Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Én nem fogom ráderőltetni a mangát, csak annyit mondok, hogy ne dönts a látszat alapján :)
Amúgy ha itt tartunk, nekem a szőrös férfiak a való életben sem jönnek be annyira. Nézd meg mondjuk az úszókat. Mind szőrtelen, de szerintem nagyon nagyon szexi testük van.
De ez már tényleg nagyon off XDTökéletesek, igen lehet. De ez shoujo. És állítom neked, hogy nem csak a tinilányok buknak erre ;) Egyébként nem hibátlanok, cseppet sem. A csinos pofika szinte mindegyik karakternél komoly és összetett személyiséget takar, nem csak arról van szó, hogy üres szépfiúk. Azt a kategóriát én se szeretem. A külső mögött kell lennie komoly jellemnek ahhoz, hogy az adott karakter megfogjon. Ezért nem tipikus shoujo a VK, és ezért gondolom még mindig úgy, hogy a lányosabb külső egyáltalán nem probléma. Férfiassági index...hát nézd meg valamelyiket ing nélkül, és más lesz a véleményed ;)
Azt azért fontos kiemelni, hogy a Vampire Knight manga hivatalos fordítása nem csak azoknak készült, akik szeretik és ismerik a mangát.
Valóban. Viszont az idegen szavak megértésének segítése végett találták ki azt, hogy a manga végébe csinálnak egy összefoglaló/magyarázó táblázatot. Ugyanígy az idegen nevek kiejtésével. A dolog nyilván ízlés kérdése, de engem angol fordításokban is zavar, ha mondjuk a "sama" kifejezést lefordítják "lord"-ra. Amúgy is szerintem, a sama-kun-san stb végződéseket két anime nézése, vagy két manga forgatása után meg lehet tanulni és ismerni. És állítom, hogyha valaki animét néz vagy mangát olvas, ezek ismerete elengedhetetlen, mert az ember akarva-akaratlanul belebotlik.
Ezt kapásból cáfolnám. Ha egy ember (nyilván, mivel most a VK-ról van szó, lány) szereti a shoujo-t, akkor a VK kitűnő választás számára, állítom, hogy első próbálkozásnak is megfelelő. Miért lenne a történet túlidealizált? A lányos megjelenésű fiúkra annyit mondanék, hogy egyáltalán nem zavaró, a fiúk elképesztően jól néznek ki, és egyébként ez elég sok shoujo mangára jellemző. Ha valaki azért nem veszi meg a VK-t, mert a műfajt nem szereti, az egy más tészta. De szerintem a műfaj kedvelőinek kitűnő választás lehet. Nem sablonos, nem cukormázas és kellően izgalmas.
Amúgy meg... mangát nem látott ember nem is vesz mangát, mert először máshol tájékozódik ;)
Az angol címre meg annyit tudok mondani, hogy te komolyan azt akarod látni a borítón nagy betűkkel, hogy "Vámpír Lovag"? Kifejezetten idétlenül hangzik, a "Vámpír Huszár" fordításról már nem is beszélve. A Lovely Complex sem lett lefordítva "Bájos Komplexus"-ra. (Hála a jó égnek)
Igen, duplaborítós...de szerintem az összes mangafanos manga dubplaborítós
Amúgy igen... szóval az is fura, ha a sama-senpai-kun stb. megszólításokat magyarosítják, mert szerintem furán veszi ki magát.
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
Ha valaki megvette tényleg írhatna egy kis beszámolót:)
Én megvettem, de egyelőre még csak beleolvastam, viszont az nekem egy kis csalódás volt hogy a megszólításoknál nincsenek ott, hogy -senpai, vagy -sama...
Ha valaki megvette tényleg írhatna egy kis beszámolót:)
Óh Kaname múltja...... Szeretünk Hino. Nekem nagyon tetszett, ahogy kitalálta főleg a
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
Sajnos csak 100 példányt vittek a rendezvényre és a VK-ból az mind el is fogyott.
Színes oldal nem tudom van-e, az angolban nincsen.
Amúgy lehet megveszem az első kötetét, érdekel a magyar verzió.
Miyazaki: ezen meg se lepődök.
Miért is nem tudom megállni, hogy ne vegyem meg a VK első kötetét, miért????
Ja tényleg, az első kötetben van színes oldal? Nem tudom az eredetiben volt e, csak mivel CC-ben is vannak így megkérdem ebbe is vannak e.