Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Ezt olyan finoman fogalmaztad meg!
Már várom^^
Alexandra és Bookline netes oldala szerint már kapható.
Köszi
de nem bírtam magammal és elmentem keresgélni
Nagy nehezen de lett.Én vittem el az utolsó előttit
Már várom^^
Alexandra és Bookline netes oldala szerint már kapható.
Bocs, de ez van, ha az ember négy-öt éven át azt tanulja, hogy milyen fontos a pontos fogalmazás: alkalmasint óhatatlanul szőrszálhasogatónak tűnhet, de nem mindegy hogy mentő(mentesítő) vagy enyhítő a körülmény... Szóval ezért értettelek félre.
Így már persze ez a rész is érthető: te azért gondoltad retorikai fogásnak az eljárásom, mert egészen mást értettél a mondanivalód alatt, mint én. De szerencsére ezt már tisztáztuk
Sőt, a régi, Átírás topikos ereszdelahajam jellegű vajköpüléshez képest kifejezetten kellemes volt.
Már várom^^
Szóval, az, hogy azt mondtam, mentő körülmény, nem foglalja magában azt, hogy nem szemétség amit Shouji csinált, mi több máshol sem mondtam ilyet. Egyetlen ezzel kapcsolatos hsz.-om valahogy úgy hangzott, hogyha Shouji szakít a köv. kötet elején Nanával akkor nem akkora k*csög. Így én továbbra is azt mondom amit eddig; nevezetesen, hogy nem volt szép tőle, de mint átlagos emberi gyarlóságot el lehet nézni neki - nem egy emberrel megesett már. (persze ez mindenki szubjektív értékrendjétől függ, ez természetes)
Abba már nem megyek bele, hogyha az én értékrendemről lenne szó akkor sokkalinkább nyomna a latban Shouji jelleméről az, hogy érez-e majd megbánást azért amit Nanával tett.
2
Nem azt mondtam, hogy a válaszodhoz nem illő mondatrészeket is idézni kellett volna, csupán azt, hogy a mondat folytatása más fényben világítja meg azt a kiragadott részt, mégpedig éppen olyan fényben, amit te is írtál. Így viszont csak egy olyan mondatrész aminek ellentmondottál, miközben eredeti szövegkörnyezetében a te reagálásod célját vesztette volna.
A mentő körülmény című dologhoz még annyit, hogy lehet úgy kellett volna írnom, h „jobban megbocsátható”, mert én valami ilyesmire gondoltam. Ez mondjuk hasonlít ahhoz amit te „ajánlottál” (enyhítő körülmény), így ebben akár meg is egyezhetünk, legközelebb kevésbé szélsőségesen fogalmazok majd:)
Genya dolognak tényleg genya dolog volt, ezt így nem is cáfoltam - a jövőben sem fogom.
Még a végére pedig már csak röviden: attól hogy az retorikai alakzat, hogy kiragadsz egy részt és arra válaszolsz, még tény, amit feljebb írtam, hogy nem vetted figyelembe a teljes szövegkörnyezetet. A médiában szokták így eltorzítani a nyilatkozatokat, illetve a politikusok válaszolnak csak azokra a kérdésekre, vagy kérdésrészekre, amikhez kedvük tartja, vagy érdekük fűzi. Én így értettem. De a kettő nem zárja ki egymást persze.
Bocs, h hosszú lett, de szeretek vitázni. Jó értelemben. Remélem nem tűnik kötözködésnek.
Közbevetés: a részemről ilyesmiről szó sem volt, abszolút a saját erkölcsi mércém alapján tartom tetűnek
2. Ha nem idézem be az egész hozzászólást, annak "talán" az az oka, hogy a többi rész nem releváns...
meg hogy már így is elég spoileres infó szerepelt spoileren kívül
Te először leírtad, hogy 'Az a mentő körülmény, hogy...' ami ugye azt jelenti, hogy van mentőkörülmény (ami mellesleg és szvsz nem az, mert
Aztán jött a 'Persze persze az lett volna a helyes, ha...', ami meg azt jelenti, hogy te is úgy látod, hogy utolsó szemét genya dolog volt
Esetleg arról lehet szó, hogy tévedésből mentő körülményt írtál enyhítő helyet. Mert úgy már érthető és az én nézőpontomból is méltányolható lenne az okfejtésed.
Tudom, nekem van csökött, feudális értékrendem, de szerintem erre nem mentség, amit írtál. Analógia: a hirtelen felindulásból elkövetett emberölés is bűncselekmény
//Abszolút nem ide tartozik, csak a jegyzőkönyv kedvéért: amit tévesen a szemere rósz, az nem politikusi húzás, hanem egy klasszikus retorikai alakzat.//
//Te jó ég, mennyi spoiler! //
Bár nekem ott lett gyanús az egész ,hogy a kis srác nem viszi magával Nanát, vagy marad otthon valami hasonló közeli egyetemen. Aztán meg ,hogy erölteti a külön lakás dolgot...
Mondjuk nekem mindig magas marad ez a keleti minden a munka című műsor. Sztem minden a család meg akit szeretsz. A meló meg ienek csak kellék...
De amúgy nem hiszem, hogy nem volt szerelmes...
Én már láttam milyen az igaz szerelem és az ő kapcsolatukon látszott, hogy messze van attól. Inkább érzelmi fellángolás vágy volt csak köztük, ami könnyen elmúlhat ha nincs szerelem. Ha szerelmesek lettek volna akkor Sachiko bármit is tett volna nem bírta volna elcsábítani.