Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Szülők + anime/manga
beküldve: 2010-12-18 11:14:13
(#1239) Én szinte mindig mindenhol mangát rajzolok (bár nem valami nagy művek , én mégis szeretem azt gondolni, h tudok rajzolni ), a szüleim pedig nem igazán szolnak bele
-
Na ezzel én is igy vok. De gondolom mindenki szülei azt akarják hogy rajzolás helyett tanuljunk.
Én leggyakrabban irodalomórán szoktam rajzolni, (attól föggetlenül, hogy az első padban ülök ) és néha meg szoktam mutatni szüleimnek, hogy miket alkottam XD, és inkább azt szokták mondani, hogy jók lettek a rajzok szóval nekem nincs okom panaszkodni
"Előre tudsz menni félelem nélkül és elegendő bizalommal, hogy legyőzd az egész világot?" (MUCC- Flight)
Szerk: Kotoko 2010-10-28 15:32:57
Ezt ősök is kezdik *hállelujá* felfogni, úgyhogy a jövőben majd valamihez kezdek ezzel a nagy rajzrajongással. X3
Na ezzel én is igy vok. De gondolom mindenki szülei azt akarják hogy rajzolás helyett tanuljunk. >< Szeptemberben még nem rajzoltam annyit, de most már tele egy mappa(aminek valszeg a felét ki fogom szortírozni mer csak firkálmány ^^)
Ezekhez hozzászólva: szülőknek (is) igazuk van.
Nem akarlak benneteket elkeseríteni, de a rajz, mint későbbi kereseti lehetőség eléggé esélytelen, ezért szereti a legtöbb szülő, ha a fiatal inkább tanul (=eljut közép-, főiskolára, egyetemre), minthogy "nagyszemű lánykákat" rajzoljon (=értelmetlen).
Az viszont teljesen normális, ha az ember ennyi idősen óra közben/ tanulás / érettségire való portfóliókészítés helyett inkább rajzol vagy beszélget, levelezik a padtárssal. Hobbinak kiváló ^^
A leggyakoribb a szülők részéről a "miért nem rajzolsz valami normálisat?" kérdés, amit egy jól irányzott "szakkörön/ fakton állandóan azt rajzolunk, nem akarok itthon is ilyet csinálni", "nem akarok egy 3órás munkának nekikezdeni, azért csinálok egy 10perceset" stílusú válasszal lehet hárítani. Vagy mutatni egy portrét, csendéletet, amit csináltál x)
A régi rajzokat pedig lehet szortírozni, de a legjobbakat azért tessék eltenni.
Nekem még a 3-6éves időszakból is vannak rajzaim eltéve, a későbbi évekből is van 4-6 füzetnyi rajz. Évente próbálok nekiesni, de gyorsan alábbhagy a lendület és nincs szívem kidobni sok rajzot
When I kill virgins I like to sing. You're a noob, and I like to pwn noobs~ ♪♫
beküldve: 2010-10-28 00:07:05
(#1236) Az én muteromnak nincs semmi baja az Animékkal. Ő nézi a mexikói, és argentín ccuccokat. Én meg anime manga amennyi csak belefér. Ha kell, ha nem.
Az ember igazi természete szemmel nem látható...
