Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
SakuraCon 2008
Kapcsolódó tartalom: SakuraCon 2008
Ha csak magyar kiadványokat veszel, akkor felesleges betámadni a pultokat, mert a legtöbben odamennek úgyis és nagyon fárasztó egy halom mangát cipelni egész nap.
Viszont nagyon felemelő érzés, amikor húzza a vállad a táska, és tudod, hogy a kedveceid lapulnak benne. Én legalábbis enélkül el nem tudnám képzelni a cont. Már szinte várom, hogy mikor dörzsöli megint vörösre a vállam a tatyóm :333
Kaját, innivalót hozzatok, mert a pecsa büfé nagyon drága... Bár a con honlapján az van feltüntetve, hogy nem lehet kajálni bent, de ez egy baromság. A nagyteremben senki nem fogja észrevenni, hogy a ezer ember között kajálsz...
Így igaz, de ha nagyon nem visz rá titeket a lélek, hogy kajával menjetek el conozni, akkor ott van 3 perc gyaloglásra a meki x')) Annál szebbet, mikor cosplayruhában mennek el a vállalkozó szellemű egyének, el nem lehet képzelni :'D
Készüljetek fel, hogy nagyon meleg lesz és ezálltal kicsit büdös is... Ez viszont minden con tartozéka.
Plusz ha netalán esni is fog, akkor befülled az egész PeCsa. Olyankor érdemes gyorsan kirohanni, miután elállt az eső. Nekem legalábbis kellett pár perc a friss levegőn.
Ha nem akasz megnézni egy anime vetítést, akkor menj inkább ki vagy legyél csendben. Ne telefonálj, mert rohadt zavaró! Ne nyafogj a többiek között, hogy ez milyen szar... (tapasztaltam, szánalmas volt).
És lehetőleg ne használj egyszerre két széket ágy gyanánt, mint egy főbunkó. Rossz nézni, ahogy azokat a mocskos cipőiket rárakják a székekre, aztán nekik ott jóvilág van.
Érdemes elkerülni a tömegbe verődött tizenéveseket, mert hajlamosak hirtelen sikoltozásra, amikor felbukkan egy anime karakter.
Plusz nagyon gyorsan le tudnak támadni a mobiljukkal "csak még tíz képet!!" címen >')
//update: ja igen igen, van pár kedves ügyeletes anyázó minden egyes conon, általában 17-20 év kötüli hímnemű egyedek, legfeltűnőbben cosplay verseny közben viselkednek, de nem kell tőlük megijedni, csak a szájuk nagy. Mondjuk az nagyon, hja :3
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Szerk: Hanon 2008-04-14 21:12:34
beküldve: 2008-04-14 20:41:08
(#125) Rudymester, köszönjük a kimerítő jótanácsokat, ebből sokat én is tudtam. Nekem nincs fullos, mindenjó gépem (főleg hogy fateré), de azért elvagyok vele. Én másfél óra kocsikázásra leledzem Budapesttől, szóval 7:30-kor elindulunk, aztán remélem hamar kézhez kapom a jegyem (elővételes vagyok).
beküldve: 2008-04-14 20:34:53
(#124) Mondhatnám, tapasztalt conos vagyok, de csak annyi történt, hogy régóta járok ezekre az összejövetelekre. Nem aranyszabályok, de ezeket érdemes azért elolvasni és tényleg nem akarok okoskodni, mielőtt nekem esik valaki...
Javaslatok, ötletek:
Sorbanállás: Ha elővételes vagy esetleg helyben vásárolsz, érkezz korán, mert már 9kor hosszúak lesznek a sorok. Aki már volt a pecsánál, annak példaképpen: Szemben állsz a pecsával és képzeld el a sort, ami a jegypéntártól egészen a pecsa jobb oldaláig tart...
A jegyek pedig a legutóbb is 11kor elfogytak, érdemes a jegy nélkülieknek sietni!
Ha csak magyar kiadványokat veszel, akkor felesleges betámadni a pultokat, mert a legtöbben odamennek úgyis és nagyon fárasztó egy halom mangát cipelni egész nap.
A nagyteremben jó pöffeszkedni, de egész nap unalmas és fárasztó, ezért nem érdemes csak ott lenni. Valamint itt kérnék meg mindenkit hogy: Ne foglaljatok órákig helyeket táskákkal és kabátokkal mert más is szeretne leülni. Ezért a legutóbb is szóltak és teljesen igazuk volt a szervezőknek. Aki sokáig foglalja a helye(ke)t: . Nagyon jó leülni pár percre is, ne rontsuk el egymás mulatságát.
