Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Szülők + anime/manga
beküldve: 2009-01-19 20:23:49
(#744) Szerencsére nekem sem volt ebből különösebben probléma, apám megkérdezte h mi ez a f*szság, mondtam anime, ő meg h jó. Anyám elfogad ahogy vagyok. A nővérem viszont halálra idegesít, h mér nézek 19 évesen meséket. És a legkegyetlenebb az a mély lenézés a hangjában, ahogy kimondja hogy mese. Bocs h nem vagyok mainstreem arc, ez van. meg hogy mér olvasok képregényeket, azt ovisok szoktak, harrrrrrrrrrrr
-
beküldve: 2009-01-19 20:20:35
(#743) Érdekes módan az én szüleim épp ellentétesen állnak az anime / manga dologhoz. Igaz persze, hogy én már hivatalosan felnőtt vagyok, de ez nyilván nem volt mindig így; viszont akkor sem próbáltak eliltani.
Eléggé gyerekesnek tartják mind az animéket, mind a mangákat; néha ugyan próbálok velük ''megnézetni" valamit (Kiki, GiTS, A vándorló palota, etc.), vagy elmagyarázni, hogy az anime / manga valójában egy médium, és a legtöbb anime / manga egyáltalán nem gyerekeknek szól. Dehát az előítéletek, kérem szépen...
Az volt a vicces, amikor véletlenül rábukkantam olyan régi animékre MAL-on, amiket anno együtt néztünk a szüleimmel még egészen kicsi koromban (pl.: Moomin Tanoshii Ikka), és erre nem igen tudtak mit mondani. (Hiszen pl. a Moomint ők is nagyon szerették régen. :)
Nem jó dolog az előítélet, de én is így kezdtem valamikor (sajnos).
Viszont amikor valamilyen csoda folytán a TV-n nézek animét (DVD-t), akkor érdekes módon mindenki nézi a családban, egy szó nélkül. És csak a végén szólal meg apu, hogy "Mekkor hülyeség ez...''
De azért csak végignézte, nem?:P
Eléggé gyerekesnek tartják mind az animéket, mind a mangákat; néha ugyan próbálok velük ''megnézetni" valamit (Kiki, GiTS, A vándorló palota, etc.), vagy elmagyarázni, hogy az anime / manga valójában egy médium, és a legtöbb anime / manga egyáltalán nem gyerekeknek szól. Dehát az előítéletek, kérem szépen...
Az volt a vicces, amikor véletlenül rábukkantam olyan régi animékre MAL-on, amiket anno együtt néztünk a szüleimmel még egészen kicsi koromban (pl.: Moomin Tanoshii Ikka), és erre nem igen tudtak mit mondani. (Hiszen pl. a Moomint ők is nagyon szerették régen. :)
Nem jó dolog az előítélet, de én is így kezdtem valamikor (sajnos).
Viszont amikor valamilyen csoda folytán a TV-n nézek animét (DVD-t), akkor érdekes módon mindenki nézi a családban, egy szó nélkül. És csak a végén szólal meg apu, hogy "Mekkor hülyeség ez...''
De azért csak végignézte, nem?:P
9/28 NEVER FORGET
beküldve: 2009-01-19 20:09:37
(#742) Miért van az, hogy a szülők gyakorlatilag hülyének nézik a saját csemetéiket? Ennyire bíznak a nevelésükben, hogy azt hiszik kamaszként nem képesek különbséget tenni a fikció és a valóság között?
Ahelyett hogy örülnének, hogy a gyerekük otthon ül és animét néz, nem pedig a kocsmában piál, vagy a diszkóban hetyeg (a nála 5-6 évvel idősebb) pasikkal, világvége hangulatot keltenek csak mert a gyerek nem rózsaszín kis álomvilágban él és a plüssmacijával játszik.
Az a baj, hogy a legtöbb szülő nem tud semmit az animékról és amikor meglátja, hogy a gyereknek valami fura hobbija van, rögtön körbenéz a neten és elolvas mindenféle baromságot, ahelyett hogy leülne a csemetéjével és megkérdezné őt, hogy mi is az anime/manga, amit annyira szeret.
