Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Bence,ha mék con-ra,majd add meg a mobilszámod,had zargassalak,ha nem találom a fórumtalit x3)
Bevallom! Töredelmesen bevallom! Szerk.: a 18 még kislánynak számít...? :P
Nyilván egy 15 éves (vagy még fiatalabb) lánynak (értsd: gyereknek) nem adnék a kezébe hardcore BL-t. A lightos verzióval természetesen semmi baj nincs, csak az a baj, ha egyszer valakinek megtetszik, a műfaj (meg főleg a fandom...) húzza magával. Általában így megy ez, az ember véletlenül rábukkan egy light BL animére / mangára / dj-re / fanficre, aztán végül, az ''utolsó stádiumban'' már minden jöhet, barán és drama cd-n keresztül a shota tentacle rape-ig... (Aztán a 4-chanról, secta-chan-ról, not4chanról nem is beszélve.)
Amúgy Mariko, ajánlom figyelmedbe az alábbi (angol) cikket, ha van egy kis időd, és kedved hozzá: nagyon szépen elemzi és magyarázza, hogy a nők miért is szeretik a BL-t. [Link]
Itt nem szeretném részletezni, de annak, hogy a japán nők szeretik a yaoit, pszichológiai okai (is) vannak. A nyugati fanoknál ezek az okok már nem annyira megalapozottak, bár ez ország és nemzetiség-függő.
Egy biztos: egy kislány NE olvasson / nézzen hardcore BL-t, nem egészséges.
Azt a tényt pedig mindenkinek ajánlom szíves figyelmébe, hogy a BL-t nem férfiak készítik férfiaknak, hanem nők nőknek, és a való élethez vajmi kevés köze van. Ezért az a BL mellett való érvelés, miszerint ''legalább jobban elfogadom / megismerem a másságot'' elég... hmm, megalapzatlan. A BL max elgondolkoztathat.
Határozottan az az érzésem, hogy egyáltalán nem ismer, kicsi korom óta megtanultam, hogy ami nekem bejön, az szerinte hülyeség, szóval folyton titkolózom ^^"
LOL! Ezek szerint nem csak én vagyok így apámmal.
Én nem, a szüleim szerint is hülyeség a mangaolvasás, de tiszteletben tartják, hogy nekem tetszik. ÉS ha nem magyarul olvasom, annak még örülnek is. Persze nem csak mangákat olvasok, szóval amiatt nincs baj, hogy "elbutít".
Apukám múltkor beleolvasott a Death Noteba, de nem igazán tetszett neki.
Anyukám egyszer a Nyári Srácokba nézett bele, közölte velem, hogy eléggé perverz. De semmi különös, hát most istenem, 15 éves vagyok...
egyszóval engem nem zavar, hogy ők nem olvassák. Örülök, hogy nem piszkálnak vele.
Mondjuk mikor megvettem az első mangáimat, egy hónapban 3-at és utána Conról 5-tel tértem haza, picit neheztelt rá apukám, hogy ennyit költök rá. De azóta már megszokta, jelenleg 28 darabos a gyűjteményem.
Azt a baromságot meg hagyjuk, hogy "Én azért szeretem a yaoit, mert ezek a fiúk olyan bátran felvállalják a másságukat." Legyetek őszinték kislányok és valljátok be, hogy kicsit perverzek vagytok!
Határozottan az az érzésem, hogy egyáltalán nem ismer, kicsi korom óta megtanultam, hogy ami nekem bejön, az szerinte hülyeség, szóval folyton titkolózom ^^"
LOL! Ezek szerint nem csak én vagyok így apámmal.
Ááááááááá, a szemeeeeeeeem!
Amúgy szerintem nem az a fő kérdés, hogy együtt rajongtok-e a szülőkkel a mangákért, hanem hogy kikészítenek-e idegileg azért, mert rajongunk.
Anyám elég elnéző ilyen szempontból, néha bele is nézett pár animébe az Animaxon (főleg az InuYashát csípte ), viszont nagyobb szerencse, hogy falaz nekem, mert apám viszont ki nem állhatja, mert szerinte infantilis. ^^""""
De előtte sosem animézek, meg mangát sem olvasok, és bár tudja, hogy ez érdekel, csak viszonylag ritkán szól be, mert nem dörgölöm az orra alá.
Az animeDVDimet és azt a pár figurámat is kitettem a polcra, de szerencsére még arra sem szólt semmit, pedig pont a számítógép fölött vannak, amit ő is használ, szóval eléggé az orra alá van nyomva, hehe. De azt még nem látta, hány mangám van a fiókban.
Igazából azóta hagyta abba a cikizésem emiatt, amióta komolyabban elkezdtem tanulni japánul, és elég sok olyan könyvet is begyűjtöttem, ami a japán kultúrával foglalkozik, és még szólni is szokott, ha "japcsik mennek a tévében" Mert szerinte a nyelvtanulás roppant hasznos, szóval belátta, hogy a "gülüszemű tátogó mohikánhajúak" serkentik a nyelvtanulásomat.
Ők mindig mindenbe belekérdeznek.
Ez miért ilyen,miért olyan,hogy került oda,bla-bla
Az az érdekes,hogy anya szereti a Death Note-ot.
Hanem bevállalják hogy mások,és ők mindig őszintén szeretik egymást!
Az olyan részek,nem nagyon érdekelnek,ne nézzetek ferdének.....
Az én szüleim,már nagynehezen elfogadták a dolgokat,de pl mikor rályöttek,hogy érdekel mondjuk a yaoi,kapásból kibuktak....
szerintem az nem meglepő hogy a szüleid azon kiakadnak, h 16 évesen bu... homoszexuális pasik után érdeklődsz
Anyukám:
- Elnézegeti a Chi's wett home-t, de általában neki nincs vele semmi baja, sőt egyre jobban nézi az animéket.
Apukám:
- Gyakorlatilag apukám nem néz semmiféle animét, nem érdekli.
A mangával így vannak a szüleim:
Anyukám:
- 1-2-szer belenézeget, de nem nagyon érdekli a manga.
Apukám:
- Őt szintén nem érdekli a manga.
Mármint úgy értve,hogy ugyebár kicsi korában majdnem minden gyerek rajong a szüleiért.
Most meg látják hogy egyre jobban önállósítjuk magunkat,és kiállunk a mangákért/animékért, leesik az álluk hogy mi, ellent merünk nekik mondani.
Ráadásul,tudják/ tapasztalják hogy ha otthon nem tudunk olvasni/nézni ilyeneket,akkor megyünk a haverhoz,akinek nincsenek ilyen problémái,és órákon át nézzük vele a kedvenceinket.
Ilyenkor a szülők,persze arra fogják majd a változást,hogy
" ezeket a filmeket hogy lehet sugározni,mikor rossz hatással vannak a gyerekeimre.."
És kiakadnak,a sikamlósabb részleteken.
Könyörgöm!
Egy tizenévest alapjáraton érdekelnek az ilyenek,emellett,lehet hogy valakinek a Kukucska akedvence,vkinek,meg a Paradise Kiss....
na most ki lehet találni hogy nem mindig azért nézi a gyerek a filmet,mert sok benne a szex,hanem mert az a film "fogta" meg a lelkét,vagy az tettszett meg neki.
Úgy kezelnek még mindig minket,mintha még mindig pólyások lennénk.
Az én szüleim,már nagynehezen elfogadták a dolgokat,de pl mikor rályöttek,hogy érdekel mondjuk a yaoi,kapásból kibuktak....
De ez nem azt jelenti,hogy lemondtam a dolgokró.
Vélemény?
ez a cikk nekem elnyerte a tetszésem!!!