na persze ez kortól is függ, de ott már a szülő a hibás, ahol a pici gyerek egyedül tévézget.
Amúgy nálunk ez szerencsére sosem volt gond, hogy mit nézünk a tv-ben, mert a szüleink megbiztak bennünk annyira, hogy ne álljanak állandóan a hátunk mögött, hogy ez való-e nekünk. Persze időnként bejöttek és akkor tuti, hogy vmi félreérthető rész volt (ez Murphy tv-e ) de vhogy mindig kidumáltuk magunkat a helyzetből. Na meg ha valamit nem néz jó szemmel a szülő, akkor azt sosem szabad titkolni, vagy rejtegetni, mert akkor csak még gyanúsabbá válik az amúgy nagyrészt ártalmatlan dolog; helyette unszolni kell őket, hogy nézzék meg ők is, na akkor tuti békén hagynak, mert nem akarják mondjuk rajzfilmekre pazarolni a drága idejüket.
Persze a legjobb, ha van az embernek egy nagyobb tesója, akire rá lehet vonni a szülők figyelmét
Amúgy nálunk ez szerencsére sosem volt gond, hogy mit nézünk a tv-ben, mert a szüleink megbiztak bennünk annyira, hogy ne álljanak állandóan a hátunk mögött, hogy ez való-e nekünk. Persze időnként bejöttek és akkor tuti, hogy vmi félreérthető rész volt (ez Murphy tv-e ) de vhogy mindig kidumáltuk magunkat a helyzetből. Na meg ha valamit nem néz jó szemmel a szülő, akkor azt sosem szabad titkolni, vagy rejtegetni, mert akkor csak még gyanúsabbá válik az amúgy nagyrészt ártalmatlan dolog; helyette unszolni kell őket, hogy nézzék meg ők is, na akkor tuti békén hagynak, mert nem akarják mondjuk rajzfilmekre pazarolni a drága idejüket.
Persze a legjobb, ha van az embernek egy nagyobb tesója, akire rá lehet vonni a szülők figyelmét
azért szerintem egy anime/rajzfil/film akármi ehhez nem elég, tom és jerryn nőttem fel, néztem a DBt is és soha nem akartam megpróbálni kiugrani az ablakon és felhőn repülni, palacsintasütővel püfölni a nővéremet, v megsütni őt. ehhez vmilyen szinten szellemi sérültnek kell lenni, pont úgy mint ahhoz h megmikrózd a macskád.
ez persze csak egy vélemény
ez persze csak egy vélemény
-
A Kámehámézós, meg homokbaásós gyerekekkel kapcsolatban:
1. Ha 12 éven aluli gyerekeknek megengedik, hogy korlátlanul animét nézzenek (leszámítva a Maya a méhecske szintűeket) az is a szülő hibája
2. Ha nem magyarázza el a gyereknek, hogy ne vegye komolyan a rajzfilmeket, csak hadd nézze mert addig is csöndben van, az szintén a szülő hibája.
Dehát rajzfilm! Nem mese, de rajzfilm.
1. Ha 12 éven aluli gyerekeknek megengedik, hogy korlátlanul animét nézzenek (leszámítva a Maya a méhecske szintűeket) az is a szülő hibája
2. Ha nem magyarázza el a gyereknek, hogy ne vegye komolyan a rajzfilmeket, csak hadd nézze mert addig is csöndben van, az szintén a szülő hibája.
"rajzfilmeket".
Dehát rajzfilm! Nem mese, de rajzfilm.
beküldve: 2009-01-24 20:24:21
(#856) Eleinte furcsán néztek, hogy egyáltalán mi az az anime.
Aztán meg azt mondták, hogy nem hiszik el, hogy 18 éves fejjel még meg tudtam szeretni a "rajzfilmeket".
De aztán néha ők is belenéztek, és már látják, hogy milyen jópofa dolog ez.
Végülis örülnek is neki, mert ezáltal egy tök jó társaságba kerültem, animések közé. És még azt is észrevettem, hogy azok az emberek akik animéznek, általában, olyan aranyosabb fajta emberek.
Tehát itthon teljesen "támogatnak" és hagyják, hogy nézzem. Anyukám kifejezettem "művelt" Death note-ból!
Aztán meg azt mondták, hogy nem hiszik el, hogy 18 éves fejjel még meg tudtam szeretni a "rajzfilmeket".
De aztán néha ők is belenéztek, és már látják, hogy milyen jópofa dolog ez.
Végülis örülnek is neki, mert ezáltal egy tök jó társaságba kerültem, animések közé. És még azt is észrevettem, hogy azok az emberek akik animéznek, általában, olyan aranyosabb fajta emberek.
Tehát itthon teljesen "támogatnak" és hagyják, hogy nézzem. Anyukám kifejezettem "művelt" Death note-ból!
beküldve: 2009-01-24 20:00:25
(#855) Nekem néha apa ott szokott ülni miközbe animét nézek és ezzel az agyamra megy. anyát különösebben nem zavarja.(hála az égnek )
beküldve: 2009-01-24 19:55:11
(#854) Hát az én szüleim nagyon utálnak minden animét és mangát, úgyhogy nagyon nehéz helyzetben vagyok de igazábol nem érdekel mert nem ők mondják meg hogy mit nézzek és mit nem....XD
Anime forever!!!!!Imádom az animéket!!
beküldve: 2009-01-24 19:45:54
(#853) Azt hiszik a szülők,hogy mindenkire olyan hatással van,pedig nem.
Valaki függő lehet,de nem az a mellékhatása!
Ez nem tiszta!!!!
Csak azért,mert szeretünk valamit, még nem leszünk bolondok!!!!!
Miért néznek hülyének minket????
Érdekes...
Ha a Hupikék-törpikéket néznénk,nem lenne bajuk!!!!!
Valaki függő lehet,de nem az a mellékhatása!
Ez nem tiszta!!!!
Csak azért,mert szeretünk valamit, még nem leszünk bolondok!!!!!
Miért néznek hülyének minket????
Érdekes...
Ha a Hupikék-törpikéket néznénk,nem lenne bajuk!!!!!
Animét,mangát,rajzolni,és nézni,mindent megér!!!!
Am ami nem off: a szülők miért hiszik azt,hogy aki csak megnézi a Dragonball-t,ki akar ugrani a 10-ről?
Asszem ámerikában egy kis srác megtette, és azóta tömeghisztéria van. Viszont idehaza egy kölök meg beállt a robogó vonat elé kámehámézva.... (ez nem kamu, Apu rendőr ismerőse mesélte, mikor áltsuliban felsős voltam)
"Koldulnék magának boldogságot, kisnagyság. Koldulnék magának annyi szépet és jót, amennyi csak belefér a zsebembe. De nem tehetem, no. Maga helyett nem. Érti?" [jogtulaj: Miyu]
Am ami nem off: a szülők miért hiszik azt,hogy aki csak megnézi a Dragonball-t,ki akar ugrani a 10-ről?
Pletykák útján... És el hitték és mi lett ebből?
Mellesleg a családom nem szól semit az Anime/Mangához...
Szerk: baniaa3 2009-01-24 19:34:51
jójó,igazad van,csak lusta voltam utánaolvasni
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"