• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Offtopic cuccok >>
Szülők + anime/manga
Oldalak: ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... <<>>
beküldve: 2009-01-19 22:09:05
(#759) Válasz The Exiled (#758) üzenetére
Miho ~ ミホ
Miho ~ ミホ
[ True mangafan ]
MANGAFORRADALOM!!!!!!!!!

Hai, hai... Manganarchiaaa...

új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2009-01-19 22:06:12
(#758) Válasz Miho ~ ミホ (#753) üzenetére
The Exiled
The Exiled
[ True mangafan ]
Bezony! Tartstok ki! Ha nekem sikerült elfogadtatnom a szüleimmel,nektek is menni fog! MANGAFORRADALOM!!!!!!!!!

He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
beküldve: 2009-01-19 22:03:24
(#757) Válasz .., (#752) üzenetére
alister
alister
[ True mangafan ]

Tegnapelőtt beleolvastam boltban a Watcmenbe és tényleg ütős. Főleg, hogy Tarzan írta.

Ja, a szerző fényképe nekem is bevert Izgatottan várom a 3. kötetet!

És most már nem is tartom lehetetlennek, hogy még az én életemben lesz magyar Sandman...

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2009-01-19 22:02:45
(#756) Válasz Zurelily (#754) üzenetére
Miho ~ ミホ
Miho ~ ミホ
[ True mangafan ]
Tök jó fej szüleid lehetnek. :)

Azok... Olykor persze vannak balhék... dehát ki ne hisztizne néha a szüleivel...?

beküldve: 2009-01-19 21:58:19
(#755) Válasz Miho ~ ミホ (#753) üzenetére
..,
..,
[ True mangafan ]
Hogyan neveljük meg a szüleinket? Pt. 1.

beküldve: 2009-01-19 21:57:25
(#754) Válasz Miho ~ ミホ (#753) üzenetére
Zurelily
Zurelily
[ Addiktgyanús ]
És ha ez nem elég... A nappalinkban Naruto Shippuuden naptár lóg...

Ez kérlek haladás! Tök jó fej szüleid lehetnek. :)

9/28 NEVER FORGET
beküldve: 2009-01-19 21:53:07
(#753)
Miho ~ ミホ
Miho ~ ミホ
[ True mangafan ]
Ehhh... írtam egy elég hosszú hozzászólást, de elveszett... Úgyhogy most csak a lényeget írom le... újra...

Egész kamaszkorom egy folyamatos lázadás volt. A legutolsó - és végelegessé, állandóvá vált - ilyen dolog a rockerségem. Ezzel szerencsére csak anyámnak volt komolyabb gondja - mondjuk úgy, ma sincs acélbetétes bakancsom... - de például apámnak még tetszett is, hogy a lánya nem valami plázap*csa lett, hanem "zeneileg kifinomult ízlésű".
Aztán 18 lettem. Felnőtt. Hűha...
És leesett az álluk, amikor mangákkal - "képregényekkel" - és animékkel - "mesékkel" - jártam haza. Ráadásul valamiféle keleti betegség, egy erős tünetekket mutató japán-vírus is kiújulni, elmélyülni látszott bennem. Előtte is nagy fan voltam, de még nem indult be igazán a dolog. Ekkor teljesedett ki. Ez már mindkettőjüknek erősen betett. Gondolom arra számítottak, hogy lehiggadok lassan, hamár beléptem a felnőttek szürke táborába. És le is higgadtam. Csak épp nem úgy, ahogy Ők azt várták.
De mivel értelmes és jó szülők, belátták, hogy a "hülyeségem" nem kezeltetni kell... egyszerűen csak elfogadni.
Úgyhogy üzenem minden kedves hasonszőrű anime-manga-japánfannak: tartsatok ki önmagatok mellett! Ne hagyjátok, hogy elvegyék Tőletek ezt a szenvedélyt. Mert szerintem nincs annál boldogtalanabb ember, aki mások miatt nem lehet önmaga. Kitartás!!!

HAPPY END: Ha megnézitek a profilomban a Mangagyűjtemény alattiakat, láthatjátok, mit is jelentett ez az elfogadás. Jó persze, van egy csomó dolog, amit barátoktól kaptam, de a nagy részét a szüleim finanszírozták.
Anyám folyton jókat mulat az L és Near plüsseimen, nagyon tetszenek Neki.
Szintén anyum vett nekem egy Death Note táskát. Csak úgy.
Apu folyton felkapja a fejét, ha valahol Japánról van szó, és szól nekem.
És ha ez nem elég... A nappalinkban Naruto Shippuuden naptár lóg...

beküldve: 2009-01-19 21:51:22
(#752) Válasz alister (#751) üzenetére
..,
..,
[ True mangafan ]
Most úgy kifejezetten elképzeltem, ahogy egy ovis Watchmen-t vagy Sandman-t olvas... /

Tegnapelőtt beleolvastam boltban a Watcmenbe és tényleg ütős. Főleg, hogy Tarzan írta.

beküldve: 2009-01-19 21:50:10
(#751) Válasz ∂z (#744) üzenetére
alister
alister
[ True mangafan ]
mér olvasok képregényeket, azt ovisok szoktak, harrrrrrrrrrrr
Most úgy kifejezetten elképzeltem, ahogy egy ovis Watchmen-t vagy Sandman-t olvas... /

Citrow
Két eset lehetséges
a, anyád felnőtt nő, akivel lehet ésszerűen beszélni: ekkor előbb-utóbb belátja, hogy téged ez érdekel, és hogy nem leszel tőle sátánista és/vagy homoszexuális és/vagy sorozatgyilkos (számtalan jó módszert kínáltak a többiek alant, hogy mutathatod meg ezt neki)
b, minden egyéb variáció: ez sajnos klinikai eset, és a megoldás meghaladja jelen rovat kereteit (talán szakember tud vele mit kezdeni).