A hátsó termekbe csak akkor menj, ha dolgod is van, mert akár 4-5 percig is tarthat mire megteszed az utat... A program szerint a hátsó termek egybe lesznek nyitva, így nem sokan mennek majd arra remélhetőleg.
Kaját, innivalót hozzatok, mert a pecsa büfé nagyon drága... Bár a con honlapján az van feltüntetve, hogy nem lehet kajálni bent, de ez egy baromság. A nagyteremben senki nem fogja észrevenni, hogy a ezer ember között kajálsz...
Készüljetek fel, hogy nagyon meleg lesz és ezálltal kicsit büdös is... Ez viszont minden con tartozéka.
Ha vásárlásra adod a fejed, nézz körül alaposan, nehogy az üres pénztárcáddal találj egy mangát/animét egyéb bizbaszt, ami nélkül nem tudsz élni...
Fényképészeknek: A cosplay előtt már fél órával telepedj a színpad elé és készülj, hogy a lábad nagyon el fog zsibbadni a térdeléstől vagy az üléstől...Bent csak akkor érdemes fényképezni, ha jó géped van, mert a fény elég lenne, de az automata gépek vakuzni fognak és nagyon alulexponált képeket fogsz kapni. A cosplay után kimennek a a szabadba és ott lehet nagyon szép képeket készíteni.
Ha nem akasz megnézni egy anime vetítést, akkor menj inkább ki vagy legyél csendben. Ne telefonálj, mert rohadt zavaró! Ne nyafogj a többiek között, hogy ez milyen szar... (tapasztaltam, szánalmas volt).
Érdemes elkerülni a tömegbe verődött tizenéveseket, mert hajlamosak hirtelen sikoltozásra, amikor felbukkan egy anime karakter.
Ja és végül: ne lepődj meg, ha a conra felé/felől útközben összefutsz egy narancssárga pizsamás szőke hajú lánnyal/fiúval. Ő csak egy Naruto fanatikus....
Asszem ennyi...
Javaslatok, ötletek:
Sorbanállás: Ha elővételes vagy esetleg helyben vásárolsz, érkezz korán, mert már 9kor hosszúak lesznek a sorok. Aki már volt a pecsánál, annak példaképpen: Szemben állsz a pecsával és képzeld el a sort, ami a jegypéntártól egészen a pecsa jobb oldaláig tart...
A jegyek pedig a legutóbb is 11kor elfogytak, érdemes a jegy nélkülieknek sietni!
A nagyteremben jó pöffeszkedni, de egész nap unalmas és fárasztó, ezért nem érdemes csak ott lenni. Valamint itt kérnék meg mindenkit hogy: Ne foglaljatok órákig helyeket táskákkal és kabátokkal mert más is szeretne leülni. Ezért a legutóbb is szóltak és teljesen igazuk volt a szervezőknek. Aki sokáig foglalja a helye(ke)t: . Nagyon jó leülni pár percre is, ne rontsuk el egymás mulatságát.
A hátsó termekbe csak akkor menj, ha dolgod is van, mert akár 4-5 percig is tarthat mire megteszed az utat... A program szerint a hátsó termek egybe lesznek nyitva, így nem sokan mennek majd arra remélhetőleg.
Ha vásárlásra adod a fejed, nézz körül alaposan, nehogy az üres pénztárcáddal találj egy mangát/animét egyéb bizbaszt, ami nélkül nem tudsz élni...
Fényképészeknek: A cosplay előtt már fél órával telepedj a színpad elé és készülj, hogy a lábad nagyon el fog zsibbadni a térdeléstől vagy az üléstől...Bent csak akkor érdemes fényképezni, ha jó géped van, mert a fény elég lenne, de az automata gépek vakuzni fognak és nagyon alulexponált képeket fogsz kapni. A cosplay után kimennek a a szabadba és ott lehet nagyon szép képeket készíteni.
Ja és végül: ne lepődj meg, ha a conra felé/felől útközben összefutsz egy narancssárga pizsamás szőke hajú lánnyal/fiúval. Ő csak egy Naruto fanatikus....
