Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Delta Vision
A Trigun első kötete lesz az eddigi legvastagabb manga Magyarországon, 360 oldal (közel 2 kötetnyi vastagság).
Ilyen vastag a Trigun, jesszus x). Mondjuk akkor az ára is 2 kötetével vetekszik majd. Függetlenül ettől szinte biztos, hogy megfogom venni mert szeresem, csak jobb előre felkészülni lelkileg és ne a boltban dobjak egy tripla hátast. [Bár remélem, hogy megéri az árát mert azt olvastam valahol, h nincs olyan jó mint az anime. De majd kiderül...]
Szerk: miyu 2008-05-26 15:01:41
Persze azért bízom a szerkesztőben és remélem ügyesen meg fogja oldani a latin betűkkel is. XD
Mondjuk én se sírnám el magam, ha a latin betűs szerző-cím szerényen meghúzódna valamelyik sarokban, de ezt ugye nem mi és nem is a Delta Vision dönti majd el - mert amennyire én tudom, az eredeti kiadó masszívan beleszól az olyan jelentős kérdésekbe, mint amilyen a borító...
Magyarul: amíg rá nem bólintanak, addig nincs kiadás.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Ezek szerint mást tartunk a műfaji besorolás alapkövének.
A japánoknál kicsit eltér a besorolás a nálunk megszokottól. Ami náluk shounen, az nálunk nem egyszer "16+"-t vagy "18+"-t kapna. De leginkább (és legkönnyebben) úgy állapítható meg, hogy milyen korbesorolású, hogy melyik antológiában futott. De kicsit neked is igazad van a seinennel, lásd lentebb.
Az kábé 700 oldal. Fincsi
Így van. De ha sikeres lesz a kiadvány, akkor a Trigun Maximumot is ki fogják adni. Ez 14 köteből áll és a Trigun folytatása. Ez már viszont a Young King Ours nevű havi antológiában futott, ami egy seinen antológia (többek között a Hellsing otthona). Az alap Trigun viszont szimpla shounen.
Más: nálam a Dangu és a Trigun kötelező vétel. Jó lenne, ha a Dangu borítóján meghagynák a hangul és hanja írásjeleket, mert durvajól mutatnak. Ennek persze 0% esélyét látom. Persze azért bízom a szerkesztőben és remélem ügyesen meg fogja oldani a latin betűkkel is. XD
Igen az, mert a Shounen Captain antológiában futott.
Ezek szerint mást tartunk a műfaji besorolás alapkövének.
A második kötet se lesz éppen vékony: közel 340 oldal. Amúgy azért ilyen vastagok, mert eredetileg 3 kötetben adták ki, de később újra kiadták 2 kötetben (a DV is ebben a formában vág neki).
Az kábé 700 oldal. Fincsi
Trigun (shounen)
Én ugyan nem nagyon értek hozzá, de a Trigun mint sónen?
Igen az, mert a Shounen Captain antológiában futott.
A Trigun első kötete lesz az eddigi legvastagabb manga Magyarországon, 360 oldal (közel 2 kötetnyi vastagság).
Ez viszont remekül hangzik
A második kötet se lesz éppen vékony: közel 340 oldal. Amúgy azért ilyen vastagok, mert eredetileg 3 kötetben adták ki, de később újra kiadták 2 kötetben (a DV is ebben a formában vág neki).
Szerk: Horsee 2008-05-26 12:58:18
Trigun (shounen)
Én ugyan nem nagyon értek hozzá, de a Trigun mint sónen?
Ez viszont remekül hangzik
beküldve: 2008-05-26 12:45:30
(#84) A hangulat fokozása miatt jöjjön egy kis borítógaléria:
Divine Melody (shoujo)
Dangu (seinen)
1
nagy méret
2
nagy méret
3
nagy méret
4
nagy méret
5
nagy méret
6
nagy méret
7
nagy méret
8
nagy méret
9 (sajna csak ekkorában találtam)
nagy méret
Trigun (shounen)
1
nagy méret
2
nagy méret
Spoilerbe raktam őket, hogy ne legyen túl hosszú ez a hozzászólás, továbbá ne töltsön be automatikusan minden kép.
