• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Offtopic cuccok >>
Szülők + anime/manga
Oldalak: ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... <<>>
beküldve: 2009-12-31 10:20:35
(#1164)
Merchior
Merchior
[ Megszállott ]
Persze, biztosan megszokják... Előbb vagy utóbb. Vagy akár az is lehet, hogy mielőtt megszoknák, addigra én unom meg Még jó, hogy én fiókban tárolom, és szerintem nem is tudnak a 9 Mondo-ról, 10 Dvd-ről, meg hogy pontosan mennyi is az annyi.
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.
(Lelőttem a poént, hogy én még gyerekcipőben járok )

Elnézést, ha a lelkedbe gázoltam

új | válasz erre | moderátor
Szerk: Merchior 2009-12-31 10:21:06
beküldve: 2009-12-31 10:16:17
(#1163) Válasz Merchior (#1162) üzenetére
Souichiro
Souichiro
[ True mangafan ]
Jó,ezt am csak írtam.
Most ki tudja,lehet eltelik pár év,utána a szüleid is másképp állnak majd a mangákhoz,meg a japán dolgokhoz.Minden csak idő kérdése.
És akiknek van már vagy 180-200 mangája? Azok a személyek nem mesélnek arról,hogy milyen szülői jótanácsokat szoktak kapni amikor hazamennek pár újabb mangakötettel,meg a szekrénypolcon egyre több és több fura nevű könyvecske foglal helyet?

*Felesleges idézet törölve. A moderátor*

B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!
Szerk: Moderátor 2010-01-14 20:21:17
beküldve: 2009-12-31 10:04:45
(#1162)
Merchior
Merchior
[ Megszállott ]

Nem is hordjuk magunkkal! Csak ott figyel a helyén! Meg amúgy is, a közvetlen környezetemben három emberrel tudok, akinek van mangája, az is Naruto, meg DeszNót, a harmadik meg én vagyok. De bezzeg a Vámpírvadász D-n rajta van a 16-os karikácska, bár meg is értem miért, khm, khm......

Amúgy tényleg hiányolják a színezést a szülők, erre a D megtanított. Bár, az igazi hiányérzet az én apámnál ott lépett fel, hogy azok, amik a mangában képek, egy normál könyvben az is mind szöveg, változatos, érdekes leírásban.

Szerk: Merchior 2009-12-31 10:07:08
beküldve: 2009-12-30 21:36:57
(#1161) Válasz Háté (#1160) üzenetére
Souichiro
Souichiro
[ True mangafan ]
Persze,értelemszerű,hogy fura neki ez az idegen rajzstílus,meg úgy az egész japán kultúra.
A mangákban meg a szöveget hiányolják,hiába szépek a rajzok,ez számukra nem elég meggyőző.
Am nem vészes a helyzet,nem vásárolunk agyba-főbe mindent,így nem is tolják le az embert a semmiért xD
A 11-12 évesek (főleg a csajok) már túl vannak régesrégen a csápos-szadomazo hentai mangákon,ők inkább
Yaoi-t hordanak magukkal

Szerk: Moderátor 2010-01-14 20:22:10
beküldve: 2009-12-30 20:02:20
(#1160)
Háté
Háté
[ True mangafan ]
Az ő álláspontjukat is meg lehet azért érteni... Hordjuk haza piszokdrága könyvecskéket, amik tele vannak nagy szemű emberekkel (meg néha másokkal is), nem is színesek, össze-vissza kell őket olvasni, meg ilyesmi. Én is így reagálnék, ha nem állt volna anno rendelkezésemre annyi hely, ahonnan az információ áramlik befele, mint most, és addig fogalmam se lett volna arról, hogy van ilyesmi, amíg a drága gyerekem be nem állít egy darabbal.
Szerencsére én úgy vettem észre, hogy a szülők nagy része azért olyan nagyon nem ellenzi az ilyesmit, vagy ha igen, akkor sem lép fel ellene drasztikusan. Nincs is mi ellen, az az igazság. Amíg 11-12 évesek nem hordanak csáposhentai műveket maguknál, addig jók vagyunk.

Souichiro: A kocsmánál jobb hely nincs a művelődésre. Elegendő alkohol után új nyelvjárások kialakulásának lehetsz szem- és fültanúja, esetleg szerves résztvevője.

i let the choppers loose and then i smoke a rock or two and spend a hundred grand on a one-legged prostitute
beküldve: 2009-12-30 19:56:48
(#1159) Válasz Merchior (#1158) üzenetére
Souichiro
Souichiro
[ True mangafan ]
Ha megmondod hol lakik a Mikulás,akkor jól megverjük majd
Sztem még mindig jobb mangát venni,mint pl. a felnőttek életvitelét utánozva kocsmákba járkálni és játékgépezni. Közben meg még az ember művelődik is,merthogy az olvasás jó dolog
Arról meg ne is beszéljünk,hogy én már dolgozom,így a saját megspórolt pénzemmel hagy csináljak mán azt,amit akarok!

Egy kicsit Off:
A BMW-ről meg annyit,hogy egy 320-asra pályázom,ha létezik olyan hogy szerencse,na meg tudok eleget félrerrakni,akkor 5 éven belül megvan a gép
De ez nem éppen a megfelelő fórum sztem az ilyen témákhoz

Szerk: Moderátor 2010-01-14 20:22:51
beküldve: 2009-12-30 19:41:45
(#1158)
Merchior
Merchior
[ Megszállott ]

Nem, nem semmi gond. Nekem ez a pénz, amiből fizettem, ezt mikulásra-karácsonyra kaptam, sőt ennek még a többszörösét is. De nem is az, hanem ez évben nem olyan sok minden dolgot hozott a mikulás meg a jézuska (mikulás konkréten semmit ) így ez most nekem afféle mikulás ajándék volt...
Szóval akkor te 630-as BMW-re pályázol?