Szerk: Angel eyes 2010-10-28 00:08:56
Na ezzel én is igy vok. De gondolom mindenki szülei azt akarják hogy rajzolás helyett tanuljunk. >< Szeptemberben még nem rajzoltam annyit, de most már tele egy mappa(aminek valszeg a felét ki fogom szortírozni mer csak firkálmány ^^)
Szerintem minden kis firkádat tartsd meg, legalább egy külön erre a célra szolgáló mappában, amit elteszel. Nekem van egy rakat olyan skiccem, amit senki az ég világon nem fog látni soha, mert nagyon zavar. hogy mennyire nem úgy sikerült úgy lerajzolni amit és ahogy akartam. ^^"
De hát pont az ilyenekből lesznek a legjobb újrarajzolós projektek. ^^
De már volt, hogy vettem elő ősrégi rajzokat, csak úgy nézegetni/újrarajzolni. És azért jó visszanézni, hogy régen ilyet tudtál (nem túl jól sikerült rajzot), most meg (előveszel egy újabbat, egy jobban sikerültet) erre is képes vagy...^^
Meg a pillanatnyi hangulattól is nagyon függ, hogy most firkálmányként vagy tökjó kis alkotásnak nézed a saját műved, tapasztalat. ^^
És ezt ősök nem érthetik, hiszen ők nem is rajzolnak! XD
"Nincs lehetetlen, ha van, mi motiváljon." /Fantom-KS/
beküldve: 2010-10-16 11:15:27
(#1234) Asszem mostmár én is csatlakozhatok a 'szemétszülőkellentiltakozok' csapatba. Nagyim hivatalosan is bekattant. Rájött valami és totál ki van akadva, hogy "ha most nem tanulok az életben nem vesznek fel jó középiskolába!!" Ez téll szörnyen fárasztó Ráadásul most még azt is kitalálta hogy ha nem írom a házimat amikor kéne akkor elkobozza a laptopomat. És meg is teszi. Pedig régen csak fenyegetődzött vele... Hogy most mi változott...? XD Ha így haladunk lehet hogy azt a táskát sem fogja nekem megvenni amit kilestem magamnak a SakuraZakában... Plusz ha meglátja hogy ne adj isten mondjuk Soul Eater-t vagy valamit olvasok, vagy az Animax megy, totál kiakad. Békés animés napjaim lassan elmúlnak... Ráadásul most az öcsém is tisztára leírta az animéket mer' még a nyáron megnéztük együtt a Kill Bill-t (az öcsém 10, szóval elég érdekes volt... XD de többnyire csak röhögtünk rajta, szal nem volt gáz), és hát abban is van egy rész amiben O-Ren Ishii múltját animésen mutatják be, és hát hogy finoman fogalmazzak szegény tesóm így első kézből nem éppen a műfaj klasszikus, vagyis inkább hogy úgy mondjam barátságosabb válfajával ismerkedett meg, de azért piros pont jár neki, hogy nem köpött fel érte...
Baromság lenne azt mondani, hogy én nem szoktam hülye dolgokat összehordani hogyha rossz passzban vagyok. De ezeket kéretik elnézni nekem. Még kicsi csíra vagyok. De hát egy napon minden kicsi csírából nagy gyökér lesz... És én olyan közel vagyok ehhez, hogy az már ilyesztő
Végülis... mondjuk én ha nem olyan magolós óra van akk rajzolok is(persze jegyzetelek közben) de csak akkor ha a tanár nem figyel. 3-asra meg mindenki tud tanulni(asszem...szal nekem is mehetne) ^^
Ennyi!! Én állandóan firkálok! Ebben az évben már a máásodik vázlatos füzetet kezdem meg :P
Én is imádok firkálgatni! X3
Már betelt 2 kicsi vázlatfüzetem, pedig szeptemberben vettem őket a sulira... O.O Maradt az A/4es vázlatfüzet. Fele. XD Komolyan, nincs nap amikor ne rajzolnék. Rajzfüggő vagyok! XD
Ezt ősök is kezdik *hállelujá* felfogni, úgyhogy a jövőben majd valamihez kezdek ezzel a nagy rajzrajongással. X3
Hogy ősök mit szólnak hozzá? Hááát, a rajzaim tetszenek nekik (már amelyiket megmutatom egyáltalán, tán tizedét ha látták...^^), csak azt nem csípik hogy állandóan rajzolnék. Tanulás közben is. Vagy helyette. XD
A mangákhoz, animékhez meg gyakorlatilag semmi közük, addig minden rendben, amíg a Ryuk-figurámat lekissárkányozzák és nem tudják hogy húú, halálisten... XD
Ha egy sebet gyűlölettel ejtenek rajtad, az addig fog vérezni, míg a gyűlölet el nem múlik a másik személyben.
