• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Kiadványok >>
Vampire Knight
Kapcsolódó tartalom: Vampire Knight
Oldalak: ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... <<>>
beküldve: 2010-12-19 22:00:29
(#71) Válasz (#70) üzenetére
Kanna-chan
Kanna-chan
[ Új arc ]
Nem kell hozzámenni...itt nem a való életről van szó XD Nyilván én se mennék hozzá egy csajos fiúhoz (vagyis attól függ, a hosszabb haj pl. nagyon is bejön, ami néha elég nőies tud lenni), de itt egy mangáról van szó, ahol viszont igenis dekoratív, és szerintem szexi.

Én nem fogom ráderőltetni a mangát, csak annyit mondok, hogy ne dönts a látszat alapján :)

Amúgy ha itt tartunk, nekem a szőrös férfiak a való életben sem jönnek be annyira. Nézd meg mondjuk az úszókat. Mind szőrtelen, de szerintem nagyon nagyon szexi testük van.

De ez már tényleg nagyon off XD

új | válasz erre | moderátor
Szerk: Kanna-chan 2010-12-19 22:05:11
beküldve: 2010-12-19 21:34:41
(#69) Válasz (#68) üzenetére
Kanna-chan
Kanna-chan
[ Új arc ]
Abba, hogy a japán kiadó mit enged és mit nem, abba szerintem ne menjünk bele, mert a témához nem tudok hozzászólni. De például az angol kiadásban is meghagyták a "sama" kifejezést, és a kötet végén ott volt magyarázatnak, hogy mit takar. Ha az amerikaiaknál belementek, szerintem itt se lett volna nagyobb akadály. De mondom, ebbe nem látok bele.

Tökéletesek, igen lehet. De ez shoujo. És állítom neked, hogy nem csak a tinilányok buknak erre ;) Egyébként nem hibátlanok, cseppet sem. A csinos pofika szinte mindegyik karakternél komoly és összetett személyiséget takar, nem csak arról van szó, hogy üres szépfiúk. Azt a kategóriát én se szeretem. A külső mögött kell lennie komoly jellemnek ahhoz, hogy az adott karakter megfogjon. Ezért nem tipikus shoujo a VK, és ezért gondolom még mindig úgy, hogy a lányosabb külső egyáltalán nem probléma. Férfiassági index...hát nézd meg valamelyiket ing nélkül, és más lesz a véleményed ;)

beküldve: 2010-12-19 20:54:33
(#66) Válasz (#65) üzenetére
Kanna-chan
Kanna-chan
[ Új arc ]

Azt azért fontos kiemelni, hogy a Vampire Knight manga hivatalos fordítása nem csak azoknak készült, akik szeretik és ismerik a mangát.

Valóban. Viszont az idegen szavak megértésének segítése végett találták ki azt, hogy a manga végébe csinálnak egy összefoglaló/magyarázó táblázatot. Ugyanígy az idegen nevek kiejtésével. A dolog nyilván ízlés kérdése, de engem angol fordításokban is zavar, ha mondjuk a "sama" kifejezést lefordítják "lord"-ra. Amúgy is szerintem, a sama-kun-san stb végződéseket két anime nézése, vagy két manga forgatása után meg lehet tanulni és ismerni. És állítom, hogyha valaki animét néz vagy mangát olvas, ezek ismerete elengedhetetlen, mert az ember akarva-akaratlanul belebotlik.

És csakhogy megcáfoljam magamat is: ugyan ki az, aki még életében nem olvasott mangát és látott animét, de pont a Vampire Knight kelti fel az érdeklődésé?

Ezt kapásból cáfolnám. Ha egy ember (nyilván, mivel most a VK-ról van szó, lány) szereti a shoujo-t, akkor a VK kitűnő választás számára, állítom, hogy első próbálkozásnak is megfelelő. Miért lenne a történet túlidealizált? A lányos megjelenésű fiúkra annyit mondanék, hogy egyáltalán nem zavaró, a fiúk elképesztően jól néznek ki, és egyébként ez elég sok shoujo mangára jellemző. Ha valaki azért nem veszi meg a VK-t, mert a műfajt nem szereti, az egy más tészta. De szerintem a műfaj kedvelőinek kitűnő választás lehet. Nem sablonos, nem cukormázas és kellően izgalmas.

Amúgy meg... mangát nem látott ember nem is vesz mangát, mert először máshol tájékozódik ;)

Az angol címre meg annyit tudok mondani, hogy te komolyan azt akarod látni a borítón nagy betűkkel, hogy "Vámpír Lovag"? Kifejezetten idétlenül hangzik, a "Vámpír Huszár" fordításról már nem is beszélve. A Lovely Complex sem lett lefordítva "Bájos Komplexus"-ra. (Hála a jó égnek)

Szerk: Kanna-chan 2010-12-19 21:08:21
beküldve: 2010-12-19 20:41:10
(#63) Válasz Kanna-chan (#62) üzenetére
Kotoko
Kotoko
[ Addiktgyanús ]
Duplaborítós a manga?^^ Ez engem nagyon érdekelne :).