Asszem ennyi...
beküldve: 2008-04-14 20:15:21
(#123) Nightwing, köszönjük ezt a közérdekű info-t. Nem baj, hogy más előadás lesz, én akkor is végignézem. Ha tudom és lesz helyem.
beküldve: 2008-04-14 19:19:26
(#122) Egy kis programajánló con-szüzeknek és veteránoknak!
Szombaton 11kor a Nagyteremben a meghirdetett aikido bemutató helyett SHINKENDO valamint AIKIBUJUTSU bemutató lesz. Mindenki kaphat egy kis ízelítőt a szamurájok által használt harcművészetekből, beleértve a kardforgatást, lándzsavívást, tőrhasználatot és pusztakezes technikákat.
Bővebb info: [Link]
[Link]
Szombaton 11kor a Nagyteremben a meghirdetett aikido bemutató helyett SHINKENDO valamint AIKIBUJUTSU bemutató lesz. Mindenki kaphat egy kis ízelítőt a szamurájok által használt harcművészetekből, beleértve a kardforgatást, lándzsavívást, tőrhasználatot és pusztakezes technikákat.
Bővebb info: [Link]
[Link]
"All things change. Rocks to sand,men to corpses. Let me show you."
Hmpf! Akko mennyé akko! Majd keresek magamnak egy gésát, aki meg engem vezet.
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
és ugye még ott aznap meg lehet venni a jegyet? :S én most mennék először szal nem vágom h megy ez...
Lásd: 99. hsz... valamint kérdezd bátran a rutinosokat... pl. Rudymestert... neki már a 7. conja lesz... valszeg tud adni pár tippet... lol
oksi, bár ezt már tudtam de azért köszi
nővérem elméletileg holnap megy a trillianba h megkérdezze van-e még, de nemtom onnan mien gyorsan fogynak..
„Ha valami nagyon értékes neked, míg el nem veszíted az életed, ezzel a két kezeddel kell megvédened!”
és ugye még ott aznap meg lehet venni a jegyet? :S én most mennék először szal nem vágom h megy ez...
Lásd: 99. hsz... valamint kérdezd bátran a rutinosokat... pl. Rudymestert... neki már a 7. conja lesz... valszeg tud adni pár tippet... lol
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Nem baj én is most esek át a conkersztségen, majd fogjuk egymás kezét el ne vesszünk! Meg majd a "nagy öregek" segítenek!
Hm... hálám végtelen az önzetlen felajánlásért... de az az igazság, h már van egy szamurájom, aki megvéd a nagy és gonosz con-forgatagtól... *_*
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-04-14 18:49:00
(#116) és ugye még ott aznap meg lehet venni a jegyet? :S én most mennék először szal nem vágom h megy ez...
„Ha valami nagyon értékes neked, míg el nem veszíted az életed, ezzel a két kezeddel kell megvédened!”
beküldve: 2008-04-14 18:44:34
(#115) van itt oan rajtam kívül aki vasárnap megy és egyedül?
Nem baj én is most esek át a conkersztségen, majd fogjuk egymás kezét el ne vesszünk! Meg majd a "nagy öregek" segítenek!
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
Látom, ti itt már ismertek vagytok a Con-ok köreiben. Én meg eddig csak egyszer voltam.
Hmmmm.... én spec még "conszűz" vok... ez lesz az első... de nem aggódom... nagylány vok, feltalálom magam, meg lesz segítségem is... úhogy már alig várom, h szombat legyen... minden nap leporolom a kis rózsaszín szalagocskámat... lol
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Látom, ti itt már ismertek vagytok a Con-ok köreiben. Én meg eddig csak egyszer voltam.
sose késő elkezdeni de amugy csak arról van szó h pesti vagyok így öszi,tavaszit általába nem hagyomki :)
de minden esetre tömegre számítani kell szerencse h páromnak van egy olyan "megjelenése" és közlekedései szokásai aminek köszönhetően hamaráb jutok előre..hát igen
de amugymeg tömeg iszonyom van szoval tömöt zsúfolt helyen se birom huzamosab ideig max fél vagy egy óra (levegő hiány)
minden esetre élvezni szoktam a conokat eleve van egy társaság akikkel el szoktam lenni(és persze programok is folyamatosan fejlődnek és igyekeznek a szervezők!) ..remélhetőleg mostse lesz máskép.. ^^
bár erre a sátoros megoldásra kiváncsi vagyok..én nem hiszem h ettőlmég szellősebbek lesznek a folyosók de azért megpróbálok optimista lenni