Végülis... mondjuk én ha nem olyan magolós óra van akk rajzolok is(persze jegyzetelek közben) de csak akkor ha a tanár nem figyel. 3-asra meg mindenki tud tanulni(asszem...szal nekem is mehetne) ^^
Ennyi!! Én állandóan firkálok! Ebben az évben már a máásodik vázlatos füzetet kezdem meg :P
Én is imádok firkálgatni! X3
Már betelt 2 kicsi vázlatfüzetem, pedig szeptemberben vettem őket a sulira... O.O Maradt az A/4es vázlatfüzet. Fele. XD Komolyan, nincs nap amikor ne rajzolnék. Rajzfüggő vagyok! XD
Hogy ősök mit szólnak hozzá? Hááát, a rajzaim tetszenek nekik (már amelyiket megmutatom egyáltalán, tán tizedét ha látták...^^), csak azt nem csípik hogy állandóan rajzolnék. Tanulás közben is. Vagy helyette. XD
A mangákhoz, animékhez meg gyakorlatilag semmi közük, addig minden rendben, amíg a Ryuk-figurámat lekissárkányozzák és nem tudják hogy húú, halálisten... XD
"Nincs lehetetlen, ha van, mi motiváljon." /Fantom-KS/
beküldve: 2010-10-12 19:18:11
(#1231) Én megnézettem anyummal a TOTORO-t^^ Tetszett neki : ) Azt mondta hogy nem bánná ha mutatnék neki még ilyeneket... Fogok is, de persze nem egyből olyant amiben össze vissza repkednek a végtagok Ájzen jóvoltából, de nem is azt amiben pszihopata YagamiLájt-ok füzetecskékkel gyilkolássznak x'D Fater se ellenzi, persze neki kissé kifordítva mondom el az animék/mangák tartalmát... Hehe. Haha.
Kenzen naru tamashi wa, kenzen naru seishin to, kenzen naru nikutai ni adoru.
Ha döntened kell, az is döntés, ha úgy döntesz, hogy nem döntesz.
Szerk: Kyoro-chan 2010-10-12 18:57:34
Na igen, az én szüleimet nem nagyon érdeklik, ezek(meg nem is nagyon értik) szal nekik nem tudok mesélni(helyette mást "gyötrök" vele) És nekem is sokszor mondják h Mér nem tanulok ehelyett... De már kezdem megszokni(vagy ez nem normális???)
Szerintem minden oké, mert én már szinte meg sem hallom ezeket a rosszalló megjegyzéseket... Amíg meg 3asnál rosszabb nem vagyok semmiből ami nem érettségi tárgy, addig meg elvagyok, mint marci hevesen...
Ha egy sebet gyűlölettel ejtenek rajtad, az addig fog vérezni, míg a gyűlölet el nem múlik a másik személyben.
Na igen, az én szüleimet nem nagyon érdeklik, ezek(meg nem is nagyon értik) szal nekik nem tudok mesélni(helyette mást "gyötrök" vele) És nekem is sokszor mondják h Mér nem tanulok ehelyett... De már kezdem megszokni(vagy ez nem normális???)
Szerintem minden oké, mert én már szinte meg sem hallom ezeket a rosszalló megjegyzéseket... Amíg meg 3asnál rosszabb nem vagyok semmiből ami nem érettségi tárgy, addig meg elvagyok, mint marci hevesen...
beküldve: 2010-10-12 18:27:22
(#1227) Na igen, az én szüleimet nem nagyon érdeklik, ezek(meg nem is nagyon értik) szal nekik nem tudok mesélni(helyette mást "gyötrök" vele) És nekem is sokszor mondják h Mér nem tanulok ehelyett... De már kezdem megszokni(vagy ez nem normális???)
Az én családomban apám az egyetlen, aki minden formában ignorálja az animéket (viszont a Trigun és a Cowboy Bebop zenéi ellen nincs kifogása ). Édesanyám viszont kifejezetten szereti Hayao Miyazaki és a Studio Ghibli filmjeit. Nála a következő lépés az lesz, hogy megmutatom neki a Death Note-ot meg a Ghost in the Shell-t.
Adagolod neki? xD Vigyázz, mert a végén nagyobb fan lesz, mint te xD Nekem az általánosban a biosztanárom volt Ghost in the Shell fan vicces volt, amikor valahogy átterelődött a téma a bélrendszerről az animére
beküldve: 2010-10-12 18:19:52
(#1225) Az én családomban apám az egyetlen, aki minden formában ignorálja az animéket (viszont a Trigun és a Cowboy Bebop zenéi ellen nincs kifogása ). Édesanyám viszont kifejezetten szereti Hayao Miyazaki és a Studio Ghibli filmjeit. Nála a következő lépés az lesz, hogy megmutatom neki a Death Note-ot meg a Ghost in the Shell-t.
"Muszáj hinnetek olyan dolgokban, amik nem igazak. Különben hogyan válhatnának valóra?"(Terry Pratchett: Vadkanapó)