Igen, duplaborítós...de szerintem az összes mangafanos manga dubplaborítós

"Előre tudsz menni félelem nélkül és elegendő bizalommal, hogy legyőzd az egész világot?" (MUCC- Flight)
beküldve: 2010-12-19 20:01:13
(#62)
Kanna-chan
Kanna-chan
[ Új arc ]
Duplaborítós a manga?^^ Ez engem nagyon érdekelne :)

Amúgy igen... szóval az is fura, ha a sama-senpai-kun stb. megszólításokat magyarosítják, mert szerintem furán veszi ki magát.

beküldve: 2010-12-19 19:55:01
(#61)
Sarayu
Sarayu
[ Rászokóban ]
Ez a megszólítás elhagyása valóban nem túl szerencsés. Főleg abból a szempontból, amit Kannabi is írt. Mondjuk inkább hagyják el mint jöjjenek a nevek mögé az Uram, asszonyom stb megszólítások. Bár ez is megszokás kérdése.

"-Én is bérgyilkos akarok lenni. -Gyűlölöm a bérgyilkosokat. -Dehát te is az vagy, Reiji. Magadat is gyűlölöd? .Igen." (Phantom-Requiem for the Phantom)
beküldve: 2010-12-19 18:57:09
(#59)
Kanna-chan
Kanna-chan
[ Új arc ]
Akkor ezek szerint azt csinálják, amit az amcsik...ott sincsenek ilyen megszólítások. Ami elég kellemetlen, mert később elképesztően fontossá válik.

beküldve: 2010-12-19 17:12:21
(#58) Válasz Kitycat (#57) üzenetére
Kotoko
Kotoko
[ Addiktgyanús ]
Hát szerintem, ha az elsőben nincs, utána hirtelen nem váltanak át

"Előre tudsz menni félelem nélkül és elegendő bizalommal, hogy legyőzd az egész világot?" (MUCC- Flight)
beküldve: 2010-12-19 16:50:09
(#57) Válasz Kotoko (#56) üzenetére
Kitycat
Kitycat
[ Gyalog ]
Igen ezeket én is hiányoltam. Remélem a későbbi kötetekben azért előkerülnek.

*Felesleges idézet törölve. A moderátor*

Szerk: Moderátor 2010-12-22 13:22:02
beküldve: 2010-12-19 16:33:30
(#56) Válasz Sarayu (#55) üzenetére
Kotoko
Kotoko
[ Addiktgyanús ]
Ezek alapján akkor az első kötet tarolt a rendezvényen. Kíváncsi vagyok én is milyen lett a kiadás.
Ha valaki megvette tényleg írhatna egy kis beszámolót:)

Én megvettem, de egyelőre még csak beleolvastam, viszont az nekem egy kis csalódás volt hogy a megszólításoknál nincsenek ott, hogy -senpai, vagy -sama...

Szerk: Kotoko 2010-12-19 16:33:44
beküldve: 2010-12-19 16:09:10
(#55)
Sarayu
Sarayu
[ Rászokóban ]
Ezek alapján akkor az első kötet tarolt a rendezvényen. Kíváncsi vagyok én is milyen lett a kiadás.
Ha valaki megvette tényleg írhatna egy kis beszámolót:)

Óh Kaname múltja...... Szeretünk Hino. Nekem nagyon tetszett, ahogy kitalálta főleg a
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.
A Bloody Rose és Artemisz eredete. illetve, hogy a vadászok megalakulása

"-Én is bérgyilkos akarok lenni. -Gyűlölöm a bérgyilkosokat. -Dehát te is az vagy, Reiji. Magadat is gyűlölöd? .Igen." (Phantom-Requiem for the Phantom)
beküldve: 2010-12-19 12:59:51
(#54) Válasz vadooc (#53) üzenetére
Kanna-chan
Kanna-chan
[ Új arc ]
Hát ez van :) Azt nem lehet tudni, hogy a boltokba mikor kerül?

*Felesleges idézet törölve. A moderátor*

Szerk: Moderátor 2010-12-22 13:22:26
beküldve: 2010-12-19 12:34:57
(#53) Válasz Kanna-chan (#48) üzenetére
vadooc
vadooc
[ Megszállott ]
Bár lehet, hogy csak elkapkodták....

Sajnos csak 100 példányt vittek a rendezvényre és a VK-ból az mind el is fogyott.

http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
beküldve: 2010-12-19 11:16:11
(#52) Válasz 屍鬼レゲ (#51) üzenetére
Kanna-chan
Kanna-chan
[ Új arc ]
Kaname múltja óta? Nem olyan sok. Most 66 fejezetnél jár a történet, kb 2 fejezettel ezelőtt lett lezárva a Kaname múltja rész. Lezárva... hát ez relatív XD Szerintem közel se tudtunk meg mindent.

Színes oldal nem tudom van-e, az angolban nincsen.

beküldve: 2010-12-19 10:56:44
(#51)
屍鬼レゲ
屍鬼レゲ
[ Megszállott ]
Most, hogy így olvasgatom az új véleményeket, lehet folytatni kéne a manga olvasását, hány fejezet is jött már ki Kaname múltja óta?
Amúgy lehet megveszem az első kötetét, érdekel a magyar verzió.
Miyazaki: ezen meg se lepődök.
Miért is nem tudom megállni, hogy ne vegyem meg a VK első kötetét, miért????

Ja tényleg, az első kötetben van színes oldal? Nem tudom az eredetiben volt e, csak mivel CC-ben is vannak így megkérdem ebbe is vannak e.

Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?
Szerk: 屍鬼レゲ 2010-12-19 11:03:47
Oldalak: ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... <<>>