Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Szülők + anime/manga
beküldve: 2009-01-18 21:11:19
(#729) Nekem a nagymamám death note rajongó XDXDXD Olyan ari volt mikor meglátta nálam az első kötetet és kölcsönkérte XD meg mikor ment az animexen akkor ott is nézte XD
Amúgy mien mangáid vannak mert akkor esetleg ha tényleg úgy néz ki a dolog akkor vennék!
Ne rúgj már még egyet belé, mutass egy kis empátiát...
Citrow: A hozzászólásodból úgy vettem ki, hogy elég értelmes gyerek vagy. Akkor adok pár tippet és játszd el őket úgy, hogy minél hatásosabbak legyenek:
1. Adj a kezébe egy mangát (lehetőleg valami olyat, ami érdekelné őt /ha csak egy kicsit is/) és kérd meg, hogy olvassa el. Ha sikerül elérned, hogy megtettszen neki, akkor minden simán fog menni utána.
2. Ha az előző nem sikerült, akkor említsd meg neki, hogy a Dr. House és az NCIS meg még sok más műsor amit néztek, sokkal agresszívabb elemeket tartalmaz, mint a mangák.
3. Ha az előzőek nem hatottak rá, közöld vele, hogy a híradó másról nem szól, mint hogy x ország hadserege kaszabolja y ország lakóit, a világban nagyon jelen van az agresszió. Ennek kapcsán mondd meg neki, hogy a mangákban mindig az agresszió ellen küzdenek (bár ez egy kicsit paradox, de nem hiszem, hogy feltűnne neki).
4. Ha az előzőek közül semmi nem hatott rá, akkor nincs más hátra: vegyél neki mangát a születésnapjára. Ez már aztán a kegyelemdöfés, szerető szülőként meg KELL köszönnie és el KELL olvasnia. Ez csak fog rá hatni valahogy.
Hajrá!
Hmm... próbáld meg megbeszélni vele a dolgokat.
Mond meg neki őszintén, hogy te szereted ezt, mint hobbi, és nem szeretnéd abbahagyni. Magyarázd el, hogy nem csak agresszív verekedős-véres-halálos animék/mangák vannak. Próbáld rávezetni, hogy te szereted ezt, és hogy engedjen neked. Hidd el, egy idő után beadja a derekát, ha látja, hogy gyermeke nem akar a szava ellenére se leállni ezekkel.
Becsapnod nem kell senkit, minden szülő örül annak, ha beszélünk velük arról, hogy mit szeretünk csinálni, mi az ami foglalkoztat, és egyebek.
Minden szülőt meg lehet valahogyan győzni, csak a módját kell megtalálni.
Mond meg neki őszintén, hogy te szereted ezt, mint hobbi, és nem szeretnéd abbahagyni. Magyarázd el, hogy nem csak agresszív verekedős-véres-halálos animék/mangák vannak. Próbáld rávezetni, hogy te szereted ezt, és hogy engedjen neked. Hidd el, egy idő után beadja a derekát, ha látja, hogy gyermeke nem akar a szava ellenére se leállni ezekkel.
Becsapnod nem kell senkit, minden szülő örül annak, ha beszélünk velük arról, hogy mit szeretünk csinálni, mi az ami foglalkoztat, és egyebek.
Minden szülőt meg lehet valahogyan győzni, csak a módját kell megtalálni.
beküldve: 2009-01-18 20:27:27
(#726) De nem értem hogy hogy tud elmenni idáig egy szülő...
Szinte hihetetlen...
Hallod...ha nincs semmi hátra minden idegesítő dolgát megkeresném és a fejéhez vágnám hogy "Te neked is vannak rohadtul idegesítő dolgaid,szal ne szólj be alapon"...vagy végesetben valami olyat elvenni tőle...ami fontos neki tárgy ékszer...váltságdíj->köz ös megegyezés...lázadj könyörgöm...
Amúgy mien mangáid vannak mert akkor esetleg ha tényleg úgy néz ki a dolog akkor vennék!
Szinte hihetetlen...
Hallod...ha nincs semmi hátra minden idegesítő dolgát megkeresném és a fejéhez vágnám hogy "Te neked is vannak rohadtul idegesítő dolgaid,szal ne szólj be alapon"...vagy végesetben valami olyat elvenni tőle...ami fontos neki tárgy ékszer...váltságdíj->köz ös megegyezés...lázadj könyörgöm...
