Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Szülők + anime/manga
Azt inkább nem mondom meg neki, hogy érdekelnek a japánok, meg a kultúra,mert ő utáljaxD
Mit lehet utálni egy idegen kultúrában? Pláne, hogy azért a japánok tényleg kulturáltak. Már az is baj, ha művelődsz? Úgy értem, hogy ha a mangák hatására kezdenél el komoly japán irodalmat olvasni, vagy nyelvet tanulni, az még direkt rossz? Bár ha már az sem jó, hogy angolul olvasol...
Amúgy mangát sem csak úgy lehet olvasni, ha megveszed. Ha gépen olvasod az majdnem olyan, mintha animét néznél...
Azt mondtad, hogy anyukád egyébként rendes. De az, hogy egy idegen kultúrával szemben ilyen szinten elutasító legyen, az nem vall valami széles látókörre már bocsi. Kardja van= agresszív harcolós? Gondolom rá se nézett. ^_^" Mert pont a lényeget nem látta meg egyikből sem. Hogy fogsz elboldogulni ebben a globalizálódó világban, ha nem ismerhetsz meg más kultúrákat? Legalább ez lehetne számára érv, vagy valami.
Egyébként a tanulás részében igaza van. Nem szabad, hogy a hobbid a tanulás rovására menjen, pláne, ha ezen az éven olyan sok múlik. A többiek már elmondták: be kell bizonyítanod, hogy nem romlanak a jegyeid, sőt, talán ezért még jobb teljesítményre is képes vagy. Egyezzetek meg, hogy ha jól sikerül az éved, visszakapod a mangáid.
(És a napi 2-3 óra tényleg nem sok, és ennél már csak több lesz. )
Amúgy itt egy cikk, ítéld meg, hogy ez vajon elég jó-e anyukádnak. :) [Link]
>> Ha kezébe adok amngát, ugyse olvasná el, és nincs olyan ami érdekelné, mert a kenshin "agresszív harcos", a nana "szexközpontú",a "kaze hikaru" pedig angol és harcos
Anyád aztán nehéz eset Citrow!
Inkább örülne annak, hogy angolul olvasol és nyelvet tanulsz. A Nana meg sztem nem szexközpontúbb, mint egy átlagos romantikus regény, remélem azoktól nem tiltott el.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
beküldve: 2009-01-23 20:54:16
(#772) Ne haragudj Citrow, hogy ezt mondom, de... Anyukád egyenesen reménytelen ez ügyben azt hiszem. Sokat gondolkoztam azóta, hogy írtál, ezen a problémán. Nem tudok mindkettőtök számára megfelelő megoldást kitalálni.
Szerintem az a próbálkozás esélytelen, hogy megkedveltesd Vele a mangát-animét, vagy a japán kultúra egyéb területeit. (Ahogy Te magad is írtad, hogy nem szereti a japánokat.)
Így viszont marad a tolerancia elve. Valahogy rá kell mutatnod, hogy vannak dolgok, amiket Te kedvelsz és Ő nem, ugyanakkor vannak olyanok, amiket Te nem és Ő igen. Így talán sikerülhet egy kis rálátást/megvilágosodást kicsikarni Tőle...
Amúgy a suli igenis fontos! Szóval hajrá! Minden hozzáállás kérdése. Tekintsd úgy a tanulást, mint lépcsőt az álmaid eléréséhez. - vagy csak egyszerűen lépcsőnek a mangákhoz. Mert talán Anyukád látja majd, hogy emellett sem romlottak a jegyeid.
Minden jót, és toleranciában gazdag életet kívánok!
"Prof. Nagyonokos-de-nekiisvanmégmitta nulnia Miho-san"
Szerintem az a próbálkozás esélytelen, hogy megkedveltesd Vele a mangát-animét, vagy a japán kultúra egyéb területeit. (Ahogy Te magad is írtad, hogy nem szereti a japánokat.)
Így viszont marad a tolerancia elve. Valahogy rá kell mutatnod, hogy vannak dolgok, amiket Te kedvelsz és Ő nem, ugyanakkor vannak olyanok, amiket Te nem és Ő igen. Így talán sikerülhet egy kis rálátást/megvilágosodást kicsikarni Tőle...
Amúgy a suli igenis fontos! Szóval hajrá! Minden hozzáállás kérdése. Tekintsd úgy a tanulást, mint lépcsőt az álmaid eléréséhez. - vagy csak egyszerűen lépcsőnek a mangákhoz. Mert talán Anyukád látja majd, hogy emellett sem romlottak a jegyeid.
Minden jót, és toleranciában gazdag életet kívánok!
"Prof. Nagyonokos-de-nekiisvanmégmitta nulnia Miho-san"
Szerk: Miho ~ ミホ 2009-01-23 20:56:28
a "kaze hikaru" pedig angol
És ez ZAVARJA!? Örüljön, hogy angolul olvasol! Pff...
