Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Szülők + anime/manga
beküldve: 2008-08-28 10:42:45
(#624) Nyugi én szurkolok neked Amgy meg olyan szinten eltávolodtak a szüleim az anime/manga kategóriától hogy amikor arról volt a vita hogy mijen családi program legyen ami mindenkinek tetszik megemlítettem az Animecon-t....Anyám nyíltan kimondta: Én jól távol akarom magamtól tartani az ilyen képregényfigurákat....
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
Én névnapomra nem kapok semmit, szülinapomra meg jól összevernek, hogy emlékeztessenek anyámnak is fájt és vehetek kötszert a fejsebemre mert rám odafigyelnek a szülők. Ha véletlen észreveszik hogy a tesómmal kinézek a bedeszkázott ablak szúrágta résein nem mondanak semmit csak szálkás zongoralábat törnek a tarkómon. Tudják mennyire szeretnék végre húst enni de nincs hol tartsuk így járok hangyát szedni a közöb alól hetente egyszer és apu megengedte, hogy megegyem és ha látszik rajtam, akkor lehet h kapok egy fél egeret, úgyhogy lécci nekem is szurkoljatok!
csütörtökön már fáradok .. sorry
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
Szerk: Lanwell 2008-08-28 10:41:54
beküldve: 2008-08-28 10:24:55
(#622) én névnapomra pénzt kapok és mangát veszsek ami meg van engedélyezve meg rám odafigyelnek a szülők és ha véletlen észreveszik hogy a nővéremmel shippuudent nézünk nem mondanak semmit mert korlátlan a netünk am meg tudják h mennyire szeretnék lovat de nincs hol tartsuk így járok lovagolni hetente egyszer meg apu megegedte h lovas sportoljak és akk lehet h akpok lovat ú h ha megkérhetlek bennetekeet szurkoljatok
beküldve: 2008-08-28 08:24:42
(#621) Az én szüleimnek semmi bajuk azzal h anime/mangafan vagyok...anyunak csak az a baja h drága de amugy mindig kérdezi h miről szól? Jó? Tetszik? Szóval nekem király...
+ A Miyazakis filmeket mindig megnézik...bejön nekik
+ A Miyazakis filmeket mindig megnézik...bejön nekik
Positive vibration.
Jól emlékszel. Az mondjuk tényleg zsír volt. De most miért kellett így az orrom alá dörgölni?
Szerk: Sakamoto Riku 2008-08-28 08:22:15
Léteznek ilyen anyukák? Én nem állok túl fényesen ilyen téren, de legalább finanszírozzák a szülők valamennyire a vásárlásokat, Conokat. Nekem ennyi elég is.
Valamennyire? A SakuraConos nyúlketrec ára? Ha én annyit kapnék
beküldve: 2008-08-27 22:56:43
(#618) Most akkor az tegye fel a kezét aki szülő... Mert az vitathatatlan hogy van alapja az itt leírt dolgoknak de amíg az ember nem próbálta ki élesben a gyereknevelést addig nem tudhatja hogy milyen... Szóval vegyük azért azt is figyelembe hogy egy szülő normál esetben reggel elmegy dolgozni délután hazaér elvégzi a napi kötelező dolgokat és ezek közben de még inkább ezek után tud csak főfoglalkozásként törődni a gyerekével. Most ezek után adott egy számára teljesen újnak mondható médium amiről elég keveset tud és amit hallott az is inkább negatívum volt (lássuk be a magyar média nem kimondottan pozitívan szokott nyilatkozni manga/anime témában). Szóval valahol érthető a riadalma... és attól hogy most a gyermeke (akinek a véleménye azért nem túl releváns ilyen kérdésekben) azt mondja hogy de anyúúú/apúúúú ez nem is olyan, nem túl valószínű hogy fölül fogja írni az addigi elképzeléseit... Persze normál körülmények között tényleg el lehet mondani bármilyen szülőnek hogy ez az egész műsor mennyire szerteágazó és összetett és ugyan úgy ahogy pl a filmek között is vannak nem túl értékelhető dolgok így itt is de ettől függetlenül az érték is ugyan úgy megtalálható...
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
Erősen kétlem, hogy egy amúgy mentálisan ép embert bármilyen film, könyv, manga vagy anime agresszívvá tesz. Ugye a dolog szvsz ott kezdődik, hogy szerencsés esetben a szülők egy gyereknevelésnek nevezett tevékenység során csemetéjük tudomására hozna pár dolgot. Pölö hogy a konfliktusok rendezésének civilizált módja a megbeszélés, esetleg a vita, nem a veszekedés, neadjaég a kard/pisztoly/kőbunkó. Meg hogy ami a tévében van, az nem egészen a valóság (nem, a híradó sem). És hogy ha fejbe veri Pistikét a kalapáccsal, akkor Pistike meghal és nem támad fel a "film" végén. Meg hasonlókat
A témáról korábban és némileg bővebben itt írtam.
és mielőtt jönne az inkvizíció meg a máglya: nyilván vannak fontosabb átadandó értékek és tapasztalatok, de most igyekeztem a téma szempontjából relevánsakra fókuszálni.
Ott a pont...
