Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Szülők + anime/manga
Bezony! Tartstok ki! Ha nekem sikerült elfogadtatnom a szüleimmel,nektek is menni fog! MANGAFORRADALOM!!!!!!!!!
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
Tegnapelőtt beleolvastam boltban a Watcmenbe és tényleg ütős. Főleg, hogy Tarzan írta.
És most már nem is tartom lehetetlennek, hogy még az én életemben lesz magyar Sandman...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Tök jó fej szüleid lehetnek. :)
Azok... Olykor persze vannak balhék... dehát ki ne hisztizne néha a szüleivel...?
És ha ez nem elég... A nappalinkban Naruto Shippuuden naptár lóg...
Ez kérlek haladás! Tök jó fej szüleid lehetnek. :)
9/28 NEVER FORGET
beküldve: 2009-01-19 21:53:07
(#753) Ehhh... írtam egy elég hosszú hozzászólást, de elveszett... Úgyhogy most csak a lényeget írom le... újra...
Egész kamaszkorom egy folyamatos lázadás volt. A legutolsó - és végelegessé, állandóvá vált - ilyen dolog a rockerségem. Ezzel szerencsére csak anyámnak volt komolyabb gondja - mondjuk úgy, ma sincs acélbetétes bakancsom... - de például apámnak még tetszett is, hogy a lánya nem valami plázap*csa lett, hanem "zeneileg kifinomult ízlésű".
Aztán 18 lettem. Felnőtt. Hűha...
És leesett az álluk, amikor mangákkal - "képregényekkel" - és animékkel - "mesékkel" - jártam haza. Ráadásul valamiféle keleti betegség, egy erős tünetekket mutató japán-vírus is kiújulni, elmélyülni látszott bennem. Előtte is nagy fan voltam, de még nem indult be igazán a dolog. Ekkor teljesedett ki. Ez már mindkettőjüknek erősen betett. Gondolom arra számítottak, hogy lehiggadok lassan, hamár beléptem a felnőttek szürke táborába. És le is higgadtam. Csak épp nem úgy, ahogy Ők azt várták.
De mivel értelmes és jó szülők, belátták, hogy a "hülyeségem" nem kezeltetni kell... egyszerűen csak elfogadni.
Úgyhogy üzenem minden kedves hasonszőrű anime-manga-japánfannak: tartsatok ki önmagatok mellett! Ne hagyjátok, hogy elvegyék Tőletek ezt a szenvedélyt. Mert szerintem nincs annál boldogtalanabb ember, aki mások miatt nem lehet önmaga. Kitartás!!!
HAPPY END: Ha megnézitek a profilomban a Mangagyűjtemény alattiakat, láthatjátok, mit is jelentett ez az elfogadás. Jó persze, van egy csomó dolog, amit barátoktól kaptam, de a nagy részét a szüleim finanszírozták.
Anyám folyton jókat mulat az L és Near plüsseimen, nagyon tetszenek Neki.
Szintén anyum vett nekem egy Death Note táskát. Csak úgy.
Apu folyton felkapja a fejét, ha valahol Japánról van szó, és szól nekem.
Egész kamaszkorom egy folyamatos lázadás volt. A legutolsó - és végelegessé, állandóvá vált - ilyen dolog a rockerségem. Ezzel szerencsére csak anyámnak volt komolyabb gondja - mondjuk úgy, ma sincs acélbetétes bakancsom... - de például apámnak még tetszett is, hogy a lánya nem valami plázap*csa lett, hanem "zeneileg kifinomult ízlésű".
Aztán 18 lettem. Felnőtt. Hűha...
És leesett az álluk, amikor mangákkal - "képregényekkel" - és animékkel - "mesékkel" - jártam haza. Ráadásul valamiféle keleti betegség, egy erős tünetekket mutató japán-vírus is kiújulni, elmélyülni látszott bennem. Előtte is nagy fan voltam, de még nem indult be igazán a dolog. Ekkor teljesedett ki. Ez már mindkettőjüknek erősen betett. Gondolom arra számítottak, hogy lehiggadok lassan, hamár beléptem a felnőttek szürke táborába. És le is higgadtam. Csak épp nem úgy, ahogy Ők azt várták.
De mivel értelmes és jó szülők, belátták, hogy a "hülyeségem" nem kezeltetni kell... egyszerűen csak elfogadni.
Úgyhogy üzenem minden kedves hasonszőrű anime-manga-japánfannak: tartsatok ki önmagatok mellett! Ne hagyjátok, hogy elvegyék Tőletek ezt a szenvedélyt. Mert szerintem nincs annál boldogtalanabb ember, aki mások miatt nem lehet önmaga. Kitartás!!!
HAPPY END: Ha megnézitek a profilomban a Mangagyűjtemény alattiakat, láthatjátok, mit is jelentett ez az elfogadás. Jó persze, van egy csomó dolog, amit barátoktól kaptam, de a nagy részét a szüleim finanszírozták.
Anyám folyton jókat mulat az L és Near plüsseimen, nagyon tetszenek Neki.
Szintén anyum vett nekem egy Death Note táskát. Csak úgy.
Apu folyton felkapja a fejét, ha valahol Japánról van szó, és szól nekem.