Ja és abban igaza van, olvass rendes könyveket is, ne csak mangákat.
BTW 2-3 óra tanulás egyáltalán nem sok, én sokszor 4-5-öt is tanulok és mégis van időm mangát olvasni. Te mi a jó francot csinálsz, hogy ha 2-3 órát vagy kevesebbet tanulsz? Nézed a plafont? Inkább olvass mangát.
"szexközpontú"? 15 éves vagy könyörgöm... fiúktól is el vagy tiltva?
beküldve: 2009-01-23 19:36:29
(#770) Aha!
Rályöttem mire elküldtem az üzit....
NE HARAGUDJATOK!!!
A te szüleid mit szólta ahhoz hogy animét nézel meg ilyenek?
Rályöttem mire elküldtem az üzit....
NE HARAGUDJATOK!!!
A te szüleid mit szólta ahhoz hogy animét nézel meg ilyenek?
Animét,mangát,rajzolni,és nézni,mindent megér!!!!
beküldve: 2009-01-23 19:21:07
(#769) 1: EZT NE EBBE A TOPICBA ÍRD!!
2: üdv itt
3: Valószinűleg fog akadni 1 asszem(nem én)
2: üdv itt
3: Valószinűleg fog akadni 1 asszem(nem én)
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
beküldve: 2009-01-23 19:17:44
(#768) Sziasztok.
új vagyok itt,és kicsit zavarban vagyok....
Tettszik az oldal!!!!
Van köztetek Debreceni?
új vagyok itt,és kicsit zavarban vagyok....
Tettszik az oldal!!!!
Van köztetek Debreceni?
Animét,mangát,rajzolni,és nézni,mindent megér!!!!
beküldve: 2009-01-23 18:54:05
(#767) Na, most más a kifogásxD
Ma kérdezte mitcsinálok délután, mondtam, hogy animét nézek, meg se kérdezte, hogy mit, vagy ilyesmi, ezt haladásként fogom fel.
A manga más tészta, mert azt tudja követni ha látja a szobámban: azt mondta, hogy most koncentráljak a tanulásra (év végén olyan vizsga,ami ha nem sikerül nem mehetek tovább^_^, lehet hogy iagaza van), mert hogy a a tnulás mellett (ami napi 2-3
óra<--- ilyen s volt még a 8 é alatt soha,és ez még csak 0dik osztály ) még olvassak rendes könyveket, és nem lenne már rá időm.
Azt inkább nem mondom meg neki, hogy érdekelnek a japánok, meg a kultúra,mert ő utáljaxD
>> Lány vagyok
>> A kötetek amik eladók: Ruroni kenshin 1-4, nana 1, trigun 1, kaze hikaru 1 (angol)
>> Ha kezébe adok amngát, ugyse olvasná el, és nincs olyan ami érdekelné, mert a kenshin "agresszív harcos", a nana "szexközpontú",a "kaze hikaru" pedig angol és harcos.
Ma kérdezte mitcsinálok délután, mondtam, hogy animét nézek, meg se kérdezte, hogy mit, vagy ilyesmi, ezt haladásként fogom fel.
A manga más tészta, mert azt tudja követni ha látja a szobámban: azt mondta, hogy most koncentráljak a tanulásra (év végén olyan vizsga,ami ha nem sikerül nem mehetek tovább^_^, lehet hogy iagaza van), mert hogy a a tnulás mellett (ami napi 2-3
óra<--- ilyen s volt még a 8 é alatt soha,és ez még csak 0dik osztály ) még olvassak rendes könyveket, és nem lenne már rá időm.
>> Lány vagyok
>> A kötetek amik eladók: Ruroni kenshin 1-4, nana 1, trigun 1, kaze hikaru 1 (angol)
>> Ha kezébe adok amngát, ugyse olvasná el, és nincs olyan ami érdekelné, mert a kenshin "agresszív harcos", a nana "szexközpontú",a "kaze hikaru" pedig angol és harcos.
jah Meg mozgó sushibár
Csak ne legyen nagyon meleg... Sushi+meleg=Felvonuló gyomorrontás...
beküldve: 2009-01-19 22:21:04
(#765) jah Meg mozgó sushibár
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
beküldve: 2009-01-19 22:17:14
(#763) majd előre bejeltük és azt mondjuk,hoyg csak mangabulivan,felvonulással egybevéve Akár még a mangafan is támoghatna minket,meg vihetnének ki mozgó standokat
Felvonulás Március 13-án,kikerülve a tüntetőket
Ooooké! Csak nehogy könnygáz legyen a vége...
beküldve: 2009-01-19 22:11:55
(#761) beküldve: 2009-01-19 22:10:33
(#760) Felvonulás Március 13-án,kikerülve a tüntetőket