Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Így jártunk. Persze nem mondom, a BL fanok között is vannak különbségek, de amit elmondtam, nem csak rám jellemző, hanem még egy halom emberre a világon, akiknek a nagy részét nem is ismerem...
Visszatérve az előző hozzászólásom gondolatmenetéhez:
TL;DR: Azért (is) szeretem a yaoit, mert nincs esélyem a bishinél, de nem azért, mert nem vagyok jó csaj. ;) Ergo ha nagyon erőltetni akarom a témát, akkor azt mondanám, hogy valahol növeli az önbizalmamat.
Persze ha BL-t támad kedvem olvasni, az nem azért van, mert önbizalom-löketre vágyom.
Szerk.: Mariko, teljesen elfoglaltuk a topikot... Úgyhog most már hanyagolom a témát. :)
Akkor nagyon másképp működünk, mert én csak addig tudok igazán fanolni egy bishit, amíg van esély rá, hogy hetero, és nekem is van egy kis elméleti/álombeli esélyem nála. Persze a homszexuális anime szereplőket is tudom szeretni, de őket már egészen más szemmel nézem, és nem úgy mint vonzó dögös pasit.
Ezért is mondtam, hogy a nyugati fanokra az említett indokok nem (feltétlenül) igazak, és hogy a dolog nemzetiség / ország függő. Pl. néhány (Japánt most nem számítva) keleti országban el tudom képzelni, hogy a BL rajongókra ugyanaz vonatkozik, mint a japán nőkre, vagyis túlságosan elnyomják őket a férfiak, és ez alól valamiképpen menekülni próbálnak, etc, ld. a cikket. Én annyit tennék még a cikkhez (mint saját tapasztalat, meglátás), hogy sokan azért is szeretik a BL-t, mert a helyes pasit nem egy szuper moe vagy szuper szexi, tökéletes nő hódítja meg, hanem egy férfi - ergo a rajongó lánynak nem azért nem lenne az adott pasinál esélye, mert nem jó nő. Hanem eleve nem lenne esélye, mivel nem férfi. Vagyis sokan azért (is) szeretik a BL-t, mert az nem emlékezteti őket arra nonstop, hogy az előző barátjuk szakított velük egy másik lányért / megcsalta őket, ill. egyedül vannak, és úgy érzik éppen, hogy nem lesz senkijük, mert nem olyanok, mint a Joy címlaplányai...
Ezt persze lehetne tovább ragozni, de azt hiszem, hogy ez már nagyon OFF. Azt még megismételném, hogy ez NEM a kislány BL olvasókra vonatkozik, nekik NEM szabadna BL-t olvasniuk / nézniük. De a felnőtt, vagy legalábbis érett nőknél igenis igazak lehetnek a cikkben felsorolt dolgok. Pl. én is szeretem a shoujót, de amikor egyedül van az ember, marha fárasztó, idegesítő tud lenni, és az ember hajlamos irigykedni a főszereplő lányra. Ráadásul néha nagyon tud fájni - ha az embernek olyan hangulata van - ha mondjuk egy viszonzatlan szerelem viszonzott lesz az adott mangában... ugyanis ez ismét csak emlékezteti arra az ember lányát, hogy ez azért nem egészén így van a való életben. (Ezért is ütött nálam pl. az Itazura na Kiss, hogy csak egyet említsek.)
Szerintem meg se kell neki magyarázni, mert ha ez a véleménye úgysem fog megváltozni =) Én is próbáltam már ugyanezt valakivel... Ő azt mondta az animékre hogy Esti mese, rajzfilm figurákkal... Elmondtam neki hogy vannak 18-as horror animék is ( mivel horrormániás az illető) erre ő: Két csepp értől még nem lesz horror O_O
Ennyit erről =D Érdekes nézegetni amiket írtok, ugyanis az én szüleim egy rossz szót nem szólnak ( nem, nem elnyomásban élnek, és még csak elkényeztetve sem vagyok ) Az Őszi conra is simán elengedtek pár kikötéssel, és ez Tavasszal is így lesz ( remélem )
A mangákat meg akár kérhetem karácsonyra is, de ez a ritkábbik eset, mivel általában én veszem meg őket. Mondjuk megnézik azért hogy nem valami hülyeség... a Mondot meg anyám néha el is olvassa O.O
Az animékkel meg úgy vagyok hogy csak én nézem a családból pedig már meg próbáltam nézetni a nővéremmel pár vámpíros animét =D A szűleim meg még 1 pillantást se vetettek animére... anyám sose érti mért hívják animének...