Én voltam a Kék Trollféleség a Sakuraconon xD =)
beküldve: 2008-08-25 02:56:51
(#616) Erősen kétlem, hogy egy amúgy mentálisan ép embert bármilyen film, könyv, manga vagy anime agresszívvá tesz. Ugye a dolog szvsz ott kezdődik, hogy szerencsés esetben a szülők egy gyereknevelésnek nevezett tevékenység során csemetéjük tudomására hozna pár dolgot. Pölö hogy a konfliktusok rendezésének civilizált módja a megbeszélés, esetleg a vita, nem a veszekedés, neadjaég a kard/pisztoly/kőbunkó. Meg hogy ami a tévében van, az nem egészen a valóság (nem, a híradó sem). És hogy ha fejbe veri Pistikét a kalapáccsal, akkor Pistike meghal és nem támad fel a "film" végén. Meg hasonlókat
és mielőtt jönne az inkvizíció meg a máglya: nyilván vannak fontosabb átadandó értékek és tapasztalatok, de most igyekeztem a téma szempontjából relevánsakra fókuszálni.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-08-24 22:39:51
(#615) Csatlakozom az előttem szólókhoz. Én sem vagyok agresszív, egészségtelen felnőtt, vagy mi...
30 vagyok, rendes munkám van. Nem mellesleg, az 55 éves apám fű alatt szinte az összes mangámat kiolvasta már és animét is szokott nézni. Legutóbb Inuyasha DVD-ket kapott névnapjára, mert már hiányolta hogy nincs meg az összes rész a sorozatból és szeretné tovább nézni.
Lehet hogy anyukádnak is bele kéne nézni kicsit jobban egy-két animébe. Hátha változna a véleménye. Mondjuk kezdésnek ne pont a VK-ba.
30 vagyok, rendes munkám van. Nem mellesleg, az 55 éves apám fű alatt szinte az összes mangámat kiolvasta már és animét is szokott nézni. Legutóbb Inuyasha DVD-ket kapott névnapjára, mert már hiányolta hogy nincs meg az összes rész a sorozatból és szeretné tovább nézni.
Lehet hogy anyukádnak is bele kéne nézni kicsit jobban egy-két animébe. Hátha változna a véleménye. Mondjuk kezdésnek ne pont a VK-ba.
Donnie Darko: Why do you wear that stupid bunny suit? Frank: Why are you wearing that stupid man suit?
Szerk: Fumihiko 2008-08-24 22:42:50
Agresszív pont az ilyen tiltó, meg nem hallgató környezettől leszel...:S
Nyugodtan mutogasd az itteni idősebb fórumozókat. Élünk virulunk és teljesen normális életvitelünk van. Mi este nem barátok köztet nézünk, hanem Animax-ot...
Nyugodtan mutogasd az itteni idősebb fórumozókat. Élünk virulunk és teljesen normális életvitelünk van. Mi este nem barátok köztet nézünk, hanem Animax-ot...
Szerk: Rudymester 2008-08-24 21:49:03
Léteznek ilyen anyukák? Én nem állok túl fényesen ilyen téren, de legalább finanszírozzák a szülők valamennyire a vásárlásokat, Conokat. Nekem ennyi elég is.
anyám elsírta magát és azt mondta hogy az ijenektől leszek agresszív,és egészségtelen felnőtt...a pshcihológus dumája már tééleg idegesítő
Hm... a VK-t én is végignéztem... meg sok egyéb mást is... msot úgy néz ki a dolog, hogy elmúltam 30, diplomás tanító vagyok, FELNŐTT... jah, és egy cseppet sem vagyok sem agresszív, sem egészségtelen... sőt!!!
Ajánlom, ezt a hsz-t mutasd meg anyudnak...
Ah...talán megpróbálom.De nem most az uti mert vendégek vannak nálunk.Ahh...Idegesítő....
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
anyám elsírta magát és azt mondta hogy az ijenektől leszek agresszív,és egészségtelen felnőtt...a pshcihológus dumája már tééleg idegesítő
Hm... a VK-t én is végignéztem... meg sok egyéb mást is... msot úgy néz ki a dolog, hogy elmúltam 30, diplomás tanító vagyok, FELNŐTT... jah, és egy cseppet sem vagyok sem agresszív, sem egészségtelen... sőt!!!
Ajánlom, ezt a hsz-t mutasd meg anyudnak...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Az a kár, hogy nincsen animesuli....
Egyébként nálunk a családban senki sem fogadja el túlságosan, hogy animefan vagyok.... Hiába magyaráztam nekik, hogy nem fogok belefojtani a homokba senkit, mint Gaara, mindenki játsza a pszihológust... mintha hülye lennék....
Egyébként nálunk a családban senki sem fogadja el túlságosan, hogy animefan vagyok.... Hiába magyaráztam nekik, hogy nem fogok belefojtani a homokba senkit, mint Gaara, mindenki játsza a pszihológust... mintha hülye lennék....
ohh szegény nem lehet tull jóó én szerencsére szülői szemszögböl ebben a dologba levagyok sza...va
Az Anime egy Tág!!- fogalom..de egy szóval kifejezhető... Az Élet. Na jó ez két szó=)