Szerk: Kuran Kaname 2009-01-18 20:28:09
Öcsééém!Hát a te Anyud egyáltalán nem toleráns veled szemben!Figyu!Én nem akarlak ellene uszítani,de ha van egy kis eszed-nem hagysz fel ezzel a csodálatos dologgal...és kb. tegyél rá amit mondd...hallgasd végig...azt annyi.Nálunk szerencsére ien gond nincsen .
Ha már megvetted a mangádat nem várhatja el hogy dobd is ki...--
Legyél harcias vele szemben de ne beszélj vele csúnyán-tehát állj ki magadért és akkor látni fogja hogy tényleg szeretnéd folytatni a hobbidat!
Ez volt ma a Naruto féle pszichológiai program...legközelebb találkozunk!
akkor inkább add nekem vagy valami..
Legyél harcias vele szemben de ne beszélj vele csúnyán-tehát állj ki magadért és akkor látni fogja hogy tényleg szeretnéd folytatni a hobbidat!
nem is akarok..
kidobni nem dobja ki, augusztusba elmentem nagymamámhoz és mikor hazajöttem eltűntek (nem volt sok olyan 10-12 kötet), megkérdeztem,h hol van,és aztmondta h eltette,és h adjam el őket
azóta az expresszen hirdetem,mert az animebazár be is zárt...
beküldve: 2009-01-18 20:20:34
(#724) Öcsééém!Hát a te Anyud egyáltalán nem toleráns veled szemben!Figyu!Én nem akarlak ellene uszítani,de ha van egy kis eszed-nem hagysz fel ezzel a csodálatos dologgal...és kb. tegyél rá amit mondd...hallgasd végig...azt annyi.Nálunk szerencsére ien gond nincsen .
akkor inkább add nekem vagy valami..
beküldve: 2009-01-18 20:10:09
(#723) Lehet ti tudtok nekem segíteni:
//direktbe másolom egy máshova is elküldött üzenetet,ezért ez a magyarázó szövegek helyenként//
15 éves vagyok, nagy rajongója a japán képregény/rajzfilmeknek, már lassan két éve. Ha valaki tudja miről szól ez nem néz dedósnak (ezek azok a bizonyos dolgok,amik ugyan rajzoltak,de közel se gyerekeknek szólnak...). Egy ideig vettem a mangákat,amikor kijött alig vártam,hogy olvassam,de nem fanatikus módon, nem is költöttem el rá túl sok pénzt,egy hónapban max.1-két kötetet vettem,ez a többséghez képest igen kevés. Aztán anyukámat átinformálta egy csomó honlap, "agresszív japán baromságnak" beállítva ezeket,és megtiltotta számomra a mangák megvételét,és animét is csak azt nézhetem meg,amelyiknek elolvasta az ismertetőjét (mondanom se kell,kb a vigyorgó kislány szintjén ragadtunk le, aminek ismertetőjében szerepel a "halál", "gyilkosság", egyéb szavak,az már számításba se jöhet. / bezzeg a dr.house-ra és az ncis-ra nem szól semmit - biztos nem ismeri.../ Nem szeretném átverni az anyukámat,tehát nem nézek azóta animét,csak keveset,amiket megenged. (nem valami izgalmas,de ez van).
Arról volt szó,hogy 17 éves korom körül majd újra beszélünk róla. Gondoltam simán kibírom,de azóta olyan sokjóminden jött ki,hogy gondoltam,ezt nekem muszáj megvenni (szó sincs függőségről, csak ezeket szeretem,ez a hobbim,nincs ebbe semmi rossz sztem...)
Azt terveztem,hogy majd elrejtem,csakhogy tavasszal költözünk,elég feltűnő lesz a dobozból kikandikáló nemtom hány kötet^_^
Osztálytársaim tiszta hülyének néznek,én nem akarok senkit átverni,nem tom mi legyen, anyukám meggyőzhetetlen...
A másik pedig szintén ide kapcsolódik: egyáltalán nem hiszem,hogy ez az egész arra menne ki, hogy majd ha nagy leszek,és dolgozok a japánoknak dolgozzak,őket istenítsem meg minden (az animéket/mangákat nem is feltéltneül külföldi piacra szánják). De ha már elmesélem az új cosplay (beöltözni anime karakternek, a speciális ilyen rendezvényen - animecon) tervemről, már mindjárt elfordul nem is érdekli. Azóta nem beszélek ezekről, de azért mégis jó lenne elmesélni, ha már egy helyen lakunk. Legalább oda még elengedxD
Télleg semmi bajom anyukám nagyon jófej,meg kedves,de ez ellen valamit tenni kéne,nagyon idegesítő már. (augusztus óta van ez^^)
szerintetek mit tehetnék?