De hát azt elég ha én tudom =)
Amúgy Mariko, ajánlom figyelmedbe az alábbi (angol) cikket, ha van egy kis időd, és kedved hozzá: nagyon szépen elemzi és magyarázza, hogy a nők miért is szeretik a BL-t. [Link]
Jelentem, átrágtam magam a cikken! Na jó, bevallom töredelmesen az elejét, ami a Comiketről szolt, csak átfutottam, mert nem sok újdonság volt benne.
Szóval akkor lényegében, a (ázsiai) nők azért szeretik a yaoit, mert az az ideális románcot testesítik meg, és valójában mind az ukével azonosulnak, mivel nemi identitási zavaruk van? Mert nekem ez jött le.
Számomra ez egy kicsit túlerőltetettnek tűnik, főleg ha a nyugati nőkre akarjuk ráhúzni. Ráadásul ott van, a cikkben is említett, yaoitól teljesen független, nyugaton megszületett slash.
Továbbra is kitartok amellett a véleményem mellett, hogy a yaoi/slash egy kis perverzió a lányok részéről, amiben nincs semmi rossz egészen addig, amíg ez ember lánya nem 13 évesen néz/olvas megerőszakolós cuccokat vagy, ha ez az érdeklődés teljesen kiszorítja hetero románc/szexualitás iránti érdeklődését.
Bocs az offért.
Örülök ennek. És a "füles" technika jó technika. Kár, hogy a tanárral szemben nem alkalmazható....
Zurelily: Reméljük úgy lesz.
LOL, ne haragudj, de a mangóról mindig a 4chan jut az eszembe...
Szerintem ne foglalkozz a bátyáddal, egy idő után ő is meg fog békélni a hobbiddal, ha látja, hogy komolyan veszed. Egy olyan embert sem ismerek, aki ne fogadta volna el, hogy fan vagyok egy idő után... (max. sok időbe telt.) Ha az ember szeret valamit, akkor nem érdekli, hogy ki mit gondol. Ennyi. :)
Ugyanilyen korlátolt emberek hajtották végre anno az inkvizíció nevű baromságot, de ez csak egy túlzó párhuzam.
Ettől függetlenül Ő még a bátyád, és Neked el kell fogadnod Őt.
Fel tudnék robbani tőle -.-
Tényleg, boldog szülinapot kívánok utólag! (+- 5 napig még érvényes a jókívánság )
Oh, köszönöm szépen. És hol tudom beváltani? *kuncog*
Tényleg, boldog szülinapot kívánok utólag! (+- 5 napig még érvényes a jókívánság )
18 évesen még győzködnöd kell őket, hogy elengedjenek?
Naná, én már tavaly is mentem volna, de akkor ráfogták az érettségire. Őszire meg azért nem engedtek, mert "Első félév az egyetemen!" De most már nem találtak kifogást, muhahaha! (Megjegyzés: Kikérem magamnak a 18-at!Már 19 vagyok! )
Exiled: annyit tudok tanácsolni, hogy ecsetelni kezded szüleidnek, hogy kikkel fogsz találkozni fórumtalin (Pölö ajánlanám Alistert), enyémek is ettől enyhültek meg egy picit
18 évesen még győzködnöd kell őket, hogy elengedjenek?
Exiled: annyit tudok tanácsolni, hogy ecsetelni kezded szüleidnek, hogy kikkel fogsz találkozni fórumtalin (Pölö ajánlanám Alistert), enyémek is ettől enyhültek meg egy picit (meg azután hogy elolvastattam velük egy-két cikket a japán szub-kultúráról, és úgy fogják fel, mint egy okosodási lehetőséget (Megjegyzés: Alistertől tényleg lehet tanulni)
Nyári srácokról meg annyit, hogy belenéztem de nem tetszett, pedig tudod, hogy nem vagyok válogatós... Rémmetrót jobban ajánlom... és csak azért mert az az egy mangám van, amit Anyum és Apum elolvasott ától-cettig és tetszett is nekik. (Megjegyzés2: Mindketten horror-függők.)
És hogy elég légyen az off-ból: Nekem a szüleimmel kezdetben voltak gondok, de mióta rájöttek, hogy nagykorú vagyok, és úgyis arra költöm a pénzem amire akarom, békén hagynak. Legfeljebb nem étteremben ebédelek, hanem veszek hideg kaját. Ez a kolesz előnye, lehet spórolni a kajapénzzel.