Citrow én azt tanácsolom próbálj meg beszélni anyukáddal még egyszer és elmagyarázni neki, hogy nem válsz pszichopata sorozatgyilkossá csak mert látsz egy kis erőszakot, mert 15 évesen már elég nagy vagy hozzá, hogy fel bírd dolgozni az ilyesmit. Kérdezd meg őt is, hogy mitől is félt téged ennyire és nyugtasd meg egy kicsit, hogy alaptalanok a félelmei. Ha elsőre nem megy, akkor próbáld meg lassan megpuhítani, előbb-utóbb talán csak beadja a derekát.
Persze könnyű mondani, tudom. Szerencsére velem sose voltak ilyen szigorúak a szüleim.
Ahelyett hogy örülnének, hogy a gyerekük otthon ül és animét néz, nem pedig a kocsmában piál, vagy a diszkóban hetyeg (a nála 5-6 évvel idősebb) pasikkal, világvége hangulatot keltenek csak mert a gyerek nem rózsaszín kis álomvilágban él és a plüssmacijával játszik.
Az a baj, hogy a legtöbb szülő nem tud semmit az animékról és amikor meglátja, hogy a gyereknek valami fura hobbija van, rögtön körbenéz a neten és elolvas mindenféle baromságot, ahelyett hogy leülne a csemetéjével és megkérdezné őt, hogy mi is az anime/manga, amit annyira szeret.
Citrow én azt tanácsolom próbálj meg beszélni anyukáddal még egyszer és elmagyarázni neki, hogy nem válsz pszichopata sorozatgyilkossá csak mert látsz egy kis erőszakot, mert 15 évesen már elég nagy vagy hozzá, hogy fel bírd dolgozni az ilyesmit. Kérdezd meg őt is, hogy mitől is félt téged ennyire és nyugtasd meg egy kicsit, hogy alaptalanok a félelmei. Ha elsőre nem megy, akkor próbáld meg lassan megpuhítani, előbb-utóbb talán csak beadja a derekát.
Persze könnyű mondani, tudom. Szerencsére velem sose voltak ilyen szigorúak a szüleim.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
nagyon örülök, h nem csak manga/anime kategóriában vagytok műveltek^^
South Park alap.
beküldve: 2009-01-19 18:23:29
(#740) A japcsik igenis át akarják mosni az agyunkat, lsd South Park s3: Chinpokomon
"Anya, anya! Menni kell! Venni kell! Chinpokomon! Gyorsan! Ha nem lesz nekem először, akkor nem leszek az aaarc. Pedig én vagyok az aaarc."
"Hát persze prüntyőkém."
"A japánoknak lenni nagyon kis penisz"
A japcsik igenis át akarják mosni az agyunkat, lsd South Park s3: Chinpokomon
"Anya, anya! Menni kell! Venni kell! Chinpokomon! Gyorsan! Ha nem lesz nekem először, akkor nem leszek az aaarc. Pedig én vagyok az aaarc."
"Hát persze prüntyőkém."
beküldve: 2009-01-19 16:00:18
(#737) hát szerencsére nekem nincsnek ilyen gondjaim...
Citrow kitartás!!!
Citrow kitartás!!!
"A sors keze... veri a taktust... egy szív alakú... órán."
Az is elég meredek elmélet, hogy a japcsik az animékkel mossák át a nyugatiak agyát, hogy nekik dolgozzanak.
A japcsik igenis át akarják mosni az agyunkat, lsd South Park s3: Chinpokomon
-
Próbálj meg keresni olyan cikkeket, amelyek jobb színben tűntetik fel az animéket, esetleg hangsúlyozzák, hogy Magyarországon sok félreértés övezi ezt a médiumot.