Divine Melody (shoujo)
Dangu (seinen)
1
nagy méret
2
nagy méret
3
nagy méret
4
nagy méret
5
nagy méret
6
nagy méret
7
nagy méret
8
nagy méret
9 (sajna csak ekkorában találtam)
nagy méret
Trigun (shounen)
1
nagy méret
2
nagy méret
Szerk: Horsee 2008-05-26 12:55:07
beküldve: 2008-05-24 13:33:15
(#83) Makrancos hercegnő 4
4. kötet nagyon tetszett. Fordulatos volt, szomorú és megható. Szereplők is nagyon szimpatikusak . Várom az 5. kötetet, ami kár, hogy már az utolsó lesz.
10 pont
Angel sanctuary
1. kötet eléggé zavaros volt, jobbra számítottam és a grafika sem volt olyan szép. Meglepett előszőr, hogy 18as jelzés van a mangán, de olvasás után már érthető volt, hogy miért. Alaptörténet viszont tetszik, folytatást így biztos megveszem. Setsuna viszont egyáltalán nem szimpatikus, már a beszéde sem.
7 pont
4. kötet nagyon tetszett. Fordulatos volt, szomorú és megható. Szereplők is nagyon szimpatikusak . Várom az 5. kötetet, ami kár, hogy már az utolsó lesz.
10 pont
Angel sanctuary
1. kötet eléggé zavaros volt, jobbra számítottam és a grafika sem volt olyan szép. Meglepett előszőr, hogy 18as jelzés van a mangán, de olvasás után már érthető volt, hogy miért. Alaptörténet viszont tetszik, folytatást így biztos megveszem. Setsuna viszont egyáltalán nem szimpatikus, már a beszéde sem.
7 pont
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
Elhiszem, csak nincs annyi türelmem, hogy mindazt átnyálazzam... Majd egyszer, ha lesz időm, de az nem mostanság esedékes
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
A félreértések elkerülése végett Sara/Szara ≠ Sarah. A két névnek csak a hangalakja azonos, vagyis az átírás teljesen jogos. Az áthallás az már más kérdés.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Istenem, fonetikus nevek! * motyogja hitetlenkedve*
Javaslom az Átírás topik átolvasását, ahol kábé negyvenszer megvitattuk a teljes kérdéskört
Valószínű, bár szerintem, mire én odajutok, hogy meg tudjam venni, addigra 100%, hogy lesz mondjuk egy Alexandrában. A másik Delta Vision kiadvány, amire fenem a fogam, az a Makrancos hercegnő IV
Köszönöm a gyors választ
Egyébként a nevek írása feletti döbbeneteden én is osztozom. Azt hittem , lefordulok a székről, mikor megláttam. Az rendben vagy, hoy óvjuk a magyar nyelvet, és igazodunk hozzá, na de ez már sok..azt, hogy "Szara", nem látjuk egyik angol eredetiből fordított könyvben sem, legalábbis én még nem találkoztam vele. Ez már nem a magyar nyelvet óvja, hanem a neveket - és az eredetiséget /olvashatóságot- csúfítja...
"Mindenkinek megvan a maga Édene: egy világban, ahol te vagy a legfontosabb"
Valószínű, bár szerintem, mire én odajutok, hogy meg tudjam venni, addigra 100%, hogy lesz mondjuk egy Alexandrában. A másik Delta Vision kiadvány, amire fenem a fogam, az a Makrancos hercegnő IV
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
beküldve: 2008-05-18 22:57:11
(#77) Vajon szombatra már lehet kapni a Trillianban, vagy más boltban ? Mit gondoltok róla?
"Mindenkinek megvan a maga Édene: egy világban, ahol te vagy a legfontosabb"
Hibátlan végülis!!!^^
És nem kötekedni akarok,de a kötet borítójának az eleje túl szép lett a gerincéhez és a hátuljához képest...
Azokat valahogy nagyon leegyszerűsítették...De mondom,meg vagyok vele elégedve és várom a következő kötetet!!!!!
És nem kötekedni akarok,de a kötet borítójának az eleje túl szép lett a gerincéhez és a hátuljához képest...
Azokat valahogy nagyon leegyszerűsítették...De mondom,meg vagyok vele elégedve és várom a következő kötetet!!!!!
Minden művem önmagam megőrzésének legutolsó menedéke.