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2009-01-19 21:43:34
(#750)
ヴェゼンディ・バラージュ
ヴェゼンディ・バラージュ
[ Gyalog ]
*Tudni kell, hogy Vezi elvált szülők gyermeke, és az anyukájának van egy új kapcsolata....*
Szóval, anyukám eleinte furcsán nézte az anime-ket, meg hogy "idegesítő", meg "irritáló", de azóta már oldódott... Az apukám (az igazi) úgy állt a dolgokhoz, hogy ebből még jó is sűlhet ki. Tőle kaptam a nagy kedvencem első kötetét (Hellsing), szal meglepett, kellemesen persze. Anyával (azóta a beszélgetés óta) semmi probléma, nincsenek gúnyos megjegyzések, sem cinikus beszólások... Csak az élettársa aki lépten-nyomon "lemesézi", "leidijótázza", és aki az idegeimre megy...
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.
De lekakálom

Apa azóta megnézte a Fullmetal Alchemist I-II DVD-t, és TETSZET NEKI!!! Al-t következetesen robotnak hívja (a nagy Terminator-fan, de így szeretem ) Az unokatesóm a Death Note-ot nézte, azóta tanul japánul (de nem olvas mangát, és mást se néz, asszem...)
Hát ez az én kiccscsaládom, közepében egy Anime-fannal...

Kolombusz felfedezte Amerikát, de azt hitte, valahol Ázsia partjainál hajózgat. Hát ennyit a földrajzi ismeretekről...
Szerk: ヴェゼンディ・バラージュ 2009-01-19 21:44:49
beküldve: 2009-01-19 21:25:04
(#749)
Rock Lee
Rock Lee
[ Új arc ]
Nálam az anyám teljesen oda van DN-ért . Végignézte az első 20 részt és alig várja, hogy tovább nézhesse.

Rock Lee
beküldve: 2009-01-19 20:47:05
(#748)
∂z
∂z
[ True mangafan ]
mondjuk a 'Halállista' télleg nem egy szülőbarát cím

-
beküldve: 2009-01-19 20:44:00
(#747)
The Exiled
The Exiled
[ True mangafan ]
heh.Nekem amikor anyám meglátta a Vampire knight egy mondatát,elsírta magát Aztán meg mint mondtam ez a tudom,hogy van,de úgy teszek,mintha nem tudnám dolog van most köztünk.Am jó,mert most születésnapra vagy Dn táskát kapok,vagy videókártyát (vagy rendeltetek magmnak egy dn box-ot^^) szal ők elfogadják,meg nem is.Hálaistennek van magánéletem.Eddig....hú....1- szer jöttek be szüleim megnézni,hogy mit rendeltem,azt éppen a death note volt rajta,anya meglátta a gerincen lévő ryuk-ot,letette és kiment.azóta nem nyaggatnak ilyesmivel

He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
beküldve: 2009-01-19 20:29:29
(#746) Válasz Mariko (#745) üzenetére
Zurelily
Zurelily
[ Addiktgyanús ]
Akkor azt hiszem, hogy én szerencsés vagyok ilyen téren. Mondjuk hozzá kell tennem, hogy ilyen nagyon ritkán fordul elő, mivel TV-t nem nézek

(Animax-et sem - mivel mindent eredetiben szeretek nézni)

, tehát marad a dvd. Ritkán, nagyon ritkán, ugyanis dvd-t lehet laptopon is nézni, akkor meg minek a TV...

Viszont ha nézek valamit, tényleg mindig leülnek hozzám. :) Meg elég megértőek is a hobbimmal kapcsolatban. Szerintem talán arra várnak, hogy majd 'kinövök' belőle... Ez nem valószínű, ugyanis az anime / manga nem korfüggő.

Most látom csak, hogy van lj-d. Tök aranyos az avád! :)

9/28 NEVER FORGET
beküldve: 2009-01-19 20:25:20
(#745) Válasz Zurelily (#743) üzenetére
Mariko
Mariko
[ Megszállott ]
Az én őseim pont ugyanígy állnak a dologhoz, szerintük gyerekes vagyok, és az Istenért sem tudom elmagyarázni anyámnak, hogy a Hachikurónak pont a célközönségébe tartozom. Mondjuk ők megnézni sem hajlandóak, ha látják, hogy anime megy a TV-ben, már fordulnak is kifelé a szobából.

Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Oldalak: ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... <<>>