Kérhetnéd tőle, hogy a magyar televíziós csatornákhoz hasonlóan kategorizáljon, pl. csak meg kell nézni, hogy hány krimi (amikben nem is egy gyilkosság van) kap mindössze 12-es karikát. Azért ezt a határt te már rég átlépted. Ráadásul azért a sok kaptafás, 12-karikás kriminek, mint a Bohóc, meg Száguldó Vipera stb. összesen sincs annyi értelmük, mint egy-egy jobb animének
A gyilkosságon és a halálon kívül van egyéb kizáró tényező is? Harc, gondolom. De sok olyan anime van, amiben nincs harc, de mégsem a bárgyú kategória. Apropó, nem derült ki számomra, hogy lány vagy, vagy fiú, és nem merek tippelni, bocsi. ^^” Miket néztél eddig engedéllyel? (Eskü, hogy nem röhögünk! Én legalábbis tuti nem. )Melyik oldalon szokta ellenőrizni az ajánlókat? Mert szerintem jószándékú fórumozók kikeresik neked azoknak az animéknek az ismertetőit, amik jók, de átmennek a szűrőn.
Vagy ha esetleg komolyabban érdekel a távol-keleti kultúra, esetleg a japán nyelv, az plusz egy ok, hogy engedékenyebb legyen. Pl. ha meggyőznéd, hogy érdekel a japán történelem, akkor kapásból visszakaphatnád pl a Kensin-köteteidet, pláne, hogy a főszereplő megrögzött pacifista. (Pl. nekem is kevesebbet szól be apám, mióta komolyabban tanulom a japánt, bár azért mi elég más cipőben járunk, majd egyszer én is elmesélem ebbe a topicba ^^”)
Az is elég meredek elmélet, hogy a japcsik az animékkel mossák át a nyugatiak agyát, hogy nekik dolgozzanak. A nyugatiak egyszerűen nem tudnak beilleszkedni, mert a japánok nem engedik őket. Már az országba bejutni is nagyon nehéz, megkapni a munkavállalási engedélyt meg az ottartózkodási engedélyt kész rémálom! (Bocsi azoktól, akiknek leromboltam a „Japánban fogok élni” álmát) Persze ha megmondod, hogy x időre jöttél, akkor addig az x ideig körberajonganak, de jaj annak, aki esetleg odaköltözne!
Amúgy szerintem azon van kiakadva anyukád, hogy két évig ellenőrizetlenül nézhetted őket, és most biztos helyreállíthatatlan károk keletkeztek a kis lelkedben. Ugyanis ha két éve csinálta volna ezt, és most enyhítene, azt még meg is érteném. ^^”
Remélem tudtam használható ötletet adni!
Kérhetnéd tőle, hogy a magyar televíziós csatornákhoz hasonlóan kategorizáljon, pl. csak meg kell nézni, hogy hány krimi (amikben nem is egy gyilkosság van) kap mindössze 12-es karikát. Azért ezt a határt te már rég átlépted. Ráadásul azért a sok kaptafás, 12-karikás kriminek, mint a Bohóc, meg Száguldó Vipera stb. összesen sincs annyi értelmük, mint egy-egy jobb animének
(kivéve persze a sónenfájtokat Ne, ne kővel, légyszi!)
A gyilkosságon és a halálon kívül van egyéb kizáró tényező is? Harc, gondolom. De sok olyan anime van, amiben nincs harc, de mégsem a bárgyú kategória. Apropó, nem derült ki számomra, hogy lány vagy, vagy fiú, és nem merek tippelni, bocsi. ^^” Miket néztél eddig engedéllyel? (Eskü, hogy nem röhögünk! Én legalábbis tuti nem. )Melyik oldalon szokta ellenőrizni az ajánlókat? Mert szerintem jószándékú fórumozók kikeresik neked azoknak az animéknek az ismertetőit, amik jók, de átmennek a szűrőn.
Vagy ha esetleg komolyabban érdekel a távol-keleti kultúra, esetleg a japán nyelv, az plusz egy ok, hogy engedékenyebb legyen. Pl. ha meggyőznéd, hogy érdekel a japán történelem, akkor kapásból visszakaphatnád pl a Kensin-köteteidet, pláne, hogy a főszereplő megrögzött pacifista. (Pl. nekem is kevesebbet szól be apám, mióta komolyabban tanulom a japánt, bár azért mi elég más cipőben járunk, majd egyszer én is elmesélem ebbe a topicba ^^”)
Az is elég meredek elmélet, hogy a japcsik az animékkel mossák át a nyugatiak agyát, hogy nekik dolgozzanak. A nyugatiak egyszerűen nem tudnak beilleszkedni, mert a japánok nem engedik őket. Már az országba bejutni is nagyon nehéz, megkapni a munkavállalási engedélyt meg az ottartózkodási engedélyt kész rémálom! (Bocsi azoktól, akiknek leromboltam a „Japánban fogok élni” álmát) Persze ha megmondod, hogy x időre jöttél, akkor addig az x ideig körberajonganak, de jaj annak, aki esetleg odaköltözne!