Most úgy kifejezetten elképzeltem, ahogy egy ovis Watchmen-t vagy Sandman-t olvas... /
Tegnapelőtt beleolvastam boltban a Watcmenbe és tényleg ütős. Főleg, hogy Tarzan írta.
mér olvasok képregényeket, azt ovisok szoktak, harrrrrrrrrrrr
Most úgy kifejezetten elképzeltem, ahogy egy ovis Watchmen-t vagy Sandman-t olvas... / Citrow
Két eset lehetséges
a, anyád felnőtt nő, akivel lehet ésszerűen beszélni: ekkor előbb-utóbb belátja, hogy téged ez érdekel, és hogy nem leszel tőle sátánista és/vagy homoszexuális és/vagy sorozatgyilkos (számtalan jó módszert kínáltak a többiek alant, hogy mutathatod meg ezt neki)
b, minden egyéb variáció: ez sajnos klinikai eset, és a megoldás meghaladja jelen rovat kereteit (talán szakember tud vele mit kezdeni).
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2009-01-19 21:43:34
(#750) *Tudni kell, hogy Vezi elvált szülők gyermeke, és az anyukájának van egy új kapcsolata....*
Szóval, anyukám eleinte furcsán nézte az anime-ket, meg hogy "idegesítő", meg "irritáló", de azóta már oldódott... Az apukám (az igazi) úgy állt a dolgokhoz, hogy ebből még jó is sűlhet ki. Tőle kaptam a nagy kedvencem első kötetét (Hellsing), szal meglepett, kellemesen persze. Anyával (azóta a beszélgetés óta) semmi probléma, nincsenek gúnyos megjegyzések, sem cinikus beszólások... Csak az élettársa aki lépten-nyomon "lemesézi", "leidijótázza", és aki az idegeimre megy...
Apa azóta megnézte a Fullmetal Alchemist I-II DVD-t, és TETSZET NEKI!!! Al-t következetesen robotnak hívja (a nagy Terminator-fan, de így szeretem ) Az unokatesóm a Death Note-ot nézte, azóta tanul japánul (de nem olvas mangát, és mást se néz, asszem...)
Hát ez az én kiccscsaládom, közepében egy Anime-fannal...
Szóval, anyukám eleinte furcsán nézte az anime-ket, meg hogy "idegesítő", meg "irritáló", de azóta már oldódott... Az apukám (az igazi) úgy állt a dolgokhoz, hogy ebből még jó is sűlhet ki. Tőle kaptam a nagy kedvencem első kötetét (Hellsing), szal meglepett, kellemesen persze. Anyával (azóta a beszélgetés óta) semmi probléma, nincsenek gúnyos megjegyzések, sem cinikus beszólások... Csak az élettársa aki lépten-nyomon "lemesézi", "leidijótázza", és aki az idegeimre megy...
De lekakálom
Apa azóta megnézte a Fullmetal Alchemist I-II DVD-t, és TETSZET NEKI!!! Al-t következetesen robotnak hívja (a nagy Terminator-fan, de így szeretem ) Az unokatesóm a Death Note-ot nézte, azóta tanul japánul (de nem olvas mangát, és mást se néz, asszem...)
Hát ez az én kiccscsaládom, közepében egy Anime-fannal...
Kolombusz felfedezte Amerikát, de azt hitte, valahol Ázsia partjainál hajózgat. Hát ennyit a földrajzi ismeretekről...
Szerk: ヴェゼンディ・バラージュ 2009-01-19 21:44:49
beküldve: 2009-01-19 21:25:04
(#749) Nálam az anyám teljesen oda van DN-ért . Végignézte az első 20 részt és alig várja, hogy tovább nézhesse.
Rock Lee
beküldve: 2009-01-19 20:47:05
(#748) beküldve: 2009-01-19 20:44:00
(#747) heh.Nekem amikor anyám meglátta a Vampire knight egy mondatát,elsírta magát Aztán meg mint mondtam ez a tudom,hogy van,de úgy teszek,mintha nem tudnám dolog van most köztünk.Am jó,mert most születésnapra vagy Dn táskát kapok,vagy videókártyát (vagy rendeltetek magmnak egy dn box-ot^^) szal ők elfogadják,meg nem is.Hálaistennek van magánéletem.Eddig....hú....1- szer jöttek be szüleim megnézni,hogy mit rendeltem,azt éppen a death note volt rajta,anya meglátta a gerincen lévő ryuk-ot,letette és kiment.azóta nem nyaggatnak ilyesmivel
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
Akkor azt hiszem, hogy én szerencsés vagyok ilyen téren. Mondjuk hozzá kell tennem, hogy ilyen nagyon ritkán fordul elő, mivel TV-t nem nézek
Viszont ha nézek valamit, tényleg mindig leülnek hozzám. :) Meg elég megértőek is a hobbimmal kapcsolatban. Szerintem talán arra várnak, hogy majd 'kinövök' belőle... Ez nem valószínű, ugyanis az anime / manga nem korfüggő.
(Animax-et sem - mivel mindent eredetiben szeretek nézni)
, tehát marad a dvd. Ritkán, nagyon ritkán, ugyanis dvd-t lehet laptopon is nézni, akkor meg minek a TV...Viszont ha nézek valamit, tényleg mindig leülnek hozzám. :) Meg elég megértőek is a hobbimmal kapcsolatban. Szerintem talán arra várnak, hogy majd 'kinövök' belőle... Ez nem valószínű, ugyanis az anime / manga nem korfüggő.
Most látom csak, hogy van lj-d. Tök aranyos az avád! :)
9/28 NEVER FORGET
Az én őseim pont ugyanígy állnak a dologhoz, szerintük gyerekes vagyok, és az Istenért sem tudom elmagyarázni anyámnak, hogy a Hachikurónak pont a célközönségébe tartozom. Mondjuk ők megnézni sem hajlandóak, ha látják, hogy anime megy a TV-ben, már fordulnak is kifelé a szobából.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.