Szerk: Merchior 2009-12-30 19:44:43
beküldve: 2009-12-30 19:24:44
(#1157) Válasz Merchior (#1156) üzenetére
Souichiro
Souichiro
[ True mangafan ]
Jaj,ne is mond.Ilyenkor szét tudnék én is robbanni.
Nállam kb. ez van:
Nem lehetne hanyagolni a rendelést?
Meg nem lenne jobb hasznosabb dolgokra félrerakni ezt a pénzt?

Végülis miért is ne!Minden hónapban félrerakom ezt az 5-10000Ft-ot és egy év alatt megközelítőleg félre tudok rakni aszongya,hogy 50-100 ezer forint közötti összeget.Micsoda fejlődés. 100 ezerért kap az ember egy nagy rakás szétesés kellős közepén lévő autóroncsot.
Akkor gondolkozzunk hosszabb távon...10 év alatt ez már majdnem 1 millió forint! De várjá,én nem 10 év múlva akarok autót venni,főleg nem a mangákra félretett pénzből.
De ha belegondolunk,akkor 100 év alatt már összejönne 10 milkó körül,az már lassan egy 630-as BMW ára,de száz év alatt?
Szal a szülők néha furán gondókodnak,de azért néha mondanak jót is,nem csak a mangavásárlást tiltsák ész nélkül.
Am bocs,ha lefárasztottalak.

Szerk: Moderátor 2010-01-14 20:24:54
beküldve: 2009-12-30 19:11:33
(#1156)
Merchior
Merchior
[ Megszállott ]
A mai nap legnagyobb ütése: Vidáman battyogok fel a lépcsőn, kezemben a friss szerzeményeimmel (
Naruto manga vol. 1-2, egy Mondo, meg Shikamaru kulcstartó
) és ahogy édesapám rápillant a nagyjából A4-es méretű, alig felfújt kartondobozra: Ennyi az egész??
Aztán még rákérdezett az árára, és hogy nem sajnálom e rá a pénzt ( ). Végezetül (flegmán, szemrehányón) "... hatalmas kultúrértékű..." szavakkal illette. De nekem akkor is tetszik, és szeretem!!!!!

Szerk: Merchior 2009-12-30 19:13:34
beküldve: 2009-12-29 19:40:27
(#1155) Válasz ssj2gohan1 (#1154) üzenetére
Asuka-chan
Asuka-chan
[ Rászokóban ]
Nnana...én nem panaszkodtam

Ha az életed fontos, kezdj tisztalappal...
Szerk: Moderátor 2010-01-14 20:25:09
beküldve: 2009-12-29 19:32:42
(#1154) Válasz Asuka-chan (#1153) üzenetére
ssj2gohan1
ssj2gohan1
[ Rászokóban ]
nem hogy örülnél ám neki.... nem.... még panaszkodsz is??

Szerk: Moderátor 2010-01-14 20:25:20
beküldve: 2009-12-29 19:28:37
(#1153)
Asuka-chan
Asuka-chan
[ Rászokóban ]
Uhh...én anyukám már készXDD
Mondtam neki, hogy megjelent a DN 2. díszdoboza, erre nekem esett, hogy az neki kell

Ha az életed fontos, kezdj tisztalappal...
beküldve: 2009-12-21 10:30:28
(#1152)
Souichiro
Souichiro
[ True mangafan ]
Na ez elég jó lesz xD
A szüleim nagyjából tisztában vannak az anime-manga fogalmával,animét is néztünk már meg közösen (Cowboy Bebop movie,Chihiro) ,a mangáimba is belelapoznak,amikor megérkezik egy-egy újabb kötet...
Valamelyik manga-anime tetszik neki,valamelyik meg nem,de ez érthető,hiszen nekik ez még Kínai,akarom mondani Japán xD Na meg a rajzolása egy-egy műnek is elég furcsa azoknak,akik nincsennek hozzászokva ehhez a stílushoz.

Na majd ha lesz gyerekem,akkor legalább képben leszek animéket illetően xD Vagy addigra már más stílus lesz a menő?

beküldve: 2009-12-21 09:30:46
(#1151)
Merchior
Merchior
[ Megszállott ]
Hmm, én meg se mertem kérdezni, hogy elmehetek e animekarácsonyolni (a 13-as bandát erősítem) Egyrészt én nem gondolnám, hogy a magamfajtát engedik Pesten rohangálni, másrészt még iskola is volt.... De talán majd nyáron!! Viszont jó látni, hogy vannak olyan szülők, akik képesek elfogadni számukra furcsa és idegen dolgokat, bár én sem panaszkodom, igaz nem ülnek le semmit se nézni velem, viszont szó nélkül hagyják, ha nézem. Nekem ez már jó Bár a japán zenéhez kicsit másképp állnak....

Szerk: Merchior 2009-12-21 09:31:53
beküldve: 2009-12-17 22:01:16
(#1150) Válasz Goth Angel01 (#1147) üzenetére
tre846
tre846
[ Rászokóban ]
Anyám nem engededett el az anime-karira mert ott oolyan sokan vannak és nem lesz velünk felnőtt :(
ez olyan cikis :@

Jó azért megértheted őt is, látom vagy vagy 13-14 éves, mire végigmész egyedül a városon.... Ha idősebbel mennél akkor oké de a veled egykorúaknak budapest az a könyéke 'veszélyes' is lehet a késői órákban, ha pedig nem ismeri anukád a vársot pláne azt hiheti.

Oldalak: ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... <<>>