Amúgy szerintem azon van kiakadva anyukád, hogy két évig ellenőrizetlenül nézhetted őket, és most biztos helyreállíthatatlan károk keletkeztek a kis lelkedben. Ugyanis ha két éve csinálta volna ezt, és most enyhítene, azt még meg is érteném. ^^”
Remélem tudtam használható ötletet adni!
Szerk: A mordályos nyul 2009-01-19 14:15:35
jóvanna,elbambultam és csak lóbáltam a kezemet,nem volt direkt x3
Perszeeeee.....
Ezt nem mosod le magadról.
jóvanna,elbambultam és csak lóbáltam a kezemet,nem volt direkt x3
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
Egyszer órán nem figyeltem oda,és elkezdtem világítgatni a lézeres tollammal.egyszer cask elengedem magam,lőredőlök,elbambulok erre a tanár elordíja magát: Kurai András,te meg mit csinálsz???Én nem értettem,hogy mi a gond,ő nem volt hajlandó elmondani.Később rájöttem,hogy a mellére villogtam éppen xD
Jajj, de hülye vagy!
beküldve: 2009-01-18 22:22:12
(#731) jaaaj a kedvenc topic-om,de régen írtam ide^^ Hamár feljött a téma: Engem szülők nem tiltanak,netet nem vehetik el,nekik is kell,gépet sem,mert az nekem kell,ha valami sulis dolgom van,szal ez olyan,tudom,de úgy teszek mintha nem tudnám dolog van itt nálunk.Igaz én nem feszegetem a határokat hentai-al(nem is szeretném),de azért látom,hogy nem tetszik neki...Apám szerit ez is csak gy mániám,az év végére kinövöm.Kijeletettem,hogy foglalja írásba és 2 év múlva találkozunk Tesmónak elmondtam a Nana 1 ismertetőjét,kijelentette,hogy ez kisgyerekeknek való hülye történetek,de nem foglalkozik vele,mert ő sem mutogatja nekem a ponyvaregényeit Osztálytársak,lányok: egy kivételével(ő ugyanis mangafan) mindenki csal szid érte: Ilyesztó horrorkönyvecske ala death note,undorító leszbi sztori kat olvsagatok(ez a Nana lenne).A fiúk elfogadnak,kjivéve 1-et,aki kijelenti,hogy hogy a francba vok ilyen hülye,hogy 2000-ért veszem darabját, és "Szukimakit" olvasok....-.-...Tanáraim eddig csak akkor szóltak meg,ha órán olvasgattam,bioszon azt hittem mindjárt fejbevágom vele a tanárt,felelés volt,a kijelölt cuccal végeztem és rámrivallt,hogy tegyem el,miközben az osztályt csitítgatta,hogy dolgozzanak és ne beszélgessenek.Irodalom tanárom,meg tudja hogy viszonylag perverz vagyok1: Megmutattam neki a könyvem2: Egyszer órán nem figyeltem oda,és elkezdtem világítgatni a lézeres tollammal.egyszer cask elengedem magam,lőredőlök,elbambulok erre a tanár elordíja magát: Kurai András,te meg mit csinálsz???Én nem értettem,hogy mi a gond,ő nem volt hajlandó elmondani.Később rájöttem,hogy a mellére villogtam éppen xD
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
beküldve: 2009-01-18 21:20:46
(#730) Anyum a Nanát szereti!
Papámnak meg megmutattam múltkor a Death Note-ot azt együtt néztük! Papa-unoka nap!
Papámnak meg megmutattam múltkor a Death Note-ot azt együtt néztük! Papa-unoka nap!