Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Szülők + anime/manga
addig nem engedem őket a kávéjukhoz, amig át nem rágják magukat rajta!
kezdesz veszélyes vizekre evezni, valakit megakadályozni abban hogy a reggeli kávéjához jusson az nagyon gonosz
-
Amúgy itt egy cikk, ítéld meg, hogy ez vajon elég jó-e anyukádnak. :) [Link]
tök jó ez a cikk ,majd megmutatom anyámnak , lehet utána nem fogja annyira utálni ha animét nézek de az is lehet,h azt fogja mondani ezt egy olyan őrült írta a ki szereti, és ezért írt róla csak szépeket
Régen nagyon idegesített, amikor a vén nyanyák az esküvőkön az arcomat csipkedték, azzal, hogy: -Lehet, hogy te leszel a következő.... Csak mostanában hagyták abba, mikor én is ugyanezt csinálom nekik a temetéseken...
Szerk: mad_chan 2009-01-27 17:27:53
Én elolvastam, szerintem tök jó cikk, sok igazság van benne. Én biztosan elolvastatom velük otthon. Ha hajlandók lesznek rá... Ha nem, akkor kinyomtatom, és addig nem engedem őket a kávéjukhoz, amig át nem rágják magukat rajta!
Kolombusz felfedezte Amerikát, de azt hitte, valahol Ázsia partjainál hajózgat. Hát ennyit a földrajzi ismeretekről...
beküldve: 2009-01-27 15:50:25
(#891) Nekem apám nem érdekli, ő szinte mindent le Inuyasház -_-" (legalább az megmaradt benne) anya aztmondta nézzem nyugodtan,de először tanuljak meg. tesóm meg szokott nekem mangát venni *-*
Az az álom, ami valóra válik sosem volt igazi álom.
Agresszívek? Na ilyennek még nem hallottam őket. Akkor már mondaná azt, hogy nyamvadt bálnazabálók. Az legalább helytálló.
pedig ezt már nagyon sokan mondták körülöttem, nem csak felnőttek,de tanárok is
Lol, ez olyan, mintha a tanárok nem lennének felnőttek.
De én még mindig nem értem, hogy erre mi az alapjuk. A japán rajzfilmek (aka animék) tényleg eléggé agresszívek néhol (bár tizenéveseknek vagy még idősebbeknek készültek), meg a japán filmekben is alap, hogy ömlik a vér ezerrel, de hogy maguk a japánok agresszívek lennének, azt nem hinném.
beküldve: 2009-01-26 21:55:47
(#889) fuvola vizsga? AZt ne mond,hogy vásárhelyi vagy ha igen,akk szólj
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
beküldve: 2009-01-26 21:47:17
(#888) Sokan írjátok hogy nem nézhetéttek meg e DN 2 filmet. Na, az én szüleim utálják az anime őrületemet. 12 éves vagyok és megengedték, hogy megnézzem!!! ( másnap meg volt még egy fuvola vizsgám is úgyhogy elvileg nekem "kipihentnek " kellet volna lennem) Na azért néha mégis tudnak ezen émában rendesek lenni.
I'm your little butterfly, but who my butterfly?
Az én anyám,néha szó nélkül veszi nekem az animéket....Még apám is meglep néha!
Lehet hogy kezdik elfogadni a dolgokat...?
Jó neked!
Szerk: Dan 2009-01-26 18:27:31
beküldve: 2009-01-26 18:09:34
(#886) Az én anyám,néha szó nélkül veszi nekem az animéket....Még apám is meglep néha!
Animét,mangát,rajzolni,és nézni,mindent megér!!!!
Ja, értem, csak nekem úgy tűnt, mintha pontosan meg lennének szabva az időpontok. Sorry, itz my fault. ^^"
Szerk: .., 2009-01-26 17:56:39
mért te nem mosakszol?
LOL, én úgy értettem, hogy mindennek megvan a sorrendje és az időpontja.
jah nem,ez csak egy körülbelüli dolog,de azért logikusan^^ (ez teljesen magamtól megy,de azért az ember nem mos vacsora előtt fogat )
mért te nem mosakszol?
LOL, én úgy értettem, hogy mindennek megvan a sorrendje és az időpontja.
Azért, mert ilyen keretek között nehéz lehet élni.
mért te nem mosakszol?
van egy osztálytársam akinek még be is kell fűtenie amikor hazaér,aztán a vacsorűát is ő csinálja a szüleinke,és szombatonként ő takarítja az egész házat...
Szerk: tre846 2009-01-26 17:51:07
Azt inkább nem mondom meg neki, hogy érdekelnek a japánok, meg a kultúra,mert ő utáljaxD
Mit lehet utálni egy idegen kultúrában? Pláne, hogy azért a japánok tényleg kulturáltak. Már az is baj, ha művelődsz? Úgy értem, hogy ha a mangák hatására kezdenél el komoly japán irodalmat olvasni, vagy nyelvet tanulni, az még direkt rossz? Bár ha már az sem jó, hogy angolul olvasol...
Amúgy mangát sem csak úgy lehet olvasni, ha megveszed. Ha gépen olvasod az majdnem olyan, mintha animét néznél...
Azt mondtad, hogy anyukád egyébként rendes. De az, hogy egy idegen kultúrával szemben ilyen szinten elutasító legyen, az nem vall valami széles látókörre már bocsi. Kardja van= agresszív harcolós? Gondolom rá se nézett. ^_^" Mert pont a lényeget nem látta meg egyikből sem. Hogy fogsz elboldogulni ebben a globalizálódó világban, ha nem ismerhetsz meg más kultúrákat? Legalább ez lehetne számára érv, vagy valami.
Egyébként a tanulás részében igaza van. Nem szabad, hogy a hobbid a tanulás rovására menjen, pláne, ha ezen az éven olyan sok múlik. A többiek már elmondták: be kell bizonyítanod, hogy nem romlanak a jegyeid, sőt, talán ezért még jobb teljesítményre is képes vagy. Egyezzetek meg, hogy ha jól sikerül az éved, visszakapod a mangáid.
(És a napi 2-3 óra tényleg nem sok, és ennél már csak több lesz. )
Hát a tanulás rovására biztos nem megy, mert amit nem olvasok az nem mehet
a kenshint sztem csak átfutotta,és láta,h csupa vér,meg levágott fejek, gondolom én.