//direktbe másolom egy máshova is elküldött üzenetet,ezért ez a magyarázó szövegek helyenként//
15 éves vagyok, nagy rajongója a japán képregény/rajzfilmeknek, már lassan két éve. Ha valaki tudja miről szól ez nem néz dedósnak (ezek azok a bizonyos dolgok,amik ugyan rajzoltak,de közel se gyerekeknek szólnak...). Egy ideig vettem a mangákat,amikor kijött alig vártam,hogy olvassam,de nem fanatikus módon, nem is költöttem el rá túl sok pénzt,egy hónapban max.1-két kötetet vettem,ez a többséghez képest igen kevés. Aztán anyukámat átinformálta egy csomó honlap, "agresszív japán baromságnak" beállítva ezeket,és megtiltotta számomra a mangák megvételét,és animét is csak azt nézhetem meg,amelyiknek elolvasta az ismertetőjét (mondanom se kell,kb a vigyorgó kislány szintjén ragadtunk le, aminek ismertetőjében szerepel a "halál", "gyilkosság", egyéb szavak,az már számításba se jöhet. / bezzeg a dr.house-ra és az ncis-ra nem szól semmit - biztos nem ismeri.../ Nem szeretném átverni az anyukámat,tehát nem nézek azóta animét,csak keveset,amiket megenged. (nem valami izgalmas,de ez van).
Arról volt szó,hogy 17 éves korom körül majd újra beszélünk róla. Gondoltam simán kibírom,de azóta olyan sokjóminden jött ki,hogy gondoltam,ezt nekem muszáj megvenni (szó sincs függőségről, csak ezeket szeretem,ez a hobbim,nincs ebbe semmi rossz sztem...)
Azt terveztem,hogy majd elrejtem,csakhogy tavasszal költözünk,elég feltűnő lesz a dobozból kikandikáló nemtom hány kötet^_^
Osztálytársaim tiszta hülyének néznek,én nem akarok senkit átverni,nem tom mi legyen, anyukám meggyőzhetetlen...
A másik pedig szintén ide kapcsolódik: egyáltalán nem hiszem,hogy ez az egész arra menne ki, hogy majd ha nagy leszek,és dolgozok a japánoknak dolgozzak,őket istenítsem meg minden (az animéket/mangákat nem is feltéltneül külföldi piacra szánják). De ha már elmesélem az új cosplay (beöltözni anime karakternek, a speciális ilyen rendezvényen - animecon) tervemről, már mindjárt elfordul nem is érdekli. Azóta nem beszélek ezekről, de azért mégis jó lenne elmesélni, ha már egy helyen lakunk. Legalább oda még elengedxD
Télleg semmi bajom anyukám nagyon jófej,meg kedves,de ez ellen valamit tenni kéne,nagyon idegesítő már. (augusztus óta van ez^^)
szerintetek mit tehetnék?
beküldve: 2008-11-21 19:21:21
(#722) Akkor már csak kicsit több, mint egy hét és végre "hivatalosan" is olvashatok hentai mangát!
hogy fogom én ezt kibírni?
Akaraterővel "A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-11-08 07:47:07
(#720) Hát, magyar ecchikhez/hentai-okhoz nem nagyon értek,de azt mondomn van jó sok 16-18+-os manga amit elolvastam,nem ártott és jó volt(A shura to otome is csak az 1. fejezet végéig néz ki egy hentai feelinges,megerőszakolós ecchinek )
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
Szerk: The Exiled 2008-11-08 07:48:06
Aki olyan korhatáros mangákat olvas, amely alsó korhatáránál fiatalabb, az könnyen strigulát kaphat!
akkor már csak 1 év, és olvashatok hentai mangákat *most 17* xD
hogy fogom én ezt kibírni? xDD szörnyű xD
"Itamu basho wa dare ni mo iwanai, Isogu kokoro ga kakushita yume wo..."
Aki olyan korhatáros mangákat olvas, amely alsó korhatáránál fiatalabb, az könnyen strigulát kaphat!
Gyerekek, gyorsan kitörölni az adatlapról a Nyári srácokat!
Meg a Pirontanokat is.
Szerk: Sakamoto Riku 2008-11-07 15:44:26
14 évesen,nem komolyabb szidás hentai olvasásáért???Ehh,ehh
Engem se szidnának le.
Szerk.: Akkor Hellsinget se olvashatok?
Szerk: .., 2008-11-06 18:02:35
beküldve: 2008-11-06 18:01:55
(#715) Aki olyan korhatáros mangákat olvas, amely alsó korhatáránál fiatalabb, az könnyen strigulát kaphat!
no pussy, just the dicks